Cukorbeteg gyermek

dg

Őstag
Bocs, nem voltam egyértelmű: nekünk betanítás idején történt az, hogy nekem mint mamusnak, fizetnem kellett a (-z idegi alapon meg nem evett) ételért, míg a kórházi miliőt élveztük! :rolleyes:
 

tímeácska

Őstag
Egyébként úgy vélem, intézménye válogatja, mikor, milyen feltételekkel és mennyit kérnek, avagy sem...

Viszont egy dolgot nem tilthatnak meg: a szülő (1 "darabra" vonatkozik) a nap 24 órájában gyermeke mellett maradhat! Ez nem a szülő joga, hanem a gyermeké! Persze, az ellátó intézménynek a hozzátartozó "kényelméről" nem kötelessége gondoskodni... Vannak helyek, ahol pl. a szülő igény esetén a gyermekkel egy kórteremben aludhat (akár 2 ágyas szobában...), de vannak kórházak (szignifikáns kórházak...:mad:), ahol semmiféle keretek között nem alhat ágyon az anya, még ha fizetne sem! Max. széken ülve éjszakázhat, ezt nem tilthatják...
Ugye, milyen gyermekközpontú ez a társadalom???
 

tímeácska

Őstag
Bocs, nem voltam egyértelmű: nekünk betanítás idején történt az, hogy nekem mint mamusnak, fizetnem kellett a (-z idegi alapon meg nem evett) ételért, míg a kórházi miliőt élveztük! :rolleyes:
:D Érettem! Szerintem én fogalmaztam rosszul...! ;)
Tehát: a diabbal kapcsolatos betanulási idő alatt Neked csak a kajáért kellett fizetned, az ott alvásért nem...
:D
 

umbra08

Aktív tag
Utána fogok járni a dolgoknak, mert úgy tudom, ha a szülőnek azért kell ott maradnia a gyermekkel a kórházban, hogy a mindennapi szükséges, a gyermek egészsége érdekében kötelező teendőket megtanulja, akkor nem kötelezhetik a szülőt a napidíj fizetésére!
Mi esetünkben sem kellett fizetni, amikor a diabot diagnosztizálták!

Mindemellett vannak olyan tényezők, amikor nem kötelezhető a szülő fizetésre, illetve, térítésmentesen kaphat ételt/szállást:
pl. 1 éven aluli szoptatott csecsemő édesanyja is ingyen kaphatja ezeket...

Ha jól tudom, akkor minden gyermekosztálynak rendelkeznie kell (kisebb-nagyobb - inkább kisebb...) anyaszállással. Utána kellene néznetek Adingo, hogy ha az anyaszálláson "lakna" a feleséged (természetesen nappal a gyermek mellett lehet, és éjjel is, ameddig csak akar, és ha megkéri a nővéreket, át tudnak telefonálni az anyaszállásra, akár a vércukormérések előtt is, így át tud menni a kislányhoz! Minden anyaszálláson kötelező a kórházi vezetékes telefon!!!), akkor talán nem kellene fizetnie!
Vannak kórházak, ahol pl. a friss cukrosok szüleinek csak az anyaszállás ingyenes, a gyermekkel egy szobában - másik ágyon - történő elhelyezésért fizetni kell. Ez valahol érthető is, ha egyszer van anyaszállási lehetőség - az MINDIG! - a kórház épületén belül, a gyermekosztályok közelében van, gyakran egy folyosón, így mondhatják, hogy nem kell fizetni, "csak" az "extra" szolgáltatásért...

Még nézzetek utána annak, hogy ha mégis inkább kislányotok mellett szeretne maradni a feleséged (amit meg is értek, én is mindig Máté mellett voltam), hogy az összes bent töltött napot ki kell fizetni, vagy csak egy részét? Ugyanis, nagyon sok kórházban független attól, hogy összesen hány napot volt az ember a gyermeke mellett, "csak" az első 5 napot, vagy 1 hetet kell fizetni, a többit nem! Hátha Íriszt kezelő kórházban is van ilyen "kedvezmény"!

Ha még eszembe jut valami, jövök!
Addig is kérdezzetek nyugodtan, és NYUGI!

Háát, én 1 éven aluli, szoptatott csecsemővel (szinte kizárülag csak szoptatott, mert alig, hogy elkezdtük a hozzátáplálást a diab felfedezésekor) voltam kórházban, de én nem kaptam ingyen kaját...
 

umbra08

Aktív tag
Én is éjszakáztam pár napot (...) Mátém mellett, ágyon ülve, széken kockásra ült fenékkel...
Mi is voltunk egy alkalommal úgy a Heim Pálban, hogy nem volt hely sem az anyaszálláson, sem a baba-mamás szobákban... 2 napot kellett várnom arra, hogy legyen üresedés valahol... "Szerencsére" egy "rutinosabb" apuka és kisfia voltak velünk egy szobába, és az apuka a leterített törölközőjére fekve tervezte szundítását... Én meg utánozván, leterítettem törcsimet, és úgy "szunyáltunk". Rettentő kényelmetlen volt, de az az 1-2 óra alvás is nagyon sokat jelentett!

De a csúcs nem itt volt...
Mátémmal Veszprémben voltunk, bár volt a gyerek mellett saját ágyam, mégsem tudtam aludni 2 napon keresztül, olyan rosszul volt (az orvos is "beköltözött hozzánk, olyan vacakul volt a gyerek!).
Aztán átkerültünk "kedvenc" pesti kórházunkba :)mad:), ahol a kedvenc :)mad:) orvosom nagyon kedvesen megjegyezte, hogy milyen sz@rul néz ki az anyuka...:mad: De ágyat nem tudott adni, anyaszállás "állítólag" tele volt, Ronald-házba nem mehettem gyerek nélkül aludni... Így még egy harmadik nap nem alvás után, a negyedik éjjel az éjszakás nővér mondta, hogy ha ráterítek egy pokrócot az egyik üres ágyra, akkor a reggel 6-os nővérváltásig aludhatok! Hát, nekem nem kellett kétszer mondani! Életmentő alvás volt...!

Én itt Timi, a "kedvenc" helyeden, összetoltam 3-4 széket és úgy aludtam. Igaz, az sem volt szabad....
Az az 1-2 óra is jól esett, nem érdekelt, nekem egyáltalán nem volt kényelmetlen, csak hogy Tökmag mellett lehessek. :cool:
 

zsuzsa

Új tag
Mi tegnap jöhettünk haza a Heim Paliból, múlt hét vasárnap óta ki be járkálltunk. Vasárnap bekerültünk nagyon magas csillapíthatatlan lázzal, nagyon rossz állapotban, számomra aggasztó volt, ünnepek révén bevittük az ügyeletre, ott is fogtak, kapott infúziót, szerdára rendeződött, nagyon gyenge állapotban de láztalanúl hazavittük, otthon péntekig próbállt lábadozni, de valahogy nem sikerült, aztán péntek délután mikor már senki sehol az eü.ben akkor jött az emergency, cukor a padlón egy pillanat alatt, és szh bomára sem korrigálódott és elindúlt alul felül minden. aluszékonyság, kortyonkénti folyadék nagymennyiségben ki minden nyíláson, pumpa le, mérés, aggódás, éjfélkor kh. Kh ban megérkeztünk ránéztek azt mondták felveszik maradunk infúzió stb.. pár perc eltelt nem tudják felvenni, nincs hely, egy órát maradjunk ha nem hány haza. Abban az egy órában nem hányt mert már végkimerülés állapotában volt, hát azt mondta ügyeletes dr.bácsi hogy mehetünk haza, nem baj ha hány ha mellette iszik is. Ahogy felült öklendezett hányt. Éjjel kettőkor hazavittük, majd reggel már 38 fokos lázza is volt hívtam a dr.néninket visszavittük hozzá, ki volt akadva hogy éjjel ott jártunk és hazaengedtek, már a kiszáradás határán felvették rögtön infúzió, és kétségbeesés hogy megint miért jutottunk idáig. Engem megkértek hogy ne én legyek vele hanem apuka az állapotomra való tekintettel, úgyhogy apuka bennt ápolt, én otthon bőgtem, és rágtam a küszöböt. Még egy ilyen hét és megszülök 31 hétre. Nagyon rendesek velünk mindíg, kapunk külön szobát, ellátást semmit nem kérünk soha, sőt alig néznek be tudják hogy csinálunk mindent, és adjuk óránként a jelentést. Nagyon rendesek szoktak lenni, az ügyelet meg az ambulancia az más, ott kézbe kell venni a dolgokat, mert gőzük nincs a dolgokról, most az ambulanciűn ilyen velem egyidős dr bácai volt, szerintem a ketoacidózist hírből sem hallotta. Szóval így jártunk, az elmúlt egy hétben mi sem pihentük sokat, aludni meg nem is tudom mikor kókadt már le a fejem, és aludtam e vagy sem, a lehetőség meg lett volna csak az ember az idegektől nem tud. Mostmár itthon vagyunk ás lábadozunk.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Ahogy olvasom a mamák "élményeit", asszem mindegy milyen körülmények között, akár féllábon állva is, de ott akartunk lenni a porontyainkkal.
Visszaemlékezve a kórházi bent tartózkodásomra, király helyem volt, puha, párnázott ágyikóban. Ráadásul nekem meglepetés is volt, mert nem is tudtam róla, hogy ilyenkor bent lehet lenni a gyerkőccel.

Zsuzsa, nagyon drukkolok, hogy hamar rendbe jöjjetek, és neked se legyen keserű emlék. Most neked nem csak Tibusra kell gondolni, jó, hogy a papa volt bent a gyerkőccel. A kórházi személyzeten nagyon sok múlik, miként bánnak a beteg gyerkőccel és a mamájával.
 

christina

Őstag
Én itt Timi, a "kedvenc" helyeden, összetoltam 3-4 széket és úgy aludtam. Igaz, az sem volt szabad....
Az az 1-2 óra is jól esett, nem érdekelt, nekem egyáltalán nem volt kényelmetlen, csak hogy Tökmag mellett lehessek. :cool:

Igen. Ezen a helyen nem lehet aludni sem állva, sem ülve, fekve meg pláne nem!:mad:
Már mikor nagyon kivoltam, pont akkor engedte meg az egyik éjszakás nővér titokban, hogy dőljek le egy pokróccal letakart ágyra. Nővére is válogatja.
 

christina

Őstag
Jaj Zsuzsa, nagyon sajnálom!
Ez a rémálmom. A hányós-fosós-lázas állapot, te tudod.:rolleyes:
Tibusnak mielőbbi felépülést kívánok, nektek meg sok-sok alvási lehetőséget.
 

Adingo

Új tag
Létezhet az, hogy a kórházi elbocsájtáskor derül ki, mennyi a számla??
Nejem ma hívott, hogy 1600ft/nap az ő ottani kajája, amiért erőszakkal bent tartják míg megtanulja az inzulin beadását.

Lehetséges ez????

Sziasztok mindenki !
Jó híreim vannak. Holnap jöhet haza a család. Már be állították az inzut, meglátjuk mi fog történni ezután. A kórházban előre produkálták a hipót, hogy lássuk, és a kislány átélje mit kell éreznie, és tennie ilkyenkor. Hát szép mondhatom, bár igazat adok nekik, csak ne lennénk kísérleti nyulak ehez.

SOS keresek németül jól tudót. Levelet fordítani, illetve válaszolni rá.
 

zsuzsa

Új tag
köszönjük szépen már próbálunk jobban lenni, de nehezen megy. Elkaptuk mi is, tegnap szegény éppen erőre kapó Tibikénk próbállta apját anyját segíteni, olyan édes volt, anyuci mit hozzak teát, takarót? Smektát kaptam, és amennyire nem szeretik a gyerekek, annyira hatásos volt nekem. A folyadékra odafigyelek, és próbálok nem olyan lenni mint a mosott rongy, na ez elég nehéz. Azt mondta az orvos a kicsimre nem veszélyes, csak a folyadékra nagyon figyeljek, belegondoltam milyen jó hogy még bennt van, ha már a kiságyában lenne, nem tudnám hogyan védeni, és ez egy újszülöttnek nem is tudom hogyan vészelhető át. Az lesz az első hogy rotha ellen beoltatom.
Tibus cukrai azok amik nehezn rendeződnek, egész nap szinte inzulin nélkül, illetve 50% ék bázissal bólus nélkül eszeget, amihez éppen kedve van, ami elég kevés, de pl. reggelire megevett egy egész fehér zsemlét, amit amúgy nem is bírna pont reggel és bólus nélkül 2,7. 3,3. így mennek a cukrai, kapja a cukros teát, capit, minden túrót inni, enni nem nagyon akar, és akkor estére kiugrik úgy lefekvés előtt 24, tegnap este 18,8 ra. Illetve nem lefekvésre mert akkor még olyan 9 körüli, amivel hagyom elaludni, és éjszaka mérünk egy ilyen értéket. Akkor visszaveszem a bázist 100% ra, és reggel kel 9 el, vagy 2,7 el. Borzasztó, és nem tudom hogyan szedjem össze. Mit csináljak másképp. Olyan is volt hogy délelőtt levettem vagy 10% on ment a pumpa. A dr.nővel beszéltem ő is ezeket javasolta, mert a bélbolyhok amíg rendeződnek addig sajnos ilyen a felszívódás.
 

tímeácska

Őstag
köszönjük szépen már próbálunk jobban lenni, de nehezen megy. Elkaptuk mi is, tegnap szegény éppen erőre kapó Tibikénk próbállta apját anyját segíteni, olyan édes volt, anyuci mit hozzak teát, takarót? Smektát kaptam, és amennyire nem szeretik a gyerekek, annyira hatásos volt nekem. A folyadékra odafigyelek, és próbálok nem olyan lenni mint a mosott rongy, na ez elég nehéz. Azt mondta az orvos a kicsimre nem veszélyes, csak a folyadékra nagyon figyeljek, belegondoltam milyen jó hogy még bennt van, ha már a kiságyában lenne, nem tudnám hogyan védeni, és ez egy újszülöttnek nem is tudom hogyan vészelhető át. Az lesz az első hogy rotha ellen beoltatom.
Tibus cukrai azok amik nehezn rendeződnek, egész nap szinte inzulin nélkül, illetve 50% ék bázissal bólus nélkül eszeget, amihez éppen kedve van, ami elég kevés, de pl. reggelire megevett egy egész fehér zsemlét, amit amúgy nem is bírna pont reggel és bólus nélkül 2,7. 3,3. így mennek a cukrai, kapja a cukros teát, capit, minden túrót inni, enni nem nagyon akar, és akkor estére kiugrik úgy lefekvés előtt 24, tegnap este 18,8 ra. Illetve nem lefekvésre mert akkor még olyan 9 körüli, amivel hagyom elaludni, és éjszaka mérünk egy ilyen értéket. Akkor visszaveszem a bázist 100% ra, és reggel kel 9 el, vagy 2,7 el. Borzasztó, és nem tudom hogyan szedjem össze. Mit csináljak másképp. Olyan is volt hogy délelőtt levettem vagy 10% on ment a pumpa. A dr.nővel beszéltem ő is ezeket javasolta, mert a bélbolyhok amíg rendeződnek addig sajnos ilyen a felszívódás.
Örülök, hogy jobban van Tibus, remélem, Ti is gyógyulgattok!

Mátém is átesett ezen a nyavalyán, de ő "csak" hányt, pénteken az uszodából már úgy jött haza, hogy a buszt 3-szor kellett megállítani... Aztán 1 éjszaka alatt minimum 20 alkalommal még hányt... Hasmenése nem volt!
Viszont az Ő cukrai is nagyon nehezen állnak vissza a normál kerékvágásba! Annak ellenére, hogy már eszik rendesen, bólus nélkül is tegnap 3,4 volt a "legmagasabb" cukra! Remélem pár nap, és ez is rendeződik! (Valóban, ameddig a felszívódás a bélbolyhok miatt nem rendeződik, hypo-veszélye fenn áll, könnyen emészthető ételeket szabad csak adni ilyenkor - nem diabéteszes embereknek is, hogy regenerálódhasson a bél...!)
Holnap nagy napunk lesz: első színdarabot adják elő, Cső Bendegúzt alakítja Mátém (miért Ő kaphatta ezt a szerepet?:o:rohog:), valami western táncot is ropnak majd, és megint versmondás elé néz... (Az iskola 20. születésnapját ünnepli, holnap lesz a megnyitó gála! Az egész suli be van sózva...!:D)
 

tímeácska

Őstag
Sziasztok mindenki !
Jó híreim vannak. Holnap jöhet haza a család. Már be állították az inzut, meglátjuk mi fog történni ezután. A kórházban előre produkálták a hipót, hogy lássuk, és a kislány átélje mit kell éreznie, és tennie ilkyenkor. Hát szép mondhatom, bár igazat adok nekik, csak ne lennénk kísérleti nyulak ehez.

Na, mi újság? Kis család hazament? :D
 

tímeácska

Őstag
Mátém nem semmi...! Most ért haza, előkotorta a zsebpénzét (amit soha nem tudok, honnan van neki...:o), és közölte velem, ne haragudjak, de most nem ér rá, mert tegnap megbeszélte a fodrásszal :)o), hogy ma suli után elmegy hozzá, levágatni a haját a holnapi fellépéshez... És elhúzta a csíkot...!:o Kész vagyok ettől a kölöktől! :o:rohog:
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Mátém nem semmi...! Most ért haza, előkotorta a zsebpénzét (amit soha nem tudok, honnan van neki...:o), és közölte velem, ne haragudjak, de most nem ér rá, mert tegnap megbeszélte a fodrásszal :)o), hogy ma suli után elmegy hozzá, levágatni a haját a holnapi fellépéshez... És elhúzta a csíkot...!:o Kész vagyok ettől a kölöktől! :o:rohog:
:dr_31::dr_31::dr_31: Fess eza kölök :dr_31::dr_31::dr_31:
 

umbra08

Aktív tag
Mátém nem semmi...! Most ért haza, előkotorta a zsebpénzét (amit soha nem tudok, honnan van neki...:o), és közölte velem, ne haragudjak, de most nem ér rá, mert tegnap megbeszélte a fodrásszal :)o), hogy ma suli után elmegy hozzá, levágatni a haját a holnapi fellépéshez... És elhúzta a csíkot...!:o Kész vagyok ettől a kölöktől! :o:rohog:

Vagány ez a "kiscsávóóóó"!!! :cool: :rohog:
 
Oldal tetejére