Cukorbeteg gyermek

Zsu77

Új tag
Jajj, hát kiisett a zén agyamul, hogy Növényke férje Szabolcs. Hű, mint kapok én ezért Növénykétől, lehet, hogy meglocsol?

Hát ma egésznap ezen agyaltam,hogy "mit mondok majd szépet és jót..."
Végülis el akartalak zavarni Pumpáshoz,hogy na,kérdjed meg!De mán tudom,hogy tudod azt,amit ő is tud és lassan már csak az nem,aki nem akarja!...:rolleyes::cool:

Zsu77

Új tag
Szia d.g!Azt hiszem már egyszer régen leírtam, de lehet, hogy sokkal visszább van.Én emlékeztem...:rolleyes:Tavaly december óta cukorbeteg a kislányom, aki éppen előtte töltötte be az 5. életévét.A szülinapi buliján már valószínűleg cukros volt, de ekkor még "nagykanállal" habzsolta a tortát.Miután már egy hete rengeteget ivott és 10 percenként járt wc-re, felfázás gyanújával levittük az orvoshoz.A vizeletből egyből kimutatta a +++ cukrot.Azonnal laborba, majd onnan kórházba kerültünk 23-as cukorral.1,5 hét után jöhettünk haza.NAgyon próbáltam odafigyelni az orvosok és a dietetikusok minden szavára és miután a feleségem Szepi,most megharagudol?Én totál nőnek gondoltalak...:shock: maradt bent a kórházban a kicsivel, én belevetettem magam a tanulásba.Rengeteget olvastam könyvekből, a neten és összeismerkedtünk szintén cukros szülőkkel.Az , hogy van tudás a tarsolyomban enyhe túlzás, bár bevallom ez a legfőbb célom, a kislányom érdekében.Utólagos elnézést, ha valakit kijavítottam, de én alapvetőnek tartom, hogy tudjuk mi a különbség a glukagon, a glikogén, a glukanon , a glukóz és a glucagen hypokit Hűűű...kened-vágod!Én idén jelentkeztem fősulira,te nem akarol ilyent??? között.Röviden ennyi.Túlságosan belefolyni viszont azért nem akartam ebbe a fórumba, mert itt már túlságosan családias a hangulat, félszavakból is megértitek egymást én meg csak lesek, mint Peti a lavorban, hogy miről is van szó. Kedves Peti!Érezd magad otthon!(néha vannak humorizálások a másikon,nehogy felvedd!);)[/quote]

:cool::cool::cool::)

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Hát ma egésznap ezen agyaltam,hogy "mit mondok majd szépet és jót..."
Végülis el akartalak zavarni Pumpáshoz,hogy na,kérdjed meg!De mán tudom,hogy tudod azt,amit ő is tud és lassan már csak az nem,aki nem akarja!...:rolleyes::cool:
Annak meg uccse mongyuk meg, lassan nem lesz likas oldalas közöttünk. Ez így nem mehet tovább. Na majd kitalálok valamit.

vighkata

Növényke, átfordultuk magunkat márciusba, nem kéne meglátogatnod a doktor nénit? Mert a patikusok reszketve várnak mán minket készlet megszabadulási szándékkal. Ebből a reszketés a tuti.

Zsu77

Új tag
Növényke, átfordultuk magunkat márciusba, nem kéne meglátogatnod a doktor nénit? Mert a patikusok reszketve várnak mán minket készlet megszabadulási szándékkal. Ebből a reszketés a tuti.

Ja,tudom...szerintem két hét múlva kedden tudnám őt elzavarni a sebészetre.:mad:Jövőhéten megyünk a kórházba kötszerért,megpróbálok azért ott is kikönyörögni receptet,hogy na,meg igazán...De ha jársz feléjük,akkor mond meg,hogy jövünk-jövünk,csak lehet a végefelé.De a 10-et egész pénzért elviheted,hogy ne féljenek olyan naon...:p:?

vighkata

Ja,tudom...szerintem két hét múlva kedden tudnám őt elzavarni a sebészetre.:mad:Jövőhéten megyünk a kórházba kötszerért,megpróbálok azért ott is kikönyörögni receptet,hogy na,meg igazán...De ha jársz feléjük,akkor mond meg,hogy jövünk-jövünk,csak lehet a végefelé.De a 10-et egész pénzért elviheted,hogy ne féljenek olyan naon...:p:?
nélküled egy tappottatt se nem. Egy repectes, egy petákos, de eccerre, és csak veled. Én sem hagytam, hogy felszállj a zalaegerszegi buszra. Nna

vighkata

Kedves Anyukák!
Amióta többen leírtátok a gyerkőcöknél a hipo, vagy a hiper tüneteit, láttatok-e a gyerkőceiteknél olyan jelzést, amit eddig nem vettetek észre, de mástól olvasva ráismertetek?

dg

Őstag
Én nem találtam ilyet.
Azt látom, hogy ha összeségében nézzük a tüneteket, az beleillik az általános leírásokba. Ezen belül pedig jönnek az egyéni jellemzők.

Zsu77

Új tag
Nekem volna egy sürgősebb-fajta-féle kérdéském...
Hogyan lehet mixtarddal kijönni a hintából?
Erzsiék járnak 2 és 18 között egy pár napja kb.Mivel én totál ződ vagyok a kevert inz.hoz,az már nekem magas,így gyorsra csak a következőket tudtam mondani,de megígértem,hogy feljövök a kérdéssel,mert vannak/voltak itt páran mixtardosok...szóval:
1.próbálja meg a hipokat kivédeni
2.18-ra ne korrigáljon rögtön 1E-vel,hanem nézze meg fél óra múlva,hogy merre tart a cuki és milyen ütemben.(éjszaka volt 18,erre korrigált 1E-vel és reggelre 2,8-al keltek)
Tutira,hogy somi miatt magas,mert előtte reggel volt 3,1,azelőtt reggel: 3,9,a kettőközti éjszaka 14.Remélem érthetően írtam le...

vighkata

Én nem találtam ilyet.
Azt látom, hogy ha összeségében nézzük a tüneteket, az beleillik az általános leírásokba. Ezen belül pedig jönnek az egyéni jellemzők.
Nekem az volt újdonság, hogy néhány gyerkőc a hipernél hisztisebb, vagy sokkal mozgékonyabb. Rám akkor is az átment rajtam az úthenger szindróma jellemző, vagy az hogy nem érzek semmit.

gabibaba

Aktív tag
Nálunk a hiper tuti jele a nagyon tág pupilla. Szoktam neki szólni, mert ő ugye ezt nem látja, és majdnem 100% a 'siker'.

Oldal tetejére