mindenkinek

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Sziasztok!

Valaki árulja el, hogy kinek jó, hogy két orvoshoz kell menni, mivel a diab.szakorvos nem írhatja fel a tesztcsíkot, még ballaghatsz a háziorvoshoz is. Miért is?????
Gőzöm sincs, hogy jó-e valakinek.
A diab doki ugyanannyit adminisztrál ezzel, a háziorvos eggyel többet dolgozik vele, én pedig kettőt megyek érte.
 

dg

Őstag
Hogy őszinte legyek, ez a változás nekem nem változás. Eddig is a háziorvosunk írta fel a recepteket. Annyiban igyekeztem ritkítani a találkákat, hogy negyedéves adagot kérek mindig. Sőt, ezt úgy időzítettem, hogy az utolsó negyedévest a közgyógy lejártának havában kérem, így nyerek némi időt, arra az esetre, ha a közgyógy igazolvány kiadása késne.
 

gabibaba

Aktív tag
Nekünk is a háziorvos írt fel mindent. Csak betelefonálunk, hogy mit kérünk, és már csak a receptért kell belépni, azt meg a betegirányító ideadja, nem kell várni. Az ambuláns lapot is csak leadjuk a betegirányítónál.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Nekem teljesen felborul ezzel a menetrend, pedig én is 3 havi csíkot iratok fel. Nálunk pumpásoknál még kérdés, hogy hogy fog működni a dolog, mert az a recept egy kicsit más, mint a többi, az infúziós szett nem is patika áru. Az még a jövő zenéje. A két dokimnak (diab., házi) is borul a mutatvány.
 

dg

Őstag
minket már az első pillanattól úgy irányítottak, hogy a "havibajomat" lássa el a háziorvosunk, ne zaklassam a diab szakrendelést ezzel. El is látja! :p:D
 

Szepy

Új tag
Sziasztok!

Ezt nem én írtam, csak bemásolom ide hátha benneteket is érdekelni fog!!!!Diabétesszel kapcsolatos.

Nyilatkoztam a Kossut Rádiónak,ma 16kor megy le az adás!
Most meg az RTL Hiradó jön forgatni,ami este lesz a TV-ben majd!
 

pumpás

Őstag
Feháboritónak tartom hogy Balatonbogláron nem tudtak ellátni egy cukorbeteg diabost.Tovább kellett vinni Siófokra.Az RTL-n volt ma Hát milyen világban élünk?:confused:
 

dg

Őstag
Elolvastátok?

Azért itt van egy kis képzavar: pen? pumpa? Ha pumpa, baj esetén rohannak az új cuccal, nem? (a trénerek) Szerintem életveszélyről is túlzás beszélni -- a hír tipikus hatásvadász elemekkel van tele.
 

pumpás

Őstag
Elolvastátok?

Azért itt van egy kis képzavar: pen? pumpa? Ha pumpa, baj esetén rohannak az új cuccal, nem (a trénerek)? Azért életveszélyről is túlzás beszélni.
Penről volt szó.Nem is az zavartvolna hanem az hogy nemtudtak neki inzulint adni.Szerintem minden kórházba,ügyeleten lenni kellene minden INZULIN falytábol és penből.Ez így lenne rendjén.:confused:
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Elolvastátok?

Azért itt van egy kis képzavar: pen? pumpa? Ha pumpa, baj esetén rohannak az új cuccal, nem (a trénerek)? Azért életveszélyről is túlzás beszélni.
Anyám hívott, hogy nézzem a tv-t, éppen erről volt szó. Nem kicsi, nagy zavar van a sztoriban.
A háziorvos egyértelműen pumpáról beszélt, míg a nő ott mutatta a pent és azt mondta, hogy "ennek az adagoló pumpája" ment tönkre. Nyilván nem sikerült normálisan elmondania egy amúgy nem túl lelkiismeretes dokinak, aki ebből a pumpát értette és akkor az orvosok (saját tapasztalat is) kitárják a kezüket, de hogy a nő miért nem szólt, hogy nem pumpa és a doki miért nem kérte meg a nőt, hogy na akkor mutassa, mi a probléma, mi ment tönkre pontosan, az valszeg abból ered, hogy a nő sem volt éppen a helyzet magaslatán (ez minősíti számomra őt) és az orvos sem (ez a magyar eü). A félreértést a nő okozhatta valszeg, aztán nyilván máshol is rosszul mondta, de azt el tudom képzelni, hogy nagykórházba kell menni egy penért, gyógyszertár és ügyelet nem tart ilyet, szerintem egy sima körzeti vagy ügyeletes orvos egyszerűen nem képes fecskendővel inzulint beadni, az egységek pontossága miatt nyilván, túl picike adagokról van szó, nem ml az egység, hanem más és a sima fecsik nem ilyen mértékegységűek. Tehát idáig szerintem rendben van, hogy Siófok és nagykórház, de ad2, a nő nem tudta megmondani, hogy a fia hány egységet szokott kapni? Láttam a zárót pont, mutatták, 8E szerepelt a papíron. Akármilyen inzulin is ez, 8E egy 2.5 évesnek elég viccesen nagy adag. És akkor megint a magyar eü. Szóval én abszolút úgy látom, hogy a nő is béna volt és sikerült elkapnia a tipikus magyar eü ellátást az ügyeleten és a kórházban is. Szerencsétlenek egybeesése. És akkor a nagy kérdés: miért nem visz a nyaraláshoz pót pent a kisfiának? Egyértelműen a nő a fő ludas számomra.

De nem erről akartam írni :) Hanem a háziorvoshoz menésről. Hát nekem ez szörnyű, el sem bírom képzelni, hogyan lesz ez kivitelezve?? Nálunk nem adnak ki receptet és én komolyan nem fogok 3 havonta 2-3 órát eltölteni az influenzások között.
Amúgy biztosak vagytok abban, hogy inzulint írathat most még mindig a háziorvos? Mert régen ez is volt már úgy, hogy azt a szakorvos írhatta kizárólag, csíkot meg mindketten. Aztán fordítva is volt, volt már mindenhogyan, mégsem jött be, miért kellett ezt tovább bolygatni? Szerintem felháborító.
 

dg

Őstag
Penről volt szó.Nem is az zavartvolna hanem az hogy nemtudtak neki inzulint adni.Szerintem minden kórházba,ügyeleten lenni kellene minden INZULIN falytábol és penből.Ez így lenne rendjén.:confused:


Hát igen. Végül is a tárolása nem helyigényes, s nem hiszem azt sem, hogy anyagilag megoldhatatlan volna. Egy kis lobbizásért cserében tán még ingyen is kaphatnának a gyártóktól! Szerintem ez még senkinek sem jutott eszébe, egészen egyszerűen. Tényleg lehangoló.
 
Oldal tetejére