Tímeácska jó sok kérdésed van, és ha jobban belegondolok a válaszokba, akkor most a lantus+novorapid mellett teljesen mást írnék, mint a sok év actrapid+insulatard mellett. pont a minap volt egy 5x actrapidos kismama nálunk vendégségben és rájöttem nem tudom mivel megkínálni.. max ásványvízzel. egyszerűen nincsenek diabos dolgaim.
De azért végigmegyek a kérdéseken.
Kirándulások: ha csak 1-2 nap, akkor a szokásos felszerelés, ha több nap, akkor plusz patronok és tűk. ennivalót mindenhol lehet venni, ilyesmit már nem hurcolok.
amit mégis kéne magamnál tartani mindig az 2dl-s ücsik hipóra.
ritkán strandolunk, de az árnyékban van az inzulin. eddig még nem volt gondom vele. van az avonos kis mélyhűtős táskám is, azt is vinni szoktuk ilyenkor.
elbújni már nagyon rég nem bújok el. ezt a legelső nyaraláskor eldöntöttem. ez az egy életem van, nem bújkálással akarom tölteni. teljesen mindegy hol vagyok és kik vannak körülöttem.
nyári ételek: gyümölcsleves a gyengém. és nem bírok keveset enni belőle.

na az emel.... a főtt kukoricát már nem is említeném meg...

na meg a dinnye...
nyári téli inzulin mennyiség: van különbség, de nem sok.
tiltólistás: elvben a szőlő, de nekem nem elmeli a cukrom, igaz nem is eszek sokat belőle. anno egy dietetikus cukros csajjal feküdtem együtt kórházban, ő ette és azt mondta próbáljam meg.
de ez midnen ételre igaz, mert nincs amire egyformán reagálnánk. kismamaként mondta azt a dietetikusom, hogy mindenből lehet kóstolni, aztán mérni utána, ha magas, akkor kisebb mennyiséggel újra kóstolni. ha úgy is akkor felejtsük el.
mondjuk ilyen erővel én az összes főtt krumplis kaját kihúzhatnám a listámról.
aszalt gyümit nem szoktam enni, nagy ritkán töltött húsban, de az csak 1-1 szem.
vizelet albumin: a dokim biztos nézeti időnként, de én sosem, passzolom.
vizeletacetont magamnak sosem néztem még. nem is tervezem. eddig sosem volt, amikor laborban nézték.