Vércukor érték HbA1c

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Kata, te miket tudsz :)
Valóban, legközelebb májusban tudom elvégeztetni TB finanaszírozással, a program szerint pedig április végén lesz aktuális.
Hja, kb fél órával maradtam le a győri programról. Alig bírtam megemészteni, hogy valamiből kimaradtam. A csepeli csapatban van Borka, talán még találkoztatok is, de ha nem, akkor Kismaroson fogtok.

vighkata

Én magánlaborban is szoktam csináltatni: kb 2000-2500 Ft. S volt már eltérés nálam is. Amúgy szerintem ezért célsterű mindig egy fruktózamint is csinálni a HbA1c mellé.

Költői a kérdés, de nem értem nincs labor hitelesítés, valami egységes cucc, ami alapján csak éppen minden labor a hibahatáron belül mozoghatna, különben meg egy minta több laboros vizusgálatánál ugyanannak az eredménynek kellene kijönni????? Hogy lehet ekkora különbség????
Van hitelesítés, én inkább azt nem értem, hogy mihez képest hitelesítenek, hiszen a hitelesítésnek pont az lenne a lényege, hogy egy etalonhoz viszonyítva mérjen pontosan.
Az én laborpapírom alján ott van a hitelesítés dátuma.

vighkata

Igen, leírta az okokat, de már gőzőm nincs: sem az okokról, sem , hogy hol olvastuk.
Ha 7-8-as értéket veszünk, és egy egész egység, vagy több az eltérés, az nagyon is jelentős.

Csak egy példa az én értékem, és vegyük alapul, hogy a csepeli labor a pontos. Nekem legutoljára 7,7-et mértek Dunaújvárosban, ami a jócskán fölötte van a kívánatos 7%-os értéknek. Csepelen mérve pedig 6,5-6,8 között lenne? Amin még lenne mit javítani, de azért az már egy igencsak jó eredmény.

Vagy fordítsuk meg a dolgod. A csepeli labor a pontatlan, és ott mérnek valakinek egy 6,5-öst, és nyugodtan hátradől, mondván, nagyon jó értékei vannak, holott a valóságban a 7-7,5% fölötti értéket pengeti, csak nem tud róla.

Egy labor értéknek pontosnak kéne lennie, hogy az orvos is és a páciens is tudjon mihez terápiát módosítani.

dg

Őstag
Ez így igaz. Rögtön eszembe is jutottál a dunaújvárosi laborral!
Akárhogy is, ez a helyzet nagyon elbizonytalanító, ezért rossz is.
Ha valaki megtud valami érdemit szakembertől, vagy véletlenül szembefut vele az az írás, amit emlegetünk itt hányaveti módon, akkor írja le. Jó lenne tudni, mi a helyzet valójában!

vighkata

Én tuti, hogy meg fogom kérdezni az én doktoromat, de én csak áprilisban megyek hozzá. Akkor lesz meg a következő eredményem is.

A dokim nem fogad el más laboreredményt, csak a saját, általa ismert laborét. Ha jól emlékszem, arra hivatkozik, hogy a meghatározás módszerében van különbség és ebből adódhat eltérés. No de ekkora? Az eltéréssel sem lenne semmi baj, ha a referenciatartomány is ilyen mértékben eltérne.

Számoltam vércukormérések átlagát. Alapvetően az Optium Xceed mérőt használom, de ez kb. 10-20-25 %-kal többet mér a számomra évek óta bevált Personalnál. Egy csomó összehasonlító mérés alapján az Xceed eredményeit mindig átszámítom Personal-értékekre is. 2 havi vércukormérés átlagát kiszámolva a korábban itt a fórumon is megjelent képlettel (átlagos vércukorszint (mmol/l) = (1,6 x HbA1c) - 2,6) a következő jött ki:
jan.22.
Optium Xceed: átlag vc. 10,2; számított HgA1c=8,0
D-Cont Personal: átlag vc. 8,5; számított HgA1c=6,9
Csepeli labor: 7,7
feb.12.
Optium Xceed: átlag vc. 10,4; számított HgA1c=8,1
D-Cont Personal: átlag vc. 8,6; számított HgA1c=7,0
Dunaújvárosi labor: 8,5

A Cukorbeteg Élet táblázata szerint valahol 7 és 8 között kellene lennie a HgA1c-nek.

HbA1c (%) -- átlagos vc szint (mmol/l)
5 -- 5,3
6 -- 6,4
7 -- 8,5
8 -- 10
9 -- 11,7
10 -- 13,3
11 -- 14,6
12 -- 16,5
13 -- 18,2
14 -- 19,8
15 -- 21,4

(Forrás: Cukorbeteg Élet: 2008. 4. szám. 18.old.) (<--- idézet korábbi hozzászólásból)

Ezekszerint a csepeli lehet közelebb a valósághoz. (Legalábbis nagyon remélem) Az októberi vizsgálat alkalmával egy külső laborral (valahol Budapesten) is megvizsgáltatták, az 0,2-el mért magasabbat a csepelinél.

Mint nemrég megtudtam, a mérők eltérése +/- 15 % lehet, tehát egymás között akár 30 % különbség is előfordulhat. Laborkörülmények között viszont közel 10 % eltérést soknak tartok.

(Visszaolvasva most látom, hogy rosszul írtam a dunaújvárosi eredményt: nem 8,8-at, hanem 8,5 -öt mértek, de ez a lényegen azt hiszem nem változtat)

dg

Őstag
Robi!

Ez így elég megnyugtató, nem? Jól látszik, hogy a csepeli eredmény tűnik valósabbnak. Ráadásul ott az a másik, 0,2-es eltérésű bp-i eredmény, ami szintén a csepelihez áll közelebb. Szerintem ne is rágd magad ezen tovább! :)

Ez viszont sejtet egy jó hírt, Kata! Ugyan egy eredmény alapján nem jelenthetünk ki semmit, mert ugyebár felettébb óvatosak vagyunk, de azért több, mint gyanús, hogy esetleg Dunaújvárosban "felüllicitálnak", elég rendesen!

Köszönöm, Robi, hogy leírtad!

(Egyébként nekem is valami olyasmi dereng halványlilán, hogy a mérési módszerek különbözőségéből adódik az eltérés.)

Zsu77

Új tag
jan.22.
feb.12.

Nem tudom,lehet,hogy nehéz a felfogásom,de nekem ebből csak az jön le,hogy az optimum a pontosabb.Mindkét HgA1c-nél az optimummal mért és abból számolt megközelítő érték áll közelebb mindegyik labor eredményhez:
optimum:8,0 - csepel:7,7
optimum:8,1 - dújv: 8,5
Tudom,hogy csak 3 hét telt el és még beleesik az előző időszakból is,de nem aztat izéltük itt korábban,hogy nagyon sokat nyom a latba az,hogy az utolsó pár hét milyen volt?Vagy már megint keverem a szezont a fazonnal?De nem valami ilyesmit?Robi,nem volt rosszabb az a 3 hét,netán hozzá csapva még előtte egy pár hetet?Ezek friss "tapadások"és egy esetleges jó kezdet már nem tud olyan súllyal bírni.Nem csak erről van szó?Kíváncsi leszek,hogy a következő labornál mennyit nyom a latba.A látványosság akkor jönne ki,ha most jönne egy szuperjó időszakod,az egyértelművé tehetné a kérdést.

Zsu77

Új tag
Robi!

(Egyébként nekem is valami olyasmi dereng halványlilán, hogy a mérési módszerek különbözőségéből adódik az eltérés.)

Nekem is...
de szerintem ez akkor is sok,ha eltérésről beszélünk olyan esetben,ami ugyebár ugyanaz kéne,hogy legyen,történetesen,hogy ugyanaz a Robi jelent meg mindkét labornál...:rolleyes:

vighkata

Robi, én is köszönöm, hogy ezt a precíz "nyomozásodat" megosztottad velünk, azt hiszem mindannyiunknak nagyon hasznos infókkal szolgáltál.

Grácia, nekem is az ugrott be azonnal, hogy ez nekem jó hír. Bánom is én, hogy a dujv-i labor magasabbat mér, ez legalább azt jelenti, hogy a valóság jobb, mint ami a papíron van.

Persze azért bosszantó, hogy nem pontos egy labor mérése, mert ez ezek szerint nem csak a dújv-i laborra lehet érvényes, hanem ország több laborjára igaz lehet. Ahol pedig hamisan jobb eredményt mutat, ott a cukorbeteg hamis illúziókba lengetheti magát (és az orvosa is elégedett lehet).

vighkata

Nem tudom,lehet,hogy nehéz a felfogásom,de nekem ebből csak az jön le,hogy az optimum a pontosabb.Mindkét HgA1c-nél az optimummal mért és abból számolt megközelítő érték áll közelebb mindegyik labor eredményhez:
optimum:8,0 - csepel:7,7
optimum:8,1 - dújv: 8,5
Tudom,hogy csak 3 hét telt el és még beleesik az előző időszakból is,de nem aztat izéltük itt korábban,hogy nagyon sokat nyom a latba az,hogy az utolsó pár hét milyen volt?Vagy már megint keverem a szezont a fazonnal?De nem valami ilyesmit?Robi,nem volt rosszabb az a 3 hét,netán hozzá csapva még előtte egy pár hetet?Ezek friss "tapadások"és egy esetleges jó kezdet már nem tud olyan súllyal bírni.Nem csak erről van szó?Kíváncsi leszek,hogy a következő labornál mennyit nyom a latba.A látványosság akkor jönne ki,ha most jönne egy szuperjó időszakod,az egyértelművé tehetné a kérdést.
Növényke, olvasd el Robi első üzijét ezzel kapcsolatban, ott leírta, hogy a közbeeső 3 hétben nem volt érdemi változás, ami indokolná a labor eltéréseket.
Meg ha HbA1c-ről van szó, akkor az nem az elmúlt 3 hétről szól, hanem az elmúlt 2-3 hónapról.

Meg ezt nézd át kérlek még egyszer, és úgy értelmezd. A cukormérő közel azonos értéket mutat, a labor között van a lényegi különbség.

jan.22.
feb.12.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
jan.22.
feb.12.
Nem csinált valaki ilyen összehasonlítást a Péterfyvel? :D Engem nagyon érdekelne...
Az Optimum egy más mérési elven működik, már írtam a vcmérős topikba sokszor erről, hogy ez a felszívós csík sokkal pontosabb és közelebbi értéket mutat a vénáshoz, tehát valósabb. A personal az én tapasztalataim alapján is alámér, erről is sokat írtam már és én ezért is használom az accucheket personal csíkkal, mert így együtt ez a kettő adott eddig legközelebbi értéket az ilyen felszívós csíkok mérési eredményéhez, tehát a vénáshoz. Sokan pont ezért nem akarták így használni az accucheket, merthogy akkor fölémér a personal csíkkal, de pont ez a lényeg benne, így még optimálisabb értékeket tudok produkálni. Amióta így mérek, átlag 0.5-tel alacsonyabb a HgA1c-m. És nem mellesleg így a legolcsóbb is és az accuchek meg nagyon megbízható gép, tényleg nem értem, miért nem csinálják ezt sokan, talán még mással nem is találkoztam, aki így mérne.
De visszatérve a HgA1c mérésre. Szerintem is alacsony a csepeli, de igazán releváns csak akkor lenne, ha valóban egy kémcsőből néznék egyszerre a kettőt, mármint a 2 helyen. Az is lehet, hogy ahogyan a vc mérőknél is %-os eltérés van, minél magasabb a HgA1c, annál nagyobb eltérés figyelhető meg a 2 diabrendelő között, tehát lehet, hogy egy 6.0-ás valós hgA1c-nél a csepeli mutatna 5.9-et és a dújvárosi meg 6.2-t, amik már egyenértékűek. Szóval csak azt akarom kihozni ebből, hogy mindegy, hol mérik, az látszik, hogy a tartományon felül van-e és lehet, hogyha normál érték lesz majd, akkor már nem lesz ekkora eltérés. A 7.7 és a 8.5 is magas, mindkettőt le kell hozni. Egyébként én nem annyira adok a HgA1c mérésekre, mert sokminden befolyásolhatja, ugye a mérési technikáktól kezdve, mint itt is látszik, betegség, hormonok, akármi és nem tudják az orvosok pontosan megmondani, hogy mi befolyásolja, ezért ez egy közelítő érték kell, hogy legyen, csak nagyjából érdemes figyelni, hogy magas-e vagy sem. És azt is tudjuk, hogy vannak, akiknek gyönyörű cukrok és nulla szövődmény mellett is 7 körüli ez és vannak, akiknek nem jó cukrok és szövődmények mellett 6, tehát tényleg vannak olyan tényezők, amikről az orvosok sem tudnak, csak sejtik, hogy nem kizárólag a cukor befolyásolja - mindenesetre a lényeget ki lehet szűrni belőle, nagyságrendi változást csak a cukoranyagcsere tud okozni a HgA1cben.

blaci

Őstag
Sziasztok!
Jártam-keltem délután. Jártamban-keltemben beugrottam a rendelőbe a laborleletemért amin a HbA1c értékem: 5.0 - :mrgreen:

vighkata

Amit Robi belinkelt, abból én is kiemelnék egy fontos tényezőt, szerintem Molli, te erre is utaltál. Tehát az, hogy egy 7-es értékhez milyen egészségi állapot társul, ahhoz az is támpontot ad, hogy az a 7-es milyen cukiból tevődik össze.

"A HbA1c kapcsán meg kell jegyezni: ez átlagos vércukorértékeket tükröz. Például egy azonos, tehát 7 százalékos HbA1c szint mellett az egyik betegnél 2,5–25 mmol/l közötti vércukor-ingadozások is elõfordulhatnak, a másiknál a szélsõ értékek esetleg csak 4–9 mmol/l között mozognak."

Laci, a te 5,0-ös értéked valóban egy jó cukoregyensúlyból tevődik össze, ezt látjuk a letöltéseiden is.
Garutula, a jó értékhez.

vighkata

Tudom,hogy csak 3 hét telt el és még beleesik az előző időszakból is,de nem aztat izéltük itt korábban,hogy nagyon sokat nyom a latba az,hogy az utolsó pár hét milyen volt?Vagy már megint keverem a szezont a fazonnal?

Szerintem te erre gondoltál az utolsó 3 héttel (ez is Robi linkjéből van):

"Figyelmet érdemlõ szempont, hogy a HbA1c ugyan az elõzõ 6–8 hét átlagos vércukorszintjét tükrözi, de értéke az átlagnál alacsonyabb, ha az utolsó 10–20 napon lefelé, illetve magasabb, ha ebben az idõszakban felfelé mozognak a vércukrok."

Itt inkább te azt keverted össze, hogy nem az elmúlt 3 hét változása a lényeg, mert az nem jelentős, hanem a különböző laborokban levett minta eredménye.

Egyébként ahhoz, hogy egy utolsó 3 hét 0,9-1,1%-kal megváltoztassa a HbA1c eredményt, ahhoz annak a 3 hétnek nagyon drasztikus változásnak kell lennie.

vighkata

Nem nagyon tudok mással példálozni, mint magammal. 3-3-3 havonta a javulásom 0,6-0,6-0,4%-ot tettek ki, ami már jelentős javulásnak minősülnek a negyedévek alatt.

De ugyanígy régebben volt néhány tizedes romlás is, és nem kizárt, hogy a következő, vagy nem mutat változást, vagy egy picit rosszabb lesz. Ahhoz, hogy nekem a következőnél a 7,7-ből produkáljak egy 6,0-6,5-öt, ahhoz holnaptól nem mehetne 8-9 fölé a cukim, de talán még addig sem.

rgyörgy

Új tag
Nem csinált valaki ilyen összehasonlítást a Péterfyvel? :D Engem nagyon érdekelne...
Az Optimum egy más mérési elven működik, már írtam a vcmérős topikba sokszor erről, hogy ez a felszívós csík sokkal pontosabb és közelebbi értéket mutat a vénáshoz, tehát valósabb. A personal az én tapasztalataim alapján is alámér, erről is sokat írtam már és én ezért is használom az accucheket personal csíkkal, mert így együtt ez a kettő adott eddig legközelebbi értéket az ilyen felszívós csíkok mérési eredményéhez, tehát a vénáshoz. Sokan pont ezért nem akarták így használni az accucheket, merthogy akkor fölémér a personal csíkkal, de pont ez a lényeg benne, így még optimálisabb értékeket tudok produkálni. Amióta így mérek, átlag 0.5-tel alacsonyabb a HgA1c-m. És nem mellesleg így a legolcsóbb is és az accuchek meg nagyon megbízható gép, tényleg nem értem, miért nem csinálják ezt sokan, talán még mással nem is találkoztam, aki így mérne.

<LINK href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml" rel=File-List><STYLE> <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Arial CE"; panose-1:2 11 6 4 2 2 2 2 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:536902279 -2147483648 8 0 511 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p.MsoBodyText, li.MsoBodyText, div.MsoBodyText {margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:14.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </STYLE>Ugyanazzal a personal csíkkal, mérek először a D cont personállal, majd mindjárt utána az accu chek géppel. A D cont personal gép össze lett hasonlítva a vénás vérrel mért értékkel, és egyforma értéket mért, tehát pontos a szerkentyű. Az azonos színű két adat, ugyanazzal a csíkkal mért érték.
<TABLE style="WIDTH: 398pt; BORDER-COLLAPSE: collapse" cellSpacing=0 cellPadding=0 width=527 border=0><COLGROUP><COL style="WIDTH: 51pt; mso-width-source: userset; mso-width-alt: 2486" width=68><COL style="WIDTH: 25pt; mso-width-source: userset; mso-width-alt: 1206" width=33><COL style="WIDTH: 24pt; mso-width-source: userset; mso-width-alt: 1170" width=32><COL style="WIDTH: 27pt; mso-width-source: userset; mso-width-alt: 1316" width=36><COL style="WIDTH: 26pt; mso-width-source: userset; mso-width-alt: 1243" width=34><COL style="WIDTH: 25pt; mso-width-source: userset; mso-width-alt: 1206" width=33><COL style="WIDTH: 26pt; mso-width-source: userset; mso-width-alt: 1280" width=35><COL style="WIDTH: 29pt; mso-width-source: userset; mso-width-alt: 1389" width=38><COL style="WIDTH: 28pt; mso-width-source: userset; mso-width-alt: 1353" width=37><COL style="WIDTH: 26pt; mso-width-source: userset; mso-width-alt: 1280" width=35><COL style="WIDTH: 26pt; mso-width-source: userset; mso-width-alt: 1243" width=34><COL style="WIDTH: 28pt; mso-width-source: userset; mso-width-alt: 1353" span=2 width=37><COL style="WIDTH: 29pt; mso-width-source: userset; mso-width-alt: 1389" width=38><TBODY><TR style="HEIGHT: 11.25pt; mso-height-source: userset; mso-yfti-firstrow: yes; mso-yfti-irow: 0" height=15><TD class=xl65 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #f0f0f0; WIDTH: 51pt; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; HEIGHT: 22.5pt; BACKGROUND-COLOR: transparent" width=68 height=30 rowSpan=2>Personal </TD><TD class=xl67 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #f0f0f0; WIDTH: 25pt; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; BACKGROUND-COLOR: lime" width=33 rowSpan=2>5,8</TD><TD class=xl69 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #f0f0f0; WIDTH: 24pt; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; BACKGROUND-COLOR: transparent" width=32 rowSpan=2>5,0</TD><TD class=xl67 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #f0f0f0; WIDTH: 27pt; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; BACKGROUND-COLOR: lime" width=36 rowSpan=2>6,5</TD><TD class=xl69 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #f0f0f0; WIDTH: 26pt; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; BACKGROUND-COLOR: transparent" width=34 rowSpan=2>7,2</TD><TD class=xl67 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #f0f0f0; WIDTH: 25pt; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; BACKGROUND-COLOR: lime" width=33 rowSpan=2>4,0</TD><TD class=xl69 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #f0f0f0; WIDTH: 26pt; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; BACKGROUND-COLOR: transparent" width=35 rowSpan=2>6,8</TD><TD class=xl67 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #f0f0f0; WIDTH: 29pt; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; BACKGROUND-COLOR: lime" width=38 rowSpan=2>4,6</TD><TD class=xl69 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #f0f0f0; WIDTH: 28pt; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; BACKGROUND-COLOR: transparent" width=37 rowSpan=2>5,9</TD><TD class=xl67 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #f0f0f0; WIDTH: 26pt; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; BACKGROUND-COLOR: lime" width=35 rowSpan=2>5,7</TD><TD class=xl69 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #f0f0f0; WIDTH: 26pt; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; BACKGROUND-COLOR: transparent" width=34 rowSpan=2>6,6</TD><TD class=xl67 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #f0f0f0; WIDTH: 28pt; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; BACKGROUND-COLOR: lime" width=37 rowSpan=2>4,6</TD><TD class=xl69 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #f0f0f0; WIDTH: 28pt; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; BACKGROUND-COLOR: transparent" width=37 rowSpan=2>7,8</TD><TD class=xl67 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: #f0f0f0; WIDTH: 29pt; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; BACKGROUND-COLOR: lime" width=38 rowSpan=2>4,3</TD></TR><TR style="HEIGHT: 11.25pt; mso-height-source: userset" height=15></TR><TR style="HEIGHT: 11.25pt; mso-height-source: userset; mso-yfti-irow: 1" height=15><TD class=xl65 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext; BORDER-LEFT: #f0f0f0; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; HEIGHT: 22.5pt; BACKGROUND-COLOR: transparent" height=30 rowSpan=2>Accu chek </TD><TD class=xl67 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext; BORDER-LEFT: #f0f0f0; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; BACKGROUND-COLOR: lime" rowSpan=2>6,1</TD><TD class=xl69 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext; BORDER-LEFT: #f0f0f0; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; BACKGROUND-COLOR: transparent" rowSpan=2>5,0</TD><TD class=xl67 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext; BORDER-LEFT: #f0f0f0; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; BACKGROUND-COLOR: lime" rowSpan=2>6,7</TD><TD class=xl69 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext; BORDER-LEFT: #f0f0f0; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; BACKGROUND-COLOR: transparent" rowSpan=2>8,2</TD><TD class=xl67 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext; BORDER-LEFT: #f0f0f0; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; BACKGROUND-COLOR: lime" rowSpan=2>3,4</TD><TD class=xl69 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext; BORDER-LEFT: #f0f0f0; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; BACKGROUND-COLOR: transparent" rowSpan=2>7,5</TD><TD class=xl67 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext; BORDER-LEFT: #f0f0f0; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; BACKGROUND-COLOR: lime" rowSpan=2>4,6</TD><TD class=xl69 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext; BORDER-LEFT: #f0f0f0; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; BACKGROUND-COLOR: transparent" rowSpan=2>6,4</TD><TD class=xl67 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext; BORDER-LEFT: #f0f0f0; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; BACKGROUND-COLOR: lime" rowSpan=2>5,9</TD><TD class=xl69 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext; BORDER-LEFT: #f0f0f0; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; BACKGROUND-COLOR: transparent" rowSpan=2>6,9</TD><TD class=xl67 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext; BORDER-LEFT: #f0f0f0; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; BACKGROUND-COLOR: lime" rowSpan=2>4,3</TD><TD class=xl69 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext; BORDER-LEFT: #f0f0f0; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; BACKGROUND-COLOR: transparent" rowSpan=2>9,0</TD><TD class=xl67 style="BORDER-RIGHT: #f0f0f0; BORDER-TOP: windowtext; BORDER-LEFT: #f0f0f0; BORDER-BOTTOM: black 1pt solid; BACKGROUND-COLOR: lime" rowSpan=2>3,9</TD></TR><TR style="HEIGHT: 11.25pt; mso-height-source: userset" height=15></TR></TBODY></TABLE>

Oldal tetejére