Súlyproblémák

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Az orvosi segedelmet abból a megfontolásból írtam, hogy 10-12 kg-ot leadni akár veszélyes is lehet, ha nem kellő figyelemmel, hozzáértéssel teszi, aki teszi. Nem tudom, hogy akinek ajánlom, az mennyire hozzáértő, esetleg, ha egyedül nekivág, okoz-e valamilyen kárt a szervezetében.
Még nem diabosnak is káros lehet egy rosszul kivitelezett fogyókúra. És mivel én magam nem tudok fogyi programot ajánlani, Pados doktorról viszont hallottam, hát kézenfekvő volt őt említeni.
 

borka

Őstag
Hű, a metformin vagy hogy írják serkenti az inzulintermelést tudtommal, de majd más is hozzászól remélem ehhez. Ezért adják csak a ketteseknek, egyeseknek meg ezért nem ér semmit. Egy 7.3 és egy 7.9 között akár egy laborbeli eltérés is lehet, hát ez nem akkora ugrás, hogy így bele kelljen nyúlni akármibe is :-? A diétámat, amit csinálok-csináltam, leírom majd ide, ha lesz 1 percem.


http://www.50plusz.hu/gyogyszerek/termek/MERCKFORMIN_500_mg_filmtabletta/12260
 

szolnok

Új tag
Köszi a tanácsokat mindent elmondok neki és várok még jó ötleteket. Persze nem ész nélküli fogyóra gondolt csak óvatosan. Ezt a gyógyszert továbbra sem értem hiába olvastam el a leírását, hiszen az intenzív inzulin kezelés mellé én ezt még soha nem hallottam és őszintén szólva megdöbbentett.
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Na, talán le tudom írni a diétámat, hátha van annyi időm.
Szóval nagyjából az a lényege, hogy először is a legfontosabb, hogy zöldségből eszem rengeteget. Főleg mirelit vegyes zöldségeket veszek, főként párolom ezeket, aztán vacsorára eszem nyers dolgot, azaz salátának valót. Reggelire az eddig reggelim felét eszem, azaz fél zsemle (tönköly lisztes!), kevéske vaj rajta és én speciel nagyon szeretem a csírát (vegyes, hagymaféle is van benne, ropogós, friss, de sokáig eláll), azt teszek rá és kb 1.5 tejes kávé (én rizstejjel iszom, de tökmindegy). Ez a sztenderd, mindennap ez van. Aztán ebédre valamilyen csirkeféle vagy halféle, a csirke szinte mindig főzve-párolva van vagy alig valami olajjal a sütőben sütöm meg fólia alatt. Ehhez köretnek annyi zöldség, akárhogyan elkészítve, amennyit csak bírok és valami nagyon minimális CH féle, tehát 50-60gr rizs vagy krumpli, tésztát egyáltalán nem ettem, az nagyon hizlal. Meg a lisztes dolgok általában nagyon hizlalnak. A zöldséghez vagy a húshoz lehet szaftot, szószt is csinálni (én szoktam szinte mindig), általában ezt rizstejjel csinálom, kevéske rizstejben elkeverek 1-2 kiskanál lisztet, ízesítem mindenféle fűszerrel, hogy mindig más íze legyen (van, hogy kaporral, van, hogy curryt teszek bele, van, hogy snidlinget, van, hogy csak sokféle fűszert). Lehet a húshoz is tenni meg a zöldséghez is. Általában párolom a zöldségeket és ezeket is fűszerezem, így elég finomak. Egy ilyen ebédben talán 10-15gr Ch van,max 20. Aztán vacsorára egy fél zsemle plussz saláta, amiben szokott lenni kis felvágott is (valami sovány), mindenféle nyersen ehető és kapható ózöldség, általában paradicsom, uborka,paprika, csíra, saláta. Van, hogy egy főtt tojást eszem mellé. Gyümölcsöt ebéd vagy vacsi előtt szoktam enni, mostanában epret, vagy almát vagy banánt. Ezt mindig kaja előtt kell enni, mert így tud a legjobban megemésztődni a gyümölcs is és az is, amit utána eszünk.
Én naponta többször iszom valami rostos gyümölcslevet még, mert nekem napi 2-3xis elindul lefelé a cukrom és még nem igazi hipó, de már innom kell rá. Nassolni pedig magvakat szoktam, keveset abból is. És napi 2-3 litert iszom.
Ami még fontos: a vitaminomat is ettem rendesen.
Mivel egy sportot űző férfiról van szó, ez nyilván kevés neki. De az elv ugyanaz lehetne. Annyi zöldség, amennyit csak meg tud enni, hogy jóllakjon és ne legyen éhes. Ja, főzit is szoktam csinálni, kevés rántással (igazából olaj nélkül rántok, csak sima rizstejjel keverem össze a nagyon kevés lisztet), ezt is sokszor eszem.
Szóval lakjon jól sok zöldséggel, másodsorban húsfélével (sovánnyal) és harmadsorban egyen valamennyi kevés Cht is. Persze, kevés inzulin kell rá, de ezt elég jól ki lehet számolni, nekem ez gyönyörűen működik, sokkal jobbak a cukraim is, mert kevés inzulint adok és ettől stabilabb vagyok. Tehát eszem Cht, csak keveset. És kevés zsírt és nem túl sok fehérjét, de valamennyit eszem. Szóval ugyanezt el tudnám képzelni, mondjuk kétszer annyi reggelivel és vacsorával, tehát 1 zsemle a reggeli és 1 a vacsora (nekem 1/2), az ebéd meg ízlés szerint. Az arányok a fontosak. Ez egy elég egészséges étrend és mivel egész nap rohangálok, lótok futok a gyerekek után, így igazán mondhatom, hogy nem kevés, mert nem vagyok se éhes se fáradt, tökéletesen jól éreztem magam, amíg csináltam. Sőt, sokkal több energiám volt végig, meg nagy erőt adott, hoyg láttam, ahogy elindulnak a kilók.
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Az orvosi segedelmet abból a megfontolásból írtam, hogy 10-12 kg-ot leadni akár veszélyes is lehet, ha nem kellő figyelemmel, hozzáértéssel teszi, aki teszi. Nem tudom, hogy akinek ajánlom, az mennyire hozzáértő, esetleg, ha egyedül nekivág, okoz-e valamilyen kárt a szervezetében.
Még nem diabosnak is káros lehet egy rosszul kivitelezett fogyókúra. És mivel én magam nem tudok fogyi programot ajánlani, Pados doktorról viszont hallottam, hát kézenfekvő volt őt említeni.
Igen, érthető. Nekem a 10-12 kg nem tűnik olyan soknak, hogy ez felügyeletet igényeljen, de abban igazad van, hogy nem tudjuk, hogy aki fogyózni akar, az mennyire akarja drasztikusan. Bár én megbízom Szolnokban, gondolom a fiáról van szó (de lehet, hogy nem :)) :)
Amíg 3éve nem kellett 10kgtól megszabadulnom, addig nekem is marha soknak tűnt, de mostmár tudom, hogy csak az ember külsején sok :)
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Igen, érthető. Nekem a 10-12 kg nem tűnik olyan soknak, hogy ez felügyeletet igényeljen, de abban igazad van, hogy nem tudjuk, hogy aki fogyózni akar, az mennyire akarja drasztikusan. Bár én megbízom Szolnokban, gondolom a fiáról van szó (de lehet, hogy nem :))
Persze, neked is jók a meglátásaid, egyet is értünk, hiszen egy inzulinos diabos jó eséllyel felelősen gondolkodik, és ért is a dologhoz, de azért láttunk már hajmeresztő hozzáállást is (lásd paleo topik, ill pont, amiért indult :rolleyes:)
 
Oldal tetejére