Cukorbeteg gyermek

dg

Őstag
én nézegettem ezt a honlapot:
<HR style="COLOR: #ebebeb; BACKGROUND-COLOR: #ebebeb" SIZE=1> <!-- / icon and title --><!-- message -->
<!-- google_ad_section_start -->http://bognarpeter.uw.hu/xcell_center.php

elavult.
De amit frissítésként ajánl, azon se találok cukorbetegséggel kapcsolatban semmit. Segítetek, hogy mit kell nézni?

dg

Őstag
Én ezen a linken találtam rájuk.
http://www.xcell-center.com/
Ha haza megyek bővebben írok, most letelt a munkaidőm és irány haza.

Hát, ez se valami sok... Üzleti fogás, és nekem nem szimpatikus, hogy rögvest azzal kezdi, hogy aki diabos, miféle csúfos végkifejletekre számíthat. Kár, hogy nem említi: megfelelő terápia mellett ez azért persze még nem olyan biztos! Hogy az autoimmun folyamattal mi van, arrol nem olvastam itt semmit. Az a táblázat pedig, ami, ha hiteles, az 1-es típ. diabosok esetében sok reményre nem ad okot. Laikusként azt gondolom, ezzel a kezeléssel, ha van ilyen, ha sikeres, a mézesheteket lehet meghosszabítani. De kíváncsi vagyok, ti hogy látjátok!

poe

Őstag
Erről a Düsseldorfi klinikáról csak angol, vagy német nyelven van info.
Elolvastam amit Somcsika kapott tőlük és átküldött nekem. Én is google fordítót használtam, ennyire nem megy az angol...
Mit mondjak, nem győzött meg. Szép színes brossúra, de az 1-es típusú diabetes gyógyításával kapcsolatban nem ígérnek semmi konkrétat, illetve együtt írnak róla a 2-essel, nem tudtam kibogozni hogy mi mire vonatkozik...
Én mindenképp kikérném egy diabetológus véleményét, nagyon szkeptikus vagyok... :???:

poe

Őstag
Bemásolom ide a google fordítóból a brossúra szerintem lényegi, diabra vonatkozó részét. (A fordítás ócska, de megfejthető.)

Kezelést

Emelkedett vércukorszint is vezethetnek, kár
minden testrész. Ezért fontos, hogy kezelje

A cukorbetegség a szerzés a vércukorszint a normál
szinten. Mindazonáltal, hosszabb időszakon át még szövődmények
jelenik meg.
A hagyományos kezelések mellett, őssejt-terápia
kezelésére alkalmazható az inzulint termelő sejtek a hasnyálmirigyben
csökkentve ezáltal az inzulin használatát, és az átlagos meghatározatlan
folytatásában, a diabetes mellitus.

About Stem Cells

A felfedezés az őssejt vezetett a forradalom
A modern orvostudomány. Őssejtek valójában, az "okos sejtek"
of testünk. Ezek a sejtek vándorolnak a károsult területek
A test és át magukat az új szövet -
sejtek, hogy cserélje ki a sérült is. A test javítás
Maga a gyártó folyamatosan új sejtek és szövetek
ezen a módon.

Őssejtek képesek szaporodni és megújítására
maguk is szinte a végtelenségig. Ez ellentétben áll az idegek
sejtek, izom sejtek és vérsejtek, amelyek nem szaporodnak
magukat, és korlátozott időre szólnak. Őssejtekre lehet
is kialakulhat, a specializált sejtek.

Őssejtek a csontvelőből tudnak kidolgozni a szív
izom-, valamint a máj-, agy-, ideg-, zsír-és bőrszövet.
Példák a csontvelőből származó őssejtek fejlődését
szemlélteti ezen az oldalon. A DM 2 beteg,
Ezek az őssejtek nőhet az új szövet, új vért
hajók, amelyek javítják a forgalomból, vagy termelnek stimulánsok
bekapcsolásához, hogy a nem aktív inzulin-termelő sejteket.

A XCell-Center Diabetes mellitus kezelése

Az egész eljárás áll a következő szakaszokból áll:
jogosultság, őssejt gyűjtését és feldolgozását, őssejt
kezelés, és nyomon követést.

Célkitűzéseit

A cél az, hogy ez a kezelés javítja a sérült szövetek vagy
, hogy újra a meglévő cellákat, azzal a végső céllal, hogy
javítása erezettségét és csökkenti az inzulin.

A kezelés típusa

A XCell-Center cukorbetegség eljárást alkalmaz autológ
felnőtt őssejtek. Ezek a sejtek a begyűjtött
Saját csont

Őssejtszabadalmak
Specialized Cell
(pl. neuron)
Őssejtszabadalmak
pl, vérképző őssejt
velő. Néhány nappal a kezelés megkezdése előtt, az őssejteket
elkülöníthetők a csontvelőből vett el a kismedencei
csont (csípő-címer).

dg

Őstag
Erről a Düsseldorfi klinikáról csak angol, vagy német nyelven van info.
Elolvastam amit Somcsika kapott tőlük és átküldött nekem. Én is google fordítót használtam, ennyire nem megy az angol...
Mit mondjak, nem győzött meg. Szép színes brossúra, de az 1-es típusú diabetes gyógyításával kapcsolatban nem ígérnek semmi konkrétat, illetve együtt írnak róla a 2-essel, nem tudtam kibogozni hogy mi mire vonatkozik...
Én mindenképp kikérném egy diabetológus véleményét, nagyon szkeptikus vagyok... :???:

Számomra, ha nem veszik külön a kétféle diabot, hanem egy kalap alatt emlegetik öket egy gyógymóddal kapcsolatban, az kapásból egy hatalmas fekete pont! Arról írnak, hogy a (feltételezett) sikeres beültetés után mi van az autoimmun folyamat újraindulásával?

Bocs, most látom a beidézést! Köszi és elolvasom akkor magam!

dg

Őstag
Bemásolom ide a google fordítóból a brossúra szerintem lényegi, diabra vonatkozó részét. (A fordítás ócska, de megfejthető.)

Kezelést

Emelkedett vércukorszint is vezethetnek, kár
minden testrész. Ezért fontos, hogy kezelje

A cukorbetegség a szerzés a vércukorszint a normál
szinten. Mindazonáltal, hosszabb időszakon át még szövődmények
jelenik meg.
A hagyományos kezelések mellett, őssejt-terápia
kezelésére alkalmazható az inzulint termelő sejtek a hasnyálmirigyben
csökkentve ezáltal az inzulin használatát, és az átlagos meghatározatlan
folytatásában, a diabetes mellitus.

About Stem Cells

A felfedezés az őssejt vezetett a forradalom
A modern orvostudomány. Őssejtek valójában, az "okos sejtek"
of testünk. Ezek a sejtek vándorolnak a károsult területek
A test és át magukat az új szövet -
sejtek, hogy cserélje ki a sérült is. A test javítás
Maga a gyártó folyamatosan új sejtek és szövetek
ezen a módon.

Őssejtek képesek szaporodni és megújítására
maguk is szinte a végtelenségig. Ez ellentétben áll az idegek
sejtek, izom sejtek és vérsejtek, amelyek nem szaporodnak
magukat, és korlátozott időre szólnak. Őssejtekre lehet
is kialakulhat, a specializált sejtek.

Őssejtek a csontvelőből tudnak kidolgozni a szív
izom-, valamint a máj-, agy-, ideg-, zsír-és bőrszövet.
Példák a csontvelőből származó őssejtek fejlődését
szemlélteti ezen az oldalon. A DM 2 beteg,
Ezek az őssejtek nőhet az új szövet, új vért
hajók, amelyek javítják a forgalomból, vagy termelnek stimulánsok
bekapcsolásához, hogy a nem aktív inzulin-termelő sejteket.

A XCell-Center Diabetes mellitus kezelése

Az egész eljárás áll a következő szakaszokból áll:
jogosultság, őssejt gyűjtését és feldolgozását, őssejt
kezelés, és nyomon követést.

Célkitűzéseit

A cél az, hogy ez a kezelés javítja a sérült szövetek vagy
, hogy újra a meglévő cellákat, azzal a végső céllal, hogy
javítása erezettségét és csökkenti az inzulin.

A kezelés típusa

A XCell-Center cukorbetegség eljárást alkalmaz autológ
felnőtt őssejtek. Ezek a sejtek a begyűjtött
Saját csont

Őssejtszabadalmak
Specialized Cell
(pl. neuron)
Őssejtszabadalmak
pl, vérképző őssejt
velő. Néhány nappal a kezelés megkezdése előtt, az őssejteket
elkülöníthetők a csontvelőből vett el a kismedencei
csont (csípő-címer).

Hát ez elég kevés ahhoz, hogy az ember útnak induljon... A saját véleményem az, hogy végleges gyógyulást nem hoz, s éppenséggel nem is igyekeztek meggyőzni róla...
Az nagyon bölcs tanács, amit Poe mond: ha valakinek végképp arra húz a szíve, hogy kipróbálja ezt a módszert, beszéljen előtte diabetológusokkal (ne eggyel!)!!!!

poe

Őstag
Amúgy megkülönbözteti a diab két típusát, csak a kezelésnél, illetve a várható eredményeknél nem.
Volt még okosság az emailben is, azt is lefordíttattam, mindjárt berakom.

poe

Őstag
Innovatív felnőtt őssejt kezelés autológ őssejteket (származó, a saját test és mivel reimplanted) Európában egyedülálló és küzd 1. típusú és a 2. típusú diabétesz gyökerei, csökkenti a hyperglykaemia és ennek következtében a fent említett szövődmények.

Az őssejtek először gyűjtött egy beteg csontvelő, kivonjuk a hipbone (csípő-címer), majd vissza a beültetett szerv nappal később. Előtt újra beültetése a sejtek, a csontvelő feldolgozott egyik laborok, ahol a mennyiségét és minőségét az őssejtek is ellenőrizni kell.

Ezek újra beadni őssejtek képesek átalakulni különböző típusú sejtek és képesek regeneráló károsodott sejtek, mint a pancreas béta-sejtek. Innovatív őssejt kezelés használja az öngyógyító potenciálját az egyes betegek a saját test ösztönzése újjáépítés, és a javítást. És mivel a beültetett sejtek autológ, gyakorlatilag nincs esély egy immunreakció fogják követni.
Eredményt

A bárban az alábbi grafikont láthatjuk az eredményt, egy felmérés 23 a mi cukorbetegség (1. típus és 2. típus) szenvedő betegek, az eredmények legfeljebb 2008. A felmérés egytől hat hónapig a kezelés után. Eredmények cukorbetegségben a kezelés után 1-6 hónapon belül

* Három közül 23 beteg nem jelentett változást gyógyszerek alkalmazása, illetve érzi a jólét a kezelés után.
* Tíz közül 23 beteg számolt be a 25% - 50%-a használja az inzulin és / vagy az orális antidiabetikumok cukorbetegek és érzékelhető javulását a jólét. A HbA1c szint azonos volt, vagy javult (csökkent).
* Tíz közül 23 beteg számolt be jelentős mértékű javulását, amelynek több mint 50%-kal csökkent inzulin és / vagy az orális antidiabetikumok cukorbetegek számára. Nem súlyos hipoglikémia jelentettek. Egyes betegeknél számoltak be a zárt lábszárfekély. A HbA1c szint azonos volt, vagy javult (csökkent). Beszámoltak egy nagy érzékelhető javítása a jólét és a szinte teljes hiánya a fájdalom.
* Egyetlen beteg esetében jelentettek mérhető vagy vélt minőségének romlása életük (gyógyszerek használatát illetően, fájdalmat vagy érzést a jólét).

Ezek közül 23 beteg közül kilenc szenvedett (poly) neuropathia. Az alábbi grafikon azt mutatja, hogy bár egy beteg érezte, hogy a csökkentés neuropátia, nyolc pedig beteg érezte, hogy jelentősen csökkent a neuropátia, csaknem vagy teljesen fájdalom-free.Results polyneuropathia a kezelés után 1-6 hónapon belül

poe

Őstag
Több bajom van. Esetünkben a béta sejtek nem sérültek, hanem nemes egyszerűséggel döglöttek, nincs mit megjavítani.
A 23 betegből nem írja, hogy hány 1-es típusú és azoknál milyen eredményt értek el.
Nyilván az sem mindegy, hogy van-e még saját inzulintermelés, vagy nincs...
Nem írja, hogy ez a jótékony hatás meddig tartott.
23 beteg nem reprezentatív minta szerintem...

dg

Őstag
Amúgy megkülönbözteti a diab két típusát, csak a kezelésnél, illetve a várható eredményeknél nem.
Volt még okosság az emailben is, azt is lefordíttattam, mindjárt berakom.

Én is így gondoltam, és ezért a fekete pont. (
(Mert ugye , más mechanizmusok eredményezik a diabot a két esetben, és engem az érdekelne nagyon, hogy ha elvileg vannak ismét béta sejtek egy 1-es diabosnál, egy 2-esnél meg még több (mert itt ugye szerteágazó összkép eredményezi a végeredményt, sokféle variáció lehetséges, de vannak saját inzulintermelő sejtek is), akkor mi lesz ezekkel a folyamatokkal az új sejtek létrejötte után? Hova lesznek? Mi állítja meg őket? Mi tartja kordában őket? Mert azt könnyű belátni, hogy attól, hogy vannak új sejtek, még nem oldódott meg a probléma!
Szóval, erről kéne írniuk sokat, szerintem...

dg

Őstag
Több bajom van. ...
A 23 betegből nem írja, hogy hány 1-es típusú és azoknál milyen eredményt értek el.
Nyilván az sem mindegy, hogy van-e még saját inzulintermelés, vagy nincs...
...

Igen, igen, pont erre utaltam a fekete pontommal: eleve jár, ha ezeket nem írják le, szétszedve a kétféle diabot.

somcsika

Aktív tag
Úgy látom, hogy jó kis vitaindító témát dobtam fel.
Nos ma kaptam a "keleti" őssejtkezelő központból választ. Mégpedig, hogy nem vállalják a műtétet, jelen állás szerint ugyanis többet ártanék vele, mint használnék. ebben a friss állapotban olyan folyamatok játszódhatnak le benne a műtét során vagy után amit nem biztos, hogy tudnak korlátozni ill. kontrolálni. 1 év múlva esetleg az akkori eredményei alapján visszatérhetünk a témára.
Nekem ez a dolog szimpatikus volt, hogy nem minden áron akarnak "így" gyógyítani.
Azért köszönöm a hozzászólásokat.

somcsika

Aktív tag
Úgy látom, hogy jó kis vitaindító témát dobtam fel.
Nos ma kaptam a "keleti" őssejtkezelő központból választ. Mégpedig, hogy nem vállalják a műtétet, jelen állás szerint ugyanis többet ártanék vele, mint használnék. ebben a friss állapotban olyan folyamatok játszódhatnak le benne a műtét során vagy után amit nem biztos, hogy tudnak korlátozni ill. kontrolálni. 1 év múlva esetleg az akkori eredményei alapján visszatérhetünk a témára.
Nekem ez a dolog szimpatikus volt, hogy nem minden áron akarnak "így" gyógyítani.
Azért köszönöm a hozzászólásokat.

Most jutott eszembe, hogy az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy külön felhívtak, hogy pumpát használunk-e vagy pent. Mi friss diab-osok pent használunk, mondtam, legfeljebb majd 1 év múlva igényelhetünk pumpát. (javítsatok ki ha nem jók az infóim)
Nagy valószínűséggel pumpával vállalták volna, mert azzal azonnal lehetett volna korrigálni (ezt ők mondták).
Hivatalos szakvélemény nem kértem (már bánom), de még lehet, hogy bepotolom.

somcsika

Aktív tag
A témát illetőlen itt tenném fel a követekző kérdésem.
A nagylányomnak - akiről már korábban írtam, hogy karácsony előtt cukorbeteg lett, - hosszú ideje nem volt egyéb betegsége, most viszont fáj a torka és köhög. Természetesen voltunk orvosnál, kapott antibiotikumot. Láza ugyan nics, de a szépen 5-7 közzé beállt cukrát teljesen felborította. Tegnap előtt este már 9-et, tegnap szinte egész nap 10-12 között mértünk. Este vacsora előtt 10 volt, majd utóvacsora előtt érezte, hogy valami nem stimmel, így előbb mért és akkor már csak 3 volt a vércukra.
Az szeretném tőleted tapasztaltabbaktól kérdezni, hogy ilyenkor egy betegség alkalmával ez természetesen, vagy esetleg most értek végett a "mézeshetek".
Tegnap felhívtam az orvosát, és a reggeli bázisát 1 E-vel megemltük, de ettől függetlenül túl sok változás nem történt, talán az, hogy most 9-12 között mozog a vércukra.
Csalni biztosan nem csal, mert tegnap is egész nap vele voltam, most hogy a cukurbetegségen kívül egyéb betegsége is van méginkább nem hagyjuk magára. Tehát típikus diéta hiba azt gondolom, hogy nem lehet. Lassan már betegesen figyelek rá, hogy semmivel se egyen se többet se kevesebbet annál, mint ami meg van határozva.
Tudtok erre nekem magyarázatot vagy tanácsot adni?
Előre is köszönöm mindannyiotoknak, mint ahogyan azt, hogy befogadtok és a kérdéseimre válaszoltok.

gabibaba

Aktív tag
Ha gyulladás van a szervezetében, attól is emelkedhet a vércukra, nemcsak a láztól. Ilyenkor több inzulinra lehet szükség elvileg, de nálatok a mézeshetek még szerintem belejátszhatnak. Ha meggyógyul, remélhetőleg visszaállnak a szép cukraitok.

napocska

Őstag
A betegség alatt megnő az inzulinigény, ez nálunk is így van. Főleg a lázas, gyulladásos nyavalyáknál. Ha jobban lesz, szépen visszaálltok biztos!

somcsika

Aktív tag
A zárójelentésünkben ugyanis az van leírva, hogy a bázis-t csak orvosi javaslatra módosíthatunk, a bólust viszont mi magunktól is adhatunk többet vagy kevesebbet az étkezés előtt mért vércukor érték alapján. De én ilyet még nem mertem csinálni. Illetve csak azt, hogy ha hypo van étkezés előtt akkor előbb eszik és aztán ha felmegy 4,5 fölé a cukra akkor adja be a szoksásos -1 Egység inzulint.
De mi a helyzet azzal ha már étkezés előtt is nagyon magas (ilyenünk nem igazán volt még eddig)?

gabibaba

Aktív tag
Az Actrapiddal való korrigálás eléggé nagy katyvaszt tud okozni, mert sokáig hat (de persze néha kell). Sajnos, magasban nagy a gyakorlatunk: Gábor a kezdetekkor soha nem adott többet, csak a nagyon extrémnél, viszont többet várt beadás után (40-45 percet, de volt, hogy majdnem 1 órát). Most sem nagyon ad +1E-nél többet, inkább többet vár.

blaci

Őstag
Szia Somcsika!
Igen, mi ezt általában már tudjuk, tapasztalatból, hogy mikor kell megemelni az általában szokásos inzulinadagot és mennyivel…ahogy ti is tudni fogjátok idővel…
Eleinte magam sem mertem hozzányúlni az előírt adagokhoz, ez természetes.
A betegség elmúltával szépen rendeződni fognak az értékek újra.

Egyébként jó a cikk amit beidéztél, még nem olvastam eddig, viszont pont erről a betegségnél megnövekedett inzulinigényről irkáltam néhány napja. Szóval, hogy én hogyan csinálom:
Inzulinpumpa topik 465/#4641. hozzászólás…

Kattints ide, ha nincs kedved keresgélni!

Üdv.,
Laci …aki olvasd el ha lesz egy kis időd!;)

Oldal tetejére