Vércukormérők

Zsu77

Új tag
Szia Zsu!
Köszi az infót! Olyanom még úgysincs. A kis titkolózók, erről nem is írtak semmit a tájékoztatóban. :D
Még az is lehet hogy meglepetésnek szánták… ;):D (csak viccölök ám…) :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Nem vártam érte semmit, eszembe se jutott, ha ezzel segítek nekik akkor nagyon szívesen tettem, szóval, még egyszer köszi, de tényleg! ;):roll::-D
Üdv.,
Laci

Jujj...remélem,hogy csak elkerülte a figyelmed és nem visszavonták,mert túl sokan küldték vissza...:p De én annak idején ezzel a reménységgel küldtem vissza,hogy hát megígérték cserébe,noha jó pár kérdésre nem tudtam választ adni.De azért mégis elküldték nekem és ki is olvastam.Ez volt az első használható könyvem a diabéteszről.Kis lexikon,de nagyon érdekes volt olvasni! :)
(a lényeget meg nagy szorgalmasan alá is húzkodtam benne...:rolleyes:-mármint,ami különösen érdekes volt)

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Nagyon klassz,hogy rászántad a figyelmet,mert a "Diabétesz ABC" -kiadvány jár érte cserébe!:)

Hát ez az. Gondolkodtam, hogy én mit is kaptam anno, csakhát az eszem (vagy mim) már nem a régi.
Arra viszont emlékszem, hogy anno a 77Es vc mérőhöz a patikában megvettem a Softclix ujjszúró elődjét a Softclix II-t, és ahhoz a kérdőív kitöltése után 10 db lándzsát kaptam. Ami nagy szó volt, mert akkor még külön nem lehetett venni dobozban.
Aztán amikor a Roche a kórházunkban volt a pumpát népszerűsíteni, és mutatták az új AC Active vc mérőt, sőt ki is lehetett próbálni, akkor én a saját Softclix II ujjszúrómat vettem elő. Akkor mondta a Roche-os figura, hogy az az ujjszúró a kezdet, és a lándzsa kompatibilis. Én akkor vágtam ki a hóra a 77E-s vc mérőt, és lecsaptam az AC A-ra.
Most pedig átnyergelek az AC Go-ra. Kitőttöm a kérdőív, és a diab ABC-t Sidikére hagyományozom.

vighkata

Bementem a gyóccertárba AC Go-t venni. Az egyikben megrendelik, 1 nap és mehetek érte. A másikban pedig tőlem hallottak róla először. Ők utána néznek, és felhívnak és mondják a részleteket, mint hogy hány petákért szerzik be.
Ahhoz képest, hogy a Go kb 5 éve bent van Mo-n, még mindig van gyóccertár, amelyik nem ismerte. Eddig gyógyászati segédeszköz bótban láttam de a csík drágasága tartott vissza a vételtől.

Laci, ehhez képest a ti gyóccertáratok hatalmas lépést tett előre. Mármint azóta, hogy az ujjszúróddal nem akartak bíbelődni.

poe

Őstag
Bementem a gyóccertárba AC Go-t venni. Az egyikben megrendelik, 1 nap és mehetek érte. A másikban pedig tőlem hallottak róla először. Ők utána néznek, és felhívnak és mondják a részleteket, mint hogy hány petákért szerzik be.

Szia Kata!
Szerintem ne kínlódj a gyógyszertárakkal, rendeld meg netről, onnan ahol a legolcsóbb.

blaci

Őstag
Ahhoz képest, hogy a Go kb 5 éve bent van Mo-n, még mindig van gyóccertár, amelyik nem ismerte. Eddig gyógyászati segédeszköz bótban láttam de a csík drágasága tartott vissza a vételtől.

Laci, ehhez képest a ti gyóccertáratok hatalmas lépést tett előre. Mármint azóta, hogy az ujjszúróddal nem akartak bíbelődni.

Szia Kata!
Az én Accu-Chek Go v.c. mérőm egészen pontosan 13.648 HUF volt. Kíváncsi leszek neked mennyibe fog kerülni.:rolleyes:

Igen, az örömöm igazából ennek szólt, mert tényleg tudták hogy miről is van szó!:mrgreen:

Zsu77

Új tag

Egyetlen patika árulta,az amelyik már bezárt...a kupolás sztk-s...

blaci

Őstag
Szia Poe!
Én is szeretek interneten vásárolni mert tényleg elég sokat meg lehet spórolni, mivel az árak elég széles határokon belül mozognak.
A gyógyszertárban vásárlást én a magam részéről azért szoktam itt helyben "erőltetni" mert nálunk a cégnél van egy VBKJ rendszer (választható béren kívüli javadalmazások) és ennek jelentős részét minden évben az egészségpénztári számlámra kérem. Ebből szoktam megvásárolni a gyógyszereket, eszközöket az egészségpénztári kártyámmal, amit itt a helyi patikában szerencsére most már elfogadnak.:mrgreen: Eddig Székesfehérvárra kellett beutazni mert ott elfogadták a patikában az SZTK-nál. Ez minimum fél nap volt a pihenőnapomból... Így viszont nem kell kp.-ban kifizetni a számlát, csak lehúzzák a kártyát, két aláírás és részemről ennyi. A többit a patika intézi a pénztárral. Mondjuk ha interneten rendelném meg akkor is beküldhetném a számlát postán, levélben és nyolc munkanapon belül átutalnák a számla összegét de így nekem kéne az egészségpénztárral intézni, a patikában pedig meg kéne "előlegezni" az összeget kp.-ban, vagyis ki kéne fizetni. Sajnos ezt akarják most megadóztatni, eddig sok mindenre használható volt adómentesen a VBKJ.:(
Üdv.,
Laci

poe

Őstag
Szia Poe!
Én is szeretek interneten vásárolni mert tényleg elég sokat meg lehet spórolni, mivel az árak elég széles határokon belül mozognak.
A gyógyszertárban vásárlást én a magam részéről azért szoktam itt helyben "erőltetni" mert nálunk a cégnél van egy VBKJ rendszer (választható béren kívüli javadalmazások) és ennek jelentős részét minden évben az egészségpénztári számlámra kérem.

Ok, így érthető.
Én mondjuk elfogult vagyok, nagyon haragszom a helyi gyógyszertárra, ha nem muszály nem vásárolok ott. A vébnyköteles dolgok, mint pl inzulin, glucagén rendszerint nincsennek, vissza kell menni érte, én meg egyszer is utálom kivárni a sort, nemhogy kétszer... Egyértelműen a nem támogatott cuccokra gyúrnak, azon több a haszon. Életmentő győgyszer nincs, fogyasztótabletta meg zsákszámra...

vighkata

Szia Kata!
Az én Accu-Chek Go v.c. mérőm egészen pontosan 13.648 HUF volt. Kíváncsi leszek neked mennyibe fog kerülni.:rolleyes:

Igen, az örömöm igazából ennek szólt, mert tényleg tudták hogy miről is van szó!:mrgreen:
Na ez az, szerettem is volna megkérdezni, hogy nálad hány petákért adják. Nálunk 13.900,- Peták az ára, ezért keresek óccsóbban. Persze nem nagy a különbség. Ami bosszant, a zusából átszámítva 4 ezerért meg lenne, de félő, hogy abban nincs magyar szoftver, és esetleg nem lehet átváltani mg/dl-ről mmol/l-re, akkor csak verebet dobni jó.

vighkata

Szia Kata!
Szerintem ne kínlódj a gyógyszertárakkal, rendeld meg netről, onnan ahol a legolcsóbb.
Látom Laci már válaszolt. Én is épp ezt akartam írni, hogy ebben az esetben én olcsóbban jövök ki, ha egészségpénztári számlára veszem a cuccost. Ezzel még a netes postakőccséget is kikerülöm.
Szemüveg, gyógyszer, infúziós szett, pumpa mind az eg.pt-re ment.

blaci

Őstag
Na ez az, szerettem is volna megkérdezni, hogy nálad hány petákért adják. Nálunk 13.900,- Peták az ára, ezért keresek óccsóbban. Persze nem nagy a különbség. Ami bosszant, a zusából átszámítva 4 ezerért meg lenne, de félő, hogy abban nincs magyar szoftver, és esetleg nem lehet átváltani mg/dl-ről mmol/l-re, akkor csak verebet dobni jó.

Húú, ez azért jelentős különbség. Viszont kizártnak tartom hogy a szoftvere magyar (is) lenne, a mértékegység pedig biztosan nem változtatható meg! Most néztem meg, a doboz tetején nagy zöld mezőben szerepel hogy mmol/L. A használati útmutatóban pedig írják a figyelmeztetést hogy ellenőrizzük a készülék által használt mértékegységet mert nem lehet megváltoztatni. A kinti nálunk tényleg csak verebet dobni lenne jó...:-(;):D Nehogy már véletlenül is jól járjon az ember, nagyon vigyáznak erre...

vighkata

Húú, ez azért jelentős különbség. Viszont kizártnak tartom hogy a szoftvere magyar (is) lenne, a mértékegység pedig biztosan nem változtatható meg! Most néztem meg, a doboz tetején nagy zöld mezőben szerepel hogy mmol/L. A használati útmutatóban pedig írják a figyelmeztetést hogy ellenőrizzük a készülék által használt mértékegységet mert nem lehet megváltoztatni. A kinti nálunk tényleg csak verebet dobni lenne jó...:-(;):D Nehogy már véletlenül is jól járjon az ember, nagyon vigyáznak erre...
A régi 77E-s Cabrio vc mérőn át lehetett váltani a mértékegységet. Ez szerintem is fontos funkció kellene, hogy legyen. Az USA-beli AC Active-on is mg/dl a mértékegység, és azon sem lehet átváltani. A gyártó cég az igénynek megfelelő mértékegységű kütyüt gyárt le, hogy az egész világon piacot találjon.

A szuper Nano-nak is utána néztem, 20 dolcsiért hozzá lehet jutni az USA-ban. Ott a gép olcsó, de a csík ott is drága. A támogatotti rendszer kint (is) eléggé bonyolult, ugye több (magán)biztosítós lévén.

blaci

Őstag
A régi 77E-s Cabrio vc mérőn át lehetett váltani a mértékegységet. Ez szerintem is fontos funkció kellene, hogy legyen. Az USA-beli AC Active-on is mg/dl a mértékegység, és azon sem lehet átváltani. A gyártó cég az igénynek megfelelő mértékegységű kütyüt gyárt le, hogy az egész világon piacot találjon.

A Dcont Optimum és a Dcont Personal v.c. mérőn is van mértékegység változtatási lehetőség. Ennek a beállításnak a hiányát az Accu-Chek Go v.c. mérőn tapasztaltam először, eddig fel sem tűnt, csak most hogy megnéztem. Mondjuk itt nálunk a mmol/L az elfogadott, a legtöbben biztos ezt használják.

Hűűű, a mindenit, ennyit kipengettek egy mérőért? Mi a fenének? Soknak tartom ezt a pénzt egy 5-10 éves fejlesztésű eszközért.

Zsu77

Új tag
... Sajnos ezt akarják most megadóztatni, eddig sok mindenre használható volt adómentesen a VBKJ.:(

Kedves Laci...Tudom,hogy sovány vígasz,de a munkahelyek zömén semmi ilyesmi nincs és nem is volt és nem is lett volna...:( Szóval,ha csak a fele meglenne ennek,már sokan örülnének hidd el.Nincs mit tenni sajnos azzal,hogy olyan adókat akarnak bevezetni,amikért az állam semmilyen szolgáltatást nem nyújt cserébe(az adónak ez lenne az eredeti és hivatalos küldetése ugyanis...),de legalább a vérnyomásodat ne engedd rongálódni...:(;):)

Oldal tetejére