Lantus - Apidra

Teebee

Új tag
Novopen-em volt Actrapid-al, de most átállítottak az Apidra-ra és nem patront kellett volna kapnom, hanem tollat amiben nem lehet cserélni a patront, hanem eldobható.

A múltkor jól írták fel, most meg patront írtak ami OptiPen tollba való. Ilyen tollam meg nincs így aztán újra kiírták, de már tollban.

Ennyi.

Ha valakinek kell ilyen patronos Apidra-m és Lantusom van.

Nem tudok vele mit kezdeni, mert a régi tollba meg nem jó.
 

dg

Őstag
Ha valakinek kell ilyen patronos Apidra-m és Lantusom van.

Nem tudok vele mit kezdeni, mert a régi tollba meg nem jó.


Szia Teebee!

Nem akarok tolakodni a beleszólásommal, de itt a fórumon "anycikoci" lánya Lantust használ, Ukrajnában élnek, és azt írta, hogy előfordulnak ellátási problémák az inzulinnal (nem tudom, hogy ez a Lantusra vonatkozik-e). Esetleg vedd fel vele a kapcsolatot!
 

Kiska

Új tag
Kiska36@chello.hu

Szervusztok, én új vagyok itt, de nem új cukros. 80-ben fedezték fel,2003 óta vagyok inzulinon, kb 1 éve Lantusz-Apidra (Opticlick-kel). Nekem is felírhatná a családorvos, ha kellene, minden alkalommal kapok a szakorvostól egy igazolást erről:6 hónapig lehetne.de amikor kellett volna, egy esetben a nyáron, mindketten szabadságon voltak.

Nem tudjátok, mióta létezik Opticlick Magyarországon? Nem emlékszem, hogy mikor kaptam, és úgy tudom, az opticlicket csak 2 évig lehet használni. Nem tudom, mikor fog lejárni.

Előre is kösz a választ
Kiska
 
Hoppá, igazad van mégis, Béla! Az analog inzulinokat (ilyen a Lantus is) csak szakorvos írhatja fel... Bocsi!


A rendelet szerint szakorvos javaslatára háziorvos fél évig írhatja az a analóg inzulinokat. Azt el tudom képzelni, ha valaki kezdő cukorbeteg egyenlőre nem adják meg a javaslatot, hogy ne "kallódjon" el a beteg fél évre. Ez az illető saját érdeke is, hogy menjen vissza diabetológiára, ahol átnézik, értékelik az eredményeit, adott esteben módosítanak.
 
Ha valakinek kell ilyen patronos Apidra-m és Lantusom van.

Nem tudok vele mit kezdeni, mert a régi tollba meg nem jó.[/quote]


Értem! Esetleg vidd be legközelebb a diabetológiára, ahol új betegnél fel tudják használni.

Üdv! Tünde
 
Oldal tetejére