Vércukormérők

borka

Őstag
Hát igen, jó ha van több is, bár nekem is csak 1 van. A múltkor rám is ijesztett, mert kiírta, hogy fogy az elem. :mad:Még jó, hogy nem hittem neki, mert újraindításkor már nem volt semmi baja. Azóta is jól van, még csak pár hónapja van benne ez az elem.:D

Egyébként én "örököltem" a cukormérőt, majd a 77 elektronika lecserélte modernebbre. Egyébként ezt is fel kell íratni, vagy bemegyek a gyógyszertárba, és veszek egyet??:o És melyik a szerintetek legjobb??:o

Ja!! És a HbA1c 6,11 lett, erre azt mondja az okos háziorvosom, hogy az kicsit magas. Hmm

Kedves Marcsi !

Amennyiben neked még nem írtak fel a cukorgondozóban ill. a háziorvosnál mérőt,akkor neked jár OEP támogatással valamilyen vc. mérő.A mérőket 6 évente lehet felíratni receptre.
Vannak olyan mérők amiket közgyógyra is fel lehet íratni,de nem mindegyiknek közgyógyos a vc.mérő csíkja.
Az xceed gép közgyógyos,de a csík hozzá már nem,és igen húzós az ára.
A Méry amit itt most elég sokan használunk (nem mindenki megelégedésére ) jelenleg a legolcsóbb üzemeltetni,csíkilag.Közgyógyra felírható a hozzátartozó csík.Erről a gépről itt olvashatsz bővebben.
http://mery.hu/akciok
http://sejk.oep.hu/?s=segedeszkoz&ttt=310196652&termek=méry-tesztcsík-2x25-db-doboz

A háziorvosod pedig kuka:rolleyes::mad:

Tudtam, hogy megint megkavarom az állóvizet!!:rohog::rohog:

Mióta itten okosodom, már én is tudom, hogy sajna nem túl jó orvosokkal vagyok körülvéve.
Köszönöm a segítségeteket, megint nagyon jó infókat kaptam.:)

Azt hiszem közelgő látogatásom alkalmával már konkrét kérdéseket fogok feltenni a diabos dokinak, aztán mosolyogva fogom a válaszát várni. Szerintem sokat fogom azt hallani, hogy: őőőőőőőőőőőőőőőőőőőő;)

Ez az okos doki mondta, hogy nem ajánlja nekem a 3 műszakos munkát, mert mi lesz velem éjjel?? Hát Blaci elmondta, és azóta is minden rendben.:dr_31:

És köszi Borka, utánajárok ennek a gépnek.

cukorfalat

Új tag
Tudtam, hogy megint megkavarom az állóvizet!!:rohog::rohog:

Mióta itten okosodom, már én is tudom, hogy sajna nem túl jó orvosokkal vagyok körülvéve.
Köszönöm a segítségeteket, megint nagyon jó infókat kaptam.:)

Azt hiszem közelgő látogatásom alkalmával már konkrét kérdéseket fogok feltenni a diabos dokinak, aztán mosolyogva fogom a válaszát várni. Szerintem sokat fogom azt hallani, hogy: őőőőőőőőőőőőőőőőőőőő;)

Ez az okos doki mondta, hogy nem ajánlja nekem a 3 műszakos munkát, mert mi lesz velem éjjel?? Hát Blaci elmondta, és azóta is minden rendben.:dr_31:

És köszi Borka, utánajárok ennek a gépnek.

Na voltál azóta orvosnál? Vagy váltottál orvost?

Babuci02

Új tag
Sziasztok!

Kb. 3 hete rendeltem egy Méry mini készüléket (természetesen 3 doboz tesztcsíkkal, akciósan). Mivel terhességi diabetesem van, így úgy gondoltam, hogy legjobb esetben csak 3 hónapig fogom használni, nem kell, hogy 450 mérést tároljon, valamint nekem nem kell az átlagolás sem, ezért döntöttem a mini kütyü mellett. Nem voltam éppen gyakorlott a szúrkálásban, így az elején még úgy gondoltam, az én hibám, hogy össze-vissza méreget (bár megjegyzem, az eredményektől rendesen bepánikoltam). Elvittem hát egy "gyakorlott", más géppel rendelkező ismerősömhöz, hogy megnézzük, bennem van-e a hiba. Sajnos nem bennem volt... GO-val, étkezés után 6,3, Méryvel 8,5, majd volt olyan is, hogy éhgyomorra (GO-val 4,3) Méryvel 10,2, majd rögtön utána, másik ujjból 6,4, harmadikból 9,2! Össze-vissza mért. Kicserélni nem akarták (szerintem kötelességük lett volna), mivel a kalibrációs folyadékkal történt mérés szerint jól mért, így kénytelen voltam "cselhez folyamodni". Leadtam miniMéryt, és megvettem a nagyot, bár nem volt egyszerű a beszerzése, mivel azt állították (ALMA), hogy már nem akciós, úgyhogy rá kellett beszéljem őket, hogy mégis az.
Az új szerzemény is többet mér 0,5 tizeddel, de legalább tartja magát ehhez az eltéréshez (legalábbis az alacsonyabb tartományban, laborral összevetve).
Lehet, hogy csak én nyúltam bele egy gyári selejtbe mini téren, de a forgalmazó hozzáállása mindenesetre nem volt szimpatikus :(.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Leadtam miniMéryt, és megvettem a nagyot, bár nem volt egyszerű a beszerzése, mivel azt állították (ALMA), hogy már nem akciós, úgyhogy rá kellett beszéljem őket, hogy mégis az.
Ezt a már nem akciós verziót velem is megpróbálták eljátszani. Jó hogy nem hagytad magad.
Abban pedig profi voltál, hogy egy gyakorlott, jó kütyüvel rendelkező társaddal összemértétek a gépedet, és nem "hittél" a szemednek.
Remélem a pocakos hónapjaid probléma mentesen telnek. :)

Nos kezdő cukorbetegként nem tudtam, hogy milyen készüléket érdemes venni, az eladó hölgy a gyógyszertárban kedvesnek, segítőkésznek tűnt, megfogadtam a tanácsát és Accu-Chek Active kütyübe öltem 10000 magyar pengőt.
A közgyógyra egyetlen dolog miatt adtam be az igényt, az pedig a tesztcsík volt. ( tb. támogatással 60ft egy ampulla inzulin, és 5ft egy tű, szóval ez nem egy nagy összeg). Mint kiderült közgyógyra nem vehetek accu csíkot. Remek.
Mint néztem a Dcont Personal Optimum készülék csíkja vehető k.gyógyra.
Nem fogtam még ilyen szerkezetet, aki ismeri, megbízható, jó gép?
Esetleg az megmondható, hogy a mostani Accu Chek-em, vagy ez a Dcont gép a jobb?

borka

Őstag
Nos kezdő cukorbetegként nem tudtam, hogy milyen készüléket érdemes venni, az eladó hölgy a gyógyszertárban kedvesnek, segítőkésznek tűnt, megfogadtam a tanácsát és Accu-Chek Active kütyübe öltem 10000 magyar pengőt.
A közgyógyra egyetlen dolog miatt adtam be az igényt, az pedig a tesztcsík volt. ( tb. támogatással 60ft egy ampulla inzulin, és 5ft egy tű, szóval ez nem egy nagy összeg). Mint kiderült közgyógyra nem vehetek accu csíkot. Remek.
Esetleg az megmondható, hogy a mostani Accu Chek-em, vagy ez a Dcont gép a jobb?

Légyszi olvasd azt a topikot visszafelé,és nagyon sok mindenre fény derül.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Az Accu-Chek nagyságrendekkel jobb kütyü.
Most itt van a nyakunkon a hideg téli zimankó. Ha a táskádban viszed a kütyüt, az nagyon lehűl, olyannyira, hogy nem mér. Hagyni kell felmelegni, csak úgy szépen lassan.
Az Accu-Chek mérőke "kiírja" (egy hőmérő piktogram jelenik meg), ha olyan hidegre hűlt, hogy pontatlan lenne a mérés, vagyis egyszerűen nem végzi el a mérést. Ugyanígy jelzi, ha nagyon "melege" van. Viszont napsütésben is használhatók, vagyis lehet velük mérni.
A D-Contos kütyük mérnek hidegben-melegben, akkor is ha nem tudnak mérni, vagyis kiírnak valami fals, pontatlan eredményt, ami a kezelés szempontjából nem jó. Napsütésben viszont teljesen használhatatlanok, mert egyszerűen nem mérnek, vagy mérnek akár vércsepp nélkül is.

Szóval nagyon jól jártál az Accu-s kütyüvel.

dawar

Új tag

Hali! Ha már sikerült beruháznod egy AC Active-ra, akkor regisztráld a gépet a vercukormeres.hu-n, hátha nyersz valamit, most hallottam, hogy meghosszabbították a nyereményjátékot.

A 200. oldaltól elkezdtem olvasni, és megvan a megoldás, a 270. oldalon megtaláltam :)
Attól függ, melyik Accu-Chek készülékre gondolsz...:cool:
Az Accu-Chek Active készülékkel a Personal Active, az Accu-Chek Go-val az Optimum. Mindkettő támogatott!

A Personal Active vehető közgyógyra, szóval az lesz a befutó. (természetesen fogok venni Accu check-es csíkot is a szorultabb helyzetekre).

Hali! Ha már sikerült beruháznod egy AC Active-ra, akkor regisztráld a gépet a vercukormeres.hu-n, hátha nyersz valamit, most hallottam, hogy meghosszabbították a nyereményjátékot.

Köszi az infót, de sajnos nem találok semmiféle AP számot.

manocs

Új tag
Hosszú távon majd érdemes lesz beruházni egy pót vcmérőre, esetleg az lehet Personal, vagy Méry (ezekbe a gyári teccsík olcsóbb). Receptre vetted? (6 évenként vagy jogosult íratni) Ha nem, akkor írasd fel a másikat. :)

dawar

Új tag
Köszi, de úgy értettem, hogy a blokkon nem találok. Valószínű, hogy rossz blokkot raktam el :(

Minden blokk végén kell lennie ilyen számnak. Max kérd újra, a blokkot, vagy nem tom... ritkán van nyereményjáték, érdemes játszani szerintem, első körben nagyon jó ajándékokat láttam... csak nem tudom kik nyertek, lehet, hogy mi is :D

dawar

Új tag
Minden blokk végén kell lennie ilyen számnak. Max kérd újra, a blokkot, vagy nem tom... ritkán van nyereményjáték, érdemes játszani szerintem, első körben nagyon jó ajándékokat láttam... csak nem tudom kik nyertek, lehet, hogy mi is :D

De ha nincs ilyen szerintem valami bizonylatszám is jó lesz, ha nyersz úgyis blokkal azonosítanak, azon látni fogják.

Rami

Tag
Sziasztok!
Segítséget vagy tanácsot kérnék!
Tetszik az OPTIUM OMEGA vcmérőkészülék a formája miatt! Szebb, mint a Méry :rohog:!
Használja valaki, ezt a gépet??? Megbízható?
A tesztcsíkjára van támogatás?
Igértek valami új kütyüt az év vége fele (eletronika77), lett ebből valami??

borka

Őstag
Sziasztok!
Segítséget vagy tanácsot kérnék!
Tetszik az OPTIUM OMEGA vcmérőkészülék a formája miatt! Szebb, mint a Méry :rohog:!
Használja valaki, ezt a gépet??? Megbízható?
A tesztcsíkjára van támogatás?
Igértek valami új kütyüt az év vége fele (eletronika77), lett ebből valami??

Íme a február 1-től érvényes OEP támogatotti lista

Itt olvashatsz róla ,az 1054.sortól fel van sorolva minden ami Téged, és minket is érint.

Az omega egyáltalán nem támogatott sem a gép sem a csík.
Akciósan egyszer megveszed a csíkkal együtt,és utána veheted drágán a csíkot.A E 77 ről nem tudunk semmit.

Oldal tetejére