Ujjszúró

Eribaby témája a 'Vércukormérés' fórumban , 2007 Április 17.

 1. Eribaby

  Eribaby Tag

  Szerintetek melyik ujjszúró jó? A Dcontos ujjszúró tök hamar tönkremegy, vettem egy Accu-chek Softclix-et, ami bár jobb kialakítású, és strapabíróbbnak is tűnik, de mióta azzal szurkálom magam, sokkal jobban fájnak az ujjaim.
  Ti mit gondoltok?
   
 2. bioszaky

  bioszaky Új tag

  A D-Count szurka alig jobb, mint ha a pennel szúrnám az ujjam, amire már volt példa ujjszúró elvesztésekor. :)
  A magáncélú Softclix II és a több pácéens egymás után megszúrására alkalmas Softclix Pro, gondolom, egyfomán bök. Nekem bevált. Persze, ebből is szívesebben vennék egy fele ekkorát, mert az ujjaim ügyesek, viszont a zsebem tele van a cuccokkal.
  Ha fáj az ujjad, akkor túl mélyre böksz. Egészen addig vedd vissza, hogy már éppen csak elég legyen a vércsepp képződéshez. És/vagy cseréld a ládzsát.
   
 3. Eribaby

  Eribaby Tag

  Hehe, a méret igenis számít!!! :)
  A 77Elektronika új ujjszúrója (még nem kapható) 2x olyan vastag, mint a régi... Én igazán nem értem... Egyenesen megijedtem tőle, mikor megláttam... Viszont talán erősebb lesz, mint a régi.

  Ha kisebbre állítom a softclixet, akkor nem jön elég vér, elkezdem nyomrogatni az ujjam, és ettől jobban fáj.
   
 4. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Nekem ilyen ujjszúróm van:
  http://www.accu-chek.com/us/rewrite/content/en_US/2.1.6.1:10/article/ACCM_general_article_2836.htm

  Még véletlenül sem lehet ezt itthon kapni, holott nekem eddig ez a legjobb ujjszúróm, pedig használtam párat... Ezzel fáj a legkevésbé és ez hagy a legkisebb nyomot is, arról nem is beszélve, hogy 5 lándzsa van 1 "adagban", egy mozdulattal tudok váltani új lándzsára és ekkor a régit már nem lehet használni. Nem ez az, amiről írta Bioszaky, hogy többen is használhatják? :shock: Az lehet, hogy lehet kapni nálunk, csak nem multiclix a neve itthon... a magyar AccuChek honlapon nem találtam ilyen szúrót.
   
 5. csrob1

  csrob1 Tag

  Én 3 évig használtam a D-Contos újjszúrót (az elődjét pedig kb. 6 évig, amíg a régi gépet), aztán tavaly nyáron vettem egy új D-Contost, mert a réginek elgyengült a rugója. Hát az újé nem volt gyenge, az 1-es fokozaton is úgy éreztem, hogy átszakítja az ujjam (nem tudom, kiknek tervezték, de kínzásra kiválóan alkalmas :( ). Nem mellesleg akadozott is a felhúzáskor.
  Pár hétig szenvedtem vele, aztán vettem egy Akkuchek Softclixet - amivel eddig teljesen meg vagyok elégedve.
   
 6. bioszaky

  bioszaky Új tag

  Molli, valóban létezik az a 3. típusú újszúró, csak mindig elfeledkezek róla én is, mert még itthon nem láttam. A Multiclix-ben az a jó, hogy a tűket egy tárban, hatosával lehet cserélni. Az a kérdésem, hogy kell-e is? Tehát lehet-e ugyanazzal a tűvel többször szúrni? EZ azért is érdekes, mert ha nem, akkor két napra már dobot is kell magammal vinnem. Emiatt mégsem venném meg...
  Mennyibe kerül a szúró és a dob? Bécsben kapható-e? (Innét könnyedén be tudom hozatni.)
   
 7. bogácsa

  bogácsa Új tag

  nekem is multiclix-em van. és az utolsó tűt akkor fordítottam át...mikor is?..hát nem emlékszem! :D de 2 hónapja biztos és még mindig szúr és nem szakít!nagyon tartós kis tűk!
   
 8. bioszaky

  bioszaky Új tag

  bogácsa, akkor ne légy rest megosztani velünk, hol és mennyiért lehet hozzájutni!
  Mert mi megérdemeljük! :)
   
 9. bogácsa

  bogácsa Új tag

  sajna én sem magyorországi boltból szereztem....az ujjszúróm eredeti dán gyártmány 8) egy nagyon kedves barátnőm hozta nekem onnan. szerencsém volt!
   
 10. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Megkérdezem a Dániában dolgozó barátomat, aki még kint van, hogy most mennyi 1 db Multilcix ujjszúró (ott vettem tavaly), szerintem jövő hétre kapok választ. Akinek kell, tudok hozatni onnan, max postán elküldöm itthon, a postaköltség az ország másik végébe egy ilyen kis izénél max 1000 forint, de ha tudok árat, megírom. A póttűk nem kerülnek sokba, 1-2 ezer forint volt valami rengeteg, nem is tudom mennyi, talán 200 db... Ilyet is tudok hozatni, Bogi, kell? Ennek az árát is akkor jövő héten megírom ide.

  Voltam a Rochenál és megkérdeztem, hogy itthon lehet-e majd kapni ezt az ujjszúrót. Szegény nő sosem látott ilyet, nem is hallott erről, először nem akarta elhinni, hogy Roche gyártmány, sőt, hogy AccuChek fajta... Szóval NEM LESZ. Kint meg már a 3. éve árulják, jó mi...
   
 11. Emődi Tünde

  Emődi Tünde Új tag

  Szia! Az is fontos eldöntendő kérdés, HOL szúrod meg az ujjadat? Az ujjbegyen tudvalévően bőven vannak tapintásérzékelő idegvégződések, az erek lefutása viszont oldalt történik. Tehát ha középen szúrsz sokkal jobban fáj, és kevésbé vérzik, mintha oldalt szúrnál. A Softclix szilikonnal bevont tűvel és tűvezetővel rendelkezik, ami által sokkal kevésbé fáj a szúrás. Lehet, hogy bioszakynak van igaza, és túl mélyre szúrsz?
   
 12. bioszaky

  bioszaky Új tag

  Ja, Molli, hogy bánatba fér el annyi ujjszúrás rajtad? Nekem még ez a napi 5-6 is látszik, nemhogy a 10. Vagy ennyivel jobb a Multiclix?
   
 13. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Hááát, tényleg jobb a multiclix... a softclix-szel már tűpárnák voltak az ujjaim, tényleg csúnyák voltak, most sokkal szebbek, de azért sajnos igenis látszik... talán, majd egyszer még a mi életünkben lesz végre egy noninvazív lehetőség is erre :)
   
 14. bogácsa

  bogácsa Új tag

  naná h kellene póttű :D :D csodás lenne!
   
 15. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Pont nemrég került szóba a sok mérés, amire írtam, hogy a multiclix sokkal jobb, mert nem anynira sziták az ujjaim.
  Ma kezdtem el a lantust és ilyenkor 1.5x annyit mérek, mint átlagosan (ami nem kevés ugye :) ) és a jobb kezemen az ujjaim tök ekcémásak a sok kézmosástól (mióta Nimó megszületett), azt nem tudom szúrni, így maradt 2 ujjam a balon, amit szúrok (a középső és a gyűrűs, a többit nem bírom szúrni, mert fáj), szóval most kicsit aggódom, hogy mi lesz ezekkel az ujjbegyeimmel, nem tudtok valami tanácsot? :) (hiába multiclix, ha 2 ujjamat szúrom napi 15ször, akkor az durva lesz, eddig kb 8-10szer mértem az utóbbi hónapokban).
   
 16. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Már megkértem a haveromat, hogy vegye meg, nemtom pontosan mikor jön haza, ahogy megtudom, írok :)

  Másnak nem kell ilyen ujjszúró??? Az árát jövő héten tudom megírni, akkor megy be a patikába az ismerősöm kint (ha jól emlékszem, kb 1-2 ezer forint körül van).
   
 17. bioszaky

  bioszaky Új tag

  Bárhonnét lehet vért venni, ahonnét jön. :) A lábujjak és a fülcimpa (tükörból) otthon ideális alternatívák. Nekem irodában nem annyira. :mrgreen:
   
 18. Beatty

  Beatty Új tag

  Szia!
  Engem érdekelne a Multiclix! Ha megtudsz vmit az áráról, akkor jelezd légyszi'!
  Előre is köszi!
  Remélem jól vagytok, javult már az ujjaid állapota! :)))
   
 19. christina

  christina Őstag

  Szia kmolli!
  Engem is érdekelne a dolog! Várom a választ, de ha 1-2 ezer akkor biztosan szeretnénk! :D
  Gondolom sokkal jobb mint a d-cont gépé. Bocs a gyártóktól. :(
  Néha nem akad be, pedig még csak 7 hónapja használjuk.
  És én is féltem a kis manó ujjait. Néha már nem tudom hol szúrjam. :(
   
 20. christina

  christina Őstag

  Előre is köszönöm!!!
  ( Ez lemaradt a nagy sietségben! )
   

Megosztás