Vércukormérők

laffi

Tag
BLaci! Hamarosan én is hozzájutok a mérőhöz. Több patikában jártam Szfváron, nem tartanak alapból készleten ilyen mérőt, de meghozzák pár napon belül. Majd jövök a tapasztalatokkal.
Optimum is alámér, ez látszik, hiszen 3,5-nél érezned kellene a tüneteket.
Te szinte mindig normál tartományban tartod a vércukrodat, ott pedig nem lesznek eltérések azáltal hogy nem GO hanem Optimum csíkot használsz.

dg

Őstag
Már végképp kezd piszkálni engem is a csere, Optimumról Go-ra. Összességében az zavar a leginkább, hogy véleményetek szerint az Optimum alámér. Minden esetre, én még biztos megvárom a következő Hba1c vizsgálatot, (valamikor a nyár végére tervezem).

Az alámérést úgy értsem az Optimum esetében, hogy normál vc értékeknél, és szélső tartományokban is kb ugyanannyi százalékos az alámérés? Vagy a szélső tartományoknál még pontatlanabb (még inkább alámér???)?

Hálás lennék, ha ezt egy kicsit összefoglalná nekem valaki!

blaci

Őstag
BLaci! Hamarosan én is hozzájutok a mérőhöz. Több patikában jártam Szfváron, nem tartanak alapból készleten ilyen mérőt, de meghozzák pár napon belül. Majd jövök a tapasztalatokkal.
Optimum is alámér, ez látszik, hiszen 3,5-nél érezned kellene a tüneteket.
Te szinte mindig normál tartományban tartod a vércukrodat, ott pedig nem lesznek eltérések azáltal hogy nem GO hanem Optimum csíkot használsz.

Szia Laffi!
Nekem is megrendelték, két napot kellett várnom rá, készleten nálunk sincs.;)

Igen, éppen ezért vettem meg a Go-t mert a talin összehasonlítottuk és kipróbáltuk a csíkokat, amik teljesen azonosak. Gondoltam ha jó a Go-hoz az Optimum csík akkor így mindenképpen jobban járok, tartaléknak jó lesz. A mérésbeli hasonlóságot pedig már egyértelműen bebizonyítottuk... :rolleyes::mrgreen:

Mondjuk azt is fenntartom amit előzőleg már írtam valamelyik hozzászólásomban, hogy ha ugyanazt a mérőt használjuk állandóan (mindegy itt hogy Optimum vagy éppen a Go, de akár másik készülék is...) akkor azért a vércukor ingadozása jól követhető mindegyik esetben. Szerintem ez a lényeg, azért is tartom lényegesnek hogy válasszunk egy készüléket és azt használjuk folyamatosan. Ez a kezelés szempontjából fontosabb mint az hogy most 0,5 vagy 1 mmol eltérés van két, egyébként teljesen különböző készülék mérési eredményei között.

Én az Optimummal is nagyon jól elvagyok (voltam), csakis az előbbiekben leírt tapasztalataimat figyelembe véve váltok a Go-ra, egyszerűen pontosabban mér....szerintem.;):D

blaci

Őstag
Már végképp kezd piszkálni engem is a csere, Optimumról Go-ra. Összességében az zavar a leginkább, hogy véleményetek szerint az Optimum alámér. Minden esetre, én még biztos megvárom a következő Hba1c vizsgálatot, (valamikor a nyár végére tervezem).

Az alámérést úgy értsem az Optimum esetében, hogy normál vc értékeknél, és szélső tartományokban is kb ugyanannyi százalékos az alámérés? Vagy a szélső tartományoknál még pontatlanabb (még inkább alámér???)?

Hálás lennék, ha ezt egy kicsit összefoglalná nekem valaki!

Szia Grácia!
Az összefoglalást inkább nem vállalom, de a véleményem és a saját tapasztalatom az, hogy a Go mérő kb. 1 mmol-lal mér magasabb értéket a normál tartományban mint az Optimum mérő. Szóval, ha mérsz egyet az Optimummal és az eredményhez hozzáadod az 1 mmol-t, megkapod hogy a Go mérő kb. mennyit mérne. A +, - eltérés minimális, nem érdemes vele foglalkozni, az is mindegy hogy melyik csíkot használod (Go csík vagy Optimum csík) az eredmény hasonló lesz. A probléma inkább az amit kérdeztél, hogy a magasabb tartományokban ez a különbség marad-e vagy ott még nagyobb az eltérés. Ha a %-os eltérést nézzük akkor mindenképpen nagyobbnak kell lenni az eltérésnek a magasabb értékeknél. Erről nincs tapasztalatom, ezért írtam hogy inkább nem vállalnék összefoglalást a kérdésben. Esetleg ha csokit ennék, ahogy Poe javasolta Katának, akkor megtudnám mérni a különbséget…:mrgreen:

Még egy dolgot tartok fontosnak, mégpedig azt hogy a két készülék mérései között nem csak az eltérés mértéke hasonló hanem az is hogy nem ide-oda, össze-vissza, szanaszét mérnek hanem a tendencia is állandó, vagyis a Go mindig magasabb értéket mér, az Optimum pedig kisebbet. Ezért írtam az előbb hogy ha egy készüléket használunk mindig akkor a vércukor ingadozása jól követhető és a kezelés szempontjából ez fontosabb mint az értékek eltérése. A normál tartományban ez nem számottevő különbség. Viszont pont itt rosszabb az ha alámér a készülék mert esetleg valaki látja hogy mondjuk 3,5 mmol-t mutat a készülék, de nem érez hipót, (mint én a múltkor…egyébként elírtam, 3,8 mmol volt, bocsi) de annak ellenére megpróbálja "megelőzni" a hipót, a következő mérésnél pedig nem tudja hogy mitől magas a cukra… Rendszeresen mérek 4 mmol körüli értéket, viszont nem érzek semmit, vagyis hogy érzek de nem kezdődő hipót hanem hogy minden rendben van (pedig lehet hogy kéne éreznem, de mivel erről nincs szó nálam, nem is foglalkoztatott eddig a dolog) szóval ha az 1 mmol eltérést nézzük a két általam használt készülék között, akkor a Go 5 mmol körüli értéke reálisabb. Na, én ezért használom inkább a Go-t.;)
Üdv.,
Laci ...aki így látja ezt a dolgot.:mrgreen:

Ui.: Azért a magam részéről nem próbáltam "megelőzni" de nem vártam sokat a vacsorával…;):D

laffi

Tag
D.G.
Viszonylag kevés adat áll rendelkezésre, néhányat tudok prezentálni, azonos időben különböző gépeken mért adatokkal:
Partner Accuchek Aktív
8,8 12,5
8,6 13,4
Optimum Accuchek Aktív
14,4 18,1

Volt arra is példa Molli esetében hogy az Optimum gép fölémért az Accucheknek. (bár ekkora tévedést még én is elfogadnék, a fenti adatokra viszont nem lehet inzulinterápiát és korrekciókat alapozni)

Optimum Accuchek Aktív
6.3 5.8
11.4 10.8
15.2 14.2

A laborral kellene összemérni, akkor beszélhetünk erről a témáról mélyebben, de az nekem csak félévente van és nem csak a hbA1chez kellene mérni, hanem a vénás vércukorhoz is.

dg

Őstag
Köszönöm a tájékoztatást, Laffi, Laci!

Igen, Laci, talán a gyakorlatban ott rejtegeti a nagyobb veszélyt az alámérés, amit írtál: alacsonyabb értéknél el kezd hárítani az ember, és minthogy alacsonyabbat mér a valósnál, túlzásba viszi a hárítást.

Egyébként azért a Laci általi laboros összehasonlításnál jól vizsgázott az Optimum, igaz, Laci?

Na, mindegy. Én ezek után ott állok, ahol a part szakad az Optimum - Go kérdést illetően.

A Partnert testközelből nem ismerem, de Laffi beszámolója elég meggyőző, hogy a készülék nem teljesíti az elvárásokat.

Igazából kellene egy harmadik, ami majd támogatott lesz, és még jó is! Nagyon bízom abban, hogy Péter mond valami biztatót! Hogy áll az ügyetek az OEP felé? Vannak eredmények? Vannak lépések?

blaci

Őstag
Szia Molli!
Köszi az összehasonlító írást, nekem tetszik, főleg azért mert érvekkel is alátámasztottad a megállapításaidat. Meg még táblázatot is készítettél a mérésekből! Tök jó…!;):D
...

Most azon "gépészkedek" (így szoktam mondogatni, használni) hogy a Go v.c. mérőt átköltöztessem a Dcont Optimum mérő tokjába. Azért mert vércukornaplót (kis könyvet) már régóta nem használok (minek…) csak egy magam által készített A4-es táblázatba irkálom az eredményeket.
...

Szóval, ezt a lapot amit irkálok az Optimum mérő tokján kívül lévő kis zsebben tartom. A tollat, tartaléklándzsákat, ezt-azt, a mérő mellett szoktam tartani, a Go dobozába pedig elég szűkös a hely. Nem szeretném ha ezeket most külön kéne magammal vinni, valamit biztos elfelejtenék és otthon maradna. Most pedig minden egy helyen van, csak fogom és viszem. Így ezentúl a Go-t használnám és az Optimum lenne a tartalék mérő. Főleg ez az alulméregetés nem tetszik, kicsit elgondolkodtam ezen. Bár amíg a HbA1c értékem 5.0% addig minek aggódok ezen, nem igaz, de akkor is… Ezek a tervek, majd még meglátom…;)
Üdv.,
Laci

Laci, örülök, hogy legalább 1 ember értékeli a kis táblázatomat :) Remélem, át tudod költöztetni a Go-dat az Optimum tokjába, végülis nem véletlenül "go" a neve :)
...

Jelentem sikerült a "gépészkedés", átköltöztettem a mérőt. Mondjuk nem volt nehéz mert a Go lényegesen kisebb mint az Optimum.;):D:D:D
Üdv.,
Laci ...aki igazi ezermester...!:mrgreen:

tímeácska

Őstag
Sziasztok! :)
Annyi szó esett a labor, kontra AC Active/ AC Go/ Optimum/ Personal közötti lehetséges eltérésekről, hogy bevállalok egy 2 napos ... izét... tesztet... vagy mit... Vasárnap-hétfő 06-18-ig dolgozok a kórházban, ezen két nap alatt mind a 4 géppel mérek cukrot (1-1 gép SAJÁT csíkjával, és a vele "kompatibilis" csíkkal is...:rolleyes:), és a laborba is leküldök vérmintát. Biztos, hogy a második nap végére kissé nyúúúzottak lesznek az ujjaim (is), de nekem ennyit megér... SŐT! Már engem is felettébb érdekel az eredmény... :rolleyes: (Este 6 utáni cukikat labor eredménnyel nem tudok majd összevetni, ugyanis, "csak" addig dolgozok...:roll:)

blaci

Őstag
A lényeg, az Optimum mérőm laborral közel azonos értékei (v.c. és átlag) ide vagy oda, (Ami csak egy eset és fura...igaz, Péter?) ;):D én inkább a tapasztalatomnak hiszek és ebből adódóan július 1.-től váltok a Go-ra!:mrgreen:

...

Köszönöm a tájékoztatást, Laffi, Laci!

Igen, Laci, talán a gyakorlatban ott rejtegeti a nagyobb veszélyt az alámérés, amit írtál: alacsonyabb értéknél el kezd hárítani az ember, és minthogy alacsonyabbat mér a valósnál, túlzásba viszi a hárítást.

Egyébként azért a Laci általi laboros összehasonlításnál jól vizsgázott az Optimum, igaz, Laci?
...

Igen, szóval ezért is írtam az előbb a fenti, beidézett részt...;)
A következő labor és HbA1c-m kb. ősszel várható akkor kipróbálom a Go és a helyi laborunk mit szólnak egymáshoz. (Még egyik sem sejti mi vár rá...) Részemről július 1.-től a Go.;):D
Üdv.,
Laci ...aki majd jól összehasonlítja őket...!:mrgreen:

tímeácska

Őstag
Na, mindegy. Én ezek után ott állok, ahol a part szakad az Optimum - Go kérdést illetően.

Grácia! Én is írtam már régebben párszor, hogy az én AC Active-om is csak néhány tizedes (0,1-0,2 mmol/l) eltérést mutatott a laborban mért cukihoz képest (előfordult már olyan is, hogy pontosan ugyan olyan eredményt kaptunk!), a Go-m és az AC A-m között is csak ilyen minimális eltérés van, ergo, a laborral közel megegyező értékekre számítok majdan...:rolleyes: Hű, már nagyon fel vagyok CSIGÁZVA...:rolleyes::cool::mrgreen:

blaci

Őstag
Sziasztok! :)
Annyi szó esett a labor, kontra AC Active/ AC Go/ Optimum/ Personal közötti lehetséges eltérésekről, hogy bevállalok egy 2 napos ... izét... tesztet... vagy mit... Vasárnap-hétfő 06-18-ig dolgozok a kórházban, ezen két nap alatt mind a 4 géppel mérek cukrot (1-1 gép SAJÁT csíkjával, és a vele "kompatibilis" csíkkal is...:rolleyes:), és a laborba is leküldök vérmintát. Biztos, hogy a második nap végére kissé nyúúúzottak lesznek az ujjaim (is), de nekem ennyit megér... SŐT! Már engem is felettébb érdekel az eredmény... :rolleyes: (Este 6 utáni cukikat labor eredménnyel nem tudok majd összevetni, ugyanis, "csak" addig dolgozok...:roll:)

Ez tetszik, biztos nagyon érdekes és tanulságos lesz az eredmény. Már-már tudományos megközelítésben…! Szuper jó!;):D:D:D (Az ujjacskáiddal azért együttérzek...most komolyan!)

Azt mondjuk nem írtad, de ugye velünk is megosztod majd a tapasztalataidat ezzel kapcsolatban…?:rolleyes::mrgreen:
Üdv.,
Laci …aki kíváncsian várja az eredményt!:mrgreen:

blaci

Őstag
Grácia! Én is írtam már régebben párszor, hogy az én AC Active-om is csak néhány tizedes (0,1-0,2 mmol/l) eltérést mutatott a laborban mért cukihoz képest (előfordult már olyan is, hogy pontosan ugyan olyan eredményt kaptunk!), a Go-m és az AC A-m között is csak ilyen minimális eltérés van, ergo, a laborral közel megegyező értékekre számítok majdan...:rolleyes: Hű, már nagyon fel vagyok CSIGÁZVA...:rolleyes::cool::mrgreen:

De jó hogy ezt ide írtad! Emlékeztem erre de nem akartalak (mertelek) felhozni példának az iménti, Gráciának írt válaszomban. Kösziiii...!:rolleyes::mrgreen:

tímeácska

Őstag
Ez tetszik, biztos nagyon érdekes és tanulságos lesz az eredmény. Már-már tudományos megközelítésben…! Szuper jó!;):D:D:D (Az ujjacskáiddal azért együttérzek...most komolyan!)

Azt mondjuk nem írtad, de ugye velünk is megosztod majd a tapasztalataidat ezzel kapcsolatban…?:rolleyes::mrgreen:
Üdv.,
Laci …aki kíváncsian várja az eredményt!:mrgreen:

Laci! Miből gondoltad, hogy Veletek is megosztom majd az eredményeket??? :twisted: Nem tudom, miből következtettél erre, hogy nyílvánosságra fogom hozni, de JÓL GONDOLTAD! :mrgreen::rolleyes:;)
U.i.: (<-már-már kezdek erre rászokni...:mrgreen:) Köszi az ujjacskáimmal szemben tanúsított együttérzést...:rolleyes::D... most komolyan! :mrgreen:

tímeácska

Őstag
Micsoda mázli, hogy meg van még az őskövület Personal-unk, az AC Active-m, a Go-m, és az osztályon történetesen Optimum-ot használunk... :rolleyes: Perfetto!:-D Csak a Personal-hoz kell "saját" csíkot szereznem, de ez nem gond...:cool:

tímeácska

Őstag
Laffi!
Részemről is oké egy Fehérvári tali... Már csak ez a kérdésem, hogy MIKOR és HOL?!
Teki! Nem tudok mostanában diabos rendzvényről Szfvárott... Vagy milyen rendezvényre gondoltál? :rolleyes: Nekem konkrét progi nélkül is megfelel...:rolleyes:

laffi

Tag
Tímeácska!
Várjuk az extrémen összetett összehasonlítgatás eredményeit! Remélem nem fogunk belekeveredni.
Kötetlen csevej egy kávéházban, vagy ahol akarjátok! Semmiféle rendezvény nem lesz, de ha 3-4-5-en összejövünk akkor lenne miről beszélgeni nem?

Oldal tetejére