Kipróbált édesség receptek

borka

Őstag

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Ha nem is édesség, de édes ez is. :D Egy kis forralt borocska. Nekem a 10-es tetszik a legjobban. :dr_31:

Csatolások

• FORRALT BOR RECEPTEK.DOC
    44.5 KB · Olvasás: 8

borka

Őstag
Tisztelt egybegyűltek!:dr_24:

Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy milyen édesítőszerrel pótoljam az alábbi receptekben a cukrot.
http://www.nlcafe.hu/adventi_receptek/20101124/3_szuper_haziszaloncukor-recept/ :D
remélem, lesz, aki segít nekem.:dr_31:

Ja! Még valami. Édesítőből lehet cukorszirupot főzni?? (egy sütihez kellene)

A cukrot glukagonnal tudod helyettesíteni,(ezt is be kell számítani) de az állaga nem biztos,hogy olyan lesz amilyent szeretnél. A tészta színe is megváltozik,megbarnul.

Szirup helyett viszont használjál MÉZET.
1-1 szeletre vetítve kevés a CH-ja.

Köszönöm.:dr_24:
Csak kíváncsi vagyok, hogy itt a nagy karácsonyi sütés-főzést hogyan tudnám úgy megoldani, hogy én ne a "partvonalról" tekintsek le. Amúgy a szokásos karácsonyi menümet is reformálnom kell, hogy én is fogyaszthassam. Ugyanis én nem vagyok hajlandó 100 felé főzögetni-sütögetni. A családom elfogadja a "reformokat", sőt a lányom a "sült csirke vegyes salátával és párolt zöldségekkel" menümre azt mondta: Na végre, ez az én ízvilágom!! (22 éves)
A gondom a cukrok és lisztek helyettesítése.:mad:

misamaci

Aktív tag
Köszönöm.:dr_24:
A gondom a cukrok és lisztek helyettesítése.:mad:
A cukor/cukorszirup vonalon én se nagyon tudok jobbat ajánlani, mint Borka.

Liszteknél:
ahol nem fontos hogy fehér/sárga legyen a tészta (kakaós sütik stb) használj teljes kiőrlésű lisztet (kb 2/3 - 1/3) arányban ... egy kicsivel tömörebb lesz a tészta, szóval sütőporból egy egész kevéssel több kell ... vagy több tojáshab kell a tészta lazításához

fehér tésztáknál, piskótáknál én zabpehelylisztet használok (szintén keverve) ez gyönyörű hófehér

kelt tésztáknál, ha kevered a liszteket, akkor egy kevés + búzasikérre is szükség lehet ... vagy tovább kell keleszteni

ha szeretsz kísérletezni, akkor köles-, árpa vagy csicseriborsóliszttel is lehet tésztát készíteni (szintén sima liszttel keverve)... ezekben vagy alapból kevesebb a ch, vagy lassabban szívódnak fel és nincs annyira karakteres mellékízük.

borka

Őstag
A cukrot glukagonnal tudod helyettesíteni,(ezt is be kell számítani) de az állaga nem biztos,hogy olyan lesz amilyent szeretnél. A tészta színe is megváltozik,megbarnul.

Bocsi,de rosszul írtam,:( glukózt akartam írni,(nem glukagont)mert valamikor még azt írta fel a háziorvos.Mostanában már fruktózt írnak fel.A helyzet sütésileg, azzal is ugyan az.

poe

Őstag
Glukonon-t akartál írni, ami tulajdonképpen szorbit. A glükóz az szőlőcukor... ;)
Egyébként nekem az a véleményem, hogy szorbitot és fruktózt is lehet használni, de mindkettővel csínján kell bánni. Nagy dózisban nem túl egészségesek.

manocs

Új tag
Én minden sütit fruktózzal csinálok. Kb 70-80% kell bele. Egyébként minden úgy kell csinálni, mintha cukorral dolgoznál. Őszintén szólva a liszttel nem szoktam variálni, inkább előtte eszem olyasmit, ami lassabban szívódik fel. Persze ch mennyiség nagy részét nem sütiből kell bevinni!! :D:dr_104:
Javaslat: ugyan a fruktózt fel lehet iratni, de ezzel együtt is olcsóbb a dm-ben. (kb. 500 Ft a fél kg.)

szandimon

Új tag
Én kevés fruktózt+stevia port teszek a sütikbe, így nem kell aggódni a fruktóz miatt sem. Azokba a sütikbe, aminél fontos a cukor térfogatilag is, kókuszreszeléket teszek, itt olvastam a fórumon, és nagyon bevállt. A liszttel én sem variálok.

szandimon

Új tag
Mézet???? 16 éves diabos múltam alatt még sohasem mertem mézet enni. Ha szirupot kell főznie, feltételezem, nem kis mennyiségű méz kellene....

De sajna a szirupra megoldást nem tudok, én azokat a recepteket kihagyom.

poe

Őstag
Én a mézzel rendszerint azt csinálom, hogy teszek bele, hogy meg legyen az íz, de nem a teljes mennyiséget, hanem kiegészítem édesítővel/cukorpótlóval. Így kevesebb a CH, kisebb a GI, de azért érezni a mézet.

borka

Őstag
Mézet???? 16 éves diabos múltam alatt még sohasem mertem mézet enni. Ha szirupot kell főznie, feltételezem, nem kis mennyiségű méz kellene....

De sajna a szirupra megoldást nem tudok, én azokat a recepteket kihagyom.

Misamaci a mi nagy főzőtudósunk,és Ő is több esetben a mézet ajánlotta.
Ebből már nem kell szirupot csinálni.(szerintem)

Igen Poe igazad van,csak már olyan régóta nem használom,hogy már keverem a neveket.

Oldal tetejére