Vércukormérők

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Na, ez nekem új. Kiváncsi vagyok hogy marad-e nyoma a bőrön. Maga az elv is jó, de még kell neki egy kis idő.

Addigis jöhetne már valami folyamatos, megbízható mérő Magyarországra is. Ezzel a dologgal ugyanis az a gond hogy sok idő míg itthoni termék lesz belőle.

Jajjjj, tetszik az aláírásod :)
Ha működik a dolog, számomra sokad rangú dolog, hogy meglátszik-e a bőrömön. (Mondjuk azon aggódjanak a fiatalok, engem már nem zavarna.)
Hogy az elvet jónak találom-e? Nem tudok róla részleteket, de ha én nem tudok beleavatkozni egy gép számolásába, és működésébe, akkor nálam nem nyerő. Az sem tudom, hogy a kütyü csak számolgat, adagolgat, és én láthatom-e, hogy most mennyit nyomott be az alap bázison felül.
A szenzor már meg van, 8 naponkénti szúrással (cserével) folyamatosan mér. Miért nem azt fejlesztik tovább, vagy teszik olcsóbbá.

vighkata

Szerintem mindenképpen fog, de csak 20-30 év múlva. Addig meg még sok víz lefolyik a Dunán...
Szerintem meg nem fog. A bevitt CH a jellegétől függően 20-40 perc múlva szívódik fel. Akkor kezd el az inzulin termelődni, de az étel szájba jutásakor már egy sor egyéb tényező felkészül a CH hasznosítására (hormonok, emésztő enzimek, savak, lúgok) A nem diabos szervezet ezek együttes munkájával a CH felszívódásakor folyamatosan termeli az inzulint egészen addig, amíg szükség van rá.
Az eddig kívülről beadott inzulin sokszor azért nem "talál" célba, mert ezeket az egymásra ható működéseket, finom hangolásokat nem lehet leképezni, vagy kitalálni egy CH-ra kiszámolt inzulin adaggal.
Ha ezután egy szenzor fogja mérni a cukrot, ezeket a tényezőket az sem fogja figyelembe venni. Vagy ha igen, akkor ember nem lesz, aki megfizeti.

A szenzor figyelmeztetése, ha a felső vagy alsó határértéket elérte a cukorszint, az számomra egy tökéletes megoldás lenne. És volt is, a jelzések alkalmával el tudtam dönteni, hogy mit kell tenni, enni, vagy inzulint beadni. És a döntésbe az is beleszámított, hogy a cukorszint felfelé, vagy lefelé mozdult meg, és milyen sebességgel változott.
Elvileg így már ezzel is össze lehetne kapcsolni azt az egységet, ami ki is számolja a beadandó inzulint. De ahhoz a kütyünek még tudnia kell azt is, hogy nekem mennyi a CH/inzulin arányom, mekkora a korrekciós lépcsőm, és milyen napszak van. Mert reggel is más az adagom, és délben is.

tímeácska

Őstag
Én akkor is bizakodó vagyok. Azt mondom, ha "csak" 20-30 év múlva fog eljutni hozzánk, avagy csak addigra fejlesztik ki úgy böcsülettel tökéletesre, na, jó, "csak" használhatóvá :)rolleyes:), én annak is örülni fogok. Az sem érdekel, hogy én fogom e tudni élvezni majdan az eszköz nyújtotta lehetőségeket... Ha majd másoknak egyszer valamikor jó lesz, engem már ez a tudat is jóérzéssel tölt el. Igazából én csak egyetlen-egyre vágyok: az én kisfiamnak szövődménymentes, boldog, teljes élete legyen! Ennyi! És ha csak ezek a lehetőségek lesznek az elkövetkező 20 évben, mint ma, akkor ezekkel kutya kötelességem megoldani ezt a "feladatot"... Ilyen meg olyan hiper-szuper tervek ide vagy oda... (Persze, én is azt szeretném, hogy Mátémnak is minél könnyebb, egyszerűbb, pontosabb, megbízhatóbb legyen...)

blaci

Őstag
Én akkor is bizakodó vagyok. Azt mondom, ha "csak" 20-30 év múlva fog eljutni hozzánk, avagy csak addigra fejlesztik ki úgy böcsülettel tökéletesre, na, jó, "csak" használhatóvá :)rolleyes:), én annak is örülni fogok. Az sem érdekel, hogy én fogom e tudni élvezni majdan az eszköz nyújtotta lehetőségeket... Ha majd másoknak egyszer valamikor jó lesz, engem már ez a tudat is jóérzéssel tölt el. Igazából én csak egyetlen-egyre vágyok: az én kisfiamnak szövődménymentes, boldog, teljes élete legyen! Ennyi! És ha csak ezek a lehetőségek lesznek az elkövetkező 20 évben, mint ma, akkor ezekkel kutya kötelességem megoldani ezt a "feladatot"... Ilyen meg olyan hiper-szuper tervek ide vagy oda... (Persze, én is azt szeretném, hogy Mátémnak is minél könnyebb, egyszerűbb, pontosabb, megbízhatóbb legyen...)

Nem kutya, hanem csiga...;):roll::D:D:D
Egyébként én is így látom ezt a dolgot, hol kell aláírni...?!;)

blaci

Őstag
Accu-Chek Go

Sziasztok!
Vettem csütörtökön egy Accu-Chek Go vc. mérőt. (egészségpénztári kártyámmal) Ebben az a hír hogy itt nálunk a helyi patikában…!;)
Látod ezt Kata! Megrendelés után "csak" két napot kellett rá várnom, szóval határozott a javulás, a másik jó hír pedig hogy az Accu-Chek ujjszúrója kint van a polcon…!:D

Tartaléknak vettem csak a Go-t, mivel Tímeácska múltkori beszámolója (135/#1343) felkeltette az érdeklődésemet iránta, a talin pedig közelebbről is megnézhettem több másik készülékkel együtt. Köszi a lehetőséget, így utólag is!;):D:D:D
Leginkább ez a készülék tetszett, főleg azért mert a Dcont Optimum mérőmmel azonos tesztcsíkot használ.
Ki is próbáltam oda-vissza, szóval:

Dcont Optimum vc. mérő, saját tesztcsíkkal: 4.6 mmol, Accu-Chek tesztcsíkkal: 4.7 mmol.
Accu-Chek Go vc. mérő, saját tesztcsíkkal: 5.4 mmol, Dcont Optimum tesztcsíkkal: 5.3 mmol.

Az összehasonlítást egy ujjszúrással végeztem (hamar-gyorsan) hogy kb. azonos legyen a minta.;):D
A tesztcsíkok eredményei között nincs jelentős eltérés, viszont a két készülék mérési eredményei között már igen. Mondhatni ez természetes, nem is ez volt a lényeg, hanem a tesztcsíkok összehasonlítása.

A tesztcsíkok tényleg egyformák, viszont azt tapasztaltam hogy teljesen más kódolást használnak. Mondjuk ezen sem lepődtem meg, túl is tenném magam rajta de a Dcont Optimum vc. mérő kódja betű és szám kombinációja egyaránt lehet, az Accu-Chek Go viszont kizárólag számokat használ a kódoláshoz (ha jól értelmeztem) és nem találtam rajta olyan lehetőséget hogy kódkártya nélkül, manuálisan is be lehet e állítani a helyes kódolást…vagy lehet hogy ez is az a kategória amit nagyon kell akarni, másképp nem fog sikerülni…:rolleyes::mrgreen:
Így a tesztmérések eltérő kódokkal készültek, viszont a tapasztalt 0.1 mmol eltérés nem számottevő. Még kísérletezek vele és tanulmányozom a készüléket csak sajnos a Go-hoz 10db tesztcsíkot adtak, támogatás pedig nincsen rá…remélem csak egyenlőre. Azért így is tetszik a Go, nem bántam meg, szép is, jó is…ráadásul nagy előnye hogy mérés közben nagyon halkan működik, egyáltalán nem zavaró…:mrgreen::mrgreen::mrgreen: (a csipogást meg ki lehet kapcsolni…)
Üdv.,
Laci

dg

Őstag
Most már bánom, hogy a talin nem néztem meg jobban a Go-t!
Legközelebb pótlom (ugye lehet, Tímeácska?),és várom a további tapasztalataidat, Laci!

rgyörgy

Új tag
Szia Laci!
Az akku chekk csíkra is van támogatás, pontosan annyi, mint a D Contra.
Az accu csíkja, 1500 Ft, ami háromszorosa a d contnak. Nekem szó nélkül felírták, és ki is váltottam.

blaci

Őstag
Na, azért van még valami, ami nagyon böki a csőrömet... (Tudom, a Csigáknak olyanuk nincs...:-D)
Ugyebár, itt van ez a Go... Már egyre több helyen lehet hozzájutni, magához a készülékhez, és a tesztcsíkhoz is. Támogatást egyik sem élvez, így teljes áron kell megvenni, amennyiben a vásárlónak igénye van rá. Én döntök úgy, hogy megveszem, így ez az én "magánügyem". Namármost. A Nono-t ugyan így miért nem tudják behozni?! Majd én eldöntöm, kifizetem é az árát, avagy sem (már ha tudom...). Na, de erre még csak az esélyem sincs meg. De miért?! Talán azt gondolják ott valahol nagyon magasan fent, hogy a magyaroknak erre nincs sem szükségük (igénytelenek lennénk?!?!), sem pénzünk?! Vagy mi a csuda?!
Azért kíváncsi lennék, hogyan kerül be M.o.-ra egy új akármi is, ki az, aki eldönti, hogy jöhet é, avagy sem... Asszem, elbeszélgetnék Vele... :roll:

Szia Laci!
Az accu csíkja, 1500 Ft, ami háromszorosa a d contnak. Nekem szó nélkül felírták, és ki is váltottam.

Kedves György!
Nagyon köszönöm a kiegészítést, kicsit le vagyok akkor maradva, igaz személyesen nem győződtem meg róla, nem néztem utána. Tímeácska fent beidézett hozzászólásában (136/#1353) olvastam...viszont örülök ha így van mert igaz hogy drágább mint a Dcont Optimum ( egyébként teljesen ugyanolyan :confused: ) tesztcsíkja, de legalább nem teljes áron kell akkor megvenni.:rolleyes::mrgreen:
Üdv.,
Laci

dg

Őstag
Kíváncsi vagyok, Laci, hogy melyiket fogod jobban szeretni idővel? Nekem ez mérvadó lesz, sőt, bevallom: nekem is felkeltette az érdeklődésemet!

vighkata

Sziasztok!
Vettem csütörtökön egy Accu-Chek Go vc. mérőt. (egészségpénztári kártyámmal) Ebben az a hír hogy itt nálunk a helyi patikában…!;)
Látod ezt Kata! Megrendelés után "csak" két napot kellett rá várnom, szóval határozott a javulás, a másik jó hír pedig hogy az Accu-Chek ujjszúrója kint van a polcon…!:D

Üdv.,
Laci
Én is végleg eldöntöttem, hogy megveszem a Go-t. Nálam az a szempont, hogy a memóriája nagyobb, így 1 havi mérés letölthető. (Az AC-nél az 1 havi beállításnál alig 3 hetet rögzít.)
Én most egyelőre a féléves szerelékemre várom a számlát, mert az nekem egy nagyobb kiadás, és addig, amíg a számlát benyújtom az eg.pt-hoz, addig a kaja pénzből kell kivennem a szerelék árát.

Úgy látszik, hogy mégis beszerezték az ujjszúrót, csak azt nem érteni, hogy anno neked miért nem tették meg.

Örülök, hogy megvetted a Go-t. SmartPixet meg szerzek neked, addig is átküldöm a leírását. Abban a régi Go- szerepel, remélem az új Go-t is olvassa.

Csigu, olvassa már? Valami bibit írtál, vagy az csak a frissített változatra érvényes?

vighkata

Most már bánom, hogy a talin nem néztem meg jobban a Go-t!
Legközelebb pótlom (ugye lehet, Tímeácska?),és várom a további tapasztalataidat, Laci!
Most már tuti, hogy megveszem, és hamarosan mutogatom neked a délutáni langymeleg napsütéses sörzés mellett.

zsuzsa

Új tag
Jól értem hogy a go hoz is támogatják a tesztcsíkot, de nem ingyen van, mint a d cont nál hanem 1500 Ft/doboz, a havi három doboznyi adagunkra is?

tímeácska

Őstag
Szia Laci!

György!
Itt nem az A.C. Active tesztcsíkról van szó! Hanem az Accu-Chek Go tesztcsíkról! Nem azonosak a csíkok, máshogy néznek ki!
Laci írta rosszul :)rolleyes:), azaz, csak nem helyesen... Ha jól értelmezem... Ha úgy van, ahogy én értelmeztem, Laci erősíts meg, kérlek, és legközelebb "Go csík"-ként említsd! ;)
Pussz!

rgyörgy

Új tag
György!
Itt nem az A.C. Active tesztcsíkról van szó! Hanem az Accu-Chek Go tesztcsíkról! Nem azonosak a csíkok, máshogy néznek ki!
Laci írta rosszul :)rolleyes:), azaz, csak nem helyesen... Ha jól értelmezem... Ha úgy van, ahogy én értelmeztem, Laci erősíts meg, kérlek, és legközelebb "Go csík"-ként említsd! ;)
Pussz!

Figyelmetlen voltam, elnézést.
Megtudtok bocsátani?

vighkata

Sziasztok!

Ki is próbáltam oda-vissza, szóval:

Dcont Optimum vc. mérő, saját tesztcsíkkal: 4.6 mmol, Accu-Chek tesztcsíkkal: 4.7 mmol.
Accu-Chek Go vc. mérő, saját tesztcsíkkal: 5.4 mmol, Dcont Optimum tesztcsíkkal: 5.3 mmol.

Üdv.,
Laci

György!
Pussz!

Erre gondolsz Csigu? Jól írta, csak a felső soron a 4,7-es érték elé nem rakta oda a Go szót, de az Accu-Chek feltételezi a Go-t.
Azért lesz nekem ilyen, nehogy mán lemaradjam magam.

Oldal tetejére