Lantusz-aki már használja és aki még nem

bogácsa témája a 'Inzulinok' fórumban , 2006 Augusztus 31.

 1. Sani

  Sani Új tag

  Örülök, hogy így beválik ez a két inzulinfajta. ..anno nekem is jó volt, amíg nem jelentkezett nálam a hajnali - jelenség...ezért használok most pumpát .
   
 2. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  Meli!Szuper!Nagyon örülök neki,hogy minden rendben ment és a szokásosnál is szuperebbek az értékeid!Remélem így még jobb a karácsony!!! :D :D :D

  Hogy van a lábad? :?
   
 3. pusimelu

  pusimelu Őstag

  A lábamra nem válaszoltam a doktornő megnézte és valószínűleg a rejumám mint a csigunak!Mindkét lábon kéne éreznem és nem ezeket de azért figyeljem meg azt mondta hogy ha akkor van ez mikor beteg lettem oké de most?Mikor jók a cukraim?Az a lábam egyszer jól kibicsaklott lehet annak van szövődménye.
   
 4. napocska

  napocska Őstag

  Örülök, hogy rendben vagy Meli! Lehet, hogy a télre, lehűlésre érzékeny a lábad. Én is kissé reumás vagyok itt-ott, és akkor is érzem, ha jön a hideg, de akkor is, ha tavaszodik.
   
 5. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Nemá, rejumás én vagyok, Csigu csak csigalassú nyugdíjas, aztat se tuggya, mijaza rejuma.
   
 6. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Hát mit mondjak, nem lehet, hogy öregszenek a gyerekeid? Azt én is megérzem.
   
 7. napocska

  napocska Őstag

  De, én is erre gyanakszom már egy ideje...:rolleyes:
   
 8. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Jól gondolod, és milyen megnyugtató érzés!
   
 9. pusimelu

  pusimelu Őstag

  Sani! ha te két étkezés között ettél pár falatot akkor korrigáltál Apidrával?
  Nekem még nem mondta a doktornő ,hogy korrigáljak ,de este 5 kor eszem utoljára ,és reggel nyolckor már kopog a szemem.Ha 1 egység apidrával bevinnék egy utóvacsit 8-kor ,nem mindig ,szerinted azzal nem ártok?
  Olvastam hogy hogy a pumpával is adtál egy egység apidrát és ettél egy mandarint.Köszi a választ!Meli
   
 10. pusimelu

  pusimelu Őstag

  Probléma megoldva.Eszem délben ebédet, utána3 -kor 1vagy 2 egység inzulin attól függ hogy mit eszem ,és eszek 6 kor vacsorát ,és még 9 körül ,ha éhes vagyok akkor is ehetek pár falatot csak a ch-t pontossan ki kell számolnom.Meli
   
 11. Sani

  Sani Új tag

  Kedves Meli!

  Ne haragudj, hogy nem válaszoltam, csak most olvastam az üzenetedet.
  szóval:
  Én mindig annyi inzulint adok be bólusba ( nálad Apidrába...különben én is azt adagolom a pumpával, ) mint amennyit eszem. A bázis ( neked Lantusz az adott), az ultragyors az meg attól függ, hogy mit, mennyit eszem.
  Régen, amikor még Lantuszt adtam, így jártam el. És most is pumpával valahogy így csinálom.....csak most tudok a bázissal variálni a körülményektől függően.
   
 12. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Meli, én hasonlóam adom az inzulinokat és, ha éhes vagyok este, akkor eszem, beadok pár egységet és hozzá a megfelelő ch-kat megeszem. Nálam nagyon figyelni kell este, mert este 8 körül nagy az inzulinigényem, de este 10 után borzasztó alacsony, így ha mondjuk megéhezem 8kor, akkor óvatosan kell bánnom az ételekkel, mert számolni kell nagyon a megfelelő lassú-gyors felszívódási arányt, mert kevés gyorsat ehetek olyankor, de jóval több lassút kell ennem, mint amennyit mondjuk a vacsorához megfelelő egység inzulinra. Ha 9 körül éhezem meg, akkor meg muszáj már gyorsan felszívódó cht is, különben 10kor jön a hipó. Szóval a késő esti "nasi" mehet nyugodtan, csak valszeg egy picit másképp kell számolni az egy egység inzulin per CH-t.
   
 13. pusimelu

  pusimelu Őstag

  Mindkettőtöknek köszönöm!Visszaolvastam jó pár oldalt és azt mondtam nagy rosszat nem tehetek,és lám működik.Örülök hogy most már én sem halok este éhen mert este 5 -től reggel 7-8 -ig hosszú az idő és éhes leszek.
  Nagyon jó a Lantus -Apidra sokkal stabilabb a cukrom kevesebb a hypó már jobban tudom szinten tartani.Volt pár nap amikor délután 3 -kor elindult felfelé rájöttem hogy fél háromkor kell adnom még plusz egy egység Apidrát és akkor nem megy feljebb és működött.


  Ezért aztán B.Laci gatyát felkötni a február nem lesz semmi ,de a január is jobb lesz!
   
 14. Sani

  Sani Új tag

  Szurkolok neked, Meli ( és persze, neked is Laci ;) ), és nagyon örülök, hogy bevállt ez a két inzulinfajta.
   
 15. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  Meli,annyira ügyi vagy!:D
   
 16. pusimelu

  pusimelu Őstag

  5 óra alvás után olyan vagyok mint akit megvertek
   
 17. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Te már a kismarosi talira edzesz!?
   
 18. pusimelu

  pusimelu Őstag

  Egyszer el kell kezdeni...
   
 19. szivosanna

  szivosanna Új tag

  Sziasztok!

  A segítségeteket szeretném kérni.
  Édesanyám cukorbeteg lett, sajnos daganata is van , műtét előtt be kell állítani a cukrait. A kórházban 8-6-6-actrapiddal, 12 esti insulatarddal átlagos 8,5-ös cukrokkal engedték haza. A napi szénhidrátja 180 CH, éhezik, 39 kilóra fogyott. Amióta hazajött- 3 napja cukrai 14-20 közöttiek.
  Egy esti alkalommal 22 es cukorra beadta az insulatard 12-őt, és evett 20 Ch-t, mert éhes volt, éjjel 5, 7-et mért 1-kor, reggel 8,6, aztán 15.
  Megemeljük, vagy szerintem inkább visszavegyük az insulatardot, vagy szerintem kevés az insulatard 14-16 órája, és délután magasak a cukrok, ezért, és az éjszakai hipókért Lantus jobb lenne?Nem értem, hogy negedhették így ki a kórházból...

  Köszi: Anna
   
 20. Sani

  Sani Új tag

  Kedves Anna!

  A Lantus + egy ultragyors inzulin - szerintem - mindenképpen jobb megoldás lenne, főleg műtét előtt - közben.
  Mivel a Lantus 24 - 26 órán keresztül ugyanolyan mértékben fejti ki a hatást, ( bázis inzulinként funkcionál ), egy ultragyorsat ( Apidra, vagy Humalog ) meg az étkezéshez igazíthatnátok .
  Ajánlok egy vcprofilt ( 2 óránkéntit ) + vezetnétek az elfogyasztott ch-t, és abból már jobben látszódna, hogy mit is kéne tenni, ill. változtatni.
  Mindenképpen azt tenném a helyetekben, hogy vagy
  - diabetológust váltanék
  - visszamennék a kórházba, hogy állítsák be jól az inzluinadagokat.
  De legelőször is én járnék utána a dolgoknak ( egy vc profillal ) és az adatokkal állítanék be a dokihoz.
  Remélem, tudtam segíteni.
   

Megosztás