Ehhez nekem kéne egy jó dietetikus, akivel ezt meg tudom beszélni, átírja az étrendünket szh ilag is tartalmilag is, csak nincs jó tapasztalatom a dietetikusokkal kapcsolatban.
Kata!
Ez, akármerről is nézzük, javuló tendencia, és ez nagyon jó hír! Lesz itt ünneplés is, csak még egy kis türelem! Majd koccintunk, oké?
Sziasztok! Végre van egy kis időm.....Szívesen koccintanék Veled Kata, az aug-i HbA1c-m nekem is 8,0-s lett, bár jobbat vártam, az előző 8,7 volt. Nov. végen megyek újra, addig beszerzek valami jó itókát
.
Ez a reggeli utáni hirtelen vércukor emelkedés nálam is sokszor jelentkezik, de nem mindig és nem tudom, hogy mi az oka. Lehet, hogy összefüggésben van a stresszel is, nálam pl. hétvégén, mikor nem megyek dolgozni, ritkábban jelentkezik. Illetve ilyenkor később is van a reggeli, ez biztos, hogy csökkenti nálam a kilengést. Talán érdemes lenne nektek is későbbre tenni a reggelit, ha van rá lehetőség.... mivel az látszik hogy az inzulin csúcsa később van, hogy próbáljam meg előszőr azt hogy étkezés előtt 10 perccel indítsam el az inzulint ugyanúgy törve 50-50 % ba, és nézzük meg így ha nem jó akkor ugyanígy csak a törésen változtassak, akár 70-30 % ig, ha így sem, akkor hozzam még előrébb a reggeli inzulinbeadást, az étkezés elé 15 perccel mondjuk.
Kérdésem lenne: hogy tudjátok, meddig "szabad" lemenni a hgba1c-vel? Nekem most 6,8 - hajtsak a 6-ra vagy áljak meg?
Vagy kérdezzem a diabetológusomat???
Vigyázni kell tényleg,hogy a jó értéket ne a sok hipo okozza,hanem a sikeres céltartományban mozgás!![]()
A gyakori hipózások utáni reaktív hyperglykémiáknak köszönhetően a HgbA1C érték könnyen emelkedik.
Nekem volt már 4,5 is de nem volt az olyan jó
Ez is igaz.Eszembe is jutott és...Volna is egy kérdésem!Összefüggésben van-e a hipo mértéke,az utána várható magas érték mértékével?Szóval,hogy hinta elven működik-e?És újra:van-e valakinek még ha az esetek többségében elbénázott is,de elméletileg jónak nevezhető megoldása?És ha a HgA1c 4,1-től mehet,akkor egy ilyen érték milyen hétköznapi vc-t feltételez vaj'?B.Laci táblázata fönt van,mint aki nem is beteg olyan értékek,tuti,hogy nincs titkos kilengés.Mégsem produkál 4,1-et.Ez viszont feltételez valaki olyasvalakit,aki tud somogyi nélkül hipozni.Hogy csinálja?
Mit jelentett ez vc-ben?
Igen, én tudok késöbbi Somogyi nélkül is hypózni de hogy miért arra még nem jöttem rá. Egyébként olyankor nekem is emelkedik a cukim de nem ugrik fel jelentősen, csak 2 - 3 mmol-t.