Paleolit táplálkozás

dg

Őstag
.Szerencsétlennek sehol sem sikerült érvényesülni, ezért egy állandó közönséget célzott meg a nők ostobábbik rétegét,akik mindent bevesznek. Jó piac. Saját bevallása szerint is a (buta)nő tuti alap. De mi van ha a hülye tanácsait követve mind elhal?? :cool:
.

:) :)

Mi lesz??? Nem lesz felvevő piac... :rohog: Öngól!
Ugye, saját bevallását a buta nőről, nem a diétás kisokosában írta le??? :D

Juj, ne bántsuk! Én például nem is olvastam, csak az olvasók interpretációira hagyatkoztam. Amennyiben a nem olvasása hiányosságnak számít, akkor én már így maradok, hiányosan.

Katám!

Ki a nagy Ő, aki lektorálta? Én várok türelmesen, csak az a fránya kíváncsiság! :)

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Hu, ti most biztos utálni fogtok.
Meghallgattam a riportot. Szerintem a riporter egész jó volt...
És valahol megértettem Szendit. Nem,nem hiszem, hogy a paleo a tuti :) De az ő életfelfogása az, hogyha kételkedik valamiben, akkor megpróbál megoldást találni és nem hisz feltétel nélkül a tudósoknak. Persze, lehet vitatkozni, hogy tényleg ezt teszi-e, de mindenesetre ez a cél vezéreli és nem hiszem, hogy pénzhajhász vagy hírnévre törő lenne. Azt vettem le, hogy marhára nem érdekli, ha nem ért vele egyet valaki. És ez a paleo dolog a sokadik diétás próbálkozása. Mondta, hogy valami német prof vagy ki szerint elég lenne a tejet és gabonát csak 85%-ban száműzni, nem kell teljesen, de hogy ő ezzel nem ért egyet, de van ilyen irányzat is. Szóval az kitűnt nekem az egészből, hogy ő ugyanúgy próbálkozik, ahogyan mindenki más, csak ő ezzel foglalkozik,mint "munka", azaz mindennel, ami kételyeket ébreszt bennünk,mindenkiben és azzal foglalkozik, hogy ezekre a kételyekre, kérdésekre megoldást találjon. Nyilván nem talál úgy, ahogyan elvárnánk tőle, hiszen csupán feltevéseket alkot és leír, de mást nem csinál. Szerintem gondolatébresztő dolgai vannak és ha valaki nem fogad el mindent, amit mondanak, akkor lehet disztingválni és megtartani az érdekes és tényleg hasznos infokat. Pl nekem a tejtéma nagyon hasznos volt, én speciel arra jöttem rá, hogy valóban nem jó olyan mennyiségben tejtermékeket fogyasztani, amiben fogyasztjuk általában, nekem erre nagyon jó volt. Gondolatot ébresztett és segített elindulni egy úton. Még akkor is, ha nem követem őt.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Hu, ti most biztos utálni fogtok.
Meghallgattam a riportot. Szerintem a riporter egész jó volt...
És valahol megértettem Szendit. Nem,nem hiszem, hogy a paleo a tuti
Én pedig nem gondolom, hogy a paleo "velejéig romlott" volna. Általánosságban, globálisan értem. Jó néhány olyan dolgot ír le, ami nem az ő felfedezése, és igaz, hasznos, követendő. Azonban ő túl drasztikusan akarja megreformálni elfinomult (finomított ételekre gondolok) civilizációnkat, ellentmondást nem tűrően. Nála majdhogynem nem létezik átmenet, vagy kompromisszum. Vagy-vagy alapon, feketén-fehéren vonna meg mindent, ami már beépült a mindennapjainkba. Azt figyelmen kívül hagyja (szerintem), hogy az a fajta drasztikus megvonás, amit ő javasol, talán károsabb, mint azt az életformát folytatni, ami addig volt.

A legnagyobb érvem pedig, hogy a cukorbetegség témához nyúlt olyan barbár módon, ami szerintem biztosan káros a diabosnak, és tette ezt hamis illúzió keltéssel. Ezt is írtam már, ez a könyv nem diétás könyv, és nem diabosoknak íródott. Mégis a sorok azt sugallják egy diabosnak, hogy rátaláltak a Szent Grállra.

Miért utálnánk? Elmondtad a véleményedet, a meglátásodat, Ezt összevetetted a saját tapasztalatoddal.

A könyv pedig, mármint a tartalma kiforrja magát, csak idő kérdése. Bebizonyosodik, hogy humbuk minden szava, vagy kitételekkel ugyan, de hasznos, használható. Azt nem gondolnám, hogy az bizonyosodik be, hogy minden szavát el lehet fogadni, és be lehet tartani. Diabban biztos nem.

poe

Őstag
Molli!

Kicsit megnéztem a weboldalát, hát... :o
Én alapvetően kételkedő típus vagyok. Szerintem ez az egészséges, gondolkodó ember egyik sajátossága.
Az addig ok, hogy Szendi nem hisz kétkedés nélkül a tudósoknak. Ne tegye, godolkodjon, járja körbe a témát... De ő túlmegy ezen, tanít. Nem kérdez, hanem válaszol. Elméleteket gyárt és vesz át, ollóz össze, válaszokat kínál, közben ellentétbe keveredve a saját alaptézisével, ezeket ugyanis kétely nélkül (sőt inkább buzgó vakhittel) fogadják a tanítványok...
Én azt gondolom, hogy egy pszichológusnál ez (hacsak nem teljesen analfabéta a saját szakmájához) csakis tudatos lehet, azaz manipuláció... Hogy aztán a cél pénz, vagy hatalom, az a mi szempontunkból már irreleváns. :rolleyes:
(Olvass el valamit pl Popper Pétertől. Ő nem válaszokat ad, hanem gondolkodni tanít. Nagy különbség...)
És ezzel abszolút nem állt szándékomban bántani téged. Elolvastad a könyvet, gondolkodtál és találtál benne számodra hasznos dolgot. ;)

vighkata

Nem egyedül a könyv hatására, de én is felhagytam a tejivással, január óta egy cseppet sem ittam. Én egyelőre kézzel fogható pozitív bizonyítékot nem tudok felmutatni, hacsak azt nem, hogy mivel nem iszom, 2-3 óra múlva nem dobja meg a cukromat. De annak tudom az okát, azt Szendi előtt is tudtam. A megoldás a galaktóz órákkal későbbi glukozzá bomlásában van.

vighkata

Nézd meg feltétlen. Jó sok tanács van benne, hogyan legyünk sikeresek ha semmihez sem értünk.
Na, hát itthon sikerült elindítani, de nem jutottam "sehova".

Legalábbis a paleo és diabétesz vonatkozásában nem.

Amit az allergiáról mondott, többek között a tejcukorallergiáról az helytálló. Az egyéb (étel)allergiánál is valószínű ez a helyzet. Erről beszéltünk is itt már, hogy az étkezéssel befolyásol(hat)juk az egészségünket. Gondoljuk a sóra és magasvérnyomás kapcsolatára.

Viszont az antidepresszánsokról én is azt gondolom, hogy sok esetben teljesen fölösleges, sőt káros, de én köztudottan gyógyszerellenes (és vitamintabletta ellenes) vagyok. Pszichére ható gyógyszer elnyomja az ember tudatos gondolkodását, érzék/érzés csalódást okoz, vagyis átveszi az ember fölött az irányítást. Minden bizonnyal vannak esetek, amikor elkerülhetetlen, és mivel nem vagyok hozzáértő, így nem állíthatom bizton, hogy minden esetben káros, tehát csak a magánvéleményemet mondom. Abból indulok ki, hogy kábítószerként működik, és hozzá lehet szokni (még az egyszerű altatóhoz is).

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Molli!

Kicsit megnéztem a weboldalát, hát... :o
Én alapvetően kételkedő típus vagyok. Szerintem ez az egészséges, gondolkodó ember egyik sajátossága.
Az addig ok, hogy Szendi nem hisz kétkedés nélkül a tudósoknak. Ne tegye, godolkodjon, járja körbe a témát... De ő túlmegy ezen, tanít. Nem kérdez, hanem válaszol. Elméleteket gyárt és vesz át, ollóz össze, válaszokat kínál, közben ellentétbe keveredve a saját alaptézisével, ezeket ugyanis kétely nélkül (sőt inkább buzgó vakhittel) fogadják a tanítványok...
Én azt gondolom, hogy egy pszichológusnál ez (hacsak nem teljesen analfabéta a saját szakmájához) csakis tudatos lehet, azaz manipuláció... Hogy aztán a cél pénz, vagy hatalom, az a mi szempontunkból már irreleváns. :rolleyes:
(Olvass el valamit pl Popper Pétertől. Ő nem válaszokat ad, hanem gondolkodni tanít. Nagy különbség...)
És ezzel abszolút nem állt szándékomban bántani téged. Elolvastad a könyvet, gondolkodtál és találtál benne számodra hasznos dolgot. ;)
Tulajdonképpen igazad van. Gondolkodtam, miért is éreztem, hogy mégsem tudom utálni ezt a Szendit. Azt hiszem, azért, mert mivel én nem hiszek el semmit úgy,ahogy van, ahogyan azt valaki a szemembe mondja (hát nem mindig szerencsés tulajdonság ez), ezért az ő feltevéseit is ugyanolyan kétkedéssel fogadom és a saját magam egyensúlyát keresem, nem az övét :) Tehát számomra Szendi gondolatébresztő volt, figyelem felkeltő, az ő hatására, hogyan Kata is, én is sokat foglalkoztam a tej témával és ráébredtem csomó mindenre. És az nem esik egybe Szendi véleményével :) Ezért én hálás vagyok Szendinek, mert ő indította el ezeket a gondolatokat bennem, amik lényeges változást hoztak az életemben. És én úgy vettem Szendi szavaiból, hogy neki már ez is cél, hogy valakiben elindítson valamit. Mégha nem is fogja őt követni. Nekem nem tűnt pénzhajhásznak, de aztán a fene tudja, egy 1 órás riportból nem derülhet ez ki nyilván (nem olvastam a könyvet, csak cikkeit). A többi téma is ilyesmi, ami szóba került, a pszichiátriai dolgok (szerintem érdekesek), az Isten az agyban című könyve, témája, számomra érdekesek és szeretek gondolkodni ezeken. Jó, ha van valaki, aki felhozza ezeket, mert a rohanó hétköznapokban már ritkán kezdek el magamtól ilyesmiken filózni. És mindig jó, ha van mivel vitatkozni, az mindenkinek a fejlődésére szolgál, Szendivel meg lehet :) De ettől még lehet egy bunkó is ő, igazából nekem mindegy :) A témái jók.

poe

Őstag
Na, igen. Gondolkodjunk picit más fejével... Maradjunk a diabnál. Egy (sajnos) átlag diabos, aki nem túl sokat tud a diabetesről, a kezelésről. "Instant" felhasználó, elfogadja, sőt igényli a hagyományos orvos-beteg kapcsolatot, azaz csinálja amit a doki mond és kész... Szerinted nála mennyire káros, ha belekeveredik ebbe? Ahol az alap, hogy az orvosok egy világméretű összeesküvés részei, és gyakorlatilag rosszat akarnak...
Mindenre van válasz, amit a bevált módon, gondolkodás nélkül elfogad, az orvostól meg a továbbiakban semmit...
Na ez a gáz. :mad:

dg

Őstag
Molli!

Nem Szendi személyisége a lényeg elsődlegesen, hanem a produktuma (s persze ez visszacsatolás a személyiségéhez, ha akarjuk, ha nem) -- ez szerintem zömmel le is jön a topikból. Persze, hogy gondolatokat ébreszt! Pont ez történt. Tézis-antitézis. Ennyi.
Nyilván nem csak az állításait kell figyelembe venni, hanem a módszereit. Ha az állítása feltételzésekre apalszik, ahogy írod, akkor fel kellene hívnia a figyelmét erre a tényre piros betűkkel a könyv előszavában, stb, stb, stb... Lehet ő a legjámborabb emberpéldánya a Földnek, javító szándékkal -- ha kiad egy olyan munkát a kezéből, amiből olyan elhatározások, vélemények születnek, amikkel itt a fórumon találkoztunk, akkor valahol óriási hiba van. Hogy a célban vagy az eszközben, végsősoron mindegy is.

vighkata

Eddig még nem nagyon akartam (mertem) írni, hogy a fiam is abbahagyta a tejivást. Teljesen más okból, mint én, nagyjából inkább Molli indítékához hasonlóan.

Egyelőre két okból nem írtam róla. Az egyik az, hogy Deniről van szó, ő pedig nem szereti, ha vele példálozok, és egy kicsit kényes az ügy, a másik, hogy még nincs megtámadhatatlan bizonyíték a pozitív hatásról.

Na mindegy, a fél siker is siker egy odavezető úton, hát leírom.

Deni serdülő kora óta nagyon pattanásos, nem csak az arcán, hanem a mellkasán és a hátán is. Ami kozmetikai szempontból és bőrgyógyászatilag lehetséges volt, mind végigjártuk, a fertőtlenítő lemosáson keresztül a durva, drasztikus antibiotikumon át mindent. Természetesen hatástalanul, ill, az antbio hatásos volt addig, amíg szedte, meg még talán 2 hétig, de aztán minden visszaállt az eredeti sémába. Gyulladt, fájdalmas pattanások visszajöttek.

Deni igazi tejivó (volt), napi 1-1,5 l tejet ivott. Olvasva Szendi tej című fejezetét, megkértem Denit, ha túléli a tej hiányát, akkor tegyünk egy próbát. Szendi szerint (is) a tej felhagyásával a javulás, vagy teljes gyógyulás (pattanásmentesség) nem két nap alatt fog létrejönni. A szervezetnek idő kell, hogy méregtelenítse az évek során felhalmozott, problémát okozó mérgeket, salakanyagokat.

Na, ott tartunk, hogy Deni jól tűri a tej hiányát, az első napokban neki is nehéz volt, de idestova 1 hónapja ő sem ivott tejet.
A pattanásai ritkultak, és a meglévők, vagy újonnan keletkezők nem annyira gyulladtak, vagy fájdalmasak.
Én gondolom ahhoz, hogy egyértelműen kijelentsem, a tej elhagyása megoldotta a problémát, ahhoz kell még egy kis időnek eltelnie, de kétségtelen, hogy ennyi javulást még az antibio sem ért el.

A két "kezelés" között pedig meg lehet nézni a különbséget, tudva, hogy egy antibio mennyi kárt tud okozni. Aki egy kicsit is ért hozzá, a pattanásra való antibio sokkal károsabb a vesére, májra, mint általában az antibiok, ráadásul az összetétele miatt fiúknak csak szigorú ellenőrzés mellett írják fel, mivel sperma termelődést károsító hatása is van. A nem tudom én hányadig kúrát én már nem is kértem a dokitól, hogy felírja, pont emiatt, meg azért, mert az előző kúrák sem hozták a várt eredményt.

Végszóként, Deninél ha lassú is, de pozitív változás van a tej elhagyása miatt. Az, hogy a kálcium szint csökkenése, vagy későbbi hiány mennyire lesz visszavezethető a tej elhagyására, azt ma nem tudom megmondani. Tény, hogy a kalcium fő eleme a tej, azért kalciumhoz hozzá lehet jutni más forrásból is. A szervezet majd kompenzál, az az ő feladata.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Kata, ez szuper!!!! Remélem, hogy még inkább ritkulni fognak a pattanások és a végén el is tűnnek!
Csakhogy kicsi önbizalmat adjak még: tegnap a rokonom, aki gyerek háziorvos (40 körüli) kérdezte, hogy vagyunk, mondtam, hogy Nimródnak most kezdjük a tejmentes diétát orvosi javaslatra, erre azt mondta, hogy oh, ez nagyon jó, higgyem el, hogy a tejmentes élet mindenkinek jót tesz (!) és nehogy aggódni merjek, hogy mi lesz tej nélkül az eddig joghurtot és pudingot zabáló gyerekemmel, mert jobb lesz neki így! Néztem nagyot, mégiscsak ő egy orvos! És látta, hogyan nézek és mondta, hogy hát igen, ő is tejmentesen él évek óta és szerinte a tej egyszerűen káros az emberre, nagyon régen mindent el kellett fogyasztanunk, aminek tápértéke volt, ezért lett ennyire sokat fogyasztott dolog a tej. De ma már nem kell tejet innunk, hogy életben maradjunk és kellő mennyiségű tápanyagot együnk meg. Azt is javasolta, hogy hiába adhatok a Brúnónak már joghurtot, túrót, inkább ne adjak, mindenkinek jobb lesz a tejmentesség, egyedül, ahoyg Misamaci is javasolta ezt pár hónapja, a kemény sajtokat fogyasszuk (inkább a külföldieket, amiket megérleltek).
Nagyon meglepődtem, elő sem mertem állni ezelőtt azzal, hogy ha lehet, én inkább az egész családnak nem adnék tejtermékeket. És ezután mondta, amit én is már hónapok óta csinálok (ezt ő nem tudta), hogy kajákba tegyek rizstejet, zabtejet, mandulatejet, de szójatejet azt ne. És van rizstejszín is, marha finom. Tejföl pótlóról nem tudok, de nekem nem hiányzik igazából. A kemény sajt meg maradhat... És nem Szendi hívő a rokonom :)
Még akartam tegnap reagálni Poenak és Gráciának, remélem, nem felejtem el és időm is lesz :)

vighkata

Molli, nagyon köszi a biztatást, sokat jelent, főként meg én látom, hogy javult a gyerkőcöm háta, de még egyelőre Deni nem ilyen bizakodó, mert ő úgy gondolta, hogy ez varázsütésre megoldja a gondjait. Látni látja ő is a csökkenést, viszont az újan keletkező dudorok továbbra is gyulladtan, és főleg fájdalmasan keletkeznek. Józan paraszti ésszel is az gondolná az ember, ha kiiktatja kiváltó okot, akkor újak már nem keletkeznek. Még akkor is így gondolja, ha belátja, hogy a régiek nem tűnnek el nyomtalanul, mert bizony a régiek csúnya hegeket hagytak maguk után.

A tejfölről nem mondtunk le, én sokmindenbe használok, viszont a sajtoknál inkább nem veszek olyan sűrűn, hanem ritkábban, de a drágább jó minőségűt.

Igaz Szendi azt mondja, hogy teljesen ki kell iktatni ezeket az anyagokat, különben hatástalan a terápia, de szerintem ha drasztikusan csökkentjük az allergizáló anyagokat, akkor is várható javulás. Ahhoz, hogy hiányérzet nélkül kiiktassa valaki azt az anyagot, ami problémás számára, ahhoz az kell, szívvel-lélekkel akarja a "mentes" életet. Különben csak önsanyargatás lenne a dologból, az pedig valahol máshol (a szervezet működésében) megbosszulná magát.

Ebben a tej nem ivásban az a jó, hogy az ember szabadon eldöntheti, hogy alkalmazza, vagy sem. Nem ártalmas sem az egészségesnek sem a diabosnak. Ha nem működik, vagy nincs pozitív hatása, kárt nem lehet vele okozni, és bármikor vissza lehet térni a fogyasztására.

Már régebben is lehetett olvasni, hogy a tehéntej az állat kicsinyének a táplálására való, nem az ember táplálékának, de az akkor olyan lári-fári volt, jött csak úgy a "semmiből". Hiába hallottam már régen róla, eszembe sem jutott, hogy felhagyjak vele, vagy Deninek javasoljam.

Remélem, hogy nálatok is egyre több pozitív visszacsatolás jön majd a tejre vonatkozóan, és esetleg egyéb más területen. Szeretném ha másoktól is jönne kedvező tapasztalat, de csak nagyon remélem, hogy a paleot senki sem fogja az inzulin mentességre használni.

Továbbá az is hasznos info lenne, ha valaki valamely javaslatot kipróbálja, de semmilyen, vagy negatív tapasztalata lenne, mert ez is info, nagyon is hasznos info.

blaci

Őstag
Sziasztok!
Azt már írtam régebben, hogy én több mint egy éve nem iszom semmilyen tejet. Még a diab előtt rendszeres tejivó voltam meg a bolti kakaós tej is nagyon menő volt nálam. Napi 1 - 1,5 liter átlagban megvolt és ez általában mindig a délelőtt folyamán, reggelire és tízóraira. A joghurtokat nem szeretem igazán ezért azokat régebben is ritkán ettem. Néha kevés sajtot azt viszont eszem most is…
Nem tudom ez számít-e valamit, de azért leírom.
Régebben én is eléggé pattanásos voltam és nem csak az arcomon és a mellkasomon hanem leginkább a hátamon.
A hátamon inkább olyan gyulladt, fájdalmas dudorok voltak. Mostanra ezek teljesen eltűntek, igaz igen lassacskán. Ez most csak a fentieket olvasgatva jutott eszembe, nincsen bizonyítékom arra, hogy a tej mellőzése miatt van-e, de azóta jelentős a javulás ezen a téren. Pedig akkoriban még nem hallottam és nem is tudtam semmit a paleo-ról vagy Szendiről. Nem mondta senki, hogy ne igyak tejet, egyszerűen csak nem kívántam, egyre inkább nem is ízlett. Ezért hagytam fel a tej fogyasztásával. Őszintén szólva nem is hiányzik, egyáltalán...! Szerintem a szervezetünk nagyon bölcs és tudja mire van szüksége, sőt azt valamilyen formában jelzi is. Ami kell neki azt megkívánjuk és ízlik is, tehát szívesen fogyasztjuk…kis túlzással persze. Azért nem baj ha a tapasztalatok alapján picit segítünk neki…
Persze az is lehet, hogy semmi köze a két dolognak egymáshoz, egyszerűen csak eddig tartott a tini korszakom…;):)

vighkata

Nem tudom ez számít-e valamit, de azért leírom.
Régebben én is eléggé pattanásos voltam és nem csak az arcomon és a mellkasomon hanem leginkább a hátamon.
A hátamon inkább olyan gyulladt, fájdalmas dudorok voltak. Mostanra ezek teljesen eltűntek, igaz igen lassacskán. Ez most csak a fentieket olvasgatva jutott eszembe, nincsen bizonyítékom arra, hogy a tej mellőzése miatt van-e, de azóta jelentős a javulás ezen a téren. Pedig akkoriban még nem hallottam és nem is tudtam semmit a paleo-ról vagy Szendiről. Nem mondta senki, hogy ne igyak tejet, egyszerűen csak nem kívántam, egyre inkább nem is ízlett. Ezért hagytam fel a tej fogyasztásával. Őszintén szólva nem is hiányzik, egyáltalán...! Szerintem a szervezetünk nagyon bölcs és tudja mire van szüksége, sőt azt valamilyen formában jelzi is. Ami kell neki azt megkívánjuk és ízlik is, tehát szívesen fogyasztjuk…kis túlzással persze. Azért nem baj ha a tapasztalatok alapján picit segítünk neki…
Persze az is lehet, hogy semmi köze a két dolognak egymáshoz, egyszerűen csak eddig tartott a tini korszakom…;):)
Nekem nagyon is sokat számít, és én is úgy gondolom (tudom), hogy a szervezet jelez, ha valami számára nem túl előnyös. Talán Deni is azért tudott lemondani a tejről ilyen könnyen, vagyis valami ilyen ok miatt nem hagyott fel a mentességgel két nap után.
Az pedig nagyon bíztató számomra, hogy neked ilyen pozitív tapasztalatod van, még ha nincs is közvetlen bizonyíték. Én szeretném hinni, hogy már csak kitartás kell, és meg lesz az eredmény.

Deni a tej elhagyása óta egyszer mondta, hogy "látod, nem tűntek el a pattanások, megint csak kitaláltál valamit". Érdekes módon mégsem tért vissza a tejivásra, pedig ott van a spejzban még 3 doboz tej, bármikor ihat(na). Talán ő is bízik, meg mond amit mond, de ő is tapasztalja, ha nem is jött rendbe a háta egy varázsütésre, de csökkent a dudorok száma.

vighkata

Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy amikor javasoltam Deninek, hogy hagyja el a tejet, mert lehet, hogy ez az oka a pattinkáknak, akkor még nem adtam oda neki Szendi könyvét. Tulajdonképpen azért nem, mert nem hittem volna, hogy Deni le tud mondani a tejről. Általában az emberek nem más tanácsára mondanak le valamiről, legalábbis a gyerkőcök nem a mamájuk tanácsára :(:rohog:.
Amikor már talán egy hete nem ivott tejet, akkor adtam a kezébe a könyvet, ill. mutattam meg a fejezetet, hogy olvassa el. Persze hozzátettem, hogy semmi bizonyítékom, és attól, hogy le van írva, az még nekem sem bizonyíték, de a próbát megéri. Óvatosabb lennék, ha egy könyves polcról levett, nem szakkönyvben olyat olvasnék, hogy egyél/szedjél valamit, és megoldódik a problémád. Hiszen nem beviszek egy új vagy ismeretlen anyagot, hanem kiiktatok valamit, egy lehetséges okot.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Eszembe jutott még, hogy a tej nemivásáról írtok. Én pl évek óta, szerintem vagy 8 éve már nem nagyon iszom tejet csak úgy (de, ha időnként kávézom, akkor fél decit iszom hozzá, de ez egykét hét, aztán nincs kávé, aztán megint, szóval nem is mindig). Nekem nem ez jelenti a tejmentességet, hanem az, ahogy tejmentesen főzök. Se tejföl, tej, tejszín, túró, joghurt, sokáig sajt sem volt (az allergia miatt). Nem egyszerű így főzni sajnos.

tapíros

Új tag

Szendiblogból egy remek rész::D<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
“a húgysav vérszintje attól függ, mennyi lép be a véráramba és mennyi hagyja el azt..Mi az a "húgysav vérszintje ??";)<o:p></o:p>
erre a válasz:<o:p></o:p>
A vérszint egyszerűen a vérben mért szint<o:p></o:p>
Megelégedett kérdező:<o:p></o:p>
egyszerűen a megfogalmazást nem értettem, azt hittem, fordítva jobb lenne, "a vér húgysavszintje" vagy a "vér purinszintje". De akkor ez is ugyanazt jelenti, csak más szófordulattal.”:o:rohog:<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Szóval mindegy, hogy a bor alkoholszintje vagy az alkohol borszintje. :rohog:
Sokszor azt hiszem, hogy Szendinek ez egy új kísérlete, hogy mennyi hülyeséget lehet beadni embereknek és majd ebből lesz neki egy új pszichológiai könyve.:cool:<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>

tímeácska

Őstag
Szendiblogból egy remek rész::Dffice:office" /><o>:p></o>:p>
“a húgysav vérszintje attól függ, mennyi lép be a véráramba és mennyi hagyja el azt..Mi az a "húgysav vérszintje ??";)<o>:p></o>:p>
erre a válasz:<o>:p></o>:p>
A vérszint egyszerűen a vérben mért szint<o>:p></o>:p>
Megelégedett kérdező:<o>:p></o>:p>
egyszerűen a megfogalmazást nem értettem, azt hittem, fordítva jobb lenne, "a vér húgysavszintje" vagy a "vér purinszintje". De akkor ez is ugyanazt jelenti, csak más szófordulattal.”:o:rohog:<o>:p></o>:p>
<o>:p></o>:p>
Szóval mindegy, hogy a bor alkoholszintje vagy az alkohol borszintje. :rohog:
Sokszor azt hiszem, hogy Szendinek ez egy új kísérlete, hogy mennyi hülyeséget lehet beadni embereknek és majd ebből lesz neki egy új pszichológiai könyve.:cool:<o>:p></o>:p>
<o>:p></o>:p>

:rohog::rohog::rohog::cool::dr_31:

tímeácska

Őstag
Se tejföl, tej, tejszín, túró, joghurt, sokáig sajt sem volt (az allergia miatt). Nem egyszerű így főzni sajnos.

Mivel szerencsére nem kellett eddig (sem) tejmentesen főznöm, el sem tudom képzelni, hogy azokat az ételeket, amik "megkívánják" pl. a tejfölt, hogyan tudnám elkészíteni... Pl. rakott krumpli.... Tejföl nélkül?! :o Ráadásul, igény is van rá itthon...;) Kb. havonta 1-2 alkalommal csinálok csak, de akkor is kérik! Meg az ilyen-olyan rakott dolgokat szeretjük nagyon (rakott kel-zöldbab-karfiol-brokkoli, stb.). Ráadásul, sajnos Sára más formában nem is hajlandó megenni a zöldségeket! Ez nem az én hibám, de egy 13 éves gyereket elég nehéz alig több, mint 1 év alatt rászoktatni az "egészséges" étkezésre... Főleg, hogy ha az apja rá nem parancsolt volna régebben, hogy márpedig megeszi az előbb említett ételeket, akkor mai napig sem evett volna... Pl. én adtam Sárának életében először tökfőzeléket...:o Hát, nem tartozik a kedvenc kajái közé, de ha szájhúzva is, megeszi!:cool: Na, ha a rakott zöldbabon még tejföl sem lenne, soha meg nem enné! Így pedig még Ő kéri, hogy csináljak... :dr_31: Úgyhogy, a tejföl marad!:cool::D

Oldal tetejére