Cukorbeteg gyermek

napocska

Őstag
Nekünk is nagyon borul a cukor, ha Dani beteg. Szinte döbbenetes, hogy hiába emeljük, plusz Actrapid ebéd előtt, makacsul felmegy 10 fölé. Aztán néhány nap után, pont mikor már én is elkeseredem, és egyre tanácstalanabbá válok, egyre jobbak lesznek az értékek, és visszaáll a régi rend.

zsuzsa

Új tag
Döbbenetes, hogy hogyan regenerálódik a szervezet. Délután még 9,5 el uzsonnázott, a pumpa napok óta sőt egy hete 140% on megy folyamatosan, vacsoránál 3,2 es cukra lett, jó hogy egész nap kinnt volt bicaj rohangálás stb... szokásos bólus, utóvacsi 3,1 el. Na itt már gyanús volt, de a pumpát még nem vettem vissza, utóvacsizott. Éjfélkor 3,2 vel gyümölcslé, bázis visszavéve, háromkor, 3,1 ismér gyümölcslé, reggel 4,2 el ébredt. Azt hiszem eddig tartott a regenerálódás. Szerencse mert holnaptól oviba indulnánk újra.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Zsuzsa, nagyon örülök, hogy visszatért a régi kerékvágás, és nagyon ügyesen oldottátok meg a visszavételt, nem lett súlyos hipo. Ezt a legnehezebb, hogy mikor, és mennyivel kell visszaállítani a megemelt bázist.

zsuzsa

Új tag
Remélem nem lesz baj, mert most meg alacsonyak a a cukrai, ezek a 3 körüli értékek az oviban nem egy biztosíték, egész nap kinnt vannak, rohangállnak, udvaron tornáznak, vittem plusz szh ot, gyümölcslevet stb... Olyan aranyosak voltak a gyerekek már úgy várták őt, hosszú volt neki is a három hét, láttam rajta hogy kicsit meg van illetődve.

zsuzsa

Új tag
Képzeljétek tegnap kiszállt hozzánk az ÁNTSZ még szerencse hogy a férjem otthon volt, jöttel vizsgálódni, mert értesítették őket hogy Tibusomnak tifuszos szalmonellája volt. Néztünk egy nagyot, mondtuk hogy mi erről nem tudunk, a diagnózis nem ez volt amikor elhagytuk a kh at, mert ostt egy hétig kh ban voltunk, erről nem is tudtak, pedig valahonnan csak kapták a mintát, meg az értesítést, de ami még szebb, se a gyerekorvost, se a kh at nem értesítették, én tájékoztattam róla a kh is, mert rögtön körbetelefonálltam a gyerekorvost is, és a szakorvost is, hát ő is el megdöbbent, főleg azon hogy nem tudott róla, őket elfelejtették tájékoztatni. Na meg három héttel a betegség után megjön a diagnózis, addig meg a kórházban csak nézték hogy mi baja lehet a gyereknek, aztán adtak a bajának egy nevet, amiről kiderűlt most három hét után hogy köze nincs a diagnózishoz. 24 órán bellül fertőző agrassziv vírus, hétfő délután óta anyukámnál volt, kedden gyönyörű idő volt egész nap a játszótéren voltak, homokozott, szerda hajnalban már 40 fokos lázzal keltünk. Valószínű a homokozó volt fertőzött, állati ütrüléktől. Pedig körbekerített "EUS" szép játszótér. Sajnos sehol, semmitől nincsenek védve. Szörnyű volt tegnap ezt hallani, és szembesűlni vele hogy mi volt a baja. Szerencsére mostmár semmi baja, szóltam azért az oviban is, hogy ha feléjük is jelzik, tudjanak róla.

dg

Őstag
Ez valóban döbbenetes. Az eljárás is, meg az is, hogy egy egyszerű homokozó miféle veszélyt tartogathat! Én is mindig küzdök a kicsikkel, hogy a piszkos kezükkel ne nyúljanak a szemükbe, szájukba, de persze sikertelenül.

jnekata

Új tag
Sziasztok Mindannyian! Még megvagyok, olvaslak is Titeket rendszeresen, de mostanában nem ültem hosszabb időre a gép elé... Most is csak "életjelt" adok, meg nagyon szép napot kívánok Nektek!!!! Szeretettel: Kata

dg

Őstag
Minap voltunk dokinéninknél, a szokásos kontrollon. Elmondták, hogy a legközelebbi Hba1c vizsgálatkor ellenőrzik azt is, hogy lisztérzékeny-e a lányom, vagy sem? Afféle rutin vizsgálat.
(Úgy tudom, a lisztérzékenység gyakoribb a diabosoknál, és nem feltétlenül vannak jól érzékelhető tünetei.)

Minden esetre meglepett, hogy bevették a rutin vizsgálatok közé ezt a szűrést. Eddig nem tudtam róla.

zsuzsa

Új tag
Jó ha bevették rutin vizsgálatok közé, nekünk kétszer nézték eddig. Első alkalommal a kh ban amikor kiderült a diabja álítólag szűrték rutinból, de érdekes az eredményével sehol nem találkoztunk, második alkalommal a hypoi miatt gyanakodtak rá, de a kh ban nem akarták megcsinálni, mondván egyszer már megszűrték, igaz az eredményét senki nem tudta úgyhogy ezért elvittem maszek úton a budai gykh ba, negatív lett. Azt mondta akkor az ottani dr.-nő nagyon rendes volt, hogy 10 éves koráig egyszer még megnézik, ha negatív akkor nem kell tőle tartanunk. Most találkoztam egy cukorbeteg lánnyal akinek 21 évesen derült ki, de nem egyértelmű, csak valamelyik értéke nem jó ami arra utalhat, és tény hogy mióta tartja a gluténmentes diétát, azóta jók a cukrai. szóval úgy néz ki sokáig lóg ez a fejünk felett.

napocska

Őstag
Képzeljétek el, tegnap kimentünk a Margitszigetre, sétáltunk, voltunk a játszón, nézegettük, mennyire megnőtt a Duna vízszintje. Van az a futószalag, körben a sziget körül, mondjuk Daninak, hogy ezen akár körül lehet futni az egész szigetet, így ha elkezdene rajta futni, előbb utóbb visszaérne hozzánk újra. Mondja, hogy fut egyet. Gondoltuk, elfut egy kis darabon, aztán visszafordul. De ő csak fut-fut, és mikor már vagy száz méterre eltávolodott, kezdtük idegesek lenni, hogy mégis, hova szalad már, miért nem jön vissza? Én elkezdtem gyalogolni és futni utána. (A párom egy focisérülés miatt épp nincs olyan állapotban, hogy futni tudna.) Olyan messze volt, hogy többnyire csak egy kis kék pont látszódott belőle, valahol a látóhatár szélén, ráadásul, ahogy kanyarodott az út, teljesen elvesztettem szem elől. Lehet, hogy hülyeség, de komolyan bepánikoltam, hogy most mi lesz, hogy állítom meg, hova a francba fut, és meddig, és mit csinál, ha ő is észreveszi, hogy nem vagyunk sehol... Végül, egy biciklis srácot, aki abba az irányba ment, megkértem, hogy ha lát egy hétéves kék ruhás kisfiút, szóljon rá, hogy álljon már meg, várjon meg, vagy forduljon vissza. Szerencsére így meglett a kis Forest Gump, de még most is elszorul a szívem, ha rágondolok erre a kalandra. Valószínűleg, komolyan vette, amit mi viccnek szántunk, hogy körülfutja a szigetet, nyilván nem tudja, mekkora távolság is az valójában... Egyébként hihetetlen, de szerintem vagy másfél kilométert rohant. Beletelt egy fél órába, mire visszaértünk oda, ahonnan indultunk.
Mindenesetre, tanultunk az esetből, a pumpatáskában ezentúl mindig ott lesz a telefonszámunk, arra az esetre, ha bárhol elveszítenénk egymást. Illetve némi futóedzés nekünk sem ártana, ha tartani akarjuk vele a lépést :)

dg

Őstag
Huh... Hát ezt még olvasni is sokkoló volt számomra! Utólag jó leckének könyvelhetjük el, amiből okulni lehet, de az ilyesmire felkészülni előre nagyon nehéz, ha lehetséges egyáltalán! (Persze, a hasonlóra igen, mert a tapasztalat megérkezett!) Minden anyai gondoskodás ellenére biztos lesz még izgulnivaló esemény, s én személy szerint attól tartok, hogy ahogy nőnek, egyre húzósabbak lesznek... :rolleyes:
"Kicsiben" nekem is volt már hasonló tapasztalatom! Nagy bevásárló központban, megannyi ember és polcrendszer közepette, nagy területen úgy el tud veszni Hanna, hogy az valami csoda! Hiába észérv, intelem, egy csomószor megtörtént. Elrohan! Ilyenkor nem csak a cuki miatt félek, hanem fejembe villan megannyi más hajmeresztő veszély is! Szóval, átérzem, ami történt veletek: felszoroztam magamban! (Ja? Már csak kis boltokba járok. Mostanában ez se könnyű: minap vagy 20 szappant pakoltam vissza és vagy 10 májkrémet, de még így is elbújt a kosárban egy pár, mindkettőből. :D)

christina

Őstag
Húúú..... A hideg futott a hátamon amikor olvastalak Napocska!
Én például sose értettem hogy hogyan lehet "elveszíteni" egy gyereket, mígnem a lányom úgy 2-3 éves kora között el nem tűnt mellőlem a piacon.
Csak megálltam rágót venni. Magam és a pult közé állítottam, de állandóan el akart menni, pedig mondtam hogy fizetek és megyünk. De ő kibújt valahogy észrevétlenül és a 2 perc alatt "eltűnt". Teljesen bepánikoltam, elkezdtem a sorokon végigmenni, de az járt a fejembe, hogy ha kimegy at úttestre elüti az autó, vagy próbál arrafelé menni ahol járkálni szoktunk és leesik az aluljáró lépcsőjén, felkapja valaki és elviszi...
Ebből kifolyólag lerohantam az aluljáróba, berohantam a közértbe, kimentem az úttestre......
Mire már épp eszemet vesztettem és már minden lehetséges helyen megnéztem, egy nő hozta az ölébe a piacon. Kiderült, hogy az én lányom végigbotorkálta azt az egy sort és a sor végén az árus felfigyelt rá, hogy egyedül van. Felvette és elkezdék az anyukát keresni.
A hülye anyuka persze nem gondolt bele, hogy egy ilyen pici gyerek még ott botorkálhat a közelbe az ő tempójával. És csak azért kerültem őt el, mert pici volt és a sok árutól nem vettem észre. Felnőtt gondolkodással a veszélyes helyeket kezdtem átvizslatni. És a végén kiakadtam, hogy a lányom nem is sír az anyja után, (valyon miért?- amikor az elhagyja :-D) hanem hagyja hogy idegenek felvegyék. Nem nagyon értette miért sírok és magyaráztam, hogy ilyet nem szabad csinálni, de őt a csillogó áruk jobban érdekelték. Már akkor sejtettem, hogy szeret majd vásárolni! :-D

Én még olyan pánikot sosem éltem át, de nem is szeretnék!

Megértem miért találták ki a gyerek pórázt. :-D

ildikó

Új tag
Sziasztok!

Mi is vesztettük el Pétert. 32 hetes ultrahangon voltunk, Péter 2,5 éves volt és akkor már pmpás. Bent várakoztunk az előtérben, apának telefon jött, kiment a lépcsőházba. Pétert utánna kísértem, jeleztem is neki, de utólag kiderült, ő ezt nem fogta, nem várta meg a gyereket, kiment. Jön vissza, hol a gyerek. Hát, nála nincs! Nálam sem! Azt az ilyesztő 5 percet senkinek sem kívánom, azt hittem, hogy ott helyben megszülök. Én is gondoltam ám mindenre! Kiderült, hogy jött volna vissza hozzám, csak elvétette az emeletet, feljebb ment, ott vigyorgott a lépcsőn. Ez egy kórház, bármelyik emeletre mehetett volna. Ő sem sírt, csak este, mikor elmesélte, hogy végülis apa nem várta meg. Na, azóta van a pumpa-táskájában cetli!

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
A fehérvári talin meséltem lányoknak, hogy egyszer Denit mi is "elvesztettük" Fehérváron. Én bent voltam egy üzletben, apuka meg kint a bolt előtt Denivel. Aztán apuka pislantott egyet, addig Deni eltűnt a látómezőből.
A sétálóutcában voltunk, mi is minden boltba benéztünk, a raktárakba is, de a gyerek sehol. Ahogy haladtunk visszafelé az utcán, hát látjuk az országalmánál, hogy az én gyermekem ott hűsöl a szökőkútban. Kérdezték tőle, hogy hol vannak a szüleid, ő szépen válaszolt, hogy vásárolnak és pancsolt tovább a nyári forróságban.
Szerintem ez az egy szempillantás alatt eltűnősdi bele van égetve a gyerekek programjába.

dg

Őstag
Ebben a topikban volt már szó a lisztérzékenységről.
Most olvastam, hogy létezik otthon elvégezhető lisztérzékenységi teszt, amit magyar orvosok fejlesztettek ki. Egy csepp vér kell hozzá. (gyógyszertárban kapható, 3000 Ft körüli az ára).

zsuzsa

Új tag
Valóban lehet kapni, de önmagában nem elég, és vérvétel nélkül nincs értelme. nekem ezt mondták a kh ban mikor Tibus szalmonellás volt, és az elején ez is szóba került, hogy a legbiztosabb az ha a cöliákia klinikán végzett vizsgálat alapján mondanak eredményt. Ez meg is történt, de amíg arra vártunk, addig akartam megvenni mert azonnali eredményt szerettem volna, de nem javasolták.

napocska

Őstag
A hányáson úgy néz ki, túl vagyunk (remélem). Szerda délutántól hányt Dani többször is, úgy éjfélig bezárólag. A tegnapi napunk úgy telt, hogy kb. 5 percenként szóltam, hogy "igyál egy kortyot, légy szíves!" Nagyon keveset evett, kekszet, banánt, kevés főtt krumplit, és próbált inni, de nagyon nehézkesen ment. Összesen egy szűk litert sikerült magába erőltetni egész nap. A pumpa 80%-on ment, sűrűn mértünk cukrot, szerencsére 4-6 közt volt egész nap. Kb. óránként változott az álláspontom arról, hogy megyünk a kórházba/ maradunk otthon. Nagyon féltem attól, hogy a kórházban még összeszed másik háromféle vírust, ne adj isten, H1N1-et... Másrészt egy diabétesz osztályra bevinni egy hányós (valószínűleg vírusos) beteget, hogy hadd kapják el a többiek, hogy néz már ki.
Most azon dolgozunk, hogy jól "feltöltsük" vízzel a legényt, úgy néz ki, ma már jobban csúszik befele a tea.

Oldal tetejére