Vércukormérők

tímeácska

Őstag
Na, most már aztán tényleg nagyon érdekel a Xceed... Kerítek egyet magamnak...[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica]
[/FONT][FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica]
[/FONT]

umbra08

Aktív tag
Igen, elsőre tényleg nehéz kibontani az Xceed csíkokat - még nekem felnőttnek is - de bele lehet jönni.
Nekünk is van Xceed, de csak ritkán használjuk. Mivel sokat mérünk, kicsit költséges lenne.

Viszont én nem érzékelem, hogy kevesebb vér kellene, mint a Dcont Optimumhoz!!!

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Én nem bontanám meg a fóliát, még picit sem, hiszen minden csík nagyon páraérzékeny. Akkor talán inkább a másik csík dobozába való átrakás, annak a kupakjában van párafelszívó.

yaksi

Új tag
Én nem bontanám meg a fóliát, még picit sem, hiszen minden csík nagyon páraérzékeny. Akkor talán inkább a másik csík dobozába való átrakás, annak a kupakjában van párafelszívó.

Akkor ha az a gyanúm, hogy esetleg a csík már nem megbízható, akkor érdemes egy tesztet elvégezni vele, ugye? Minden vércukormérőnek külön tesztfolyadéka van? Mert én csak a Méryhez kaptam, de éppen az AC csíkot kéne tesztelnem.

poe

Őstag
Nem megbontásról beszéltem. Az összehegesztett részen, a "V" sarkában ollóval megcsípni egy nagyon picit., úgy hogy légmentes maradjon. ;)

vighkata

Nem megbontásról beszéltem. Az összehegesztett részen, a "V" sarkában ollóval megcsípni egy nagyon picit., úgy hogy légmentes maradjon. ;)
Azzal a kis "csípéssel" még nem tudja egy gyerkőc kinyitni a fóliát, elég erős fóliáról van szó.
Tagnap megnéztem a csík dobozában lévő utasítást, mert egy új dobozzal bontottam fel, és abban azt írja, ha az egyedi csomagolás megsérül, akkor ki kell dobni a csíkot, mert pontatlan eredményt adhat.

Arra is ugrunk, ha néhány tizednyi eltérés van van a csíkok, vagy vc mérők között, akkor lehet, hogy nem kéne a hamis eredményt tudatosan generálni.

Hamarosan egy gyerkőc is ki tudja bontani a fóliát, hiszen van egy tépést segítő bevágás az oldalán.

vighkata

Akkor ha az a gyanúm, hogy esetleg a csík már nem megbízható, akkor érdemes egy tesztet elvégezni vele, ugye? Minden vércukormérőnek külön tesztfolyadéka van? Mert én csak a Méryhez kaptam, de éppen az AC csíkot kéne tesztelnem.
Alaptartozékként én még csak Meryhez találtam ellenőrző folyadékot. A többihez külön kell megvenni.

vighkata

Tegnap találtam egy patikát, ahol az ablakban volt egy plakát, azon pedig a Mery cukimérő csereakciója volt. Már futárkodni sem kell.

yaksi

Új tag
Tegnap találtam egy patikát, ahol az ablakban volt egy plakát, azon pedig a Mery cukimérő csereakciója volt. Már futárkodni sem kell.

Nálunk Bogárdon a Tescoban lévő patikában még csak nem is hallottak a Méryről. Bociszemek, sajnálkozás, vegyek ott, ahol a készüléket vettem.

Tehát eddig 3-ból 0. Még két gyógyszertár van...

vighkata

Nálunk Bogárdon a Tescoban lévő patikában még csak nem is hallottak a Méryről. Bociszemek, sajnálkozás, vegyek ott, ahol a készüléket vettem.

Tehát eddig 3-ból 0. Még két gyógyszertár van...
Lehet, hogy nálunk is csak egy van, ahol a plakátot láttam, de nem lepődnék meg, ha bemennék, és bent már én is bociszemekkel találkoznék.

vighkata

Mi eddig AccuChek-et használtunk, ahhoz több vér kell. (Bár Optimumunk is van, de azt nagyon nem szeretem.)
Ha nem kedveled az Optimumot, akkor van egy lehetőség akció keretén belül lecserélni Mery-re. Elképesztően kevés vér kell hozzá. Az Accu-chekesnek az 1/3-a. Az xceed is ilyen kis vérigényű.

cukorfalat

Új tag
Ha nem kedveled az Optimumot, akkor van egy lehetőség akció keretén belül lecserélni Mery-re. Elképesztően kevés vér kell hozzá. Az Accu-chekesnek az 1/3-a. Az xceed is ilyen kis vérigényű.

Én már elég rég használom az Accu-Chek-et és semmi bajom vele. Gyors és nagyon pontosan mér. Én nem vettem észre, hogy nagy mennyiségű vér kéne hozzá.
Már a férjem is rászokott, hogy méri vele, mondtam neki, hogy attól még, hogy egészséges mérhet, legalább nem lepheti meg az orvos azzal, hogy rossz az eredménye, mert igy, ha rendszeresen méri tudjuk figyelni.

Én már elég rég használom az Accu-Chek-et és semmi bajom vele. Gyors és nagyon pontosan mér. Én nem vettem észre, hogy nagy mennyiségű vér kéne hozzá.
Már a férjem is rászokott, hogy méri vele, mondtam neki, hogy attól még, hogy egészséges mérhet, legalább nem lepheti meg az orvos azzal, hogy rossz az eredménye, mert igy, ha rendszeresen méri tudjuk figyelni.
Pedig több kell hozzá, persze az észrevehetőség eléggé szubjektív dolog.

A pontosság is relatív, hiszen ha csak egy műszert használsz és az a referenciád akkor az is jól működhet. Hiszen egy idő után az ott mért értékekhez igazítod az adagolandó inzulint/gyógyszert/ételt és így már úgy ismered ki magadat hogy amellé igazítod a gép által mért értékeket. Csak akkor lesz fura ha ezt a laborral vagy más géppel fogok összehasonlítani, amik jó eséllyel mást fognak mutatni.

Az AC mérési technológiájával még a tisztítás és a kalibráció is gondot jelenthet, bár a tisztításra nem sokan szoktak ügyelni. Pedig kéne.

vighkata

gondolom, ez a DCont Optimumra is igaz. Házilag meg lehet oldani?
Tuti, hogy lehet. Ahol a csíkot bedugod, ott biztosan ki lehet pattintani a műanyag házat, és láthatóvá válik a mérőoptika (a Go-nál ilyen, akkor az Optimum is ilyen). Ott szokott elpiszkolódni.

Oldal tetejére