Na most.Dávidnak mindig ugyanaz a reggelije,nem gondolnám,hogy sok,dehát eleve 6 akármiről indult.Erzsi mindig azt mondja:1 kenyér bele.Ez eddig bevált.Most nem tom mi van.Az inzulin-adás ideje szerintem is így gázos,de nem akartam már azért is szólni,inkább fölraktam ide,hogy mi a reakció.Gondoltam,hogy ez...A baj az,hogy nem akarnak többet mérni,elég keveset mérnek,hogy úgy mondjam.Én pezzegetem,apuka még hajlik is rá,de tanácstalan vagyok ebben.Tímeácska,ha vasárnap jöttök(gyertek!!!!),akkorra dolgozz ki valami Erzsébet meggyőző módot,én ehhez kevésnek érzem magam.Alapból nem mér minden evés előtt,ez szerintem gáz. ???
Na most.Dávidnak mindig ugyanaz a reggelije,nem gondolnám,hogy sok,dehát eleve 6 akármiről indult.Erzsi mindig azt mondja:1 kenyér bele.Ez eddig bevált.Most nem tom mi van.Az inzulin-adás ideje szerintem is így gázos,de nem akartam már azért is szólni,inkább fölraktam ide,hogy mi a reakció.Gondoltam,hogy ez...A baj az,hogy nem akarnak többet mérni,elég keveset mérnek,hogy úgy mondjam.Én pezzegetem,apuka még hajlik is rá,de tanácstalan vagyok ebben.Tímeácska,ha vasárnap jöttök(gyertek!!!!),akkorra dolgozz ki valami Erzsébet meggyőző módot,én ehhez kevésnek érzem magam.Alapból nem mér minden evés előtt,ez szerintem gáz. ???
Mi napi 8-10-szer mérünk cukrot. Személy szerint a pisilést jóval neccesebbnek érzem: letolni a gatyát, wc szűkítő, mellé megy, stbb...
Hát az elején nem forszírozgattam,ment magától minden,mint a karikacsapás,az eredmények tényleg szépek voltak.De én azt gondolom,hogy a mézeshetek az a szülőknek is mézeshetek:egyszer véget ér.Jönne az ugrás a terhek emelésében,ehhez kéne meggyőzni.Forszírozgatom,de még csak most van maga a gondolat a szoktatgatásnál.Elriasztani sem akarom,de ami igaz,az igaz.Míg az ember saját magának sem mondhatja meg érzés alapján,hogy mi van,addig egy másik szervezetről hogyan lehetne mindig megbízhatóan tájékozódni?Szóval kéne segítség,ötlet,akármi.Mondjuk az olvasmányokat szívesen fogadják,apuka aggódósabb,ott lehetne presszúrázni ilyenekkel.
Lehet, hogy itt van a hátulütője a "nincs semmi baj, cukorbeteg, de lehet ezzel nyugodtan együtt élni" dolognak?! Úgy értem, az sem jó, ha "túlreagálják" a diabosságot a szülők, az sem, ha túlzottan "nyugodtan" veszik a történéseket... Itt most éppen ezzel állunk vajon szemben (nincs semmi gond... majd lesz valahogy...)?!
Hát, nem nyugodtak, mert Zsutól kérdeznek. (Vagy Zsu, Te nem vagy nyugodt???)
Inkább a szembesülés nem történt meg még -- talán. De ezt is oldja a tanulás! Meg a cukroknak is jó tesz! Meg csak egyszer kell betölteni a tananyagot, aztán szinte magától ápolódik!
Itt a nyugodtságot nem úgy értettem... Aggódnak, igen, de nem úgy, nem olyan szinten, ahogy kellene... Vagyis, nem úgy reagálják le a dolgokat, ahogy kellene... (Orvostól kérdezni, tudásanyagot falni befele, amikor már, vagy még egyedül nem megy, a megfelelő személytől segítséget kérni, stb.) Mert vannak olyan élethelyzetek egy cukorbeteg életében, amikor a megoldásban az orvos sokkal többet tud segíteni, mint mi... Pl. És az orvossal/szakszemélyzettel ki kell alakítani egy kölcsönös bizalmi helyzetet... Legalábbis, meg kell próbálni...![]()
Hát, nem nyugodtak, mert Zsutól kérdeznek. (Vagy Zsu, Te nem vagy nyugodt???)
Inkább a szembesülés nem történt meg még -- talán. De ezt is oldja a tanulás! Meg a cukroknak is jó tesz! Meg csak egyszer kell betölteni a tananyagot, aztán szinte magától ápolódik!
Átlag embernek gőze nincs arról,hogy hogyan néz ki egy ketoacidózisos lurkó,arról nem is beszélve,hogy nem is számít ilyesmire.