Vércukormérők

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Tegnap történt velem egy kissé érdekes eset.
Estefelé cukit mértem, 4,9 volt. Nem éreztem hipot, stb, de máskor is volt, hogy az alacsonynál nem éreztem semmit. Aztán kb 3/4 óra múlva éreztem, hogy nagyon húz felfelé a cukim. Megmértem, és 14,5-öt mértem.

Tőletek hallottam, hogy a csipkódnak is van szavatossága, és az enyém már nagyon régóta a gépben volt. Kicseréltem egy másik csipre, és újramértem a cukit, talán 1 percen belül. A másik csipkóddal, de ugyanazon dobozból vett csíkkal már csak 13,6-ot mértem.

Most azt nem tudom, hogy a csipkód volt túl régi, vagy valóban az én 5 éves, agyongyapált mérőkém a pontatlan már, de a 4,9-es mérés valójában jócskán 4,0 alatt lehetett. Ha a mérőke pontos, akkor a 4,0 alattira akkor is eszek legalább egy kekszet, hogy a hipot, és a somogyit elkerüljem.
Itt most lehet, hogy egy enyhe hipo volt, amit nem érzékeltem, de annál erősebb somogyi.
Az extrém ingadozásoknál, és a labilis diabnál tényleg nagyon fontos, hogy a valósághoz közeli értéket mérjünk.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Kata!
Korábban írtad hogy 4-5 között is már van hipoérzeted.
Ezek szerint a lejárt chip-pel is lehet mérni.
Szerintem Kata AA gépre gondolt personal csíkkal, még nem hozta el fizikai valójában a Go-t, ugye Kata?

Szerintem tök rendjén van, hogy a dokik nem támogatják a partizánkodást és nekem eszem ágában sincs "publikálni", hogy mire jöttünk mi rá itten. Ha ez szélesebb körben terjedne, egészen biztosan megakadályoznák valamilyen módon a Roche és a 77e ezt. Nem azt mondom ezzel, hogy jó, ha más nem tudja (hiszen évek óta szórom az igét mindenki körében :)), csak azt, hogy jó ez így, hogy nem mindenki tudja. Aki nagyon sokat mér, az valószínűleg eljut valahogy ehhez az infohoz, az pedig nem olyan sok ember, ami vizet zavarna a Roche és 77e között.

Na, valaki azt is megvizslathatná, akinek van 2 chipje egyszerre és ahhoz tartozó csíkok is, hogy egyszer megnézi az egyik jó chippel, jó csíkkal, utána azonnal megnézi a másik jó chippel és az ahhoz tartozó jó csíkkal. Nekem van 2 chipem, de sajnos már nincsen az egyik chiphez csíkom. Amilyen különbséget Kata mértél a 14 körülinél, az adódhat simán 2 mérés közötti különbségből is és akkor is lehet ilyen, ha 2 chippel, de jó csíkokkal hozzájuk méred. Ellenben a 4 körülinél majdnem 1 egésszel biztosan nem tévedett a gép, mert ha 14.5-nél mondjuk a 13.6 a normális, mivel ez %-os eltérés mindig, ezért 4 körülnél max 0.2-t térhet el.

laffi

Tag
Igen, ő még az Aktív gépről ír....
Molli! Ez a fórum nyílt, bárki járhat erre Rochetől és 77E-től is. Itt már korábban is volt a csík kompatibilitásról szó, tehát publikus. Vagy csak ennél szélesebb körben nem akarod hinteni? Én sem... és itt a fórumon sem fog mindenk olvasó bátran váltani olcsóbb csíkra....... ez a mi felelősségünk, magunknak és magunkkal tesszük, a méréseink viszont alátámasztják hogy igazunk van, más kérdés hogy ezt nem kell mindenkinek elhinni és követni.

Ha 4-en elvégezzük a tesztelést, az nagy valószínűséggel 4 különböző csík lesz, hiszen mindannyian máshol máskor szerezzük be a mérőt a csíkokkal... Aztán ki tudja? Majd egyeztetünk.

Az lehet! Mert nem voltam alapos! Egyébként Péternek általában véve igaza van, én is ismerem a dörgést. És az bizony ilyenféle!
Épp ezért kérdeztem, meg írtam, hogy a "böcsület". Meg kellett védenem a fehér hollómat, afféle belső kényszer.
Úgyhogy, bocs!
(Amúgy megnéztem megen, és Kata, igazad van!)

Laffi!

Írtad a mini találkozót. Részemről szívesen!
Az az igazság, hogy én se voltam alapos, mert nem idéztem be, hogy kinek szólt a választ :)

A dokid becsületét helyes, hogy véded. Persze csak mértékkel és ne vakon, minden körülmények között :) Egyébként azért egyáltalán nem lehet elítélni, hogy ha nem javasolja a mérők és csíkok közötti partizánkodást. A kézikönyvben az van leírva és a gyártó képviselői is ezt mondták, neki meg nem érdeke és feladata utánanézni.

Mollinak írta ezt a választ....
Amúgy D.G. ugyanoda járunk és a gondozóban korábban felvetettem hogy ugye használható a Roche gyártmányú accuchek géphez a 77E-s Aktív csík, erre úgy reagáltak hogy már hogy gondolom én azt???? mindegyik a saját csíkjával és rendesen bekódolva. Hát igen, ez van a használati útmutatókban természetesen.
Aki 5 dobozzal elhasznál egy hónapban, annak nagyon nem mindegy h 4000(recire)+2x4500= 13.000.- a csíkköltség vagy 1300(recire)+2x3000=7.300.-
Nem nekik (dokik, asszisztensek) fáj a pluszköltség, és eszükbe sem jut ilyen hogy csíkkompatibilitás...... nem foglalkoznak vele, nem áll érdekükben stb....
Viszont szerencsére vannak kísérletező kedvű betegek, és a kísérletek lassan bebizonyítják hogy a Go ill. Optimum csíkkal sincs ez a dolog másképp mint ahogy a Personal Aktív csík és a AC csíkkal volt. Én inkább használok egy pontosabban mérő gépet olcsóbb csíkkal (pár tized eltérés mellett) mint egy 40%-kal félremérő gépet a saját csíkjával.
Pontosan erről szól a történet. Nekik azt mondták, hogy így kell, a kézikönyvben is így van, hát akkor biztos csak így lehet jó. A "hülye beteg" meg mit képzel, hogy átrakja a másikba, mit ért Ő ehhez - mondja az átlag doki. Az álláspontja érhető és igazából Ő teljes meggyőződéssel mondja ezt. Így értettem azt is, hogy marketing szöveget nyom. Nem kamuból nyomja, hanem egyetértéssel, mert neki is ezt mondták és Ő meg nem egy technikai embör, nem néz utána, magától meg pláne nem teszteli le. Ez sajnos ilyen dolog, ebben csak magadra, illetve a közösségre támaszkodhatsz. Ezért is jó, hogy van ilyen fórum.
A fenti költségszámítás akkor lesz nagyon érdekes ha támogatott lesz az Omega. De ne igyunk előre a medve nőjére :)

vighkata

Kata!
Korábban írtad hogy 4-5 között is már van hipoérzeted.
Ezek szerint a lejárt chip-pel is lehet mérni.
Persze, nem csak régebben, még mostanság is van, hogy érzem a hipot 4-5 körül. Ez akkor van, amikor huzamosabb ideig van magasabb tartományban a cukim, mondjuk napok óta 8-15 között ingadozik. A hipotol való félelem, és az óvatos korrigálás tart vissza attól, hogy néhány órán belül rendezni tudjam a cukiszintet. Meg ilyenkor általában a lórugás adagok mellett is magas a cukim, tapasztalat, hogy ha változik a széljárás, akkor minden további tenni való nélkül is rendeződik a cuki. Na ilyenkor, amikor rendeződik, akkor érzem meg 5 körül, hogy alacsony.
A másik eset, amikor a 4-5-öt hipoként lehet érzékelni (nem csak nálam) az az, amikor magas szintről hirtelen zuhan le a cuki.

Tehát nálam aztán van minden variációból bőven. Olyan is volt, hogy megmértem as cukimat, és 1,7-et mutatott a mérőke. Naná, hogy én is utánamértem, az pedig 1,9 volt tehát az alacsony cuki valós volt. Viszotn nem éreztem hipot.

Azt pedig én nem tudtam, hogy a csip is lejárhat. Belegondolva, nem is tudom, mi a fene járhat le benne? Se nem merül ki, se nem romlik meg, szóval nem értem.

vighkata

Szerintem tök rendjén van, hogy a dokik nem támogatják a partizánkodást és nekem eszem ágában sincs "publikálni", hogy mire jöttünk mi rá itten. Ha ez szélesebb körben terjedne, egészen biztosan megakadályoznák valamilyen módon a Roche és a 77e ezt. Nem azt mondom ezzel, hogy jó, ha más nem tudja (hiszen évek óta szórom az igét mindenki körében :)), csak azt, hogy jó ez így, hogy nem mindenki tudja. Aki nagyon sokat mér, az valószínűleg eljut valahogy ehhez az infohoz, az pedig nem olyan sok ember, ami vizet zavarna a Roche és 77e között.
Ne is támogassa senki sem a partizánkodást. Mi sem verjük nagydobra. Az pedig szívás lenne, ha közbelépnének valami módon. De hogyan?

Ma egyébként megnéztem az Optimum flakonján nem csak a műanyag fedélen szerepel az AccuChek dombornyomás, hanem a ráragasztott papíron is, hogy AC Go-hoz való csík. Puff. Hát ha rajta van a dobozon, akkor ki kérheti számon, hogy a Go kütyübe tesszük bele?

vighkata

Közben jár a (női) agyam logikáért felelős limbikus rendszere, és arra jöttem rá magamat, hogy egy vc gyártó cég, ha fejleszt egy kütyüt, ahhoz csíkot is fejlesztenie kell. Na most egy ilyen kütyü nem egy bonyolult szerkentyű (a 77E nem is birkózik meg vele), annál inkább a csík legyártása, pontossága, bemérése, tesztelése, stb.
A mi nehezen birkózó 77E cégünk nem is bajlódik a csík körüli nehézségekkel, hanem megnézi, hogy milyen csík van már kikísérletezve, és fabrikál hozzá kütyüt. A csíkot pedig szerződéssel megveszi tömbszámra (erre nem én jöttem rá, Péter súgott), és piacra dobja a kütyüjét.
Így van most piacon 2 kütyüje a 77E-nek. Ebből a csík ér valamit.

Közben jár a (női) agyam logikáért felelős limbikus rendszere, és arra jöttem rá magamat, hogy egy vc gyártó cég, ha fejleszt egy kütyüt, ahhoz csíkot is fejlesztenie kell. Na most egy ilyen kütyü nem egy bonyolult szerkentyű (a 77E nem is birkózik meg vele), annál inkább a csík legyártása, pontossága, bemérése, tesztelése, stb.
A mi nehezen birkózó 77E cégünk nem is bajlódik a csík körüli nehézségekkel, hanem megnézi, hogy milyen csík van már kikísérletezve, és fabrikál hozzá kütyüt. A csíkot pedig szerződéssel megveszi tömbszámra (erre nem én jöttem rá, Péter súgott), és piacra dobja a kütyüjét.
Így van most piacon 2 kütyüje a 77E-nek. Ebből a csík ér valamit.
Így van. Viszont a 77E elmondhatja magáról, hogy magyar :) Tehát promózhatja úgy magát a dokik felé, hogy ezzel is a hazai fejlesztést és az ipart is támogatod. És ez igaz is. Más kérdés, hogy milyen az a fejlesztés, de ebbe ne menjünk bele. Maradjunk annyiban, hogy továbbra is ez a legolcsóbb eszköz a piacon ami támogatott is ráadásul, tehát sokaknak erre esik továbbra is a választásuk. Reményeim szerint nem lesz ez örökké így.

vighkata

Így van. Viszont a 77E elmondhatja magáról, hogy magyar :) Tehát promózhatja úgy magát a dokik felé, hogy ezzel is a hazai fejlesztést és az ipart is támogatod. És ez igaz is. Más kérdés, hogy milyen az a fejlesztés, de ebbe ne menjünk bele. Maradjunk annyiban, hogy továbbra is ez a legolcsóbb eszköz a piacon ami támogatott is ráadásul, tehát sokaknak erre esik továbbra is a választásuk. Reményeim szerint nem lesz ez örökké így.
Inkább a magyar tejet és joghurtot, stb-t támogatnánk ilyen intenzitással.
Azt azért ne felejtsük el, hogy a magyar cukimérő csak támogatottan olcsó, az is csak 6 évente, egyébként pedig sokkal drágább a többi kütyütől. Arról nem is beszélve, ha az AC A 5 év után már nem olyan pontos, a 77E-s még új korában sem pontos, akkor a 6 évenkénti támogatott ár mennyire, vagy kinek olcsó. A 77E-s vacak 14-16 ezer pénz, az új AC A 9 ezer, a Go 14.900,-. Van a patikában névvel ellátott,de noname kütyü 6.800-8.000,-ért, de szerintem ahhoz csík csak teljes áron van.
Én a 15 év alatt, a legelső vackot vettem meg 50%-os áron (D-Cont V), az összes többit teljes áron. Vagyis a második és harmadik (Personal és Cabrio) mérőkém is 77E-s volt, de 6 éven belüli, tehát nem támogatott árú volt.

laffi

Tag
Pontosan erről szól a történet. Nekik azt mondták, hogy így kell, a kézikönyvben is így van, hát akkor biztos csak így lehet jó. A "hülye beteg" meg mit képzel, hogy átrakja a másikba, mit ért Ő ehhez - mondja az átlag doki. Az álláspontja érhető és igazából Ő teljes meggyőződéssel mondja ezt. Így értettem azt is, hogy marketing szöveget nyom. Nem kamuból nyomja, hanem egyetértéssel, mert neki is ezt mondták és Ő meg nem egy technikai embör, nem néz utána, magától meg pláne nem teszteli le. Ez sajnos ilyen dolog, ebben csak magadra, illetve a közösségre támaszkodhatsz. Ezért is jó, hogy van ilyen fórum.
A fenti költségszámítás akkor lesz nagyon érdekes ha támogatott lesz az Omega. De ne igyunk előre a medve nőjére :)
Én technikai embör vagyok (műszaki), nekem lehet hinni :D. Egy jól felszerelt laborban be tudnám könnyedén bizonyítani h milyen reagens mekkora koncentrációban van jelen és hogy márpedig ugyanazon tételről van szó. :rolleyes: A módszerek megvannak erre.
Sztem ha maradna ez a támogatás, akkor az Omega csíkjához egy 200 Ft-ost csomagolva ingyen dobálnák ki a patikából. Ugye?

laffi

Tag
Ne is támogassa senki sem a partizánkodást. Mi sem verjük nagydobra. Az pedig szívás lenne, ha közbelépnének valami módon. De hogyan?

Ma egyébként megnéztem az Optimum flakonján nem csak a műanyag fedélen szerepel az AccuChek dombornyomás, hanem a ráragasztott papíron is, hogy AC Go-hoz való csík. Puff. Hát ha rajta van a dobozon, akkor ki kérheti számon, hogy a Go kütyübe tesszük bele?

Ez a kontrololdatra vonatkozik igazából, de a gyanút mindenesetre felveti!!!!
Hogy mihez való az a másik oldalon van listázva, miszerint Dcont Personal Optimum, .. Optimum Plusz ill Dcont Partner. A GO még véletlenül sincs odaírva, nanehogymá.....

Én technikai embör vagyok (műszaki), nekem lehet hinni :D. Egy jól felszerelt laborban be tudnám könnyedén bizonyítani h milyen reagens mekkora koncentrációban van jelen és hogy márpedig ugyanazon tételről van szó. :rolleyes: A módszerek megvannak erre.
Sztem ha maradna ez a támogatás, akkor az Omega csíkjához egy 200 Ft-ost csomagolva ingyen dobálnák ki a patikából. Ugye?
Ritka a jól felszerelt labor, legalábbis Magyarországon. Sajnos :(

A támogatás marad és persze fixesítve lesz. A kérdés csak az, hogy befogadják-e az Omegát. Ha igen, akkor az árban versenyképes lesz a 77E csíkkal illetve a kütyüvel meg pláne.

laffi

Tag
Péter! A támogatás tudtommal most is fix 2490 Ft, így lesz a 2930-2490=440.- a 77E csík ára.
AC Active 4045-2490= 1.555.-
Mivel a ti csíkotok tám nélkül 2380 és a tám ettől magasabb, így értettem hogy kb. 200 Ft-ot kell még csomagolni kell mellé, de javítom magamat: 110.- Ft.

vighkata

Ez a kontrololdatra vonatkozik igazából, de a gyanút mindenesetre felveti!!!!
Hogy mihez való az a másik oldalon van listázva, miszerint Dcont Personal Optimum, .. Optimum Plusz ill Dcont Partner. A GO még véletlenül sincs odaírva, nanehogymá.....
Igazad van, tényleg a kontrollhoz van írva.

Mondjuk elég nevetséges, hogy az Optimum csíkokhoz az AC Go kontrollját írják ki. Vagyis az Optimum csíkot Go készülékben kell kalibrálni? Vagy a Go-t, kell rákalibrálni az Optimum csíkra? Vagy mi van?

Oldal tetejére