mennyire fogok zökkenőmentesen tesztcsíkhoz jutni, és azt mondták, hogy telítik a gyógyszertárakat, de csak a receptete szerezzem be, és ingyen házhozszállítják akár minden hónapban a tesztcsíkot, a receptet pedig a futárnak adom.
Nekem is ezt mondták, hogy írassam ki a receptet, és minden oké lesz.
Ezzel csak az a gondom, hogy tutira veszem, hogy a diabetológián még nem hallottak erről, és egészen biztos, hogy nem írnak úgy receptet, hogy én bediktálom, hogy mit írjanak rá. Az orvosok felelőssége, hogy csak olyat írjanak fel, ami a rendszerükben szerepel, és megfelel minden követelménynek.
Egy receptet pontosan, szabályoknak megfelelően kell kiállítani, a receptnek meg kell felelni egyéb más feltételnek, amit mi nem tudunk, csak a csík nevét.
Talán az OEP oldaláról kinyomtatott kódok alapján tudják, hogy mit kell a receptre írni, de amíg a rendelők nem kapnak hivatalos OEP listát, vagy nem frissítik a rendszerüket, addig nem biztos, hogy ezt megteszik, hiszen őket súlyosan büntetik, ha valamit felírnak, amit nem lett volna szabad.
Nem azt mondom, hogy nem fogják felírni később, de még tuti, hogy nincs meg az elegendő adatuk. Nagyon új ez a dolog. Én még attól is tartok, hogy az Xceed-hez sem fogják tudni, vagy elhinni, hogy milyen csíkot kérek, pedig az febr. 1. óta felírható.
A patikák is hiába kapják meg a raktáraikba a csíkokat, amíg a gépeiken nem frissítik az állományt, addig nem tudják kiadni, mert nem fog benne szerepelni, holott lehet, hogy ott lesz a csík a mögötte lévő helyiségben.
Láthattuk Napocska esetében, két héttel az OEP hirdetmény után még nem tudtak az Xceed Tb támogatásáról, mert nem frissítettek.
Én holnap megyek a diabra, és mindent megkérdezek, mert én is akarok csíkot iratni az Xceedhez is meg a Méryhez is. Tartok tőle, hogy most is az lesz, hogy a páciens előbb lesz jól informált.