Szia BLaci!
Van valami trükk,hogy a gép elfogadja az optimum csikot?
Mennyire valós eredményt mutat?
Csak azért kérdezem mert az accu-chek aktivomat kipróbáltam a Personalcsikkal(13) az Optimum Plusz optimum csikkal (7,9).Ez igy nem túl jó...
Szia Hangyusz!
Nem kell trükközni semmit, a két csík teljesen azonos. A kódolásuk működik másképpen, a Go egy chip kártyát használ ami a Go csík dobozában van, de ha megveszed a mérőt akkor is mindig találsz egyet a dobozba csomagolt csíkokhoz. Néha ki szoktam cserélni, de nem foglalkozom vele. Én sok összehasonlítást csináltam már, az eltérés a csíkok használatakor minimális. Ilyen különbség akkor is van ha egymás után kétszer mérsz, akkor sem lesz ugyanaz az eredmény. Általában 1 mmol alatt ill. azon belül volt/van az eltérés. Ez szerintem elfogadható, ha rendszeresen ugyanazt használod, akkor jól követhető az esetleges vc. ingadozás. A különböző gépeket és a csíkokat összehasonlítgatni ugyan lehet, de szerintem nem érdemes…
Sokat írtunk erről ebben a topikban is pár hónappal ezelőtt.
Az általad írt eltérés azért elég sok, én is azért váltottam a Go-ra az Dcont Optimumról mert tapasztalatom szerint is rendre "alámért".
A tényleges összehasonlításhoz megnézheted a blogomat, ha van kedved.
Katt ide ni!
2009. Januártól minden mérési eredményem fent van a táblázatokban. A kis bevezetőkben leírtam, hogy milyen gépet és csíkokat használtam a mérésekhez…
Pl.: A szeptemberi táblázatomban a Go mérővel és a hozzá való Go csíkokkal mért értékek szerepelnek, decemberben és most januárban is végig a Go mérőt az Optimum csíkokkal használtam.
A Go-t júniusban vettem és júliustól kezdtem használni, előtte a Dcont Optimum mérőt használtam a saját Optimum csíkokkal.
Üdv.,
Laci …aki a blogjába irkált erről (is) mindenfélét…!

Ui.: Kedves Borka!
Köszi a segítséget, szóval, hogy a linket már bemásoltad!
Éppen meg akartam keresni, így legalább már nem kell...