Vércukormérők

Zsu77

Új tag
A készülék 9.900,- vagyis 10-ért dobják. Talán azért ilyen drága az ujjszúró, hogy inkább a gépet vegyék meg, akkor ahhoz a csík is fogy(ik).

Tényleg!:DVagyis...:( Hát ezek nem tudják,hogy növénykének már van,csak akar egy másik ujjszúrót venni?!?No jó,persze nem magának,de...nem kell nekik mindent tudni!:p
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Ok, köszi, így már értem. Az ár stimmel, és általában adnak mellé egy 25-ös lándzsa készletet. Szerintem nem patikában érdemes megvenni, jobb vmi kiszállításos dolgot választani. Hacsaknem biztos vagy abban h xy patikában tuti kapsz, mert akkor naná h inkább ott :)
Igen, én a patikában vettem 25 db lándzsával együtt.
Internetes portálom találtam olcsóbban, mint a patikai ár, de a szállítási ktg-vel ugyanott voltam, mint a patikaival.
 

eremit

Új tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Mi lehet a gond?
A hétvégén SartPix-szel az Accu Chekben tárolt adataimat át akartam tölteni számítógépre, ám a szerkezet folyamatosan a szeptember 18-ig meglévő adatokat olvasta be. Valamikor január elején volt ugyan egy elemcserém, és néhány mérés dátum nélkül került rögzítésre, de beállítottam, hogy cska az előző két hetet nézze, és akkor is ezt az eredményt hozta ki. Az inzulinpuma adataival semmilyen probléma nem volt. Tapasztalt már valaki hasonlót???
 

blaci

Őstag
Kedves Grácia!
Olvastam a HbA1c-s topikban a hozzászólásokat, átvándoroltam ide...;):D
Régebben egyszer már beszélgettünk itt a topikban a Dcont Optimum mérőhöz kapható LiteLink-ről amivel az adatok a számítógépre menthetők. Ehhez adnak egy „diatranszfer” nevű kis programot amit én használok is. Ezzel mentem ki a mérő adatait a PC-re. Persze tudom hogy ez is buta és esetlen kis program ahhoz képest amilyen lehetne, de legalább van. Könnyen kezelhető és a semminél azért lényegesen több mindenre használható. Az hogy ki melyik gyártó termékeit részesíti előnyben az most mellékes, kinek ez jön be, kinek az. Azért a támogatás fontos szempont, és a programot mellékelik a LiteLink-hez. Az újabb verzió meg letölthető ingyen a gyártó honlapjáról. Viszont nagyon jó hogy a havonta feltöltött adatokat a program hozzáadja a már meglévőkhöz így folyamatosan követhető, görgethető a grafikon. Nekem most 2008.11.01.-től – 2009.01.31.-ig vannak meg folyamatosan az adataim a mérőből. Így aztán később akár több ezer mérés is lehet/lesz majd ami bármikor visszanézhető. A rajzolt grafikon 1 naptól egészen 10 hetes bontásban jeleníthető meg. Visszamenőleg is jól látható rajta a változás és elég jól értékelhető is, a program többféle lehetőséget, megjelenítési módot is kínál erre. Ezért szoktam havonta kitörölni a mérő memóriáját mert a programban megvan az összes letöltött mérésem folyamatosan. (Azért még naplót is vezetek a mérésekről…) Viszont a blogomba csak az aktuális hónapot teszem fel szóval ez sem probléma. Az Optimumhoz mindenképpen ajánlom, szerintem azért nem olyan rossz.;)
Üdv.,
Laci

Ui.: Mellékeltem pár képet a programról…

Kép1_diatransfer2.21.jpg

Kép2_diatransfer2.21.jpg

Kép3_diatransfer2.21.jpg

Kép4_diatransfer2.21.jpg
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Laci, én ezt a progit nem tartom butának, legalábbis a SmartPix egyszerűségéhez mérten sokat is tud. Bár Te használod, és te biztosan látod rajta, hogy mit javítanál, vagy bővítenél rajta.
 

dg

Őstag
Persze, hogy nem rossz!!! Sőt! A magam részéről nem is kedvelem a túlbonyolítást, az én igényeimnek ezek a lehetőségek több, mint elegendők! Olyannyira, hogy a számítógépes adatfeldolgozás még mindig nem olyan fontos számomra, bőven elég az, amit "kézzel" készítek, lapozgatok. Egyelőre kimeríti az érdeklődésemet az adatok iránt. Azonban érlelődik az elhatározás, hogy beszerzem a kellékeket és nekifogok. Biztos megszeretném!
Köszönöm , Laci! ezek az infók nagyon hasznosak nekem!
 

blaci

Őstag
Laci, én ezt a progit nem tartom butának, legalábbis a SmartPix egyszerűségéhez mérten sokat is tud. Bár Te használod, és te biztosan látod rajta, hogy mit javítanál, vagy bővítenél rajta.

Na igen, mihez képest… Azért nem olyan rossz, azért is ajánlottam. Viszont egy két dolgot lehetne változtatni amitől jobban használható lenne. Például ha 1-1 hetet vagy hónapot szembe lehetne állítani vele és összehasonlítani, mondjuk ablakszerűen egymás mellett mint pl. a „TotalCommander-ben” külön megnyitva. Esetleg ki lehetne jelölni a programban két eltérő időszakot és azokat összehasonlítani egyszerre. Pl.: Két eltérő hónapban csak a reggeli vagy az esti méréseket. Így jól látható lenne egymás mellett a változás. Mert a folyamatos görgetés nagyon jó és az ingadozás is látható de az összehasonlítás nehézkes. Az adatok kimentését is megreformálnám a programból hogy gyakorlatilag ne csak a saját formátumában lehessen menteni és ebben a programban megnyitni és főleg ábrázolni a rajzolt grafikonokat. Pl.: .pdf-ben, az jó lenne mert akkor szinte bárhol meglehetne nyitni és nyomtatni. Azért ez érthető a gyártó részéről…de akkor is. Mondjuk van TXT és egy primitív MS Excel mentés is de ott nincs grafikon csak az adatok felsorolva. Ez egy hónapnál még nem nagy gond de sok pl. több havi adatnál már nehezen áttekinthető felsorolás. (Meg egyébként is az…). Nyomtatás funkció például egyáltalán nincs pedig hasznos lenne. Mondjuk ehhez a grafikát és az ábrázolás módját is lehetne/kellene javítani hogy a rajzolt grafikon nyomtatható legyen a mérési adatokkal, dátummal együtt. Szerintem tájékoztató jelleggel otthon használható inkább jelenlegi formájában a program.
Üdv.,
Laci
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Nyomtatás funkció például egyáltalán nincs pedig hasznos lenne.
Ez biztosan szándékos, nehezebb letiltani, mint engedni a nyomtatást szerintem, tehát ez tuti valami olyasmiből ered, hogy necsak kinyomtasd és vidd az orvoshoz (mert sok orvos utálja ezt - én nem értem, miért!). Lehet, hogy az orvosok megvétózták a nyomtatást...
 

blaci

Őstag
Ez biztosan szándékos, nehezebb letiltani, mint engedni a nyomtatást szerintem, tehát ez tuti valami olyasmiből ered, hogy necsak kinyomtasd és vidd az orvoshoz (mert sok orvos utálja ezt - én nem értem, miért!). Lehet, hogy az orvosok megvétózták a nyomtatást...

Nem tudom, lehet, de szerintem is szándékos mert olyasmit mint a nyomtatás funkció nem hinném hogy "véletlenül" felejtettek volna ki. Mondjuk két verziója van egy beteg és egy orvos. A telepítéskor kell választani hogy melyiket szeretnénk. Még nem próbáltam az orvosit de ha jól emlékszem az a különbség hogy sok beteg adatait kezeli egyidőben míg a betegeknek szánt program csak egy emberke adatait képes tárolni. Lehet hogy van más különbség is, sajnos nem tudom mert még nem próbáltam.
Üdv.,
Laci
 
Program havi-heti vércukoradatok összehasonlítására

...... Például ha 1-1 hetet vagy hónapot szembe lehetne állítani vele és összehasonlítani, mondjuk ablakszerűen egymás mellett mint pl. a „TotalCommander-ben” külön megnyitva. ....

Egy ilyen összehasonlító programot használok a különboző időszakok és betegek vércukorszintjének analizálásakor. A program megtekinthető a következő hivatkozáson:

http://szentgyorgyipal.xw.hu/JelentesekSmartPix/keretek.htm

http://szentgyorgyipal.xw.hu/JelentesekSmartPix/keretek.htm

A programot elküldhetem az érdeklődőknek e-levélben. Némi honlapkészítési ismeret szükséges az alkalmazásához, ehhez is megadom a segítséget.
 
Oldal tetejére