Insulinpumpa

bogesz

Új tag
Igen, a gémélre megjött. Hamarosan bögyölőzöm, és válaszolok.
aranyos vagy!köszi szépen!remélem tudsz valamit segíteni?! úgy hogy éjszaka 130%-on ment reggel 6-ig,4,3-al keltem visszavettem 50%-ra 1 órára így 9-kor 6,5 volt .reggeliztem 9,3 most még nem mértem,spórolok a csíkkal mert kikell tartanom vele estig! legközelebb délben mérek!:hurra:

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
aranyos vagy!köszi szépen!remélem tudsz valamit segíteni?! úgy hogy éjszaka 130%-on ment reggel 6-ig,4,3-al keltem visszavettem 50%-ra 1 órára így 9-kor 6,5 volt .reggeliztem 9,3 most még nem mértem,spórolok a csíkkal mert kikell tartanom vele estig! legközelebb délben mérek!:hurra:
Persze hogy tudok segíteni. Első körben egy széles szigszalaggal leragasztok a pumpádon minden gombot. Tudod, olyan szélessel, mint amivel a krokodilok száját tekerik körbe.

Már első körben látszik, amit fentebb is írtál: bázis 130%-on, aztán 50%-on. A cukimérő adatain látszik is az eredménye.

Most azonnal állj le a bázis emeléssel-csökkentéssel. Akármennyit mérsz délben, és ezt most komolyan mondom. Ne akard újra korrigálni a reggeli 50%-os bázist!!!

A többit emilben írom meg. De kérek egy kis türelmet, mert nem biztos, hogy ma össze tudom hozni, mert dolgozom és ezer a dolog.

bogesz

Új tag
Persze hogy tudok segíteni. Első körben egy széles szigszalaggal leragasztok a pumpádon minden gombot. Tudod, olyan szélessel, mint amivel a krokodilok száját tekerik körbe.

Már első körben látszik, amit fentebb is írtál: bázis 130%-on, aztán 50%-on. A cukimérő adatain látszik is az eredménye.

Most azonnal állj le a bázis emeléssel-csökkentéssel. Akármennyit mérsz délben, és ezt most komolyan mondom. Ne akard újra korrigálni a reggeli 50%-os bázist!!!

A többit emilben írom meg. De kérek egy kis türelmet, mert nem biztos, hogy ma össze tudom hozni, mert dolgozom és ezer a dolog.
ok!!!!!!!!:dr_31::dr_31::dr_31:értettem!!!!és ha 200 lesz megint?:mad:
:hurra::hurra::hurra:6,9:):):)

vighkata

ok!!!!!!!!:dr_31::dr_31::dr_31:értettem!!!!és ha 200 lesz megint?:mad:
:hurra::hurra::hurra:6,9:):):)
Gondolom 20-at akartál írni, és a cukira gondoltál. Ebben az esetben 1 E korrekciót engedek úgy, hogy azt 15 percre állítod be. Lassan, de biztosan leviszi a cukidat. Egyébként, ha a CH-t és hozzá az inzulint jól számolod ki, akkor nagyon kivételes esetben megy fel 20-ig. Ha mégis a front, bármi, akármi viszi fel a cukidat, akkor hidd el, a korrekció sem segít. Amikor az egyéb körülmények (ami 20-ig viszi a cukit), elmúlnak, akkor az összes beadott inzulinnal inzulin felhalmozást hozol létre, amiből lesz a hipo, aztán a hiper, vagyis egy ördögi kör. Szóval az 1 egység elég. Ha nem, akkor sem szabad 3 órán belül újabb korrekciót adni.

Ha rájössz, hogy elszámoltad magad, és kevesebb inzulint adtál be, akkor természetesen a hiányzót pótolni kell.

Először is kerülnöd kell a hipot és a hipert. Az össze-vissza inzulin lődözéssel ezeket idézed elő. Most ezt mondom, hogy ezzel állj le. Ezzel még korán sem biztos, hogy így varázsütésre jó lesz a cukid, de ezeket az extrém kilengéseket, ki tudod kerülni. Erre biztos, hogy nem lehet bázist állítani, de még a bólust sem kitalálni.

bogesz

Új tag
Gondolom 20-at akartál írni, és a cukira gondoltál. Ebben az esetben 1 E korrekciót engedek úgy, hogy azt 15 percre állítod be. Lassan, de biztosan leviszi a cukidat. Egyébként, ha a CH-t és hozzá az inzulint jól számolod ki, akkor nagyon kivételes esetben megy fel 20-ig. Ha mégis a front, bármi, akármi viszi fel a cukidat, akkor hidd el, a korrekció sem segít. Amikor az egyéb körülmények (ami 20-ig viszi a cukit), elmúlnak, akkor az összes beadott inzulinnal inzulin felhalmozást hozol létre, amiből lesz a hipo, aztán a hiper, vagyis egy ördögi kör. Szóval az 1 egység elég. Ha nem, akkor sem szabad 3 órán belül újabb korrekciót adni.

Ha rájössz, hogy elszámoltad magad, és kevesebb inzulint adtál be, akkor természetesen a hiányzót pótolni kell.

Először is kerülnöd kell a hipot és a hipert. Az össze-vissza inzulin lődözéssel ezeket idézed elő. Most ezt mondom, hogy ezzel állj le. Ezzel még korán sem biztos, hogy így varázsütésre jó lesz a cukid, de ezeket az extrém kilengéseket, ki tudod kerülni. Erre biztos, hogy nem lehet bázist állítani, de még a bólust sem kitalálni.
most a 6,9 -re adtam kombináltba 5 E-t,3-at azzonnal 2-t elnyújtva 2 órára!

vighkata

most a 6,9 -re adtam kombináltba 5 E-t,3-at azzonnal 2-t elnyújtva 2 órára!
A 2 órás elnyújtás túl hosszúnak tűnik. Első próbálkozásnak a 30 percet javasoltam, persze ettől még lehet jó a hosszabb időbeli nyújtás. Az is fontos, hogy mennyi CH-hoz adtad az inzulint.
Később még azt kell kiokoskodni, hogy étkezés előtt mennyivel add be, vagy azonnal, vagy kaja közben, vagy esetleg kaja után.
Nagyon sokan teljesen különböző időben adjuk az inzulint a kaja kezdéshez képest. Ez nagyon egyéni, és nagyban függ a kezdő cukorszinttől.

poe

Őstag
Nekem az a véleményem, hogy először az inzulinadagokat kellene belőni, úgy a bázist, mint a bólust. Én épp ezért nem kísérleteznék még most a kettős bólussal, csak egyszerűt használnék. Ha már be vannak lőve az adagok, akkor persze finomítható a dolog a kettőssel, időpont csúsztatással stb... A két órát én is soknak tartom, ha csak nem pizzát ettél. Nálam a 30 perc az általános, zsírosabb kajáknál 1 óra.
Bocs, hogy belevau... ;)

vighkata

Nekem az a véleményem, hogy először az inzulinadagokat kellene belőni, úgy a bázist, mint a bólust. Én épp ezért nem kísérleteznék még most a kettős bólussal, csak egyszerűt használnék. Ha már be vannak lőve az adagok, akkor persze finomítható a dolog a kettőssel, időpont csúsztatással stb... A két órát én is soknak tartom, ha csak nem pizzát ettél. Nálam a 30 perc az általános, zsírosabb kajáknál 1 óra.
Bocs, hogy belevau... ;)
Miért bocsi, jöhet a tanács ezerrel. egyáltalán nem biztos, hogy az én verzióm lesz a járható út, mivel elsősorban magamból indulok ki. Egyébként a bólus beadása és kaja közti időbeli eltérésnél rád gondoltam, mivel te kb. fél órát vársz, míg én azonnal, vagy kaja közben adom be. Ez már önmagában jelentős különbség. Én csak akkor várok, ha 12 fölötti cukival kezdek kajálni. Akkor én is várok egy picit, de csak 10-15 percet. Viszont nyújtani és is a 30 és 60 perc között szoktam.

A kettős bólust azért ajánlottam, hogy ne vágja le a cukrát, mert az eddigi tapasztalat az, hogy azonnal adta be, és gyakran lett hipo az eredmény.
Bogesz 4 éve pumpás már itt volt az ideje, hogy kihasználja a pumpa adta lehetőségeket.
Azért azzal egyetértek, hogy egy nem megfelelő beállításnál a nyújtást is nehezebb eltalálni, de hirtelen hipot mégis segít elkerülni. Ha csak vészesen, de lassan csökken, akkor még van lehetősége időben megfogni.

poe

Őstag
Félórát azért nem várok, 15 max 20 percet. Ez is elsősorban reggel és délben fontos, este nem reagálok olyan durván.
A kettős bólussal amúgy maximálisan egyetértek, csak így az elejére írtam, hogy ne, mert akkor újabb tényezők (milyen arányban bontod, meddig nyújtod) lépnek be, és nehezebb kisakkozni, hogy hol a bibi. A bólust először könnyebb úgy belőni, mintha sima intenzifikált terápián lenne szerintem. Legalábbis nekem könnyebb volt.

vighkata

Félórát azért nem várok, 15 max 20 percet. Ez is elsősorban reggel és délben fontos, este nem reagálok olyan durván.
A kettős bólussal amúgy maximálisan egyetértek, csak így az elejére írtam, hogy ne, mert akkor újabb tényezők (milyen arányban bontod, meddig nyújtod) lépnek be, és nehezebb kisakkozni, hogy hol a bibi. A bólust először könnyebb úgy belőni, mintha sima intenzifikált terápián lenne szerintem. Legalábbis nekem könnyebb volt.
Igazad van a a kettős bólussal kapcsolatban, de Bogesznál már bármi jobb, mint ami most van.
Kisakkozni? Hát valóban azt csináljuk de ezt már hetek óta. Most viszont végre kaptam Bogesztől Pix-es letöltést. Na nem mondom, hogy ezzel máris mindent tudok, hogy mit, merre, de van némi képem az eddig pumpanyomkodásáról. Persze még a Pix-es letöltés sem teljes, de ez a Pix hiányossága.

bogesz

Új tag
Sziasztok!
Légyszi, bedugom a gépbe a pix-et,sajátgép, smart pix,.....semmi!valamit elcsesztem,javítani akartam a dátumon mert elírtam és így egy össze-visszaság lett a vége.most meg nem tudom mit csináljak!

sünike

Új tag
Sziasztok!
Már hónapok óta olvasgatlak benneteket...Pár napja regiztem is :)
2005 januárjában egy vérvétel alkalmával éhgyomri cukrom 29! volt.2007.november 27.-e óta inzulinpumpám van(Medtronic Paradigm 722) :cool:
Bázis Alap:
00-03: 0,15E
03-06: 0,2 E
06-09: 0.25E
09-12: 0,5 E
12-16: 0,3 E
16-20: 0,4 E
20-00: 0,35E
össz:7.5 E
Reggeli 40g CH-0,5 E
Ebéd 50g CH-1 E
Vacsora 55g CH-0,5 E
Össz Bolus:2 E
Én azért kaptam pumpát mert napi 6x inzulinoztam magam(éjjel 3 órakkor 1 E amit ha beadtam hypoztam,ha nem adtam be akkor pedig magas cukim volt reggelre.),és nagyon sokat hipoztam napi 2-3 is elöfordult.
Nagyon szerencsésnek érzem magam, csodálatos kezelöorvosom van aki ugy törödik velem mintha a lánya lennék.
Szeretném megkérdezni töletek,hogy mi a véleményetek eröl az inzulin mennyiségröl amit én "kapok".Csak azért kérdezem mert itt mindnki(még a gyerköcök is)többet kapnak.
Köszönöm,ha válaszoltok!

poe

Őstag
Szia!
Megkérdezhetem mennyi idős vagy és hány kiló?
Egyébként ha ilyen kevés inzulinnal jól "üzemelsz" akkor nincs gond, így kell csinálni.
Bár nekem a bázisod fura...

poe

Őstag
Napszaktól függően változik a bázisinzulin igény. Rendszerint hajnalban és délután a legmagasabb. nálad ez tök másképp van. De ha így jó, akkor jó, vannak kivételek.
Kb ez az általános:

poe

Őstag
Ejnye Eszter reggel még lelkes voltál....
Tessék szépen végigcsinálni ezt az időszakot, ahogy Kata mondja! Segítünk, támogatunk. :cool: Ha feladod nem lesz jobb... ;)

bogesz

Új tag
ejnye eszter reggel még lelkes voltál....
Tessék szépen végigcsinálni ezt az időszakot, ahogy kata mondja! Segítünk, támogatunk. :cool: Ha feladod nem lesz jobb... ;)
szia!
Sikerült vissza hozni a gépre a smartot!
A mai napom nagyon szép volt,a baj most ott van,hogy a vc.mérőn tegnap rossz dátumot adtam meg ma javítottam,de a gépen nem lehet így valótlanságot mutat! A tegnapi meg a mai értékeket egy napra teszi!szerinted mit csináljak? EDDIG SZÉP VOLT,17.30-KOR HYPO.MOST 18,3ERRE ADTAM 1E-ET 0.30 ÓRÁRA

bogesz

Új tag
szia!
Sikerült vissza hozni a gépre a smartot!
A mai napom nagyon szép volt,a baj most ott van,hogy a vc.mérőn tegnap rossz dátumot adtam meg ma javítottam,de a gépen nem lehet így valótlanságot mutat! A tegnapi meg a mai értékeket egy napra teszi!szerinted mit csináljak? EDDIG SZÉP VOLT,17.30-KOR HYPO.MOST 18,3ERRE ADTAM 1E-ET 0.30 ÓRÁRA
JÓ REGGELT!
AZ 1 E,SZÉPEN LEVITTE.2ÓRA MÚLVA MÁR 14,2 VOLT,MOST 9-EL KELTEM,DE LESZ EZ JOBB IS!:hurra::hurra::hurra:UGYE????????????

Oldal tetejére