Beszélgessünk, csak úgy

bioszaky

Új tag
Nézzétek meg, lécci, nektek mennyi volt legutóbb a CK (kreatin-kináz) értéketek. Vérkémiai paraméter, igaz, nem mindig nézik. Nem a CK-MB, ami csak egy része, hanem a teljes, azaz sima CK. Ez az izmok lebomlására utal gyulladás, megerőltetés stb hatására.
A házi orvos szerint az 1000 a 200-hoz képest nem sok, mert a tűszúrás is okozhatja, vagy edzés. Az orvosom szerint a tűszúrás nem emeli meg, mert bőr alá adjuk az injekciót. Azt hiszem, ti tudjátok a választ. :)
 

naty77

Új tag
van friss leletem, csak az alvó csemete szobájában. holnap reggel kihozom és megnézem van-e ilyen érték, elég sok mindent néztek. (egyébként bárki megirigylehetné a tökéletes vérképem!)
 

bioszaky

Új tag
Nem aludtam, úgy vártam. :) köszi
Az a baj, azt sem tudom, ezek az adatok mennyi idő alatt és mennyire változnak. Kb egy hónapon belül lesz céges éves szűrővizsgálat,legkésőbb akkor kiderül.
Azért várom, ha vkinek van CK vagy CPK értéke, írja be!!
 

bioszaky

Új tag
Molli, lehetnének alapvető dokumentumok itt a fórumon, mint pl a Az Egészségügyi Minisztérium szakmai irányelve (ún. protokoll) - "A diabetes mellitus kórismézése, a cukorbetegek kezelése és gondozása a felnőttkorban". Alulképzett orvosoknak kötelező olvasmány, terjesszétek! :)
Hogy alakul a fórumszerkezet váltása?
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Christina írta:
Sziasztok!
Gondolom egy páran már láttátok, de aki nem: http://www.weborvos.hu/cikk.php?id=94&cid=90668
Nem lenne rossz ha ez továbbfejlesztve működne!
Szép napot mindenkinek!

Mi az, hogy "őssejtvédő"? Van olyan szer, ami megakadályozza a jó vagy rosszindulatú daganat képzést? Ezt nem tudom elhinni. Meg úgy egyáltalán, nekem ez túl misztikus, nem elég konkrét a cikk amúgy.
De Christina, azért köszi szépen, nem neked szólt a nem tetszés :)
 

bioszaky

Új tag
Hát nagyon "érdekes". Ha annyira hatásos, akkor nem étrend-kiegészítő lenne, azért azt vegyétek észre elsőre. Mégcsak nem is gyógyhatású készítmény. Az meg, hogy eldobták a szemüvegüket. :D Én meg az eszemet dobom el.
Ezer oka van, amiért nekünk ez, ha működik se segítene. (mitől lesz a sok őssejtből éppen béta sejt? az ismét beinduló autoimmun reakció megint kitakarítja őket, aztán ennyi) Szóval, szót sem érdemel, nemhogy pénzt.
 

szolnok

Új tag
Biztos vagy benne, hogy ha találnának módot arra, hogy uj béta sejtek termelődjenek /vagy vivődjenek be a szervezetbe, akkor azt is idegenként kezelné a szervezet? Ujból?
Valami olyan kéne mint a pace maker, amit beültetnek a hasfalba, nem gyullad be és nem dobja ki a szervezet miközben folyamatosan termelné az inzulint.

Ez az én álmom, de én nem vagyok sem orvos, sem biológus.
 

christina

Őstag
Bocsi, hogy az ember keresgél és minden apróságnak örül, hátha!
Mellesleg boszaky pont ezt a negativizmust vártam tőled!
Valószínűleg, ha a diab.ot gyógyítani lehetne, te ezzel úgy lennél mint a vészhelyzetben a Carrie (bocs,nem tudom hogy írják) doktornő aki a mankója nélkül már nem érzi magát a réginek!

Látta valaki az rtl reggeli műsorát? Csak fél füllel hallottam, de azt hiszem erről a módszerről volt szó!
Egy kisfiúnak adják kisérleti jelleggel a kapszulát napi 2x és javult a mozgása. Vmilyen genetikai mozgásszervi betegsége van.
 

bioszaky

Új tag
Christina, az első valóban gyógyult I. típusú cukorbeteg meggyőzne.

Ilyen még nem volt.

Az nem negativizmus, hogy nem hiszek el bármit bemondásra. Aki meg arra gondol, hogy hát ezt is kipróbáltuk, az kidobott egy csomó pénzt az ablakon, amiből vehetett volna jobb vércukormérőt, pumpát vagy kondibérletet, ami hatásos.
 

napocska

Őstag
Sziasztok!
Pár napja olvasgatom a fórumot, és nagyon örülök, hogy létezik. Két hete derült ki, hogy ötéves kisfiam 1. típusú diabéteszes. A kórházon már túl vagyunk, most szokjuk az itthoni életet inzulinnal, és szénhidrát számolással. Kétszer kap napjában inzulint, és 8-szor eszik, mégis mindig éhes :o Egyelőre még itthon vagyunk vele, és délelőtt jár csak oviba, ebédre pedig hazajön, de valószínűleg meg lehet majd oldani a diétás étkezést az oviban, és akkor lehet újra főállású óvodás ő is.
Azt szeretném kérdezni, hogy ha sikerül a vércukor értékeket normális határokon belül tartanunk, a különféle szövődmények is megelőzhetőek?
Üdvözlettel
Kriszta
 

bioszaky

Új tag
Szia!
Azt tartsd szem előtt, hogy a kispacáknak nem szokványos értelemben kell diétáznia. Ez nem fogyókúra. Az a fontos, hogy a korának megfelelő minőségű és mennyiségű ételt egyen, amihez te elegendő inzulint adjál. És nem fordítva, hogy a kitalált inzulinhoz eszik.
Vannak itt a fórumon sokan több mint tíz évnyi diabetesszel a hátuk mögött, szövődmény nélkül. Magam 12-öt számolok. Igen, lehetséges megelőzni a szövődményeket

Ha kicsit több az inzulin, mint kellene, az éhséget okoz. De kisgyerek lehet mindig éhes, én is ilyen voltam. Azt látod, ha hízni kezd, akkor vedd vissza az inzulint és egyen kevesebb szénhidrátot + több mozgás.
Mindenképpen olvass utána, mi hat az inzulinigényre, nagyon változó. PL egy óra sportolás, és utána sokkal kevebb inzulin kell ugyannnyi szénhidrátra.
 

napocska

Őstag
Köszi! Én is úgy gondoltam, hogy mikor oviba megy, és sokat mozog, elég lenne reggel kevesebb inzulin, mivel ilyenkor ebéd előttre lemegy a vércukra 3-4 közé. Sőt szerintem az előírt 15g szénhidrátos tízórai és 10g gyümölcs adagot is meg lehetne emelni, hogy ne haljon éhen, mire jön az ebédidő. Majd kipróbálom.
 

bioszaky

Új tag
A 3-4 kiváló érték étkezés előtt, főleg ha ultragyors inzulint használ (Humalog, Novorapid), mert akkor nem fenyeget a hypo. 3 alá ne menjen, az csak nagyoknak engedélyezett. :)
 

napocska

Őstag
Sziasztok!
Ti mit tapasztaltok, mi az ami felviszi a cukrot? Pl. nátha, megfázás okozhat ilyesmit? Esetleg időjárási front? Nem tértünk el az eddigi inzulin- és szénhidrátmennyiségtől, mégis az utóbbi másfél napban 8 körül lettek az értékek. :(
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
napocska írta:
Sziasztok!
Ti mit tapasztaltok, mi az ami felviszi a cukrot? Pl. nátha, megfázás okozhat ilyesmit? Esetleg időjárási front? Nem tértünk el az eddigi inzulin- és szénhidrátmennyiségtől, mégis az utóbbi másfél napban 8 körül lettek az értékek. :(
Hormonok... és a frontok tényleg. Nekem a hidegfront (és a többségünknek szintén) emeli a cukromat, most asszem az van.
 

szolnok

Új tag
a vércukor szint emelkedését, tapasztalatunk szerint bármi kiválthatja, nátha, fájdalom, izgalom, időjárási frontok, és van egy csomó amire nincs magyarázat. tegnap pl egész nap 15 volt, bármit tettünk, estére ment le, pedig elvileg semmi nem történt!
 

bioszaky

Új tag
Huha! Akkor ez időjárás miatt van, nekem is hirtelen (Szo-V kezdődött) nem elég semmi sem. A bázist 17-ről 19-re emeltem, de 21 is kellhet, aztán a gyorsból is 16 helyett 20 kell. Így is alig megy le.
 
Oldal tetejére