Lantusz-aki már használja és aki még nem

JOSEY

Új tag
Láss az én szememmel..... ahogy más nem lát

Szia Szolnok!

Nos a könnytermelésemmel nincs semmi gond.
Mikor cukros lettem csináltattam egy hemüveget , az egyik bifokális, a másik cilinderes lencsével, 0,5 -ös köllött, ha jól emléxem, ma is megvan, de csak ritkán veszem fel.
Azt monták akkor anno, h a szemgörbületi egyenetlenségem van.
Gondoltam, hogyha gyünnek a kátyuzók felénk, akkor majd betömickelhetik az egyenetlenségeket :) :) :)

Üdv: JOSEY
 

JOSEY

Új tag
Veloszipéddel a városban

Szia Bioszaky!

Ma biciklovaztam egy keveset a városban 7km-t tudom, h nem sok, de 1xre nem volna értelme inzulin és cukor nélkül elhagyjam a várost, ki segitene, ha bajban lennék?
139/66 vérnyomás, és 105-ös pulzus mértem, miután letettem a brinyiglit.

Üdv: JOSEY
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
bioszaky írta:
Ha észreveszem, hogy jön, akkor meg olyan, mintha parkinonos lennék. Teljesen leáll a felfogó képességem. (System out of order! General protection error fault!) :mrgreen: Ismételgetem, amit mondtak, nagyon koncentrálok, de néha azt sem tudom, hogy ez álom vagy valóság, vagy tejsen depressziós vagyok. Most már öntudtalanul is tömöm magamba a szénhidrátot, ha nagyon rossz kedvem van vagy olyan furcsán látom a dolgokat. :)

Nagggyon ismerős... a rángatózás nem, de a rossz kedv, ismételgetés, ha mondanak valamit, de mégsem tudom, hogy ez valóság-e.... Én még sokszor ideges is vagyok emellett, szegény férjemmel ilyenkor olyan szemtelen vagyok :oops: Az első igazán nagy hipómnál (még 12 évesen a kórházban) azt meséltem a dokimnak, hogy olyan érzés volt, mintha tvben néztem volna a világot, mintha én egy dobozban lennék (vagy éppen minden más rajtam kívűl) és nem tudom, hogy valóságos-e, ami körülöttem van. És sokszor van halálfélelmem is ilyenkor csak úgy, minden egyéb ok nélkül. Furcsa egy dolog ez.
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Re: Veloszipéddel a városban

JOSEY írta:
Szia Bioszaky!

Ma biciklovaztam egy keveset a városban 7km-t tudom, h nem sok, de 1xre nem volna értelme inzulin és cukor nélkül elhagyjam a várost, ki segitene, ha bajban lennék?
139/66 vérnyomás, és 105-ös pulzus mértem, miután letettem a brinyiglit.

Üdv: JOSEY

Nagyon tetszik a stílusod :lol: Ügyesen csinálod a lantussal, lassan be fogsz állni szerintem is :) Csak így tovább :) Még egy előző hsz-ben írtad, hogy az orvos ajánlja a legjobb inzulint, hát szerintem ez nem működik, hanem a betegnek kell szólnia, ha mondjuk ki szeretné próbálni valamelyik új inzulint.
 

JOSEY

Új tag
Ma morcosan indult a napocskám, no nem azért mert felhőket huzott maga elé, hanem éjjel fél1-kor tuti 5,0 cukker(22E Lantus) fél 6-kor már 16 volt :-( :-( :-(
Ezt hivnák Somogyi efektusnak? Hát ha az akkor jól kitalálta.
Inkább ne találta vóna ki, meg nem lenne :) :) :)
fél 6-tól 8ig 9,1 re ment le 20E Apidraval. Pedig rávan irva, hogy 1/4 órán belül nyomni kell, mert..... rosszullét, stb.... hát ugy látszik nem is olan erős az Apidra mint amilennek mondják ( igaz nem mozogtam, csak forgolódtam az ágyban, fájtak a kis csülkeim)
De muszály vótam reggelizni mert olan éhes voltam közben, majd kiesett a szemem.
Kiváncsi fáncsi vok, a nap többi része mit hoz, vagy visz :)
Oh most jut eszembe, mielőtt kigurul belőle, holnap felülvizsgálatra köll, hogy menjek :-( és még sehol sem vok az igazán jó eredményekkel.

Kellemes napot Néktek: JOSEY
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
gy.zsolt írta:
Én naponta 2 szer adok Lantus-t
Reggel 6 e , este 26 e
Megkérdezhetem, miért kellett 2x adni az 1 helyett? Nekem az volt a problémám a lantussal, hogy nem hatott már este 5 után (este 9kor adtam), magyarul max 20 óra volt a hatástartam, azaz még kevesebb, mert 5kor már mindig magas volt, du 3-kor kellett korrigálnom, hogy ne menjen fel (szóval akkor 16-18 óra volt max). Szeretnék megint lantusra állni, de mielőtt nekilátnék, utána akarok járni, hogy ez a napi 2x-i beadás kiknél és miért működik.
Köszi!
 

JOSEY

Új tag
Napi 2x-i Lantus

Óh én az okospalacsinta megpróbálok hozzászólni :) :) :) napi 2x-i Lantus?
Nos megvalósitható, bár az orvosok nem értékelik , h belepiszkálunk az ő javallataikba.
Igen a 24 órai müködési mechanizmus egereknél lehet , h jól bejön, de mi emberek vagyunk, idegeskedünk, többet kevesebbet eszünk, mozgunk, dolgozunk... és azonnal megváltozik minden adat, lásd a mult hajnali dolgomat :-(
Végül is ki lehet próbálni a dolgot, 1 hetet adni neki a témának és levonni a konzekvenciát, hogy jól jött-e be a dolog.
Hiszen mint látom, h akárhányan szóltak is hozzá a Lantus müködéséhez, senkinél sem adatott meg ugyanaz az adag, , sőt ráadásul függ a súlytól, attól, h spotolunk-e, vagy éppen csajozunk :)
Mindenesetre az orvosok a gyógyszergyártók ajánlása alapján találják ki, h mennyiszer kell és mennyit adagolni, és egy pár nap alatt kiderül, hogy az adott értékek semmire sem jók :-(
Mi cukrosok egész életünkben teszalanyok vagyunk, ritka egy hüle betegségben szenvedünk, elég nehéz kordában tartani ezt az állapotot, hiszen elég egy rossz hir és hiába tartottuk be a 180gr CH diétát, napokra tönkreteszi a diagramunkat :-(
 

gy.zsolt

Új tag
Nálam az volt a gond , hogy nem tartott kia Lantus 24 orát.
Nem volt jo akár reggel , akár este adtam be .
A reggel 6 e, este 26 e feláallast en kisérleteztem ki.
A legjobb doki rábolintott a többinek érdekesnek tünt.
 

szolnok

Új tag
Josey!

Mikor adtad be a lantust?
Meg kell mondanom, hogy azért isteni csodák nincsenek mert a Lantussal is produkálunk időnként extrém 15 körüli értékeket, de ritkán. Azelőtt az insulatarddal és az ahtrapiddal ez rendszeres volt. A lantussal is előfordul, hogy magas értékkel inditjuk a napot és egész nap nem tudjuk lenyomni, pedig nem változott az életvitel közben és nem volt diéta hiba. Volt rá precedens , hogy ilyenkor patront cseréltünk mert azt gyanítottuk, bedöglött az insulin és volt, hogy be jött! Ki érti ezt?
Más:
A baj az, hogy mint azt itt valaki a fórumozók közül egyszer már leírta, a diabosok olyan jó üzlet a gyógyszergyártóknak, hogy inkább egyre másra kitalálnak uj inzulinokat és talán e miatt nem érdek a végleges gyógyítás. '15 éve azt mondták pár év és gyógyítható lesz a diab. Na és???????? ezen a téren semmi bíztató. az őssejt beültetés se megy pedig nagy reményeket fűztem hozzá.
 

JOSEY

Új tag
Szia Szolnok!

Este 21 óra van előirányozva ezt kell minden nap tartanom. de a mai napom naon karcsura sikeredett, a délelőtti rossz eredményeket, csak heves tuladagolások árán tudtam helyrepofozni. Dühös is voltam, mert még biciklúval csattogtam fel a városba is, meg a boltba is gyalog mentem, nem kocsival, oszt nem akart lejjebb menni.

Szia Gy.Zsolt!

Nos végül is a beteg állapota határozza meg azt, hogy mit is kiván meg a kezelések során a szervezete.

Üdv: JOSEY
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
gy.zsolt írta:
Nálam az volt a gond , hogy nem tartott kia Lantus 24 orát.
Nem volt jo akár reggel , akár este adtam be .
A reggel 6 e, este 26 e feláallast en kisérleteztem ki.
A legjobb doki rábolintott a többinek érdekesnek tünt.
Köszi! Akkor ugyanaz volt a problémánk. Ezzel a felállással nem szokott olyan problémád, amit szolnok írt? (hogy néha érthetetlenül magas és nem lehet levinni)

Szolnok: nekem is sok ilyen problémám volt a Lantussal, a patroncsere sokszor bejött nálam is :shock: De nekem ugyanez az Insulatarddal is előfordult, csak lantussal sokkal többször.
 

JOSEY

Új tag
Szia Gy. Zsolt!
Az Apidra gyorsan korrigálja?
Hmm nekem 16-ról , hogy értelmes adat jöjjön össze ahoz köll, vagy 3 óra.
Ezt nevezem én lassuságnak :)
A gyorshatás csak 7-8 ch szintnél érzékelhető.

Üdv: JOSEY
 

gy.zsolt

Új tag
Novo Rapid-t használok.
Ha ritkan reggel magas a cukrom akkor ugy korrigálok , hogy adok a reggelire+a korrekcios adag. Igy akár egy ora alatt hatalmasat esik a cukrom.
 

naty77

Új tag
Na most legyetek okosak: (helyettem)
tegnap 4-5ig volt programom indulás előtt mértem, hogy nehogy leszaladjon 4,4 ittam rá 2 dl 100% ananászlét, hazaérve vacsiztam rendesen. vacsi után nem mértem, 9-kor 11,2 morogtam is, hogy vajon miért, de nem gondoltam somogyinak.
hajnalban éreztem hogy zsiobbadok, de nem volt erőm felkelni, visszaájultam, majd 6kor ébredve mértem 2,7 :roll: a jobb kezem még most is zsibbad. gyorsan be 20 g folyékony ch és a 7 órás reggelit előrébbhoztam fél 7-re, 1 e-vel kevesebb inzulin-nal.

a lantust még mindig csökkentem, de most fogalmam sincs, hogy vajon miért lett ez a hipó...
 

bioszaky

Új tag
naty, ez így nem érthető. Hogy lehet éjjel hypo, ha vacsora után 21 órakor 11,2?
---------------------
Nekem is fura esetem volt. 1 hónapja 82 kilósan 22 IU Lantust adtam. Aztán abbahagytam az edzés, emiatt fogytam 2 kilót és a Lantust 19-re csökkentettem. Két hete viszont elkezdtem iszonyú nyakfájással ébredni. Szuper állatható ágyam van, de hiába néztem a legkeményebben van. Párna nem volt a fejem alatt. Vércukor reggel és reggeli után is OK. 4. nap egész éjjel kétóránként mértem. Nem volt hypo, de érdekes módon már az első ciklus után fájt a nyakam. Elkezdtem kenegetni. Semmi, mert nappal elmúlt, éjjel megjött.
Aztán elkezdtem csökkentgetni a Lantust, egyik nap meg óránként mértem éjjel. Kiderült, hogy sok a Lantus, de valamiért Somogyi hatás - egy esetet kivéve - nem volt reggel. Tegnapelőtt találtam meg a jó adagot.
Most még mindig 80 kiló vagyok, de 19 helyett 15 IU is elég. Még a késői vacsora esetén sem emelkedik meg, tehát bőven.
 

naty77

Új tag
bioszaky írta:
naty, ez így nem érthető. Hogy lehet éjjel hypo, ha vacsora után 21 órakor 11,2?.


Hát ezért nem értem én sem. Illetve csak akkor érthető ha somogyi volt... Nekem a somogyit nem szabad korrigálni, mert irtó gyorsan visszaesik magától. most is fél 11-kor már 2,0 volt. olyan vagyok mint a mosott rongy és irtóra szeretnék ebből a hintából kiszállni. :roll:
 
Oldal tetejére