Dehogy nem!
Itt nincs menet közben módosítás, az adag fix (illetve, gyorshatásúval szokták kiegészíteni a kezelést, és Erzsi is azzal korrigált).
Fix adagnál az ételmennyiséggel lehet operálni: csökkenteni, növelni egy-egy étkezéskor az adagot, meg előbbre hozni, későbbre tolni egy-egy étkezést (extrém magas esetben ki is lehet hagyni: főként az uzsonnával és a tízóraival tehető ez meg, és a reggelivel is). Ugye, az inz igény - ch relatív, mindkét oldalról megközelíthető a probléma.
Magyarán, ha magas a cuki, a normálisnál többet kell várni a étkezés megkezdésével (akár el is maradhat -- de ezzel azért vigyázat! csak az csinálja, aki halál biztos magában és keresztbe-kasul átlátja az egész helyzetet), ha alacsony, meg kell kezdeni az evést azonnal. Ez utóbbinál meg arra kell vigyázni, hogy a korábban megevett szokásos adag kitartson a következő evésig, így jobb az adagot mondjuk másfélszeresére venni, és ezt a mennyiséget elfelezni: első felét azonnal, második felét kicsit később megenni. Így nem lesz újabb hipó, se kiugró cukor.
Egyébként, mindezt leírni energiaigényesebb, mint kivitelezni.
Nálunk pont ez volt a baj. A fránya mixtardos kötöttségek!
Jó hallani, hogy nálatok ilyen jól működik a dolog!
-Mivel reggel beadtuk az inzulint- muszáj volt enni, de Gergő nem mindig akart.
Hát igen.A kevertek nél pont az a lényeg,hogy reggel kell sokat enni...Persze aki magának keveri,az állíthat a gyors arányán,de a mixtard gyári keverés,eszi-nemeszi,ez van vele
-Ha magas volt a cuki nem tolhattam el az étkezést, mert akkor éhes volt!
Most mondjam,hogy a keverék inzulinok elsősorban 2-eseknek lett megalkotva?...Mivel náluk a még meglévő ehhez szépszámú saját inzulin egyenletes cukiszintet tart fönt.
Szóval a mixtard szóra kicsit ideges leszek.
Megértem
De most már minden szép és jó a pumpával!
Írhatnál blogot,vagy a napi örömbe az apró sikerekről.A blog talán abból jobb,hogy az idegesítő kudarcokat is kiírhatnád magadból,és nem mellesleg nem lennél teljesen egyedül és harmadszinten más zöldfülűnek sokat jelenthet!De ez csak ötlet(no meg nagy adag kíváncsiság
)
Jó hallani, hogy nálatok ilyen jól működik a dolog!
-Mivel reggel beadtuk az inzulint- muszáj volt enni, de Gergő nem mindig akart.
-Ha magas volt a cuki nem tolhattam el az étkezést, mert akkor éhes volt!
-Ráadásul ahogy Laci is írta, nekünk is az lett mondva ekkor és ekkor ennyi meg annyi ch-ot meg kell enni. Percre pontosan. Volt egyszer-kétszer, hogy elkésett az ebéd 15-20 percet- Hypo!
Nem korrigálhattam egy év után sem. Én jöttem rá a kút fejemből amit írtál, hogy kihagyok közti étkezést, vagy kevesebbet kap, ha magas a cukija.
-A másfél óránkénti evéseket utáltuk már mindannyian. Egész nap csak ettünk és szenvedtünk. Nagy közös családi szenvedés volt.
-A cukrai napi szinten voltak 10-15 fölött.
És még sorolhatnám.
De most már minden szép és jó a pumpával!![]()
Vagy például az, ahogy a kórházból elbocsátottak minket, nekünk sem felelt meg teljes mértékben.
Az én lányom se szeret reggelizni. Adtak 25 ch reggelit előírásként. Na, ennek az elfogyasztásától kínlódott Hanna, a vc-ai meg jó magasak lettek utána. Úgyhogy ezt a megoldást úgy pöcköltem ki, ahogy van. Jelenleg 1 csésze kakaóval indít (kb 10 gr ch), és kész. Aztán jön egy bővebb tízórai, akkorra már kívánja az ételt, és lehet is falni! Azt hozzáteszem, hogy 8-kor kel, kakaó, 10-kor meg tízóraizik. Ha 6-kor kelne, nyilván más lenne a helyzet, mit ahogy ha majd óvodás lesz, más rendet kell alkotni.
Titeket 20-assal engedtek ki ugyi?
Majd írja a 30-asról.Sajnos lehet,hogy a "no reggeli"-be belekotyog majd.
Írd majd meg,hogy jártatok vele!!!
Ja,szerintem nem kavarna be a 6 órai kelés,hiszen az inz.időpont fix,nem?Ha előbbre hoznád,előbb (10-kor) lenne csúcs,nem?
Ez nem ennyire egyszerű. Korántsem biztos. Nem csak az inzulin maga az, ami befolyásolja egy nap alakulását. Ez nem olyan , mint egy nyuszi alakú sütőforma, amit ha ilyen tésztába szúrsz, akkor is nyuszi, ha olyan tésztába szúrsz, akkor is nyuszi. Ha nem lenne egyéb tényezők sokasága, ugyan hogy lenne lehetséges az, amit épp az előbb itt kihoztunk Christinával? Akkor vagy nekem is rossznak kéne lennem, vagy neki is jónak a mixtarddal, nem?
Holnap kezdünk délelőtt is mixtard 30-cal. (Eddig csak a délutáni volt 30-cas, délelőtt 20-as)
Magam is kíváncsi vagyok. A tippem az, hogy a kevés reggeli maradhat, vagy max fél-1 dl kakaó még, ha kell, majd meglátom. De a tízórai várhatóan több lesz a jelenleginél 5-10 ch-tal, az ebéd is.
Majd úgy egy hét múlva megírom, addigra biztosan kikristályosodik.
Örömmel olvasom, hogy a pumpa megoldást hozott! Azt olvastam valahol, és ezzel maximálisan egyetértek, ahogy a fórumot elnézem, hogy a mai lehetőségekkel bármilyen életmódhoz alakítható ki terápia! Csak akarni kell, persze.
Azt hozzáteszem, hogy 8-kor kel, kakaó, 10-kor meg tízóraizik. Ha 6-kor kelne, nyilván más lenne a helyzet, mit ahogy ha majd óvodás lesz, más rendet kell alkotni.
Megnéztem a programot, nagyon tetszik, szívesen elmennék. Szuper, hogy van ilyen lehetőség, nagy szükség van rá.Családi edukációs hétvége 8 év alatti, diabéteszes gyermekek, szüleik, és testvéreik részére. 8 év alatti frissen felfedezett diabéteszes gyermekes családok jelentkezését is várjuk.
Jelentkezési határidő: 2009 április 17.
Bővebben itt olvashatsz róla...
Jöhet a kisregény, nem kell ahhoz vérprofi tapasztaltnak lenni, sőt, a buktákból, bakikból lehet a legtöbbet tanulni.Viccet félretéve tervezem, hogy mint annak idején a pumpa viselésemről, úgy a Gergő pumpás mindennapjairól is írok egy "kisregényt".
De: - nincs időm
- még nincs elég tapasztalatom
- elég lassan alakulunk, hogy "dicsekedni" tudjak, de már nagyon érik a dolog! (mármint a tényfeltáró leírás)
Sőt tervezem, hogy a cukrait is felteszem amolyan előtte- utána összehasonlítás végett.
"Írhatnál blogot,vagy a napi örömbe az apró sikerekről.A blog talán abból jobb,hogy az idegesítő kudarcokat is kiírhatnád magadból,és nem mellesleg nem lennél teljesen egyedül és harmadszinten más zöldfülűnek sokat jelenthet!:winke ez csak ötlet(no meg nagy adag kíváncsiság:razz
"
Növényke!
Aki kiváncsi hamar megöregszik, vagy kilukad az oldala!
Viccet félretéve tervezem, hogy mint annak idején a pumpa viselésemről, úgy a Gergő pumpás mindennapjairól is írok egy "kisregényt".
De: - nincs időm
- még nincs elég tapasztalatom
- elég lassan alakulunk, hogy "dicsekedni" tudjak, de már nagyon érik a dolog! (mármint a tényfeltáró leírás)
Sőt tervezem, hogy a cukrait is felteszem amolyan előtte- utána összehasonlítás végett.
Kedves Kata, nincs miért aggódnod. Az eddig leírtakból nekem úgy tűnik, hogy minden helyzetet tökéletes megoldottál. Az sem utolsó szempont, hogy a kisunokák nagyon felkészültek, és nagyon ügyesen irányítgatnak téged. A félsz inkább csak még amiatt van, mert számodra új dolgokat kell csinálnod, de amint több tapasztalattal rendelkezel, már meg lesz a biztonság érzeted.Sziasztok! Régen szólaltam meg, de folyamatosan olvaslak Titeket. Ez a téma nekem még túl "izgalmas". Bevallom, néha szorongást okoz, hogy tudok-e minden helyzetben jól reagálni? Ma jönnek a kicsik.