Vércukormérők

gabibaba

Aktív tag
Csak attól félek, hogy le fognak bennünket szidni a jövő heti kontrollon, ha meglátja a könyvben, hogy mégis emeltünk annak ellenére, hogy ő azt mondta, hogy ne.

Szerintem ha jók az eredmények, akkor nem fog semmit sem mondani. Legalábbis mi kontroll elején mindig szólunk, ha változtattunk, még nem volt baj soha belőle.

Gábornak Actrapiddal 20-30 percet kellett várnia normál cukornál.
Ez tényleg egyéntől függ.

somcsika

Aktív tag
Szerintem ha jók az eredmények, akkor nem fog semmit sem mondani.

Fejben tudom, hogy emelni kellene, apa is mindig azt mondja, hogy a könyv is azt írta amit bent a kórházban a kezébe adtak.
De bennem még mindig ott van a para, hogy mi van ha pont én borítom fel az anyagcseréjét, és én ártok neki azzal, hogy emelek.
De azt is tudom, hogy ez így nem maradhat. Mert ha így folytatja és a lábsérülésből felgyógyul akkor még edzeni sem tud elmenni, de még egy tesi óra is lehetetlenné válik.

poe

Őstag
A bolus változtatással nagy kárt nem tudsz okozni, ha odafigyeltek, mértek kaja után is. Akkor úgyis kijön ha sok és egyszeűen visszaveszed.

zsuzsa

Új tag
Nálunk is folyamatosan ezzel szenvedünk, hogy evés után egy órával kiugrik, majd zuhanó repülés lefelé. Csináltuk mi is hogy késleltettük az inzulin beadás után a kajálást, de nem tudtuk tartani, ő Novorapidon van, és csak 5 körüli cukornál tudtam késleltetni, mert alacsonyabbnál nem lehetett várni, meg reggel idő sincs nagyon arra hogy várakozzunk, mert enni kell készülni és indulni az oviba. A héten neki is egy kicsit emelkedettebb a cukra, de egy kicsit meg is van fázva. Ma keltünk 8,2 vel, lett belőle 16 egy óra múlva majd újybb egy óra múlva 5. És ez tendencia csak alacsonyabb érétkekkel, ált norm cukorral kel. Most a jövő héten szenzort kapunk a délelőtt letérképezésére.Kiváncsi leszek.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Le fogom neked írni, hogy a fix ár támogatás mitől fix, de most egy kis dolog van a dolgozóban, de jövök majd, tarts ki. :)
/QUOTE]
Itt vagyok,

Somcsika, és mindneki!
biztosan hallottál már róla, hogy generikus készítmény. Ez azt jelenti, hogy a piacon fellelhető, legolcsóbb, vagy legtöbbet használt terméket, vagy készítményt tekintik generikusnak, és minden más terméket vagy készítményt ehhez viszonyítanak.

Jelen eseteben a cukormérő tesztcsíknál a generikus készítmény az Optimum teszt és a Personal Aktív teszt csíkok. Ennek az árához adják a 80%-os támogatást, és kiszámolják, hogy forintban ez mennyit jelent.
Ezt a forintosított összeget tekintik az összes terméknél fix kedvezménynek. Vagyis a magasabb árú csík estében a legolcsóbb csíkra kiszámolt kedvezményt lehet csak igénybe venni.

torkos

Új tag
Köszi, torkos, a beszámolót! Szerintem Péter is örömmel olvassa! Egyébként milyen készüléket cseréltél le? Eddig mivel mértél?

Nekem még nem volt saját vércukormérőm.

1 év óta mérem a vércukromat - le sem szabadna írnom :sad: (saját bökőt használva) heti 2 alkalommal, a barátomét (D.mars..), ill. a patikai lehetőséget használva.
Tudom, hogy nem menthet fel, de a súlyosabb problémáim miatt (metabolikus szindróma) került eddig a "cuki" kezelése háttérbe.
LA-ből ajánlotta az ismerősöm, hogy az O. Xceedt vegyem, vagy ilyet küld nekem.
Ezért örülök nagyon az új gépnek! Vele új életet kezdek!

sünike

Új tag
Szia Kata!
Most vittem vissza az Xceed-et...
Nagyon kedvesek voltak és ott megnéztük,hogy mér...
Sajnos igazam volt...a hölgy(nem cukros) a saját cukiját mérte meg 8.3!Majd elövett egy másik gépet azzal pedig 7 volt.Elküldik a gépet vizsgálatra mert többet mér mint kéne.

somcsika

Aktív tag
Le fogom neked írni, hogy a fix ár támogatás mitől fix, de most egy kis dolog van a dolgozóban, de jövök majd, tarts ki. :)
/QUOTE]
Itt vagyok,

Somcsika, és mindneki!
biztosan hallottál már róla, hogy generikus készítmény. Ez azt jelenti, hogy a piacon fellelhető, legolcsóbb, vagy legtöbbet használt terméket, vagy készítményt tekintik generikusnak, és minden más terméket vagy készítményt ehhez viszonyítanak.

Jelen eseteben a cukormérő tesztcsíknál a generikus készítmény az Optimum teszt és a Personal Aktív teszt csíkok. Ennek az árához adják a 80%-os támogatást, és kiszámolják, hogy forintban ez mennyit jelent.
Ezt a forintosított összeget tekintik az összes terméknél fix kedvezménynek. Vagyis a magasabb árú csík estében a legolcsóbb csíkra kiszámolt kedvezményt lehet csak igénybe venni.
:hurra::hurra::hurra:
Most már értem.
Hálásan köszönöm a felvilágosítást. Nagyon aranyos vagy.:dr_31:

vighkata

LA-ből ajánlotta az ismerősöm, hogy az O. Xceedt vegyem, vagy ilyet küld nekem.
Ezért örülök nagyon az új gépnek! Vele új életet kezdek!
Szia Torkos!
Nagyon figyelni kell a külföldön vásárolt cukimérőkre, mert két féle szabvány létezik.
A mg/dl és a mmol/l. Az USA-ban mg/dl szabvány szerint állítják be a gépeket, nálunk pedig a mmol/l. A gépek többségét vagy ilyen, vagy olyan beállítással gyártják. Nagyon kevés gép van, amelyik mindkettőt tudja. Vásárlás előtt feltétlenül meg kell nézni, hogy átállítható-e a gép a mértékegységek között.
Arra is figyeljetek, hogy az USA-ban forgalomban van egy Xceed, ami nem pont ugyanaz, mint amit nálunk lehet kapni, és nem tudom, hogy a csík kompatibilis-e mindkettőhöz.
Az ára miatt nem érdemes ezt az USA-ból hozni.

torkos

Új tag
Szia Torkos!
Nagyon figyelni kell a külföldön vásárolt cukimérőkre, mert két féle szabvány létezik.
A mg/dl és a mmol/l. Az USA-ban mg/dl szabvány szerint állítják be a gépeket, nálunk pedig a mmol/l. A gépek többségét vagy ilyen, vagy olyan beállítással gyártják. Nagyon kevés gép van, amelyik mindkettőt tudja. Vásárlás előtt feltétlenül meg kell nézni, hogy átállítható-e a gép a mértékegységek között.
Arra is figyeljetek, hogy az USA-ban forgalomban van egy Xceed, ami nem pont ugyanaz, mint amit nálunk lehet kapni, és nem tudom, hogy a csík kompatibilis-e mindkettőhöz.
Az ára miatt nem érdemes ezt az USA-ból hozni.

Szia vighkata,

hát látom, hogy korom ellenére, olyan vagyok, mint 1 "nyeretlen kétéves"! :D
Nagyon köszönöm, hogy figyelmeztettél! :dr_24::dr_24::dr_24:

Nyáron hazarepül az ismerősöm, és még jó, hogy ajándékba nem hozatok vele 1 vagon tesztcsíkot!

vighkata

Szia vighkata,

hát látom, hogy korom ellenére, olyan vagyok, mint 1 "nyeretlen kétéves"! :D
Nagyon köszönöm, hogy figyelmeztettél! :dr_24::dr_24::dr_24:

Nyáron hazarepül az ismerősöm, és még jó, hogy ajándékba nem hozatok vele 1 vagon tesztcsíkot!
Ne aggódj, én is csorgatom a nyálam minden ott kapható cuccra. Arra is figyelni kell, hogy ott is van amit csak receptre lehet venni, kp-ra nem, vagy ha igen, akkor ott is zúzós az ára.
Ha tehetném, akkor én egy kuffernyi cuccost hozatnék.

torkos

Új tag
Nagyon tetszik a hozzáállásod! Aztán majd írj néhány szót arról, hogy hogy tetszik az új mérőd!

1. Pl.: Az embernek választania, nem elfogadnia kell a sorsát. (Paulo Coello)
- "Ha az életben neked csak citrom jutott... csinálj belőle limonádét".
- Nóta: "A boldogságtól ordítani tudnék..?" vagy Omega: "...Addig élj, míg élni tudsz..."

2. O. Xceed: A készülék el ne kiabáljam, - "lekopogom" - szuperül "mukodik":D.
Első bevetés alkalmával 1 napig "teszteltem: 6x mértem vele, minden alkalommal "kontrolloztam" is. Egyeztünk!
Másnap ahogy írtátok" valahol, a laborba is mérettem vele. Eltérés 0,3 volt. Lefelé a gépemnél.

3. Problémám vele?
- "Gyereknapot tartottam" a kártyapartnereimmel, megmértem őket. Jó buli volt. Csak azután jöttem rá, hogy: hoppá! A memóriába is bekerült. Nem tudom, hogy onnan törölhető-e egyáltalán. Bár a 400 tárolásba bőven belefér.
- A tesztcsíkkal bénáskodom. Valószínű rossz a technológiám is, de 8 pontos kérdés az alumínium fóliából a "kiszabadítása". 8 méréskor 2 kuka. De legalább megismertem az E- jeleket is. :hurra: :dr_31:

zsuzsa

Új tag
mennyit költötötk xceed mellett stixre? Én is megvenném, de anyagilag nagyon megterhelne, ha havi 10 ezret kéne csíkra költeni. Most a partnert használjuk meg vagyunk vele elégedve, és a három doboz csíkot ingyen kapjuk, ált havi kettőt kell mellé venni, az 6 ezer forint, plusz most szereléket rendeltem a pumpához, szóval ehhez ha havi 10 ezret kéne még csíkra költeni az már sok lenne. Most szenzort kapunk, ha ki kell fizetni az is egy tizes, szóval nem tudom ki hogy vele, de kezdünk ezek mellett a kiadások mellett egy kicsit becsődölni. Arról nem is beszélve hogy nem iszik rendes tejet, mert nem bírja csak a szójatejet, ha szerncsém van megkapom 500 Ft ért, de annál olcsóbban semmiképp, egy kg liszt 3-400 Ft, szóval nagyon meggondolja az ember, hogy mit mire cserél még ha technikailag jobb is, mert plussz kiadásokat jelent. Ajánlotta a dr.-nénink a szenzoros pumpát, ill. most is olyat viselünk, de folyamatos szenzort nem tudunk biztosítani hozzá, ki bírná azt anyagilag. Szóval nem akartam panaszkodni, de gondolom többünket is érintenek a piszkos anyagiak.

borka

Őstag
mennyit költötötk xceed mellett stixre? Én is megvenném, de anyagilag nagyon megterhelne, ha havi 10 ezret kéne csíkra költeni. Most a partnert használjuk meg vagyunk vele elégedve, és a három doboz csíkot ingyen kapjuk, ált havi kettőt kell mellé venni, az 6 ezer forint, plusz most szereléket rendeltem a pumpához, szóval ehhez ha havi 10 ezret kéne még csíkra költeni az már sok lenne. Most szenzort kapunk, ha ki kell fizetni az is egy tizes, szóval nem tudom ki hogy vele, de kezdünk ezek mellett a kiadások mellett egy kicsit becsődölni. Arról nem is beszélve hogy nem iszik rendes tejet, mert nem bírja csak a szójatejet, ha szerncsém van megkapom 500 Ft ért, de annál olcsóbban semmiképp, egy kg liszt 3-400 Ft, szóval nagyon meggondolja az ember, hogy mit mire cserél még ha technikailag jobb is, mert plussz kiadásokat jelent. Ajánlotta a dr.-nénink a szenzoros pumpát, ill. most is olyat viselünk, de folyamatos szenzort nem tudunk biztosítani hozzá, ki bírná azt anyagilag. Szóval nem akartam panaszkodni, de gondolom többünket is érintenek a piszkos anyagiak.

A 199. oldalon feltette Kata az összes infót./1988/ légyszi lapozzál vissza .

Oldal tetejére