Vércukor érték mg/dl

lili3

Új tag
Kedves Mindenki!

Szeretnék segítséget kérni. Most költöztem Franciaországba családostól, a kislányom cukorbeteg. Otthon a jól megszokott kis életritmusunkat éltük. Itt szinte minden más. Kaptunk egy modern vércukormérőt Freestyle papillon mini. Szuper. Tényleg. Nem az ujjbegyéből veszek vért, hanem a karjából, combjából, tenyeréből. Szóval több lehetőség van rá. A lényeg, hogy nem mmol/l-ben kapom az értéket, hanem mg/dl.

Most keresek egy táblázat szerűséget az értékekről, mi a normális mi nem, akár összehasonlításként is a kétféle mértékegységről. Nem igazán találtam semmit.

Aki tud ilyesmit kérem írja meg hol találom.

Köszönöm előre is!
 

gy.zsolt

Új tag
Mlyen ujdonsagok vannak a magyarorszagi bevett szokasokhoz kepest a cukorbetegseg kordaban tartasahoz : inzulinpumpa , cukormeres ... stb , mi ujdonsaggal biztatnak a jovore nezve arrafele ?
 

mamago

Új tag
Szia Lili3!
Végre hírt adsz magadról:)
Ha a keresőbe beírod, hogy diabetes mellitus, a TARTALOMJEGYZÉK címszóra kattintva az 1.6. fejezetre menj rá, ott van az alábbi táblázat. Itt jól szétcsúszott. (Ez a könyv egyébként is jól használható.)
A tesztcsík dobozán se tüntetik fel?


Laboratóriumi vizsgálat Nem diabeteses Cél További
intézkedés
javallott
Étkezés előtti vércukor (mmol/l) (mg/dl)**
<6,1<110
4,4-5,5 80-120
<4>7,8 <80>140
Vércukor ágynyugalomban
(lefekvési időben) (mmol/l)**
(mg/dl)**
<6,7 <120
5,5-7,8 100-140
<5>8,9 <100>160
HbA1c(%) <6,00 <7>8,00
 

lili3

Új tag
Köszönöm a gyors válaszokat!

Először is idekint az életritmus teljesen más.

Az óvoda 8.3o-kor kezdődik, reggel kinyitják a kaput, még öt perccel sem korábban és szépen ledaja mindenki a csemetéjét. Az én gyerekem egyedüli cukorbeteg. Az óvonő nagyon rendes, megértő. Már meg tudja mérni a gyerekem vércukorszintjét, tisztában van vele mi a teendő, ha leesik a cukra. A tízórait én készítem otthon, és bevisszük az oviba. 9.oo szendvics, 1o.oo gyümölcs. (Csak megjegyzem Szolnokon erre nem vállalkoztak, sem a cukormérésre, sem arra, hogy én bevigyem az ételt, mondván az ÁNTSZ nem engedélyezi.)

A gyerekekért 11.3o-ra lehet menni, szinte mindenki otthon ebédel. Ez nekem tökéletes, mivel így szép nyugodtan megmérem a cukrát ebéd előtt, és ha szükséges kap egy gyorshatású inzulint. Az ebédet szintén én felügyelem, készítem, számolom a szénhidrátot, stb. Délután én nem viszem vissza, de 13.3o-tól 16.3o-ig van óvoda. Nem mindenki alszik, de aki szokott őket külön kisteremben lefektetik aludni.

Mi Párizsba járunk orvoshoz. Minden hónapban megyünk egyszer. Először is kaptunk új tűt a tollhoz. 2,5 x 5,o mm. Utána új vércukormérőt, ami nagyon szuper. Nem csap az ujjából vehetek vért, a karjából, combjából, tenyeréből,... Este rájöttünk, hogy a kis szerkezet mind a két mértékegységben megmutatja az eredményt. Tényleg szuper. Reggel ébreszt, este világít, még jó hogy nem kér enni, annyira inteligens.

Októberben megyünk vissza az orvoshoz, és átállítják másik életritmusra. Most 6.oo-kor inzulin, 7.oo reggeli, 9.oo, 1o.oo tízórai, 12.oo ebéd, 15.oo, 16.oo uzsonna, 17.oo inzulin, 18.oo vacsora, 2o.oo pótvacsi.

Az inzulinpumpa itt természetes, aki iskolást korba lép, automatikusan megkapja. Újdonságokról még nem nagyon beszéltünk, de ha megtudok valamit leírom!

Puszi mindenkinek!
 

szolnok

Új tag
Heló Lili!


Emlékszem rád a fórumból és arra is. hogy te is szolnoki vagy. Végtelenül örülök , hogy kedvezőek a tapasztalataid Franciaországban, ellentétben az itthoniakkal. Irj mindenről és ha haza jössz megkéne próbálni az itthoni ovodákat erre a minimum teljesítményre rávenni, / hogy mérés és étkeztetés otthoni kajával / Tudod nekem mind két gyermekem diabos bár ők már fiatal felnőttek nagyon átéreztem és érzem minden ilyen gyermekkel bíró anyuka sorsát, na és a gyerekekét is.
 

mamago

Új tag
Van mit fejlődnünk... Lili cukrai jobbak most, mint itthon, az óvodai ebéddel?
Felfogni nem tudom, hogyan lehet olyan rugalmatlan egy óvoda (mint pl. a szolnoki), hogy hideg ételt sem enged be és ezzel "otthon tartja" a szülőt. A meleg ételt még vmennyire megértem, de az is lehet vmely étkeztetési vállalat megfelelően csomagolt CH-szegény menüje, amiből, ha kell, tegyenek el mintát.
Egyébként borzalom, milyen ételek vannak az oviban, bár azt hiszem, erről már panaszkodtam itt. Reggelire debreceni kolbász, olajos hal, legócskább virsli, olasz szalámi. Ideális táplálék gyermekeknek, főleg 2.5 éveseknek:-(( Szerencsére mi vihetjük a hideget, mások is viszik, akik nem ebédelnek ott.
 

mamago

Új tag
Betegség esetén mit a tapasztaltok?
Egy hete volt az első láz, azaz hőemelkedés + nátha. A napi 3-4E-et 8-ra emelve se mentünk 8-as érték alá. Ez 3 napig tartott, utána tökéletes cukor, 3E inzulin. Most is ez a vírus terjeng az oviban, sikerült megkapnia a fiamnak újra, nincs hőemelkedése. 13-ig elmenő cukrai vannak tartósan, nagyon nehezen reagál az inzulinra.
 

szolnok

Új tag
Nekünk annak idején az orvos aztmondta, ha beteg a gyerek ne csináljunk profilt amit a kotrollra kellett vinni mert ugysem lesz jó. Minden betegség, még a sima megfázás is borította és borítja a mai napig cukrot. MIndig kell 2-5 nap mií ujra beáll.
 

bogácsa

Új tag
ha én beteg vagyok, akkor gyakorlatilag kezelhetetlen a cukrom..a megoldás meggyógyulni....az inzulinigényem-evés nélkül is van mikor 2szeres is akár.most félek is a téltől meg a vírusoktól.
profilt el kell halasztani,egészséges időszakra
 

mamago

Új tag
Köszönöm a válaszokat!
Szép tél elé nézünk, eddig 1 hét ovi, 1 hét otthon. Majd' minden kezdő ovisnál ez a tendencia, csak nálunk még kellemetlenebb. Majd próbálkozom homeopátiás megelőzéssel.
 

bogácsa

Új tag
a homeopátiás módszereket mindenkinek szorgalmaznia kell.persze komoly betegség és egyéb gond esetén csak az erősebb szerek segítenek.
sok zöldség és gyümölcs!-ez nagyon erősíti az immunrendszer!
 

mamago

Új tag
Ha nem is megelőzésképp, a gyorsabb lefolyás érdekében mindenképp jók. A gyerekorvos először homeopátiás készítményekkel kezd, nekünk eddig bevált.
Zöldség vagy gyümölcs minden étkezésnél, azaz naponta nyolcszor kerül asztalra, igaz, eddig betegség tekintetében jók voltunk az évi 1-2 náthával. Eddig. Ovi nélkül.
 

mamago

Új tag
Nem annyira tartozik ide: használtatok már C-Test-et? Ma vagy 20 mérést csináltam a családon, 1-1.5-tel többet mér, mint a Personal csík. Nincs az a vércsepp, ami elég neki. Vagy rosszul csinálom. Kaptam néhány dobozzal, nagyon megörültem neki.
 

vicza

Új tag
Sziasztok. 3,5 éves diabos kislány anyukája vagyok. Látom ezen a fórumon sok hasonló gyermek szülei vannak, úgyhogy ha nem zavarlak titeket csatlkoznék. Sokszor vannak kérdéseim, a dokim pedig nem akarom mindennel hivogatni. Most stabilak vagyunk, de ki tudja mi jön még.
 

vicza

Új tag
2005. december 15-én vittem be félkómásan a Heim Pálba. A körzetinél voltunk aznap, mert nagyon rosszul volt a gyerek, de az csak vitamint, meg vasat adott. Amikor hazajöttünk, fogtam és bevittem önkényesen a kórházba. Jól tettem, mert mondták, hogy fussunk( szó szerint ) az osztályra. Másnap délután ült fel és kérdezte meg, hogy hol vagyunk?
 

bogácsa

Új tag
mamago írta:
Nem annyira tartozik ide: használtatok már C-Test-et? Ma vagy 20 mérést csináltam a családon, 1-1.5-tel többet mér, mint a Personal csík. Nincs az a vércsepp, ami elég neki. Vagy rosszul csinálom. Kaptam néhány dobozzal, nagyon megörültem neki.


a d test nagyon durva...én 3szor akartam kipróbálni,de sosem jött annyi vér az ujjamból:)
az már emberkinzás!
 

bogácsa

Új tag
bogácsa írta:
mamago írta:
Nem annyira tartozik ide: használtatok már C-Test-et? Ma vagy 20 mérést csináltam a családon, 1-1.5-tel többet mér, mint a Personal csík. Nincs az a vércsepp, ami elég neki. Vagy rosszul csinálom. Kaptam néhány dobozzal, nagyon megörültem neki.


a d test nagyon durva...én 3szor akartam kipróbálni,de sosem jött annyi vér az ujjamból:)
az már emberkinzás!

c tesztet akartam természetesen irni! :D
 
Oldal tetejére