Vércukormérők

sünike

Új tag
Köszi az újabb választ.Azt hiszem csak álom marad a gép :(...
Az ára támogatás nélkül még rendben,de ha azt számolom,hogy a havi 3 doboz csík épp, hogy elég...
Gondoltam ez a gép nem okozna olyan sok bosszúságot mint a jelenlegi(az utóbbi időben már kétszer is elszálltak belőle az adatok ):(

Köszi az újabb választ.Azt hiszem csak álom marad a gép :(...
Az ára támogatás nélkül még rendben,de ha azt számolom,hogy a havi 3 doboz csík épp, hogy elég...
Gondoltam ez a gép nem okozna olyan sok bosszúságot mint a jelenlegi(az utóbbi időben már kétszer is elszálltak belőle az adatok ):(

Nem tudom hogy mit használsz most, gyanúm szerint Dcont-ot. Sajnos jelenleg ez az egyetlen olyan közgyógyos mérő amihez jár közgyógyra csík is, ha ez a fő szempont akkor nincs alternatívád.

blaci

Őstag
Szia Hangyusz!
Igen, jól látod...!;):D
Én is az AccuChek Go-t használom a Dcont Optimum tesztcsíkjaival, jó kis párost alkotnak. Tökéletesen működik, mivel a két csík (Go csík és az Optimum csík) egyforma. A Go csíkra nincsen támogatás, így az elég drága, viszont az Optimumot receptre fel lehet íratni…
Üdv.,
Laci

sünike

Új tag
Szia BLaci!
Van valami trükk,hogy a gép elfogadja az optimum csikot?
Mennyire valós eredményt mutat?
Csak azért kérdezem mert az accu-chek aktivomat kipróbáltam a Personalcsikkal(13) az Optimum Plusz optimum csikkal (7,9).Ez igy nem túl jó...

blaci

Őstag
Szia BLaci!
Csak azért kérdezem mert az accu-chek aktivomat kipróbáltam a Personalcsikkal(13) az Optimum Plusz optimum csikkal (7,9).Ez igy nem túl jó...

Szia Hangyusz!
Nem kell trükközni semmit, a két csík teljesen azonos. A kódolásuk működik másképpen, a Go egy chip kártyát használ ami a Go csík dobozában van, de ha megveszed a mérőt akkor is mindig találsz egyet a dobozba csomagolt csíkokhoz. Néha ki szoktam cserélni, de nem foglalkozom vele. Én sok összehasonlítást csináltam már, az eltérés a csíkok használatakor minimális. Ilyen különbség akkor is van ha egymás után kétszer mérsz, akkor sem lesz ugyanaz az eredmény. Általában 1 mmol alatt ill. azon belül volt/van az eltérés. Ez szerintem elfogadható, ha rendszeresen ugyanazt használod, akkor jól követhető az esetleges vc. ingadozás. A különböző gépeket és a csíkokat összehasonlítgatni ugyan lehet, de szerintem nem érdemes…
Sokat írtunk erről ebben a topikban is pár hónappal ezelőtt.
Az általad írt eltérés azért elég sok, én is azért váltottam a Go-ra az Dcont Optimumról mert tapasztalatom szerint is rendre "alámért".
A tényleges összehasonlításhoz megnézheted a blogomat, ha van kedved.

Katt ide ni!

2009. Januártól minden mérési eredményem fent van a táblázatokban. A kis bevezetőkben leírtam, hogy milyen gépet és csíkokat használtam a mérésekhez…
Pl.: A szeptemberi táblázatomban a Go mérővel és a hozzá való Go csíkokkal mért értékek szerepelnek, decemberben és most januárban is végig a Go mérőt az Optimum csíkokkal használtam.
A Go-t júniusban vettem és júliustól kezdtem használni, előtte a Dcont Optimum mérőt használtam a saját Optimum csíkokkal.
Üdv.,
Laci …aki a blogjába irkált erről (is) mindenfélét…!;):D

Ui.: Kedves Borka!
Köszi a segítséget, szóval, hogy a linket már bemásoltad!:dr_24:
Éppen meg akartam keresni, így legalább már nem kell...;):D

Szia BLaci!

BLaci nagyon szépen leírta, de én is megerősítem. A 2 csík egy és ugyanaz, mindkettőt a Roche gyártja.

sünike

Új tag
Szia B.Laci!
Köszönöm a választ,átnézem a blogodat ;)...
Megbizhatóbb az accu-chek Go mint az Optimum Plusz?
Én nem vagyok túl elégedet az optimummal elég sok bosszuságot okozott mostanában(elszálltak az adatok...):(

blaci

Őstag
Szia B.Laci!
Köszönöm a választ,átnézem a blogodat ;)...
Megbizhatóbb az accu-chek Go mint az Optimum Plusz?
Én nem vagyok túl elégedet az optimummal elég sok bosszuságot okozott mostanában(elszálltak az adatok...):(

Szia Hangyusz!
Véleményem szerint igen, megbízhatóbb, pontosabb, szebb, jobb, kisebb, hidegre, melegre, erős napfényre kevésbé érzékeny az AccuChek Go.
Számomra a másik nagy előnye az volt a váltáskor, hogy nagyon hasonlóan működnek, ezért igen könnyen ment az átállás a Go-ra az Optimumról...
Üdv.,
Laci ...aki mindkettőt használta már...és a Go mellett döntött!;):D

sünike

Új tag
Szia B.Laci!
Jól látom Meli képein,hogy hasonló a tokja a Gonak mint az aa-aktivnak?
Nem tudnál egy képet belinkelni ide nekem egymás mellé téve az Optimumot tokkal-vonoval :) és a Got?
Jaj és még egy kérdés...a Xeed mérő ujbegyszúroja jó?Kapható külön is vagy csak a géppel együtt?
Sűrű elnézést a rengeteg kérdezésért:dr_24::dr_24::dr_24:

borka

Őstag
Jaj és még egy kérdés...a Xeed mérő ujbegyszúroja jó?Kapható külön is vagy csak a géppel együtt?

Igen a szúró nagyon klassz,de csak a géppel együtt kapható.
Ha kicsit visszalapozol találsz képet mindegyikről.
De majd az illetékesek kielégítik a kérésed, én csak szúrót vállaltam.:D:cool:

borka

Őstag
Szerintem a többi Társaim azon dolgoznak ,hogy be linkeljék a képeket,ami egy kis időbe tellik,hogy ősszesedjék őket.

blaci

Őstag
Szia Hangyusz!
Elkészítettem neked a fotókat, ezek a saját gépeim.

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

7.JPG

Remélem ilyesmire gondoltál...
Az utolsó képen az látszik, hogy én hogyan használom, szóval a kettő kombinációja...;):D
Üdv.,
Laci ...aki reméli, hogy nem látszik a rendetlenség a szobámba...!;):D (Nagyon vigyáztam ám...!):dr_31::cool:;):D

borka

Őstag

Oldal tetejére