De igen,szoktam korrigálni!!!!
Vagy több inzulint viszek be,vagy kevesebbet eszek. Persze ilyeneket szoktam,ilyenekre rájöttem 9 év alatt lassan,megpróbálom a kevesebb kaját ugyan annyi bökéssel.
Az lesz majd amit mondtál különben!!!![]()
Értelek titeket!!!
22E számolt ki a doktornőm,mert a gyerekorvosi rendelőbe jóval magasabbat állítottak
Azt se mondták,hogy a bázist csak a lábba szabad adni!!
Szóval valamit kell csinálnom!!!
Én is mindig félek az eredménytől, sőt, a dokimnak be is szoktam harangozni, hogy most - szerintem - nem lesz olyan jó...de szerencsére mindig azt mondja, hogy.
- Teljesen rendben van.
Az a lényeg, hogy tartósan ne legyen 7 felett.
Tehát én ha bármi olyat eszem, amiben nem vagyok 100 %-ig biztos, étkezés után 1,5 órával mérek ...és korrigálok, ha kell.
Nálam is előfordul, hogy magas értékeket mérek, de rögtön korrigálok.
És hát ami mindennek az alapja, : a bázis inzulinadagok- időpontok legyenek tökéletesen beállítva.
+ sorolhatnám a többféle tényezőt, ami befolyásolja a cukrokat, de ez mindenkinek más és más és mindenkire máshogy hatnak a dolgok.
Én ha nem vagyok biztos magamban,akkor mérek.
Én is mindig félek az eredménytől, sőt, a dokimnak be is szoktam harangozni, hogy most - szerintem - nem lesz olyan jó...de szerencsére mindig azt mondja, hogy.
- Teljesen rendben van.
Az a lényeg, hogy tartósan ne legyen 7 felett.
Tehát én ha bármi olyat eszem, amiben nem vagyok 100 %-ig biztos, étkezés után 1,5 órával mérek ...és korrigálok, ha kell.
Nálam is előfordul, hogy magas értékeket mérek, de rögtön korrigálok.
És hát ami mindennek az alapja, : a bázis inzulinadagok- időpontok legyenek tökéletesen beállítva.
+ sorolhatnám a többféle tényezőt, ami befolyásolja a cukrokat, de ez mindenkinek más és más és mindenkire máshogy hatnak a dolgok.
Én ha nem vagyok biztos magamban,akkor mérek.
Kedves infopeti!
Készíted a vc profilt?
Hogy alakulnak a cukraid?
Milyen gyakran szoktad - különben - mérni a vc-et?
Az inzulin és szénhidrát adagot hosszú távra csak úgy lehet sikeresen változtatni, ha rendszeresen mérünk és vezetjük a vércukornaplót (kézzel írott vagy elektronikus formában). Egy hosszabb időszakban meghatározott vércukorszint diagramából következtetni tud a kezelőorvos a következő időszak HbA1c értékére és a diagram alapján biztosabban tudja az inzulin és szénhidrát adatok megváltoztatását javasolni.Az a baj,hogy nekem már 2xHgA1c-m is 11 - 12 körül volt és kezdem nagyon unni ezt a dolgot! És már valamit akarok ellene tenni!
Az a baj,hogy nekem már 2xHgA1c-m is 11 - 12 körül volt és kezdem nagyon unni ezt a dolgot! És már valamit akarok ellene tenni!