sziasztok!
na itt vagyunk, vagyis én, mert Ricsi alszik

de néhány képet rakok majd fel.
köszi Molli a hírterjesztést, kiegészítem a részletekkel, talán valakinek tanulságos lesz: tehát a terhesség elejétől magas vérnyomás, egyre magasabb, egyre több gyógyszer ellenére. végül ami miatt kellett a sürgős császár az a vérkép hirtelen romlása (trombocitaszám csökkenése) volt. úgy kezdődött, hogy a 36. hét legvégén a terhesambulancián találtak fehérjét a pisiben, de mivel alig tudtam pisilni, mondták, hogy maradjak még és igyak sokat. kb. 1,5 óra múlva megint pisi, fehérje nuku, vérnyomás viszont 160. na maradjak még egy órát, feküdjek le, megmérjük újra. újra 160. Akkor leküldtek a belgyógyászhoz, aki sokat nem aggódott, menjek haza és holnaptól még több gyógyszert szedjek. Hazamentem. Amikor ezt meghallotta a szülésznőm, azt mondta, inkább menjek be a kórházba, megfigyelésre. Na ott rögtön mindenféle vizsgálat, vérkép, gyors vérnyomáscsökkentő. máj- és vesefunkció OK, viszont a trombocitaszám a 4 nappal korábbi lelethez képest nagyot zuhant. szülésznőm felhívott, hogy ő akkor elindult, és a dokim is ott volt kb. fél óra múlva. igazából megijedni sem volt időnk.
a műtét hamar meg is volt (doki és szülésznő is fantasztikus jó volt!). így Ricsi 9/10-es apgarral, teljesen egészségesen született a 36. hét legvégén, 2890 g-mal és 51 cm-rel.
utána sajnos napokig sok gyógyszert kellett szednem, hogy visszaálljon a vérképem és a vérnyomásom, tiszta kóma voltam + rendkívül csalódott, hogy nem tudom szoptatni. a rossz állapotom miatt a fejést is csak a 4. napon kezdtem, kézi mellszívóval (medela). csak cseppek jöttek, teljesen reménytelennek tűnt. a 6. naptól kezdve annyira levették a gyógyszereket, hogy cicire tehettem Ricsit, egyből szopizott is rendesen, vagyis hát a mozdulatokat, mert tejem az ugye csak pár cseppnyi volt. de olyan édes volt, hogy próbált segíteni.
a 8. napon jöttünk haza, most már csak egyre kevesebb vérnyomásbogyeszt kell szedni. tejcsi még mindig csak napi kb. 30 ml (meg amennyit kiszív Ricsi, de az minimális lehet), úgyhogy tápszert kap és most már felírattunk anyatejgyűjtőről elhozható tejet + egy barátnőmtől is kapunk. minden kajcsi előtt cicire teszem, szereti, láthatóan megnyugszik, szinte be is alszik. mindent bevetünk a tejcsi növelésére: laktoherb tea, alkoholmentes sör (fujjj, de útálom), homeobogyó, zuhany, masszír, fejés, de egyelőre nem sok eredmény. vagyis lassan növekszik a mennyiség (az elején néhány csepp volt csak), de túl lassan ahhoz, hogy remélhessem, egyszer lesz elég ahhoz, hogy teljesen ellássam ezzel

most vettünk more milk kapszulát is és holnap megyek a védőnőhöz, aki segít kipróbálni a medela kórházi fokozatú mellszívóját (óriási nagy motoros). hátha azzal több jön, mint a kézivel.
na ennyi a szopirésze, de ami a lényeg: Ricsi nagyon gyönyörű és jó gyerek, szegény hasfájós, de még így is alig sírdogál, csak néha feszül és látszik rajta, hogy szenved, akkor simizzük a hasát, tornáztatjuk, felvesszük. ma pont két hetes, már egyre több az aktív periódusa, amikor nézelődik, tekergeti a fejét, sőt, hasonfekvésből fel is emeli néha, nagyon cuki.
egy kérdés Mollihoz és a többiekhez tápszer-ügyben: a milupa pepti plus 1-et sehol sem találom a neten... ha így beírom a google-be "milupa pepti plus 1", akkor csak ezt a fórumot találja meg. a 2-esre sok helyen rá lehet találni, de az 1-re nem. vagy rosszul keresem? köszi!!!