Vércukormérők

napocska

Őstag
Szeretjük, kisebb vércsepp elég hozzá, így nem kell a bökőt olyan erősre állítani. Szabadtéren még nem próbáltuk, ill. eddig még nem hasonlítgattuk másik mérőhöz. Mértem magamnak egyet, 4,9 lett, és ezt én el is fogadtam megfelelő működésnek. :)
Tervben van, hogy apa (!) lesz a tesztalany, aki mindhárom meglévő mérőnkhöz vérét adja, és az lesz a nagy összehasonlító tesztelés, de még nem került rá sor. Ki tudja miért...

yaksi

Új tag
Nos, megérkezett Méry.

Az első tapasztalatok vegyesek. Maga a készülék tetszetős, kompakt kis gép. Előre beállítva, kaptam meg, a tesztcsík száma is be volt már programozva.

A szúróka elég robosztusnak tűnik. A Vivamaxéhoz nagyon hasonló, de ott a kioldó gombot nem kellett erősen megnyomni, itt viszont erőteljesen be kell nyomni a gombot, hogy szúrjon. Erőteljesebben is szúr, nekem 1-esen is alaposan megszúrta az ujjamat.

Egyazon vérvételi mintából összehasonlítottam a két mérőt, és zavarbaejtően nagynak találtam a különbséget. Több mérést is végeztem, és a különbség megmaradt.
Az eredmények:
Vivamax Méry
6,3 5,0
6,9 4,8
7,3 4,7
4,7 4,3

Az érdekesség az, hogy amíg a Vivamax folyamatosan emelkedő szintet mért, a Méry ugyanakkor folyamatosan csökkenőt, majd voltaképpen a két adat "összeért"...

Na, most? :o

No még valami:
A Méry weboldalán ezt olvasom:
"A Gyógyszerszállító Kft. munkatársa az Ön nevében és Ön helyett a terméket kiváltja, továbbá kifizeti, valamint az előre, telefonon egyeztetett időpontban díjmentesen házhoz szállítja. "
Nekem ugyebár nem írják fel a tesztcsíkot. Vajon ebben az esetben is megrendelhetem a kiszállítást? (Persze teljes áron.) Vagy ez csak támogatott áru esetén érvényes?

blaci

Őstag
...
Egyazon vérvételi mintából összehasonlítottam a két mérőt, és zavarbaejtően nagynak találtam a különbséget. Több mérést is végeztem, és a különbség megmaradt.
Az eredmények:
Vivamax Méry
6,3 5,0
6,9 4,8
7,3 4,7
4,7 4,3

Az érdekesség az, hogy amíg a Vivamax folyamatosan emelkedő szintet mért, a Méry ugyanakkor folyamatosan csökkenőt, majd voltaképpen a két adat "összeért"...

Na, most? :o
...

Szia Yaksi!
Húúúúú… De ismerős ez nekem!
Accu-Chek Go kontra Dcont Optimum

Nálam hasonló okok miatt lett "felejtős" az Optimum…
…ha ugyanaz a lényeg ebben az esetben is, akkor a Méry is felejtős…csakis nálam persze…!
Jó, jó tudom, hogy másképpen mérnek!

Szóval, ahogy a múltkor MPéter írta /213/#2121. hozzászólás/ az Optimum által mért értékhez hozzá kell adni kb. 1 mmol-t a Go-hoz (1,17) való hasonlítgatás előtt!!! Szerintem itt a Méry által mért értékhez is hozzá kell adni valamennyit (?), szóval mindkét mérő jól mér a maga módján.
A Vivamax "plazmaekvivalens" eredményt ad, ahogy a Go mérő is! A Méry viszont úgy tűnik, hogy nem…
Én meghagyom a számolgatást a mérőnek, mert "úgy szép az élet ha dolgoznak a gépek"!:dr_24::cool:;):D
Üdv.,
Laci …aki továbbra is a Go-t használja!:D

Ui.: ekvivalens = egyenlő, egyenértékű - ;)

borka

Őstag
A Méry " Plazmakalibrált értékek " alapján mér.
Több oldalon feszegettük,hogy nincs értelme a különböző mérőket összehasonlítani,mert csak káoszt okoz. A laborba kell csinaltatni 1 összehasonlító mérést és azt kell figyelembe venni.
Ha valamelyik kütyüből ki tesznek egymás mellé 10 mérőt,egy ugyanazon vérből mindegyik mást fog mutatni.

borka

Őstag
Szeretjük, kisebb vércsepp elég hozzá, így nem kell a bökőt olyan erősre állítani. Szabadtéren még nem próbáltuk, ill. eddig még nem hasonlítgattuk másik mérőhöz. Mértem magamnak egyet, 4,9 lett, és ezt én el is fogadtam megfelelő működésnek. :)
Tervben van, hogy apa (!) lesz a tesztalany, aki mindhárom meglévő mérőnkhöz vérét adja, és az lesz a nagy összehasonlító tesztelés, de még nem került rá sor. Ki tudja miért...

Napocska !

A "papának " véradás után jár 1 üveg SÖR:D:D:D:cool:

yaksi

Új tag
Nos, utolsó kérdésemre megjött a válasz emailen:

"Tisztelt ...!

Természetesen nem csak támogatott tesztcsíkot használók részére díjmentes a
tesztcsík házhozszállítási szolgáltatásunk.
Azaz köszönjük, ha megrendeli szolgáltatásunkat, amit akár e-mailban is
megtehet:
Név, Kiszállítási cím és telefonszám megadásával, ezt követően az adott
telefonszámon fel fogjuk hívni kiszállítási időpont egyezetése céljából.

Üdvözlettel
...
Gyógyszerszállító Kft."

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Én viszont teljesen elbizonytalanodtam a Mery-t illetően. Én ugyebár kettőt rendeltem volna, egyet a barátosnémnak, és egyet magamnak.
Ma voltam a diabon egy pumpás fejtágítón (Subito), ahol beszéltem a pumpatréneremmel, és hát mit szépítsem, nem volt túl jó véleménnyel. Lehet, hogy van benne olyan is, hogy egy másik cég képviselője, de ott volt velem az Xceed is is ami szintén nem az ő cége, mégis elismerően nyilatkozott róla.

Senkit nem akarok lebeszélni a Mery-ről, én is várom, hogy tesztelhessem, de lehet, hogy csak egyet rendelek, és nem kérek hozzá adatáttöltő kütyüt, mert nem használnám ki. Én is maradok a Go-nál és az Xceednél.

A Mery-vel az az egyik gond, hogy előre be van kalibrálva 6 kód, és azt "állítólag" felismeri a belerakott csík. :o:o:o Hát mit mondjak, ez olyan, mint az intelligens mosópor, ami felismeri a ruha szennyezettségét, és a foltokat. :rohog::rolleyes::rohog: Na ne máááá!

Szóval én nem írattam ki receptre csíkot a Méry-hez, a dokim is inkább lebeszélt róla, holott az Xceed-hez simán kiírta, meg a Go-hoz, holott tudja, hogy ahhoz az Optimumot használom. Azzal érvelt, hogy van 3 szuper minőségű mérőkém, miért akarnék, hát izé, ö ö őőő "mást"?!

A barátosném nem diabos, neki hasnyálmirigy-gyulladása volt, és rendben van a cukija, csak a gyulladás idején kellett egy kicsit jobban odafigyelnie. Ha minden rendben van, akkor ellenőrzés gyanánt megfelel, mégiscsak cukormérő. Ha eltér a normál tartománytól, akkor azt megmutatja a gép. Ha élessé válik a helyzet, akkor ott van nála egy előző generációs Accu-Chek gép is csíkkal, amit összemértünk és pontos, megbízható.

Ígértem, hogy kíméletlenül megírom a véleményemet. Ezt meg fogom tenni akkor is, ha a kezemben lesz a kütyü.

Az pedig, hogy a cég akár egy doboz csíkot is kiszállít ingyenesen, egy kicsit elgondolkodtató. Engem ez egy kicsit óvatosságra int.

"Ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor az valószínű nem is az."

MPéter

Új tag
pontosítás

"A Mery-vel az az egyik gond, hogy előre be van kalibrálva 6 kód, és azt "állítólag" felismeri a belerakott csík. :o:o:o Hát mit mondjak, ez olyan, mint az intelligens mosópor, ami felismeri a ruha szennyezettségét, és a foltokat. :rohog::rolleyes::rohog: Na ne máááá!"

Pontosítás céljából: a MÉRY TD-4252 készülék előre be van állítva 213-as kódú tesztcsíkra. Magyarországon csak 213-as kódú csík kerül forgalomba jelenleg és a jövőben is. Azaz nem a csík ismeri fel a kódot, sőt még csak nem is autókódos a készülék, csupán nem kell kódot állítani rajta.

yaksi

Új tag
Pontosítás céljából: a MÉRY TD-4252 készülék előre be van állítva 213-as kódú tesztcsíkra. Magyarországon csak 213-as kódú csík kerül forgalomba jelenleg és a jövőben is. Azaz nem a csík ismeri fel a kódot, sőt még csak nem is autókódos a készülék, csupán nem kell kódot állítani rajta.

Igen, én is így kaptam meg a gépet. Dátum, idő (igaz, még téli időszámításra), és a tesztcsík kódja be volt állítva.

Egyénként érdekes formájú gép. Egy szétcsúsztatható Samsung mobiltelefont mellétéve az az érzésem, ha nem is ikrek, de valahonnét rokonok lehetnek... :)

borka

Őstag
Elemcsere

Szeretném fehívni a jelenlegi és a leendő Méry, vc.mérő tulajdonosok figyelmét az elem cserére.

A kézikönyv csk annyit ír,hogy vedd le a fedelet, cseréld ki az elemet ,majd ted vissza a fedelet.
Nem vagyunk amerikánusok,de illet volna leírni,hogy valamilyen keményebb tárgyal told fel az elemet a tartólyába ,üzközésig és az elem ki lővi magát a helyéről.
A müveletet el lehet végezni egy fogvályóval aminek letöröd a végét,:cool:normál villával az ezüst készletből:),ill. óráscsavarhúzó segitségével.:D

Csatolások

• DSCF1364.JPG
    DSCF1364.JPG
    65.7 KB · Olvasás: 8
  • DSCF1362.JPG
    DSCF1362.JPG
    60 KB · Olvasás: 9
  • DSCF1365.JPG
    DSCF1365.JPG
    62.5 KB · Olvasás: 8

vighkata

"A Mery-vel az az egyik gond, hogy előre be van kalibrálva 6 kód, és azt "állítólag" felismeri a belerakott csík. :o:o:o Hát mit mondjak, ez olyan, mint az intelligens mosópor, ami felismeri a ruha szennyezettségét, és a foltokat. :rohog::rolleyes::rohog: Na ne máááá!"

Kedves Péter!

Köszönöm szépen a pontos tájékoztatást, így már érthető az előre beállítás.
Eszerint kérek mindenkit, a fenti áskálódásomat ne vegye figyelembe.

vighkata

Szeretném fehívni a jelenlegi és a leendő Méry, vc.mérő tulajdonosok figyelmét az elem cserére.

A kézikönyv csk annyit ír,hogy vedd le a fedelet, cseréld ki az elemet ,majd ted vissza a fedelet.
Nem vagyunk amerikánusok,de illet volna leírni,hogy valamilyen keményebb tárgyal told fel az elemet a tartólyába ,üzközésig és az elem ki lővi magát a helyéről.
A müveletet el lehet végezni egy fogvályóval aminek letöröd a végét,:cool:normál villával az ezüst készletből:),ill. óráscsavarhúzó segitségével.:D

Jajj, ne má!!! Máris elemet kellett cserélni? Vagy csak próbálgattátok?

A dátumot nem felejtette el a kütyü? Mert sajna az még a nagy nevű vc mérőknél is elfelejtődik, lehet újra beállítani. :mad: Aztán ha nem figyel az ember fia, akkor nézheti, hogy visszafelé milyen időpontokban méricskélt. mert az bizony nem látszik. :(

borka

Őstag
Jajj, ne má!!! Máris elemet kellett cserélni? Vagy csak próbálgattátok?

A dátumot nem felejtette el a kütyü? Mert sajna az még a nagy nevű vc mérőknél is elfelejtődik, lehet újra beállítani. :mad: Aztán ha nem figyel az ember fia, akkor nézheti, hogy visszafelé milyen időpontokban méricskélt. mert az bizony nem látszik. :(

Csak kipróbáltuk,hogy egyáltalán hogy viselkedik és ,hogy mi módon lehet végrehajtani.A memória nem felejt el semmit,amennyiben ezt a műveletet 1-2 percen bellül elvégzed.Az elem csere normaideja 15 másodperc,ha mindent előkészítesz.
A letöltő kábelen viszont gondolkodom,mivel visszafelé nem lehet léptetni és ha kíváncsi lennék egy 2 héttel ezelőtti mérésre,akkor ne keljen előröl nézegetni.Főleg akkor van értelme,ha már van benn 100 egynéhány mérés.

Oldal tetejére