Vércukormérők

Ezt valamelyik kiállításon fotóztam, pont ezért, hogy jobban érzékelhető legyen a méretkülönbség.

dg

Őstag
...de már nem sokáig!

Szia Umbra!

Biztos már írtuk, nem tudom, de vegyétek meg az AccuChek SoftClix ujjbegy-szúrót. 4000 Ft körül van az ára. Mihamarabb! Ez a legjobb. (a Xceed-ét még nem bróbáltuk :) ) Kíméletes, finoman szúr, nagyon pici szúrásmélységet is be lehet állítani vele. 25 db lándzsa hozzá úgy 900 Ft körüli összegbe kerül.

christina

Őstag
Én ezen ismét fel vagyok háborodva!
Miért nem közlik a friss diabos gyerkőcök szüleivel a kórházban, pláne ha a gyermek még csak pár hónapos, hogy ne azt a lóbökőt használják ami a DConthoz jár?!
Nem hiszem, hogy erről ők nem tudnak! Csak egy kis emberség és odafigyelés kellene szerintem! A szülő meg eldönthetné, akarja-e megvenni a SoftClix-et vagy sem. (és miért is ne akarná?)

umbra08

Aktív tag
Miért nem közlik a friss diabos gyerkőcök szüleivel a kórházban, pláne ha a gyermek még csak pár hónapos, hogy ne azt a lóbökőt használják ami a DConthoz jár?!
Nem hiszem, hogy erről ők nem tudnak! Csak egy kis emberség és odafigyelés kellene szerintem! A szülő meg eldönthetné, akarja-e megvenni a SoftClix-et vagy sem. (és miért is ne akarná?)

Hááát ez az!! Sírni tudnék!!!
Megvesszük!!
Softclix bökő és Xceed VCmérő ez így OK szerintetek?

1 kérdés: Nekünk Dcont Opt. van felírva és ahhoz kapjuk támogatottan a tesztcsíkot. Lehet szerintetek "átirítni" az Xceed-re, hogy ehhez kapjuk támogatottan a csíkot?
Valamelyik nap kaptuk meg a közgyógy igazolványt, azzal esetleg tudnánk olcsóbb Xceed tesztcsíkot venni, ha hivatalosan mi papíron Dcont-osak maradunk? Ez a közgyógy még nekem nem tiszta, azaz még nem tudom, hogy ezzel mire vagyunk jogosultak (igaz, utána sem néztem).

umbra08

Aktív tag

Még egy kérdés. A softclix-nek van hangja, amikor bök??
Szegénykém azért ébred fel éjszaka, mert kattan a lándzsa és nem is azért, mert megérzi az ujjacskáját, hogy szúrjuk!! :-(
Hihetetlen, de ez is mennyire könnyítené az életünket, kis Drágám életét, ha nem fájna neki annyira és nem ébreszteném fel éjszaka a kattanással!! És ez megy már 3 hónapja! Miért nem kérdeztelek meg benneteket erről előbb!

dg

Őstag
Hááát ez az!! Sírni tudnék!!!
Megvesszük!!
Softclix bökő és Xceed VCmérő ez így OK szerintetek?

1 kérdés: Nekünk Dcont Opt. van felírva és ahhoz kapjuk támogatottan a tesztcsíkot. Lehet szerintetek "átirítni" az Xceed-re, hogy ehhez kapjuk támogatottan a csíkot?
Valamelyik nap kaptuk meg a közgyógy igazolványt, azzal esetleg tudnánk olcsóbb Xceed tesztcsíkot venni, ha hivatalosan mi papíron Dcont-osak maradunk? Ez a közgyógy még nekem nem tiszta, azaz még nem tudom, hogy ezzel mire vagyunk jogosultak (igaz, utána sem néztem).

Szerintem át lehet írni XCeed csíkra. A diabetológus ad egy javaslatot, aztán azt a papírt le kell adni a házi orvosnak, aki ezután felírja a tesztcsíkot. (bár lehet, hogy újabban ismét írhat fel a diabetológus szakorvos receptet? ezt nem tudom)

Közgyógyra vagy egyik, vagy másik csíkot lehet íratni, a kettőt együtt nem. Magyarán, ha kapsz havonta ingyen tesztcsíkot közgyógyra, a további csíkokat teljes áron kell megvenni, még részleges kedvezmény sincs a továbbiakban. Ezért jól meg kell gondolni a dolgot, mert teljes áron , ha jól olvastam, van vagy 800 Ft különbség a DContos és XCeedes tesztcsíkok közt, ami nem kevés pénz!

Szóval, választani kell a kettő közül!

dg

Őstag
Még egy kérdés. A softclix-nek van hangja, amikor bök??
Szegénykém azért ébred fel éjszaka, mert kattan a lándzsa és nem is azért, mert megérzi az ujjacskáját, hogy szúrjuk!! :-(
Hihetetlen, de ez is mennyire könnyítené az életünket, kis Drágám életét, ha nem fájna neki annyira és nem ébreszteném fel éjszaka a kattanással!! És ez megy már 3 hónapja! Miért nem kérdeztelek meg benneteket erről előbb!

Minimális hangja van. Halkabb a DContos nyársnál.
Nyugi! Én is DContossal kezdtem. Váltsatok gyorsan, és ne gyötörjön a lelkiismeret. Nem lesz semmi baj a kis ujjacskákkal!

dg

Őstag
...

Softclix bökő és Xceed VCmérő ez így OK szerintetek? ...

QUOTE]

Igen, Ok.
De a DCont Optimum is oké, azért nem kell azt a készüléket sem leírni. Van jobb, az drágább fenntartású is -- ennyi.
Én szeretem a DCont Optimumot. Az XCeedet pótléknak veszem, esetleg éjszakai mérésre.
Azt hozzá kell tenni, hogy a szakavatottak nem javasolják, hogy az ember össze-vissza, hol egyik, hol másik mérővel méregessen, és ebben nagyon is igazat adok nekik.
Gondolom, ha megveszem az új gépet, egy ideig nézegetem majd a kettő eltéréseit eredmények tekintetében (és más egyéb tekintetben), aztán majd meglátom, melyikkel tovább.

manocs

Új tag
Engem el sem engedtek a kórházból, amíg meg nem vettük az accu-chek-es szúrót. Nekem is két gépem van: personal és az accu-chek. Általában 6-3 arányban iratom fel, mert a szélsőséges időjárást (már írtam, hogy sokat alszom szabadban)jobban bírja.(pénzügyi krízis esetén és szezonon kívül 8-1) Amúgy is kell a kettő szerintem, mert az ördög nem alszik... :D sajnos

umbra08

Aktív tag
Szerintem át lehet írni XCeed csíkra. A diabetológus ad egy javaslatot, aztán azt a papírt le kell adni a házi orvosnak, aki ezután felírja a tesztcsíkot. (bár lehet, hogy újabban ismét írhat fel a diabetológus szakorvos receptet? ezt nem tudom)

Közgyógyra vagy egyik, vagy másik csíkot lehet íratni, a kettőt együtt nem. Magyarán, ha kapsz havonta ingyen tesztcsíkot közgyógyra, a további csíkokat teljes áron kell megvenni, még részleges kedvezmény sincs a továbbiakban. Ezért jól meg kell gondolni a dolgot, mert teljes áron , ha jól olvastam, van vagy 800 Ft különbség a DContos és XCeedes tesztcsíkok közt, ami nem kevés pénz!

Szóval, választani kell a kettő közül!

Igen, nem mindegy, ezen filózunk!!!

umbra08

Aktív tag
...

Softclix bökő és Xceed VCmérő ez így OK szerintetek? ...

QUOTE]

Igen, Ok.
De a DCont Optimum is oké, azért nem kell azt a készüléket sem leírni. Van jobb, az drágább fenntartású is -- ennyi.
Én szeretem a DCont Optimumot. Az XCeedet pótléknak veszem, esetleg éjszakai mérésre.
Azt hozzá kell tenni, hogy a szakavatottak nem javasolják, hogy az ember össze-vissza, hol egyik, hol másik mérővel méregessen, és ebben nagyon is igazat adok nekik.
Gondolom, ha megveszem az új gépet, egy ideig nézegetem majd a kettő eltéréseit eredmények tekintetében (és más egyéb tekintetben), aztán majd meglátom, melyikkel tovább.

Igen, úgy gondoltuk, első dolgunk, hogy az új lándzsát megvesszük, aztán a VC mérőt még eldöntjük, de nagy valószínűséggel az is meglesz!

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Umbra!

Talán fölösleges megvenni az AccuChek softclix ujjszúrót, ha megveszed a xceed vc mérőt. Az xceedben lévő lándzsa is finom kidolgozású. Legalábbis addig ne adj ki 4000,--et az AccuChek bökőre, amíg nem tapasztalod meg az Xceed bökőjét. Persze ártani nem árt, ha megveszed.

Az Accu-s ujjbegyszúrót külön mindenki a DContos mérőhöz vette meg. Ég és föld a különbség a két bökő között. A Dcont mérőkéhez a csík az olcsó (megfizethető), de az ujjszúróját én csak ökörbökőnek hívom. Hát sajna csak így, több darabból tudjuk összerakni a megfelelő készüléket.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Én évekkel ezelőtt, teljesen véletlenül találtam rá az AccuChek bökőjére. Akkor, amikor még talán nem is volt Accu-s cukormérő forgalomban, vagy volt, de én nem tudtam róla.

Egy alkalommal láttam egy reklámot a patikában, hogy ilyen jó, meg olyan jó az Accu-s ujjbegyszúrú. Akciósan, bevezetőáron kb. 1600,-ért adták, és az még a mostani Softclix elődje volt, de a lándzsa ugyanaz való a régibe is, mint az újba.

Szóval megvettem az új bökőt, és majdnem lementem hídba, amikor a különbséget magam tapasztaltam meg, hiszen nem is tudtam, hogy van különbség bökő és bökő között. Én pusztán a dizájnra mentem, no meg arra, hogy a régi DConthoz a régi bökő kétféle szúrás mélységet tudott, az Accu-s pedig már 5-öt.

ildikó

Új tag
Szia Ildikó,

Igen, azzal szúrjuk! :-(

Istenem, puszilom az összes pici újját!!!!!! És írtó dühös vagyok azokra, akik nem ajánlanak a kezdetektől valami jobbat. Nem hiszem el, hogy nagy BUDAPESTEN a kórházban nem tudnak. Nekünk az volt az első, hogy hozta az asszisztens, és egyértelmű volt, hogy megvesszük. A különbség: mindenki próbálja ki!

ildikó

Új tag
Umbra!

Talán fölösleges megvenni az AccuChek softclix ujjszúrót, ha megveszed a xceed vc mérőt. Az xceedben lévő lándzsa is finom kidolgozású. Legalábbis addig ne adj ki 4000,--et az AccuChek bökőre, amíg nem tapasztalod meg az Xceed bökőjét. Persze ártani nem árt, ha megveszed.

Az Accu-s ujjbegyszúrót külön mindenki a DContos mérőhöz vette meg. Ég és föld a különbség a két bökő között. A Dcont mérőkéhez a csík az olcsó (megfizethető), de az ujjszúróját én csak ökörbökőnek hívom. Hát sajna csak így, több darabból tudjuk összerakni a megfelelő készüléket.

Szerintem meg kell a másik bökő is, mert egy gyereknél gyorsan leesik! Nekünk is van 2! Plusz egy törött. És míg filóznak a mérőn, addig már ne bökjék azzal a szörnyűséggel!!!

Oldal tetejére