somcsika
Aktív tag
HOgyan tudtál csíkot felíratni a havi 3 dobozon felül???? Lehet, hogy olcsóbban megúszhatnám a plusz 3 dobozt????
Képzeld, nekem is mesélték, hogy a havi közgyógyos dobozon felül írattatnak fel rendszeresen tesztcsíkot receptre, elkerülve a teljesáras pótlást. Én is úgy tudom, hogy ez nem lehetséges, de van ahol ez működik. Nem tudom, ez a rendszeren való hiba kihasználása vagy mégis lehetséges???
Na szóval az elejéről kezdem.
Mi február 23-tól vagyunk közgyógyosak, vagyis akkortól él az igazolvány. Akkor felirattam a 3 havi adagot (azaz 9 dobozzal). Mivel április végén már nagyon fogyóban volt a készlet és volt még legalább 3 hét a 3 hónap lejártáig, így először vettem egy teljes árut a patikában, de a patikus nő megkérdezte, hogy nincs-e receptem, mert úgy olcsóbb. Mondtam, hogy nincs mert már elfogyott a 3 havi keret és én is úgy tudtam, hogy csak akkor lehet újra iratni, ha újjabb 3 hónap következik.
Közben a Lacusommal mentünk a gyerekorvoshoz, de ha már ott voltam, mergkérdeztem, hogy ő irhat-e föl inzulint, és glucagont. Mondta, hogy minden további nélkül. Kérdezte, hogy tesztcsíkra nincs-e szükségünk. Mondtam, hogy igen, de még nem telt le a 3 hónap. Azt mondta, hogy akkor felirja nem közgyógyra hanem általánosra (pontosabban eü. kiemelt volt X-elve). Kérdeztem, hogy ezt szabad. Azt mondta, hogy közgyógyra valóban jól tudom, hogy csak 9 dobozzal szabad 3 hónapra. De a törvény nem tiltja, hogy egyéb jogcímen írjon fel, akkár 10 dobozzal is, mert az másfajta támogatási rendszerbe tartozik.
Én ezt nem tudtam. Most abban egyeztünk meg, hogy inkább havi szinten iratom ki a 3 dobozzal és 1 dobozzal pedig ilyen módon. Így mégsem annyira megterhelő.
A tegnapi esetet ártértékelve, hogy nem is 1500 hanem csak 500 Ft egy doboz tesztcsík, így nem is olyan megterhelő a 3 doboz plusz, az egészségkártyámra ugyis minden hónapba megy 7000 Ft.
Én nem tudom, hogy ez szabályos-e vagy sem. De nem én vagyok az egyetlen cukorbeteg gyermek anyukája, a városunkban már közel 10-en vannak és ebből következik, hogy nemcsak nekünk, hanem másnak is kiirja ugyanigy a tesztcsíkot.
, gondoltam, majd később...

...