Vércukormérők

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Sajna ez nálam nem megy, meg éppen most tudtam szerezni tesztcsíkot a régi géphez, a Vivamaxhoz, így most tesztcsíkot nem kértem.
Végül is nem az Accu-Chek Active mellett döntöttél? A vivamaxhoz 'hogyé 'aggyák a csíkot teljes áron?
Remélem a Méry-vel jól jársz.

Látom ide is eljutott a Méry mérő híre. MPéter jó eséllyel nem más mint Markovich Péter, a forgalmazó cég egyik vezetője.

Nekem még nem volt szerencsém tesztelni a masinát, csak a hirdetésüket láttam online. Majd mindenképp mondjátok el hogy milyen, kíváncsi vagyok. Kémiai elven mér, ez mindenképp előny. Olcsó a csík, ez szintén nagy plusz. A mérő ugyan nem támogatott és amiatt a közgyógyos csík is necces, de még így se sok az az 500 Ft.

Maga a mérő nem tudom hogy milyen. A Méry név jópofa, de ne tévesszen meg senkit. Ez az eszköz nem más mint a TAIDOC cég 4252-es mérője, magyar cimkével és névvel: http://www.taidoc.com/blood-glucose-meter-4252.html
Vannak már elég magas minőséget produkáló távol keleti műszergyártók, szóval attól még hogy taiwani, nem kell elítélni. Meglátjuk hogy mennyire lesz pontos a mérőke. Az viszont érdekes kérdés, hogy miért nem támogatott a műszer, csak a csík. Itt több lehetőség van, most nem bonyolódom bele.

yaksi

Új tag
Végül is nem az Accu-Chek Active mellett döntöttél? A vivamaxhoz 'hogyé 'aggyák a csíkot teljes áron?
Remélem a Méry-vel jól jársz.

Most lecsaptam erre a 2000 Ft-os akcióra. :) De lehet, hogy még Accu-Chek is lesz belőle. Az Avivát én is sajnálom, de használhatatlan ebben a formában. Külföldről kb. 7000 Ft + posta lenne a tesztcsík,

A Vivamaxhoz 3678 Ft volt az 50 db tesztcsík.

Most lecsaptam erre a 2000 Ft-os akcióra. :) De lehet, hogy még Accu-Chek is lesz belőle. Az Avivát én is sajnálom, de használhatatlan ebben a formában. Külföldről kb. 7000 Ft + posta lenne a tesztcsík,

Jól tetted. Nem véletlenül árazták be az akciót pont 2000 Forintra :)

Azt is jól tetted, hogy lecserélted az Avivát, itthon nem is nagyon kapható se a csík, se a mérő. Külföldről van?

vighkata

Az Avivához külhonból postaköltséggel nagyon húzós az ár, nem is szabad belemenni.
A Vivamax teljes ár nem is olyan rossz, azzal már lehet működni. Jól gondolkodtál.

vighkata

Látom ide is eljutott a Méry mérő híre.

Maga a mérő nem tudom hogy milyen. A Méry név jópofa, de ne tévesszen meg senkit. Ez az eszköz nem más mint a TAIDOC cég 4252-es mérője, magyar cimkével és névvel: http://www.taidoc.com/blood-glucose-meter-4252.html
Vannak már elég magas minőséget produkáló távol keleti műszergyártók, szóval attól még hogy taiwani, nem kell elítélni. Meglátjuk hogy mennyire lesz pontos a mérőke.
Jajj, Péter, de jó, hogy végre itt vagy, én már úgy vártam, hogy mondj valamit.
Ígérem, amint megkapom a masinát, tesztelek ezerrel, és ahogy Grácia mondta, kőkeményen megmondjuk a frankót. Hímezéssel-hámozással nem sokra megyünk, senkinek nem segítünk. Győzzön az ár és a minőség.

Örülök, egy kicsit megnyugtattál, tudod, én lenni nagyon kukacos.

vighkata

Azt is jól tetted, hogy lecserélted az Avivát, itthon nem is nagyon kapható se a csík, se a mérő. Külföldről van?
Néhány éve minden kanyarban lehetett Avivát kapni, patikában, gyógyászati segédeszköz boltban. Persze a csík akkor sem volt támogatott hozzá, de azon ma már nem lepődünk meg, hogy ez senkit nem érdekelt (forgalmazó, beszerző, kereskedő). Aztán "kikopott" az Aviva csíkkal együtt, és a népeken rajtamaradt a kütyü. Csík hiányában pedig a netes oldalakon keresztül adtak/adnak túl rajta, nem törődve azzal, ha ők nem tudják használni, akkor más sem. Mondván, az legyen az ő baja, miért nem járt utána a dolgoknak.
Sajna így egy kezdő diabos, aki a sokktól még nem is tért magához, azt hiszi jó vásárt csinált, ill, mi a fenéből gondolná, hogy pont használhatatlansága miatt akarnak megszabadulni tőle.

Tudod, erről már beszéltünk, megpróbálok nem toporzékolni megint, hiszen az én véleményemtől függetlenül mindig is lesz újabb és újabb tisztességtelen pógár, és mit sem sejtő áldozat.

vighkata

Borka, neked már a kezedben van az új kütyü.
Milyen a magyar menürendszere? Jól áttekinthető, egyszerű, könnyen kezelhető? Egyszerűen fogalmazva, jó használni?

borka

Őstag
Borka, neked már a kezedben van az új kütyü.
Milyen a magyar menürendszere? Jól áttekinthető, egyszerű, könnyen kezelhető? Egyszerűen fogalmazva, jó használni?

Könnyek kezelhető. A mérő összes szókincs: ON,OFF,OK,:rohog:

A felhasználói kézikönyvben minden nagyon részletesen le van írva.
A beállítst szépen lépésről-lépsre meg lehet csinálni,de mint írtam először olvsátok el. Az előző oldalakon ahol a link van megtaláljátok ezt is.
A használata nagyon egyszerű.
Egy hibája van,mint a nagy átlagnak,hogy visszafelé nem lehet lapozni.

://www.dicare.hu/files/manual.pdf

vighkata

Könnyek kezelhető. A mérő összes szókincs: ON,OFF,OK,:rohog:

A felhasználói kézikönyvben minden nagyon részletesen le van írva.
A beállítst szépen lépésről-lépsre meg lehet csinálni,de mint írtam először olvsátok el. Az előző oldalakon ahol a link van megtaláljátok ezt is.
A használata nagyon egyszerű.
Egy hibája van,mint a nagy átlagnak,hogy visszafelé nem lehet lapozni.

://www.dicare.hu/files/manual.pdf
Köszi az infot. Azért az egy hibáért adunk egy picike fekete pontot. :dr_31:

Valóban ugyan az a gép,de ennek: http://www.taidoc.com/blood-glucose-meter-4252.html a memoriája csak 200 mérést tárol. A jelenlegi Méry pedig 450 mérést képes tárolni.Az sem mindegy,hogy erre a gépre 6 év garancia van.
Igaz,hogy Taiwan-i gyártmány,de Német képviselettel.
Lehet hogy módosítottak valamit rajta a tajvani mérnökök azóta. A 6 év az cseregarancia vagy szervíz?
A német képviselet nem jelent semmit, csak azt hogy kibéreltek egy irodát. Nem ettől lesz rossz vagy jó a mérő :) A supportot így is, úgy is a helyi Méry adja.

Ha belegondoltok nem lehet túl bonyolult a kezelése ,hisze ezt a kütyüt az Amerikaiak részére is gyártják.:rohog::rohog::rohog:
Itt a pont. A menürendszerben a szavak nagy részének nemzetközileg érhetőnek kell lennie és a piktogrammoknak is, pont azért hogy mindenhol értsék és nemzetközileg eladható legyen. Éljen a globalizáció :)

borka

Őstag
Garancia

"Amenyiben a készülék a jótállasi időszak alatt meghibásodik,a javítást vagy a készülék cseréjét térítésmentesen elvégezzük."

vighkata

Ha belegondoltok nem lehet túl bonyolult a kezelése ,hisze ezt a kütyüt az Amerikaiak részére is gyártják.:rohog::rohog::rohog:
Akkor egygombosra és teljesen automatára kellett fabrikálniuk. Gondolom az ő használati utasításukban az is benne van, hogy ne mosógépben mossák, és a macskával ne etessék meg a használt csíkot. :rolleyes::rohog::rohog::rohog:

zsuzsa

Új tag
Én jövő hét kedden kapom. Tetszett hogy nagyon gyorsak és készségesek. Rögtön hívtak, és alkalmazkodnak, én is rögtön azt kérdeztem hogy mivel vidékiek vagyunk, mennyire fogok zökkenőmentesen tesztcsíkhoz jutni, és azt mondták, hogy telítik a gyógyszertárakat, de csak a receptete szerezzem be, és ingyen házhozszállítják akár minden hónapban a tesztcsíkot, a receptet pedig a futárnak adom. Ez nálunk így nagyon jól működhet, holnap felíratom, és kedden a géppel együtt kapom a teszcsíkot is. Az optimum gép valóban jobb, viszont nekünk az a régebbi, és elég rozoga.

vighkata

mennyire fogok zökkenőmentesen tesztcsíkhoz jutni, és azt mondták, hogy telítik a gyógyszertárakat, de csak a receptete szerezzem be, és ingyen házhozszállítják akár minden hónapban a tesztcsíkot, a receptet pedig a futárnak adom.
Nekem is ezt mondták, hogy írassam ki a receptet, és minden oké lesz.
Ezzel csak az a gondom, hogy tutira veszem, hogy a diabetológián még nem hallottak erről, és egészen biztos, hogy nem írnak úgy receptet, hogy én bediktálom, hogy mit írjanak rá. Az orvosok felelőssége, hogy csak olyat írjanak fel, ami a rendszerükben szerepel, és megfelel minden követelménynek.
Egy receptet pontosan, szabályoknak megfelelően kell kiállítani, a receptnek meg kell felelni egyéb más feltételnek, amit mi nem tudunk, csak a csík nevét.
Talán az OEP oldaláról kinyomtatott kódok alapján tudják, hogy mit kell a receptre írni, de amíg a rendelők nem kapnak hivatalos OEP listát, vagy nem frissítik a rendszerüket, addig nem biztos, hogy ezt megteszik, hiszen őket súlyosan büntetik, ha valamit felírnak, amit nem lett volna szabad.

Nem azt mondom, hogy nem fogják felírni később, de még tuti, hogy nincs meg az elegendő adatuk. Nagyon új ez a dolog. Én még attól is tartok, hogy az Xceed-hez sem fogják tudni, vagy elhinni, hogy milyen csíkot kérek, pedig az febr. 1. óta felírható.

A patikák is hiába kapják meg a raktáraikba a csíkokat, amíg a gépeiken nem frissítik az állományt, addig nem tudják kiadni, mert nem fog benne szerepelni, holott lehet, hogy ott lesz a csík a mögötte lévő helyiségben.

Láthattuk Napocska esetében, két héttel az OEP hirdetmény után még nem tudtak az Xceed Tb támogatásáról, mert nem frissítettek.

Én holnap megyek a diabra, és mindent megkérdezek, mert én is akarok csíkot iratni az Xceedhez is meg a Méryhez is. Tartok tőle, hogy most is az lesz, hogy a páciens előbb lesz jól informált.

napocska

Őstag
Az Xceedhez simán felírta a doktor néni a csíkot a múlt héten. A gyógyszertárban ugyan Optimum Teszt-et akartak adni, de én rutinosan mondtam, hogy az nem az.

Oldal tetejére