Cukorbeteg gyermek

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Azért nem soroltam ide azt a pent, mert az hm... remélem, ma már annál jobbak az optipenek :) De a Lillyé is ilyen, rendes időt mutat digitálisan, ez a digitális Humapen és még komolyan szép is.... majd keresek linket. De 15 ezer forint, nincs rá támogatás.
Én penből már eléggé elmaradott vagyok, tőletek szerzem az infokat. Arra azért emlékszem, hogy a Lantus-os Optipen volt a legnehezebben kezelhető, legalábbis az új patron belehelyezése. Azzal valamiért mindig megszenvedtem. Egyáltalán nem volt magától értetődő, hogy mikor mit kellett vele csinálni, így elő kellett vennem a leírását. Talán erre gondoltál, hogy a mai Optipenek remélhetőleg jobbak.
(Ha nem írod, hogy Optipen, én már a nevére sem emlékeztem volna, ciki, de ez van. Köszi az infokat.)

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Én penből már eléggé elmaradott vagyok, tőletek szerzem az infokat. Arra azért emlékszem, hogy a Lantus-os Optipen volt a legnehezebben kezelhető, legalábbis az új patron belehelyezése. Azzal valamiért mindig megszenvedtem. Egyáltalán nem volt magától értetődő, hogy mikor mit kellett vele csinálni, így elő kellett vennem a leírását. Talán erre gondoltál, hogy a mai Optipenek remélhetőleg jobbak.
(Ha nem írod, hogy Optipen, én már a nevére sem emlékeztem volna, ciki, de ez van. Köszi az infokat.)
Itt a link, bár kicsi a kép, de talán látszik, hogy egész kis helyre kis toll :)
http://www.diashop.eu/popup_image.php?pID=1671

vighkata

Molli, nekem ilyen volt, és ez Sanofi Aventis OptiPen-Pro1.gif
Igaz, itt is kicsik a beillesztett képek, de azért ami kell, az látható.

vighkata

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Megnéztem. Ez lenne az Optipen utódja? Mert nekem volt Humapenem és még hasonlít is rá, míg az Optipenre nem hasonlít. De tényleg szép, dizájnos.
(Meg hát az Optipen Sanofi Aventis, míg a Huma cuccok Lilly-sek. Valamit rosszul tudok?)

Nem, ez lillys, nem lantushoz van! Humaloghoz. Jól sejtetted. Csak a memóriás penre írtam példát, hogy ez is tök régóta már van, nálunk is, nem értem, mitől olyan nagy cucc a novonál ez a memóriás pen, ami még időt sem tud rendesen mutatni...

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Na és nálunk ilyet miért nem lehet kapni? http://www.china-direct-buy.com/v/4/product_detail/7757624/insulin_cooler.html#normal_img
Erre én is azt mondom, hogy csak be kéne hozni, aztán pénz kérdése, hogy valaki megveszi, vagy sem. Ez ha drága is, csak egyszeri költség, én biztos vettem volna. Nyáron, ha utaztunk, akkor mindig kínlódtam, hogy hogyan tudom hűvösben tudni az egész készletemet, tartalék inzulin stb.

Áh :) Ilyet vegyél: http://coolerconcept.com/pages/prod2.htm
(a baloldali kék gombokra kell kattintani és akkor látszanak a termékek)
Másoknak is ajánlom, fantasztikus!!! Mindenféle van, minden méret, minden tollhoz, egyhez, többhöz, pumpához, ampullákhoz. Évek óta használom ezeket! Van egy tollasom és 2 tollasom. Pumpához is van. A lényeg, hogy hideg vízbe kell áztatni 20 percre a tok belsejét, majd 4-5 napig simán hűvösen tartja, amit beleteszel, olyan 15-17 fokon, tökéletes, nem lesz nagy hőingadozás, ha kiveszed, nem romlik meg attól, hogy rendesen hűti valami, majd kiveszed a 40 fokba, majd vissza a hűtőbe, erre a 15-17 fok a legjobb. És nincs benne elem! Nem kell sosem elemet cserélni, kicsi és könnyű. Én imádom, nekem is egy cukros csaj ajánlotta.
Pumpára pl ez van: http://coolerconcept.com/pages/inspumpwallet.htm

blaci

Őstag
Legutóbbi Dr. Info magazinban olvashattunk az új NovoPen Echo nevű inzulin toppról, amit kifejezetten a gyermekek (és szüleik!) igényeihez fejlesztettek ki! http://www.novonordisk.com/diabetes/public/insulinpens/novopen-echo/default.asp

Mint a cikkben olvashattunk, egyelőre ez idő szerint csak Dániában, Svédországban, Finnországban, Kanadában és Izraelben kapható!
Rettentően kíváncsi vagyok, hozzánk mikor jut el! Úgy érzem, ez az "okos" kis pen sok embernek lesz segítségére!
...

Hű + Ha! :o
A zongorabillentyű mintás Echo naaagyon tuti!!! :D
Ilyen Echo nekem is kell(ene)!!! :dr_31: Nem csak a minta miatt, hanem a beadható 0,5E miatt is, a memóriáról nem is beszélve!!! :cool: ;) :dr_24:
Én bizti benevezek rá...amint kapható lesz itthon is!!! :laz:
:D:D:D

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Ilyen Echo nekem is kell(ene)!!! :dr_31: Nem csak a minta miatt, hanem a beadható 0,5E miatt is, a memóriáról nem is beszélve!!! :cool: ;) :dr_24:
Én bizti benevezek rá...amint kapható lesz itthon is!!! :laz:

Ha humalogot használnál, lenne ilyesmi tollad, bár nem mintás :) De a humapen, amit belinkeltem ide tegnap, az ilyen, sőt, annak normális a memóriája is. A Humalog pont olyan, mint a novorapid, csak a lilly gyártja, nincs különbség köztük, kérheted azt is. Én ezt használom és Levemirt, ami pedig Novo.

vighkata

Nem, ez lillys, nem lantushoz van! Humaloghoz. Jól sejtetted. Csak a memóriás penre írtam példát, hogy ez is tök régóta már van, nálunk is, nem értem, mitől olyan nagy cucc a novonál ez a memóriás pen, ami még időt sem tud rendesen mutatni...
Igen, így már mindent érteni. Nekem Humából a HumaPen Ego volt, és igazad van, valahogy akkor tájt jöttek be az újabb dizájnok, meg memóriások, amikor én pumpára váltottam. Akkor egy kicsikét még sóvárogtam is, hogy nekem a Humából az az ormótlan Ego volt. Még ma sem tetszik, egyszerűen bumszli volt. Persze a célnak megfelelt, beadta az inzulint, de hát a lelkünk mennyivel boldogabb, ha szép és vonzó tárgyakkal vesszük magunkat körül. A pent bizony napjában 4-5x használtuk(ják), igazán nem lenne nagy igény, hogy akkor az tényleg olyan legyen, ami a szemnek és léleknek is kedves.

vighkata

Ilyen Echo nekem is kell(ene)!!! :dr_31:

A pent bizony napjában 4-5x használtuk(ják), igazán nem lenne nagy igény, hogy akkor az tényleg olyan legyen, ami a szemnek és léleknek is kedves.
Íme, itt az igény a használható praktikum mellett a lélekápolásra is. Igazán megérdemelnénk, hogy hozzájuthassunk. :)

vighkata

Ne mán' Kata! ;) Tessék optimistán és pozitívan hozzáállni...!!! :dr_31: Ami késik, nem múlik! Előbb vagy utóbb...de LESZ!!! :D
De hát tudod, hogy én millen optimista vagyok :D, de a realitás talaján ollan rossz elfogadni, hogy inkább utóbb....:(:)
Inkább az bánt, amit már nagyon sokszor kiveséztünk, hogy ha már meg kell venni, pénzet adunk ki rá, akkor az miért nem lehet olyan, amit szívesen használ az ember? Mire az az "utóbb" elér hozzánk, akkor már egy másik csúcs dizájnra és praktikumra áhítozunk, és akkor megint csak azzal fordítjuk optimistára a gondolatunkat, hogy előbb, vagy utóbb, de leszen nálunk is. Akkor egész életünkben csak sóvárgunk?
Én biza sóvárgós vagyok, mert nekem mindig is fontos volt, hogy az, ami körül vesz, ne csak praktikus legyen, hanem csecse is.
(Pumpa esetében meg is értem, hogy nem egyszerű a dolog, azért az nagyobb falat, de a pen ma már nem egy másik bolygóról idepottyant valami.)

Oldal tetejére