Vércukormérők

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Beszélek még egy barátnőmmel is erről, hátha beszáll!!! Jó lenne, ha összejönnénk hárman :D
Molli, én is beszállós lennék, de várjál ezzel az Ausztráliával. Csiguval már "szaglásztunk", és egy szlovák oldalon is találtunk, de ott nincs rendelési lehetőség (egy patika oldala). Viszont van Németországban is és Angliában is. Az Osztrákoknál sajna csak az Aviva Nano van, amibe nem jó a Performa (Ideál) csík. (Osztrákiában két ismerősöm is utánajárt személyesen, ott tuti csak az Aviva van.) Külföldi megrendelésnél nagyon vigyázni kell a mértékegységre, mert a mg per dl mértékegységű nem jó. (nem tudom hol a per jelem)

Egy szlovák kirándulás biztos olcsóbb lenne, de ha rendelhető a németektől és télleg összefogunk páran, akkor az mégiscsak olcsóbb szállítási költség lesz, mint a világ másik végéről megrendelve.

(Most jól jönne az a nemrég regisztrált apuka, aki kamionos, és felajánlotta, hogy megvesz, elhoz, beszerez bármit, amit kérünk. Csigu, te biztos emlékszel rá. Hogy hova lesznek ezek segítőkész emberek? Az a Pisti is jól eltűnt, aki csak fényezte magát az Akadimpex zászlaja alatt. )

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Kata, én úgy találtam, hogy nem lehet rendelni Németországból, szerintem ott nem forgalmazzák. Találtam valami amcsi fórumot is, amin az a kérdés, hogy az "ausztrál performa" miben másabb az Avivánál, meg más helyeken is így hivatkoznak rá. Ha nem lehet rendelni neten sem, akkor szerintem 99.9999%, hogy nem lehet venni máshol. A szlovák honlapot meg lehetne kérdezni, de százat teszek az 1 ellen, hogy pont akkor lesz ott is Nano, amikor itt... csak be van harangozva. Ilyet csinált nálunk is már a Roche, nem is egyszer. A Multiclixet is hirdette fél évig, mire lett valóban, a net televolt vele, de rendelni nem lehetett. Szerintem a Nanoban is benne kell lennie a mg-ról mmol-ra váltó funkciónak, elvileg ez mindegyik gépben meg kell, hogy legyen, ami nem magyar :D Legalábbis az Accuchek gépei ezt szokták tudni. De tök igazad van, utána kell nézni, ezt meg kell kérdezni, hogy valóban tudja-e (vagy leszedem a használati útmutatót, abban benne kell lennie).
Mindenesetre, ha tudja a mmol/l-t, akkor valószínűleg olcsóbb ausztráliában a Nano, mint Szlovákiában, így a postaköltség is "elvész". Főleg, ha többen vesszük. Európában minden ilyen eüs termék lényegesen drágább az adók miatt. (a pumpák is, meg mondom, a Go vicces a maga 20 dollárjával... nálunk meg majdnem 20 ezer forint...).

umbra08

Aktív tag
Még csak Ausztráliában van ez a vc mérő, de csak azért került szóba, mert ugyanaz a csíkja, ami az Ideálba is passzol. (azaz passzol az Ideál csík ebbe a Performa Nanoba).
Ez egy új technológia, olvashatsz az Ideálról már (77es), alantabb írtam a kísérleteimet az Ideállal. És ezért döntöttem úgy, hogy szeretnék venni egy ilyen Nano-t, mert az Ideál csíkot (támogatva) tudom itthon megvenni és ahhoz tudnám használni ezt a Nano készüléket, ami sokkal pontosabb és jobb, mint az Ideál. Iszonyú kevés vér kell rá, nagyon könnyen felszívja a cseppet, egészen fantasztikus! Társulsz hozzánk? :)

Igen! :hurra:

tímeácska

Őstag
Kata, én úgy találtam, hogy nem lehet rendelni Németországból, szerintem ott nem forgalmazzák. Találtam valami amcsi fórumot is, amin az a kérdés, hogy az "ausztrál performa" miben másabb az Avivánál, meg más helyeken is így hivatkoznak rá. Ha nem lehet rendelni neten sem, akkor szerintem 99.9999%, hogy nem lehet venni máshol. A szlovák honlapot meg lehetne kérdezni, de százat teszek az 1 ellen, hogy pont akkor lesz ott is Nano, amikor itt... csak be van harangozva. Ilyet csinált nálunk is már a Roche, nem is egyszer. A Multiclixet is hirdette fél évig, mire lett valóban, a net televolt vele, de rendelni nem lehetett. Szerintem a Nanoban is benne kell lennie a mg-ról mmol-ra váltó funkciónak, elvileg ez mindegyik gépben meg kell, hogy legyen, ami nem magyar :D Legalábbis az Accuchek gépei ezt szokták tudni. De tök igazad van, utána kell nézni, ezt meg kell kérdezni, hogy valóban tudja-e (vagy leszedem a használati útmutatót, abban benne kell lennie).
Mindenesetre, ha tudja a mmol/l-t, akkor valószínűleg olcsóbb ausztráliában a Nano, mint Szlovákiában, így a postaköltség is "elvész". Főleg, ha többen vesszük. Európában minden ilyen eüs termék lényegesen drágább az adók miatt. (a pumpák is, meg mondom, a Go vicces a maga 20 dollárjával... nálunk meg majdnem 20 ezer forint...).

Nekem volt szerencsén alaposabban szemügyre venni egy Aviva Nanot. Nekem elhiheted Molli, hogy az Avivába NEM passzol a Performa csík - ergo az Ideál sem.
És ami még tuti fix és 100%, hogy a Nanon nem lehet állítani a mg/dl illetve mmol/l mértékegységet! Csak egyfajta mértékegységben mér, vagy egyikben, vagy másikban! Úgyhogy, nagyon oda kell figyelni a vásárláskor!
Szóval, már vagyunk hárman... :):D:cool:

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Timi, köszi, tudom, hogy az Aviva Nano-ba nem jó a performa csík. Van itthon Avivám és csíkom is, azt meg hamar leszűrtem, hogy az Aviva Nano az Aviva csíkkal megy sajna... lehet, hogy rosszul írtam, de amit írtam azt a Performa Nanoról írtam.
Hát akkor most az első, hogy meg kell tudakolni, hogy milyen mértékegységben mér az ausztrál perf.nano. Ezt az oldalt néztem először és ez itt ausztrál oldal, ad némi reményt, hogy a mintaképen mmol/l van :D http://www.accu-chek.com.au/au/products/metersystems/performanano.html
Megtudakolom, hogy biztosan tudjuk, hogy valóban mmol-os-e, hogy lehessen rendelni :D:D

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Megnéztem a használati útmutatóját és végig, az összes példaképen egymás mellett van két kép, egyik mmol/l-ben, a másik mg/dl-ben és oda van írva, hogy "vagy". Tehát létezik. Írtam annak a cégnek, akiktől érdemes lenne rendelni (ePharmacy), hogy tudnak-e mmol-osat szállítani.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Egyébként, hogy van ez, hogy a Combo-hoz adtak egy sima Performa készüléket? Vagy abba a controller részében van beleapplikálva egy performa?

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Megkérdeztem a Rochet, nyárra-őszre várható a Performa és a Performa Nano hazánkban. Engedélyeztetik... azt mondja meg nekem valaki, mit kell engedélyeztetni azon, amit a Combosok már használnak? De tök mindegy, mindig is ilyen volt ez az egész. Nem sikerült még túljutnom ezen agyilag, de beletörődöm

Úgyhogy, amint megvan a válasz az ePharmacy-től, én készen állok rendelni, ha ti is! Erre itt nálunk nem érdemes várni.

borka

Őstag
Hát egészen elképesztő eredmények születtek.
Volt egy ilyenem:
Ideál 8.7
Go készülék Go csíkkal 9.6
Go készülék Optimum csíkkal 9.8

Aztán ez, ami kiakasztott végleg:
Ideál 12.5
Go kész. Go csíkkal 15.6
Go kész. Optimum csíkkal 15.1

fél óra múlva:
Ideál 15.5 (!)
Go kész. Go csíkkal 15.5

Elképesztő, ezek után hogy bízzak meg ebben a készülékben?

Kedves Molli és a Többiek!

"Elképesztő, ezek után hogy bízzak meg ebben a készülékben?"
Ne haragudj ,de addig amíg egy labor méréssel nem veted össze az ÖSSZES gépedet ,addig hogy állíthatod,hogy pontatlan,vagy hogy hogyan bízzál meg benne.
Először is:
Két gépet összehasonlítani,(még ha ugyan azon elv alapján mér) akkor is felelőtlenség,mert a világon két egyforma dolog nincs.
A HbA1c-t ha csináltatsz egy napon,de több laborban annak az eredményei sem lesznek egyformák,pedig a HbA1c pár napig állandó.
A kapilláris vér pedig mindig változó,mivel a szervezetünkben a vegyi folyamatok mindig megújulnak.A szövetek közti állomány állandóan változik.
Mindegyikőtök használt már szenrort (CGMS) 4-5 nap alatt több mint 1000 mérést végez és regisztrálja a szövetközti glukózszint változást.
Másodszor:
Mindannyian többször leírtátok,hogy a gépek közti eltérés akár 40%-is lehet,de egy ugyanazon mérővel mért értékekben is 20-30 %-os eltérés megengedett.
Szeretnék egy olyan összehasonlítást is olvasni amikor arról számoltok be ,hogy elvittétek a laborba az összes vc.mérő készülékeket és a vénás vérből készült egy összehasonlítás,és melyik állt közelebb a labor méréséhez.(Accu-Chek Akitv, Go, Xceed, Mery, Dcont Pezsonál,Ideál,Aviva,és a fene tudja hány mérőtök van még)
Megértem,hogy vágyakoztok az új és a jobb kütyükre,de mintha egy kicsit túlzásba vinnétek a dolgokat.Az alatt pl.azt értem,hogy nagyon lebecsmérlitek a hazait,hol ott jóformán még semmit nem tudtok róla és csak feleslegesen hergelitek egymást.
Nekem ez a meglátásom.
Kimoderálhatjátok ha nem tetszik.
SÁNDOR

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Kedves Molli és a Többiek!

"Elképesztő, ezek után hogy bízzak meg ebben a készülékben?"
Ne haragudj ,de addig amíg egy labor méréssel nem veted össze az ÖSSZES gépedet ,addig hogy állíthatod,hogy pontatlan,vagy hogy hogyan bízzál meg benne.

SÁNDOR
Nem szeretek ezzel indokolni, de tudod 22 év és 2 terhesség után (amikor agybafőbe mérnem kellett) már tudom, hogy amikor 12.5-öt mutat az egyik és 15-öt a másik, akkor melyik lehet a valós. Amikor 4.1-et mutat az egyik és 5.1-et a másik (egyikre muszáj enni, másik megy egy tökéletes érték), akkor is tudom. Én elhiszem, hogy sokáig tart és nem is mindenki jut el ide, de van az az idő és tapasztalat, ami felülmúlja szabványokat ;)

De, talán a legjobb példa, ha azt mondom, hogy 77-es készülékek mellett több, mint 0.5-tel magasabb a HbA1c-m. És nem csak nekem. Erről már sokat írtunk itt a fórumon. Nem igazán érdekel a labor, a HbA1c-m és az, hogy irányítani tudjam a cukromat, az igen, az érdekel.
Egy ismerősömnek 10-es HbA1c-je volt, lecserélte a 77es gépét, mikor összemértük a gépeinkkel az ő értékeit és a legközelebbi HbA1c-je már 8 közeli volt. Évekig szenvedtem a 77-es alámérős gépekkel. Azóta tudom valóban kontrollálni a cukromat, amióta nem 77-es gépeket használok. Nem igazán izgat, hogy a laborban milyen méréseim lennének, megmondom őszintén. Az ismerősömet sem izgatja a HbA1c csökkenése után. De tényleg nem vagyok ezzel egyedül.
Áh, és még valami. Miután nap 10x általában megmérem a cukromat, hogy bírjam követni, mert nekem alapból baromi labilis a cukrom (és így végre képes vagyok 6-os HbA1c-t produkálni hosszú távon), így nem tudom hangsúlyozni eléggé, mennyire fontos, hogy PICIKE vércsepp kelljen, mert nem tudom, mennyit bírnak még az ujjaim!!! És az Ideál csíkjába (a "hipi szupi helyes" kis kütyükébe is, a Nanoba is) eszméletlen pici vér kell - és ez az, amiért baromira vágyom rá. Mert szeretném, ha még 10 év múlva is éreznék az ujjaimmal. Nem igazán érdekel, milyen modern és helyes a kis vc mérő.

borka

Őstag
Tudod Molli, sok mindenben biztosan igazad van,de csak előítéletek alapján nem szabad leócsárolni egy masinát amit 2 napja használsz.Majd akkor mondj véleményt,ha a laborban is összemértetek.
Az újakról csak annyit,hogy vannak olyan emberek akik,már több mint 30 éve használják a "bivaly bökőnek nevezett" újbegyszúrót és semmi bajuk.
Nagyon soknak viszont már (és gondolom Neked is) a legmodernebb Multiclix van.Te már ősidők óta a Softclix-et használod ami megint csak csúcs a hazaihoz képest.
S.

MPéter

Új tag
Sziasztok!

Nem karok senkit sem elkeseríteni, de a Nano-ba hiába teszitek bele az Ideal csíkját, nem fog vele mérni a következők miatt:
- Az Ideál csíkhoz nincs kódchip, a Nano viszont csak chippel működik.
- A Roche új chipjei tesztcsíkhoz vannak rendelve, és egy chippel csak 50-et lehet mérni a Roche készülékek esetében és azt is csak lejárati ideig, illetve első méréstől (felbontástól) 90 napig.
- Ha más chippel próbálod a tesztcsíkot, mint ami hozzá tartozik, hibaüzenetet ír ki a készülék.
- Ez azért van, hogy ne legyen értelme Magyarországról Ideál csíkot esetleg külföldre vinni, mivel külföldön ez a tesztcsík 25-30 Euro között kapható, míg az Ideál csík kb 10 Euro itthon.
Ezzel védi a Roche a saját tesztcsík piacát.

Üdvözlettel
Markovich Péter

tímeácska

Őstag
Sziasztok!

Nem karok senkit sem elkeseríteni, de a Nano-ba hiába teszitek bele az Ideal csíkját, nem fog vele mérni a következők miatt:
- A Roche új chipjei tesztcsíkhoz vannak rendelve, és egy chippel csak 50-et lehet mérni a Roche készülékek esetében és azt is csak lejárati ideig, illetve első méréstől (felbontástól) 90 napig.
- Ha más chippel próbálod a tesztcsíkot, mint ami hozzá tartozik, hibaüzenetet ír ki a készülék.
- Ez azért van, hogy ne legyen értelme Magyarországról Ideál csíkot esetleg külföldre vinni, mivel külföldön ez a tesztcsík 25-30 Euro között kapható, míg az Ideál csík kb 10 Euro itthon.

Üdvözlettel
Markovich Péter

Tényleg nem kötekedésképpen írom... De amit leírok, az tény!
Több Fórumos társam szeme láttára próbáltam ki az Ideál tesztcsíkjával a Combo Performa vércukormérőt... És működött a Performa cukormérő kontra Ideál tesztcsík mérés! Olyannyira működött, hogy az Ideál csíkjával kapott 6,0 mmol/l eredmény a Performa tesztcsíkkal visszamérve 6,0 mmol/l lett! Biztosan nem véletlen, hogy működött vele a Combo Performa, és tized pontossággal megegyeztek a kapott eredmények! Való igaz, hogy egy mérés nem mérés, egy eredmény nem eredmény. De technikailag kivitelezhető volt a mérés, a többit pedig majd meglátjuk! :cool:

tímeácska

Őstag
Sziasztok!

Üdvözlettel
Markovich Péter

Még mindig nem kötekedésképpen... :)
Kipróbáltam - pusztán kíváncsiságból -, hogy a Comboban levő 502-es jelzésű kódchippel lehet-e mérést elvégezni egy 456-os chiphez tartozó tesztcsíkkal. Lehet! És az eredmények megint csak tizedpontosságúak lettek.
Hogy miért kísérletezgetek? Mert kíváncsi vagyok! :cool::D

tímeácska

Őstag
Egyébként, hogy van ez, hogy a Combo-hoz adtak egy sima Performa készüléket? Vagy abba a controller részében van beleapplikálva egy performa?

Az új Roche-os pumpa neve hivatalosan Accu-Chek Spirit Combo. Ehhez tartozik egy vércukormérő, ami kvázi távirányítója a pumpának, tudnak egymással kommunikálni. Ennek a vércukormérőnek a neve a Performa Combo. :) A Performa név gondolom én a tesztcsík-kompatibilitás jelzője, úgy mint az Aviva Nano és a Performa Nano esetében, tehát a gép "típusa" Nano, de az egyik Aviva tesztcsíkkal, a másik Performa csíkkal működik (Aviva rendszernek is nevezik... Vagy éppen Performa rendszernek).

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Timi, köszi, tudom, hogy az Aviva Nano-ba nem jó a performa csík. Van itthon Avivám és csíkom is, azt meg hamar leszűrtem, hogy az Aviva Nano az Aviva csíkkal megy sajna... lehet, hogy rosszul írtam, de amit írtam azt a Performa Nanoról írtam.
Hát akkor most az első, hogy meg kell tudakolni, hogy milyen mértékegységben mér az ausztrál perf.nano. Ezt az oldalt néztem először és ez itt ausztrál oldal, ad némi reményt, hogy a mintaképen mmol/l van :D http://www.accu-chek.com.au/au/products/metersystems/performanano.html
Megtudakolom, hogy biztosan tudjuk, hogy valóban mmol-os-e, hogy lehessen rendelni :D:D
Ez a Cseh Köztársaság oldala: http://www.accu-chek.cz/glukometry-1-44.html
De kapható Chílében, Hondurasban, Peruban, sőt, még elmaradottabb, ill szegényebb Dél-Amerikai országban is.

Oldal tetejére