Gyógyszerek, vitaminok a szövődmények ellen

H

hypohonder

Vendég
Én úgy vélem, hogy nem szabad senkit sem azonnal és kategórikusan ledorongolni. Gondolok itt a természetgyógyászokra. Én nem úzöm ezt a "sportot", de tudom, hogy vannak módszerek, amelyekkel egyes betegséget gyógyítanak, másokat pedig könnyebbé tesznek elviselni, vele élni. Azért mondom ezt, mert nagyon sok dologban az "igazi"(?) orvostudomány is átveszi az adott módszereket és alkalmazza. Egy további dolog pedig az, hogy ha az ember hisz egy dologban, emberben, akkor talán a gyógyulás, jobbulás is könnyebben jön. Sokan sajnos magukban sem hisznek, nemhogy másban, s ez is egy nagy csapás saját magukra nézve.
 

bioszaky

Új tag
Csak hatásos és nem hatásos orvoslás van. Esetleg lehet konvencionális és alternatívról beszélni, dehát ezek összefolynak.

Na, de most jött meg a vérképem. Hiába szedtem több mint egy hónapon át napi 3 szem Millgammát, semmi hatását nem látom. A vörösvértestszám és a fehérvérsejtszám további emelkedését vártam. A fehérvérsejtszámom végre a normál tartományban van, de az már az egy hónappal ezelőtti vérképben is ugyanennyi volt. Ez valszeg a jobb táplálkozás (több jó minőségű fehérje és szénhidrát) miatt van.
A megemelt Ca bevitel is alig növelte meg a vér Ca szintjét.
Érdekes, no így szedjen az ember táplálékkiegészítőket. :)
 

szolnok

Új tag
Az ember csak a fejét kapkodja az egymásnak ellentmondó tudományos, vagy áltudományos megállapítások között.
Eddig az volt ne egyél tojást, mert emeli a koleszterin szintet, -most ez nem igaz-,
eddig az volt egyél sok paradicsomot, véd a ráktól a likopen ami benne van, - most nem igaz.
Volt már a tej és vaj mérgező , volt egészséges, kia fene tud ezen eligazodni.?
Amikor a gyerekeim kicsik voltak akkor a negyedes, feles tej adása volt a divat, és orvosilag ajánlott , ha nem tudott eleget szopni a baba. Most kiderült, hogy talán ezzel okoztam a diabéteszüket. Nesze nekem ez jó nagy pofon, / ha igaz/
Sokszor sokan modják egyél sok vitamint, de kevesen merik leírni, hogy amennyi haszon a vitaminból, annyi kár is.
Aztán az algopyrin volt az az egyetlen gyógyszer amit terhesen is adtható volt, láz és fájdalom csillapításra, most ????????, méreg.
Csak kapkodom a fejem és ilyenkor arra gondolok, nem kéne annyit olvasnom.
 

christina

Őstag
:D Teljesen igazad van!
Amikor én gyerek voltam én is feles meg negyedes tejet kaptam, no meg ott volt a jó kis Oriza tápszer, és ha éhes voltam adott apukám tejbepapit jó hígan, mert üvöltöttem az éhségtől! (mondjuk ez látszik is rajtam, na meg a gének ugye! :D ) De megmaradtam egészségesen, lekopogom semmi bajom, soha még műtétem se volt!
Ehhez képest most nehogy adjál tehéntejet a babának, mert allergiás lehet rá! Amikor kiütéses volt a fiam arca minket is bőrgyógyász helyett gastroenterologushoz küldtek, mert lehet hogy allergiás a tejfehérjére, pedig hiper szuper antiallergén tápot kapott! Ezek után ugyan allergia nem volt bizonyítva azért adjunk még jobban agyontisztított mű dolgokkal teli tápszert. És amikor kiderült fél év megfigyelés után, hogy vszínű nem allergia visszaállhattunk az eredeti tápszerre. És ezek után megnyugodtunk és örültünk,de nem sokáig! Jött a diab. :(
Sajnos hiába mondanak mindenféle okos dolgot, hogy sok zöldség és sok gyümi a tabletták helyett, fogalmunk sincs hogy azokba is milyen fránya vegyszert tömtek! És az átlagembernek nincs pénze bio zöldségekre.
Mellesleg amikor a védőnő feljött hozzánk kiokosított, hogy ne a hypermarketbe vegyem a zöldséget a gyereknek( nem ott szoktam), mert ki tudja honnan van, hanem inkább az öreg nénitől a piacon, közöltem vele, hogy az se tuti, mert mi van ha lejt a telek és odafolyik a "sz.rlé" :D :lol: , akkor tátva maradt a szája és inkább nem mondott rá semmit!
Hát ez van!
De mi csak legyünk optimisták és ne mindig higgyünk az új kutatási eredményeknek, ember legyen a talpán aki eligazodik!
 

bioszaky

Új tag
Semmi különös. Ahogy fejlődik a tudomány, úgy változnak az ajánlások. Megjegyzem, sajnos a napi sajtóból, tv híradóból, és sok tudományos jellegű tv műsorban butaság van. És sokan részben/teljesen félreértelemzik a tudományos eredményeket. Legtöbbször túlságosan nagy hatást tulajdonítanak nekik.
Megjegyzem, a koleszterint mizzéria már sok-sok éve lefutott. Alapvetően genetikailag meghatározott, van aki bírja, van aki kevésbé.
A vitaminokból vélhetően keveset fogyaszt az átlagember, de inkább a hiánya érezhető, mint a hatásuk. Nem csodaszerek.
Így van, sajnos reménytelen megtudni, az akárhol vásárolt zöldség vitamin és permetszer tartalma mekkora.
Az Algopyrin sem kimondottan veszélyes, csak már vannak ritkább és kkevsebb mellékhatást okozó hasonló szerek. Viszont fura, hogy a hasonlóan károsnak tartott paracetamol (kösz, Molli) meg forgalomban maradhat. Biznisz, persze.
Az átlagember az általános iskolai biológia, kémia, fizika és matematika ismeretekkel sem rendelkezik. Ők aztán hiába gondolkodnak. Bár, nem is nagyon akarnak.
Gondolkodjunk együtt! :)
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
szolnok írta:
Aztán az algopyrin volt az az egyetlen gyógyszer amit terhesen is adtható volt, láz és fájdalom csillapításra, most ????????, méreg.
Csak kapkodom a fejem és ilyenkor arra gondolok, nem kéne annyit olvasnom.
Orvosa válogatja, az egyik szerint csak algopirin és a paracetamol méreg a magzatnak, a másik szerint pont forídtva. Én beszedtem kb két heti 1 algopirint fejfájásra (nagyon durva fejfájásaim voltak terhesen, az a majdnem hányós fajta, nem tudtam meglenni gyógyszer nélkül). Dániában paracetamolt tanácsoltak, amíg ott voltam, addig azt szedtem :p itthon meg algopirint, úgyhogy én mindkettőt kipróbáltam... de gyanítom, az a nagy igazság, hogy ilyen ritkán szedve és keveset, egyik sem árt a babának.

A tej dologról annyit, hogy ugye létezik ez a TRIGR kutatás, ami pont erre alapul, miszerint a tejtermékek kihozhatják a diabéteszt, ha megvan a hajlam. Ezen már régóta gondolkodnak, sok tanulmány indult erről, egyelőre nincs konkrét bizonyíték erre, de nagyon gyanítják, hogy így van, ezért indult ez a TRIGR, melynek majd kb 6 év múlva lesz meg az első eredménye. Én mindenesetre nem adok tejet, tejterméket (csak savanyítottat majd, ha elmúlt 10 hós), én hiszek ebben speciel... Ez természetesen nem azt jelenti, hogyha nem kap tejterméket egy baba 1 éves korig, utána is csak bizonyosakat, akkor sosem lesz cukros. De csökkenthetjük az esélyét a feltételezés szerint. Ha bebizonyosodna mégis majd 6-7 év múlva, hogy nem igaz ez a feltételezés, akkor ez van, asszem nem ártottam a fiamnak azzal, hogy nem kapott rendes tejet 1 éves koráig. Nálunk a családban van lisztérzékeny is, így glutént sem kaphat 1 éves korig, ha már lúd, legyen kövér, csak zöldség és gyümölcs lesz az étrenden addig...
 
Oldal tetejére