Vércukormérők

dg

Őstag
Akkor megnézem, hogy jutok hozzá.
Mivel kell tisztítani? Esetleg alkoholos vattával? (remélem, nem mondtam barbár ötletet)

dg

Őstag
Köszönöm az útmutatást, az oldalmegjelölést különösen! :)
A tisztítás meg is történt, úgy, ahogy le vagyon írva!
remélem, most már nem fog 16-ot mutatni 8 helyett... ;)

pusimelu

Őstag
Multhéten megkeresett egy hölgy 1- es típusú cukorbeteget keresett 18-40 év között és ki kellett tölteni egy kérdőívet!
volt egy kép egy újfajta mérőkéről remélem itt vagyok az első aki látta.
Nagyon jó színekben volt és 850 mérést tárolt
-világított a sötétben
-számtangépre vihető adatkábele volt
-állítólag ellenáll a zord hidegnek melegnek
-nagyon finom ujj szúrója van
-kis vérigényűstb.
(Na azt megnézném!
Meg egy csomó jó dolgot leírt!
A végén mondtam a hölgynek hogy én nagyon sok mérőt ismerek és láttam és ha kipróbálhatom és látom ezt a sok jót akkor meg is venném!
Nem akadékoskodott velem látta ,hogy nem fog csak úgy meggyőzni!
Megpróbálok minden fontos infót megszerezni!

borka

Őstag
Multhéten megkeresett egy hölgy 1- es típusú cukorbeteget keresett 18-40 év között és ki kellett tölteni egy kérdőívet!
volt egy kép egy újfajta mérőkéről remélem itt vagyok az első aki látta.
-világított a sötétben
-kis vérigényűstb.
(Na azt megnézném!
Meg egy csomó jó dolgot leírt!
A végén mondtam a hölgynek hogy én nagyon sok mérőt ismerek és láttam és ha kipróbálhatom és látom ezt a sok jót akkor meg is venném!
Nem akadékoskodott velem látta ,hogy nem fog csak úgy meggyőzni!

Nagy érdeklődéssel várjuk az infókat.:o
Semmi közelebbit nem tudsz róla???????

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
-világított a sötétben
-kis vérigényűstb.
Én is nagyon várom a fejleményeket. Arra fontos, hogy rákérdezz, milyen csík való bele. Mármint hogy támogatott-e, ez a legfontosabb.

somcsika

Aktív tag
Képzeljétek el, hogy hogyan jártam tegnap.
Kb. 1 hónapja irattam a gyerekorvossal tesztcsíkot (nem a 9 dobozt és nem közgyógy terhére) tehát csak úgy "simán". A receptre rá volt irva, hogy 580 Ft a téritísi díj. A gyógyszertárban viszont 1580 Ft-ot fizettem érte. Kérdeztem is, hogy miért fizetek többet, mint ami a recepten van. és a patikus néni közölte velem. akiről eddig azt hittem, hogy jóban vagyunk, hogy biztosan nem frissitették a rendelőben a programot. Amire amlékszem, hogy mondta az aszisztensnő, hogy a héten volt frissitve.
Nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, bár sokaltam az összeget, hiszen a télen amig nem volt meg az igazolványunk addig is 500 Ft körüli összeget fizettem érte.
Majd folytatom.

dg

Őstag
HOgyan tudtál csíkot felíratni a havi 3 dobozon felül???? Lehet, hogy olcsóbban megúszhatnám a plusz 3 dobozt????

Képzeld, nekem is mesélték, hogy a havi közgyógyos dobozon felül írattatnak fel rendszeresen tesztcsíkot receptre, elkerülve a teljesáras pótlást. Én is úgy tudom, hogy ez nem lehetséges, de van ahol ez működik. Nem tudom, ez a rendszeren való hiba kihasználása vagy mégis lehetséges???

misamaci

Aktív tag
Kb. 1 hónapja irattam a gyerekorvossal tesztcsíkot (nem a 9 dobozt és nem közgyógy terhére) tehát csak úgy "simán". A receptre rá volt irva, hogy 580 Ft a téritísi díj. A gyógyszertárban viszont 1580 Ft-ot fizettem érte. Kérdeztem is, hogy miért fizetek többet, mint ami a recepten van. és a patikus néni közölte velem. akiről eddig azt hittem, hogy jóban vagyunk, hogy biztosan nem frissitették a rendelőben a programot. Amire amlékszem, hogy mondta az aszisztensnő, hogy a héten volt frissitve.
Nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, bár sokaltam az összeget, hiszen a télen amig nem volt meg az igazolványunk addig is 500 Ft körüli összeget fizettem érte.
Majd folytatom.

Lehet hogy megoldottam a kérdést ... nem tud olvasni/gépelni a patikus .:mad:..
ha jól tippelek akkor
nektek Optimum Teszt csíkot írtak fel, aminek a térítési díja tényleg 584 Ft ...
a patikus viszont Optium Plus csíkot számolt, aminek a támogatott ára most 1723 Ft
(az Oep online adatbázisa szerint) ...

gabibaba

Aktív tag
Képzeld, nekem is mesélték, hogy a havi közgyógyos dobozon felül írattatnak fel rendszeresen tesztcsíkot receptre, elkerülve a teljesáras pótlást. Én is úgy tudom, hogy ez nem lehetséges, de van ahol ez működik. Nem tudom, ez a rendszeren való hiba kihasználása vagy mégis lehetséges???
Hát ha ez lehetséges és nem rendszerhiba, akkor megüt a guta... Soha semmilyen gyógyszert, meg semmi mást nem íratunk fel a közgyógy keretre sem (most lekopogtam), az megmarad ugye. Hát most már nagyon kíváncsi vagyok.

Egy olyan problémám van, hogy ma voltam vércukormérésen, ahol 8,6 lett az érték (evés után), majd hazaszaladtam, ami 1 perc, mert szemben lakunk a rendelővel, elővettem a gépem, még tudtam vért kiszedni a sebből, mértem, és az én gépem 9,6-t mutatott.
Mit tegyek?:o Akkor lehet, hogy ha 5,0-át mér, akkor az csak 4,0, és ezért érzem olyankor magam furcsán?

Kérnék szépen ötleteket.

Optimum Partner, most cserélték, tiszta új

Lehet hogy megoldottam a kérdést ... nem tud olvasni/gépelni a patikus .:mad:..
ha jól tippelek akkor
nektek Optimum Teszt csíkot írtak fel, aminek a térítési díja tényleg 584 Ft ...
a patikus viszont Optium Plus csíkot számolt, aminek a támogatott ára most 1723 Ft
(az Oep online adatbázisa szerint) ...

Én hasonlóképpen jártam, kiváltottam 1 havi tesztcsíkot (3 doboz), 1740-t kértek, asszem. Aztán ott ügyetlenkedtem a szatyraimmal, és a patikus utánam szólt, hogy várjak, elnézést kér, de nekem nem is kellett volna fizetnem. Visszaadta a pénzt, én meg csak néztem, mert először váltottam ki, és nem tudtam, mi van. Aztán a minap a lakáson jelent meg, hogy elnézést kér, de mégis fizetnem kellett volna, úgyhogy kéri a pénzt.

Akkor most mi van???

tímeácska

Őstag
Hát ha ez lehetséges és nem rendszerhiba, akkor megüt a guta... Soha semmilyen gyógyszert, meg semmi mást nem íratunk fel a közgyógy keretre sem (most lekopogtam), az megmarad ugye. Hát most már nagyon kíváncsi vagyok.

Na, akkor elregélem, hogy hogyan is jártam kedden... (Már meg akartam írni, illetve meg is írtam, de elszállt a net is, meg az írásom is... Begurultam :mad:, gondoltam, majd később...:oops:)
Tehát: végre megérkezett a közgyógy igazolványa Máténak, már rohantam is a gyerekorvoshoz, felíratni a csíkokat. Kértem az asszisztenst, hogy úgy írja fel a csíkokat, hogy Personal is és Optimum is legyen. Optimumból 2-t kértem. Mondta, semmi gond. Mikor kijöttünk a rendelőből, már a kocsiban vettem észre, hogy 3 doboz Personalt és 2 doboz Optimumot írtak fel... A Personalon a közgyógy és az eü. kiemelt jogcím volt beikszelve. Az Optimumon csak az eü. kiemelt. Gondoltam, már nem megyek vissza, Bogi is velem volt, éhes volt, legfeljebb csak az egyik receptet váltom majd ki, ha kötekednének a gyógyszertárban. Ehelyett mind az 5 (!!!) dobozt megkaptam közgyógyra! El is raktam a gyógyszertárban kapott "tájékoztató kgy keretösszegről" nevű papírt, amin látszik, hogy NEM vontak le a kgy. keretösszegünkből! (bescannelem majd!) Nem tudom, miféle rendelet "engedi ezt", és eddig még nem találkoztam ilyen esettel... Ja, és nem a 3 havi csík-keretünkből lett a +2 doboz levonva!
De majd utána nézek a dolgoknak!

somcsika

Aktív tag
Majd folytatom.

Szóval folytatom.
Tegnap gondoltam -ugyan most bontottunk egy új dobozt csíkot de szerettem volna Szandinak még egy újjat tenni és így irattam most is nem a közgyógykeretre hanem sima általános térítésesre, átvittem egy másik gyógyszertárba és ott annyit fizettem érte ami a receptre volt irva, azaz 580 Ft körüli értéket. Értetlenkedtem egy kicsit, de nem tudtak rá magyarázatot adni, hogy a másikban miért volt annyi ugyanaz a csík ami náluk harmadába került (ismétlen támogatottan). Mára kiderült. A patikusné (az utóbbi patikának a tulaja azt mondta, hogy csak az a fix ár amit rátehetnek egy termékre, tehát ha olcsóbban szerzi be akkor százalékosabban kevesebbet tehet rá, de ha drágábban akkor evidens, hogy a százalékos értéknek megfelelően az ő haszna is több lesz.
Soha többet nem megyek abba a másik gyógyszertárba. Képses volt a múltkor úgy oda adni 1500 -ért a csíkot, hogy előtte 2 nappal vettem egy teljes árút, mert az utolsó doboz a kocsiba maradt, ami elment apával Siófokra.
Undórító és egyben felháborító, hogy két gyógyszertár között, ami kb. 250 méterre van egymástól ennyi különdbség legyen.

A lényeg amit mondani szerettem volna az ez volt. a két irásom közötti időben érkezett hozzászólásokat pedig igyekszem megválaszolni szépen sorban.

tímeácska

Őstag
Képses volt a múltkor úgy oda adni 1500 -ért a csíkot, hogy előtte 2 nappal vettem egy teljes árút, mert az utolsó doboz a kocsiba maradt, ami elment apával Siófokra.
Undórító és egyben felháborító, hogy két gyógyszertár között, ami kb. 250 méterre van egymástól ennyi különdbség legyen.

Legszívesebben leminősíteném egy kedves, közeli, női hozzátartozóját ennek a ... annak! (Csak azért nem teszem, mert saját magamat kellene utána moderálnom...:D:mad:) Ez tényleg felháborító! :mad::mad:

Oldal tetejére