Insulinpumpa

manocs

Új tag
Sziasztok!
Már nagyon régen írtam, de most akadt egy kis gondom a pumpával. Az utóbbi pár napban sokszor leállt és pittyegett, hogy nincs beadás (főleg bólus beadásoknál, de ébresztett már fel hajnalban is). A készülékben és a csőben nincs hiba, csak a hasamnál lehet, és hiába szúrtam újra, meg újra, ismétlődött a sztori. A gyártótól azt a tanácsot kaptam, hogy próbáljam meg ne hasba szúrni, hanem combba, karba. Kicsit félek a dologtól, hogy beleakadok meg ilyesmi. A kütyü jelenleg egy nyakba akasztós telefontokban lakik, amit én a derekamon hordok éjjel-nappal. Nincs is más tartóm hozzá, csak amit gyárilag adtak(övre csíptethető bőrtok, és a sima csíptető)
Szerintem nincsen csomó, de már elbizonytalanodtam...
volt valakinek hasonló gondja????
Persze az egész történet a 3 napos ünnepen tetőzik.... jellemző... :( csak ültünk mint a nemtommi hajnalok hajnalán, hogy akkor most mi is van? Ezúton is köszönet a gyártó zöldszámának, legalább megnyugodtam, mert volt ötlet további lépésekre.

A másik problémám, hogy ha ilyen ütemben fogyasztom a szereléket, nem lesz elég a fél éves cucc, akkor mi van?

Utolsó: időnként előfordul, hogy elhajlik bennem a kis műanyag pöcök. Egyenlőre a legfőbb gyanúsított a hasizomgyakorlat. Inzulint szépen továbbít általában, csak kiszedés után fedezem fel, és be is gyullad.
pfff bocsánat :)

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Én még a nyáron rákérdeztem erre náluk, de sem árat nem tudtak mondani, sem azt, hogy ebben nyugodtan bevihetnénk-e a pumpát a vízbe strandoláskor. Aztán hagytam annyiban.
Hát ez meg milyen hozzáállás? :( Nem akarnak eladni?
A pumpa is vízálló egyébként, akkor egy vízzáró tokkal csak biztonságosabb. ;)

vighkata

A mi pumpánk sajnos csak cseppálló :-(
De hátha Pumpás többet megtud. Jó lenne az a kis szütyő a nyáron.
Akkor összegyűjtjük az igényeket, és alkuszunk. :hurra::cool:

Az én pumpám vízálló, de nagy bátran nem merek vele vízbe menni, nem kockáztatok. Egy vízzáró tokban megbíznék. :)

vighkata

Sziasztok!
Már nagyon régen írtam, de most akadt egy kis gondom a pumpával. Az utóbbi pár napban sokszor leállt és pittyegett, hogy nincs beadás (főleg bólus beadásoknál, de ébresztett már fel hajnalban is). :)
Manocs, ha jól emlékszem Pumpásnak volt hasonló gondja, meg ő is Medtronicos, biztos tudd tippel szolgálni. :D

Aztán ne csak akkor nézz felénk, ha ég a házikó! ;)

sünike

Új tag
Sziasztok!
Már nagyon régen írtam, de most akadt egy kis gondom a pumpával. Az utóbbi pár napban sokszor leállt és pittyegett, hogy nincs beadás (főleg bólus beadásoknál, de ébresztett már fel hajnalban is). A készülékben és a csőben nincs hiba, csak a hasamnál lehet, és hiába szúrtam újra, meg újra, ismétlődött a sztori. A gyártótól azt a tanácsot kaptam, hogy próbáljam meg ne hasba szúrni, hanem combba, karba. Kicsit félek a dologtól, hogy beleakadok meg ilyesmi. A kütyü jelenleg egy nyakba akasztós telefontokban lakik, amit én a derekamon hordok éjjel-nappal. Nincs is más tartóm hozzá, csak amit gyárilag adtak(övre csíptethető bőrtok, és a sima csíptető)
Szerintem nincsen csomó, de már elbizonytalanodtam...
volt valakinek hasonló gondja????
Persze az egész történet a 3 napos ünnepen tetőzik.... jellemző... :( csak ültünk mint a nemtommi hajnalok hajnalán, hogy akkor most mi is van? Ezúton is köszönet a gyártó zöldszámának, legalább megnyugodtam, mert volt ötlet további lépésekre.

A másik problémám, hogy ha ilyen ütemben fogyasztom a szereléket, nem lesz elég a fél éves cucc, akkor mi van?

Utolsó: időnként előfordul, hogy elhajlik bennem a kis műanyag pöcök. Egyenlőre a legfőbb gyanúsított a hasizomgyakorlat. Inzulint szépen továbbít általában, csak kiszedés után fedezem fel, és be is gyullad.
pfff bocsánat :)
Szia!
Nekem is volt hasonló gondom,lecseréltük az addig használt Quick-setet a(MMT-397) Silhuettere(MMT-381).

pumpás

Őstag
Manocs, ha jól emlékszem Pumpásnak volt hasonló gondja, meg ő is Medtronicos, biztos tudd tippel szolgálni. :D

Aztán ne csak akkor nézz felénk, ha ég a házikó! ;)
Igen voltak ilyen problémáim ki kellett cserélni a pumpát,valami elromlott benne.
A javaslatom:Hivd fel a pumpatrénered mond el hogy mi a baja a pumpának,és hogy cseréljék ki.

vighkata

Sziasztok!
Felmerült egy újabb kérdés! Mindegyik pumpa jelzi ha nincs inzulin beadás?
Mindkettő, de általában mire jelzi, az már késő.
Ezt úgy értsd, hogy míg a pennel beadod a bázist, egy nap 2x vagy 1x, és az hat 12 vagy 24 órán át, addig a pumpa, ha eldugul, akkor azonnal megszűnik a bázis adagolás.
Nagyon ritkán dugul el, és jelzi az elzáródást, de ha ez megtörténik, az lehet, hogy 4-6 óra. Annyi ideig nem kap a szervezet inzulint.

linus

Tag
Mindkettő, de általában mire jelzi, az már késő.
Ezt úgy értsd, hogy míg a pennel beadod a bázist, egy nap 2x vagy 1x, és az hat 12 vagy 24 órán át, addig a pumpa, ha eldugul, akkor azonnal megszűnik a bázis adagolás.
Nagyon ritkán dugul el, és jelzi az elzáródást, de ha ez megtörténik, az lehet, hogy 4-6 óra. Annyi ideig nem kap a szervezet inzulint.

Én ezt úgy gondoltam hogy úgy működik, adja az adott mennyiséget adott időpontban és a következő ha nem megy be jelez. És amit ezzel mondani akarok, az, hogy kevesebb idő telik ez inzulin nélkül. Mint 4-6 óra.
Éééted? Vagy nem bírok magyarázni.... :)

vighkata

Én ezt úgy gondoltam hogy úgy működik, adja az adott mennyiséget adott időpontban és a következő ha nem megy be jelez. És amit ezzel mondani akarok, az, hogy kevesebb idő telik ez inzulin nélkül. Mint 4-6 óra.
De értem, jól magyarázod. Csak sajna ez nem megoldott a pumpánál. Belül a partonban nyomás van, és ha valahol elakad az inzulin, akkor azt a pumpa késéssel jelzi. Ilyen dugulás a bőr alatt lehetséges, ha csomóba lett beleszúrva a kanül, és gyulladás jön létre. Más dugulásról nem tudok. De ez a gyulladás miatti dugulás nagyon ritka. Nekem az 5 év alatt egyszer jelzett.

Ha viszont azért nem adagol(na) mert a pumpával van valami gond, akkor azonnal jelez, ha valami hibát talál a rendszerben. Minden feltöltéskor teszteli önmagát, és használat közben is tesztelések sorozatát végzi el, több milliót, de ezt nem tudom fejből mennyit.

vighkata

Sziasztok!

Otthon meg akartam nézni a kézikönyvben, hogy mely esetekben fordulhat elő elzáródás, de teljesen kiment a fejemből.
Kívülről nem is tudom, mert annyira nem jellemző, hogy nem is tudom pontosan.

Olyan viszont volt, hogy elzáródást jelzett a pumpa, viszont a cukrom rendben volt. "leokéztam" a pumpát, de csak jelzett. Aztán végül abbahagyta. és egy-két nappal később jelezte a pumpa, hogy az elem lemerülőben van. Szerintem a lemerülő elem egy kicsit megzavarhatta a pumpa öntesztelését, mert elemcsere után nem fordult elő többször az elzáródás riasztás.

Nem tudom, másnak volt-e hasonló tapasztalata.

vighkata

Sziasztok!

Otthon meg akartam nézni a kézikönyvben, hogy mely esetekben fordulhat elő elzáródás, de teljesen kiment a fejemből.
Kívülről nem is tudom, mert annyira nem jellemző, hogy nem is tudom pontosan.
Megnéztem a neten, és a két lényeges részt berakom ide. (egész jól elbeszélgetek magammal.)

A Medrtonicnál nem tudom, hogyan működik, vagy mikor riaszt.

Csatolások

• E-4 elzáródás Spirit.pdf
    21.1 KB · Olvasás: 8
  • Riasztások, hibaüzenetek.pdf
    17.5 KB · Olvasás: 4

linus

Tag
Megnéztem a neten, és a két lényeges részt berakom ide. (egész jól elbeszélgetek magammal.)

A Medrtonicnál nem tudom, hogyan működik, vagy mikor riaszt.

Én Rád reagálok! :)
Csak a gyerek a levegőben porszívózott, persze az enyém csak a jó, pedig van 2 az ő méretében. Leginkább a levegőben szeret porszívózni és a tévét meg a környékét vette célba....
Leállítottam azt hisztit. Most kezeltem le a hipoját, mert persze aki nem reggelizik, az így jár....
Meg olvaslak!:D
Tiszta hülyén hangzik de az ilyen mindennapos.
Amúgy asszem vagy 9 millószor ellenőrzi magát a pumpa.
Naponta.
Te milyen elemet veszel hozzá? a "gyárit"?
Na és egy újabb: Ha valami csoda folytán a Nóra szétszed valamit akkor viszont gondolom rögtön pittyeg.
No és thx a linket

zsuzsa

Új tag
Szia Lina. Az én kisfiamra 3 évesen került a metronic pumpa. Teljesen megbízható, könnyen kezelhető és rendkívűl jól bevállt. Az elején könnyen vett minden akadályt, a világ legtermészetesebb dolga volt hogy ott van a kis derekán. A pumpa riaszt ha gond van, ha kifogyóban az inzulin, ha lemerülőben az elem, ha nincs inzulinbeadás stb... ez utóbbi ritkán de előfórdúlt, olyankor szerelékcsere, és megoldódott. Nem matatta soha, nem foglalkozott vele, a billentyűzár mindíg le van autómatikusan zárva, gond soha nem volt belőle. Most hogy 6 éves óvodába jár, most nagyon egyedűl akar mindent, ő mér, ő indít, amivel nem is lenne gond, de még azért nem tudja elindítani, bólust megosztani stb... Na meg valamelyik nap megyek át az oviba, és azt mondja ne vegyem elő mindenki előtt, menjünk félre vele, mert a Réka, a kis barátnője azt mondta hogy csúnya kék, és neki nem tetszik. Mondtam hogy mondja meg a Rékának hogy azért kék, mert kisfiúknak való, nem lehet pink rózsaszín. Szóval ilyen fontos dolgokkal mostanában megküzdeni. De kicsinek semmi gondja nem volt vele, nem piszkálta, nem akata szétszedni, nem ejtette le, mert nem is nyúlt hozzá, tokban volt, és csak akkor vettük elő ha indítottunk.

vighkata

Én Rád reagálok! :)
Csak a gyerek a levegőben porszívózott, persze az enyém csak a jó, pedig van 2 az ő méretében. Leginkább a levegőben szeret porszívózni és a tévét meg a környékét vette célba....
Leállítottam azt hisztit. Most kezeltem le a hipoját, mert persze aki nem reggelizik, az így jár....
Meg olvaslak!:D
Tiszta hülyén hangzik de az ilyen mindennapos.
Amúgy asszem vagy 9 millószor ellenőrzi magát a pumpa.
Naponta.
Te milyen elemet veszel hozzá? a "gyárit"?
Na és egy újabb: Ha valami csoda folytán a Nóra szétszed valamit akkor viszont gondolom rögtön pittyeg.
No és thx a linket
Szia Lina!
Bocsi a türelmetlenségért.

Igen, naponta ellenőriz ennyiszer a pumpa, de ezen semmit nem lehet észrevenni. Viszont tegnap előtt cseréltem benne elemet, és akkor végigfut minden tesztelésen, figyelmeztető hangon, rezgésen.

Elemből csakis a nagyon jó minőségű elemet kell venni, nem éri meg az olcsó, sőt, nem ajánlják az újra tölthető elemet sem, mert kb fele annyi ideig bírják. Használattól függően fél-háromnegyed évet bír ki egy elem. (elem alul beillesztve, a gombelem a vc mérőbe kell)

A pumpa a gyártás során egy darabba van összegyártva, nem lehet szétszedni (ezért nem lehet javítani sem). Csak az elemháznál és az inzulin patron házánál nyitható-zárható. Ezek kinyitása még felnőttnek sem egykezes folyamatok, akármilyen ügyes, vagy leleményes a kis lurkó, nem tudja kinyitni.

Egyébként ha az elemház fedele meg van nyitva, akkor csipog folyamatosan, ha az adaptert (ahol a cső megy be a pumpa házába) csavarná ki a gyerkőc, az meg eléggé látványos.

Az esti fürdetésnél, amikor leveszed a pumpát, és kikapcsolod, akkor 1 percenként csipog, és rezeg, de én nem szoktam kikapcsolni.

A pumpa jelez csipogással és rezgéssel ha a tartályban már csak 20 E inzulin van, de ekkor csak egyszer jelez, okézás után csöndben van. Ha az inzulin teljesen kifogyott, akkor viszont szintén percenként csipog és rezeg.

Elképzelhető, hogy a Medtronicnál más időpontok vannak beállítva jelzésként, de ennek nincs jelentősége, mert mindkét pumpa biztosnágosan jelez minden fontos eseményre.

Csatolások

• elem AA Ultimate.jpg
    elem AA Ultimate.jpg
    10.3 KB · Olvasás: 1
  • elem vc mérő.gif
    elem vc mérő.gif
    9.5 KB · Olvasás: 1

linus

Tag
Szia Lina. Az én kisfiamra 3 évesen került a metronic pumpa. Teljesen megbízható, könnyen kezelhető és rendkívűl jól bevállt. Az elején könnyen vett minden akadályt, a világ legtermészetesebb dolga volt hogy ott van a kis derekán. A pumpa riaszt ha gond van, ha kifogyóban az inzulin, ha lemerülőben az elem, ha nincs inzulinbeadás stb... ez utóbbi ritkán de előfórdúlt, olyankor szerelékcsere, és megoldódott. Nem matatta soha, nem foglalkozott vele, a billentyűzár mindíg le van autómatikusan zárva, gond soha nem volt belőle. Most hogy 6 éves óvodába jár, most nagyon egyedűl akar mindent, ő mér, ő indít, amivel nem is lenne gond, de még azért nem tudja elindítani, bólust megosztani stb... Na meg valamelyik nap megyek át az oviba, és azt mondja ne vegyem elő mindenki előtt, menjünk félre vele, mert a Réka, a kis barátnője azt mondta hogy csúnya kék, és neki nem tetszik. Mondtam hogy mondja meg a Rékának hogy azért kék, mert kisfiúknak való, nem lehet pink rózsaszín. Szóval ilyen fontos dolgokkal mostanában megküzdeni. De kicsinek semmi gondja nem volt vele, nem piszkálta, nem akata szétszedni, nem ejtette le, mert nem is nyúlt hozzá, tokban volt, és csak akkor vettük elő ha indítottunk.

:)
Hát igen, én is hallottam hogy ilyen komoly gondok vannak az oviban... A barátnő nagyon fontos helyen áll. És a véleménye is!
Igaz, még 1 év (lehet 1,5 év is, mert nyáron tölti a 2) mire Nóra mehet oviba. Könnyen ment pumpával oviba? Úgy értem több nehézséget hallok az oviba íratással/járatással kapcsolatban mint pozitívumot.
Én szeretném ha úgy járna oviba mint a "többi" gyerek. Nem 1 évet max pár órában mert ő "problémás".
Azt gondolom pumpával egyszerűbb az ovis élet. Ugye?
Amúgy eddig aki írt azt veszem észre gyereknél sok a Medtronicos pumpa.
Kedden jön a Medtronic képviselője, rózsaszín pumpát hoz. Kíváncsi leszek.
Kisebb mennyiséget is be tud adni mint a spirit? Mekkora a legkisebb mennyiség amit bead? Vagy összevár?

linus

Tag
Nóra amúgy már felhúzza az ujjszúrót, és meg is tudja nyomni a gombot. (elég erősen kell nyomni, de sikerül). Be és kikapcsolja a cukormérőt.

Oldal tetejére