Én viszont teljesen elbizonytalanodtam a Mery-t illetően. Én ugyebár kettőt rendeltem volna, egyet a barátosnémnak, és egyet magamnak.
Ma voltam a diabon egy pumpás fejtágítón (Subito), ahol beszéltem a pumpatréneremmel, és hát mit szépítsem, nem volt túl jó véleménnyel. Lehet, hogy van benne olyan is, hogy egy másik cég képviselője, de ott volt velem az Xceed is is ami szintén nem az ő cége, mégis elismerően nyilatkozott róla.
Senkit nem akarok lebeszélni a Mery-ről, én is várom, hogy tesztelhessem, de lehet, hogy csak egyet rendelek, és nem kérek hozzá adatáttöltő kütyüt, mert nem használnám ki. Én is maradok a Go-nál és az Xceednél.
A Mery-vel az az egyik gond, hogy előre be van kalibrálva 6 kód, és azt "állítólag" felismeri a belerakott csík.

Hát mit mondjak, ez olyan, mint az intelligens mosópor, ami felismeri a ruha szennyezettségét, és a foltokat.

Na ne máááá!
Szóval én nem írattam ki receptre csíkot a Méry-hez, a dokim is inkább lebeszélt róla, holott az Xceed-hez simán kiírta, meg a Go-hoz, holott tudja, hogy ahhoz az Optimumot használom. Azzal érvelt, hogy van 3 szuper minőségű mérőkém, miért akarnék, hát izé, ö ö őőő "mást"?!
A barátosném nem diabos, neki hasnyálmirigy-gyulladása volt, és rendben van a cukija, csak a gyulladás idején kellett egy kicsit jobban odafigyelnie. Ha minden rendben van, akkor ellenőrzés gyanánt megfelel, mégiscsak cukormérő. Ha eltér a normál tartománytól, akkor azt megmutatja a gép. Ha élessé válik a helyzet, akkor ott van nála egy előző generációs Accu-Chek gép is csíkkal, amit összemértünk és pontos, megbízható.
Ígértem, hogy kíméletlenül megírom a véleményemet. Ezt meg fogom tenni akkor is, ha a kezemben lesz a kütyü.
Az pedig, hogy a cég akár egy doboz csíkot is kiszállít ingyenesen, egy kicsit elgondolkodtató. Engem ez egy kicsit óvatosságra int.
"Ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor az valószínű nem is az."