Vércukormérők

dg

Őstag
Ma megkapjuk a méryt. Úgy döntöttem hogy azért az Optimumot nem adom cserébe. A dr.-nénink minden gond nélkül megtalálta és kiírta a receptet, sőt egyből 3 havit, amit eddig az optimumhoz soha nem tett. Kértem hogy egyenlőre egy havit írjon, mert tesztelem, aztán jó lesz ha ki tudja írni rögtön a 3 havit, nem kell 3 havonta rohangálnom.

Múlt héten visszahívtak, s azt ígérték, ezen a héten is, s meg is kapom a készüléket, de sajna eddig semmi. Így nem hiszem, hogy ezen a héten valóban meg is lesz a mérő.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Engem vissza sem hívtak...:(
Engem tegnap visszahívtak. Nem volt olyan baráti beszélgetés, mint a múltkor, mivel nem tudtam (nem akartam/tunk az orvosommal egyeztetve) receptet iratni a Mery-hez.
A hölgy elég arrogánsan tudni akarta az orvosom nevét (mi az hogy nem ír receptet???), amit én persze nem kívántam vele közölni. Nem is közöltem. Azóta csönd.

dg

Őstag
Engem tegnap visszahívtak. Nem volt olyan baráti beszélgetés, mint a múltkor, mivel nem tudtam (nem akartam/tunk az orvosommal egyeztetve) receptet iratni a Mery-hez.
A hölgy elég arrogánsan tudni akarta az orvosom nevét (mi az hogy nem ír receptet???), amit én persze nem kívántam vele közölni. Nem is közöltem. Azóta csönd.

Lehet, hogy most az a hölgy hívott fel, aki engem először (s ezidáig utoljára)! :) Hű... A végén nem kapunk Méryt? Csak nem kerültünk büntibe? :)

Tényleg: egy mobiltelefon, amelybe memóriakártyán, és USB csatlakozón kívül tesztcsíkot is lehetne csatlakoztatni... :cool:
Volt szerencsém kipróbálni egy ilyen eszközt. Koreai gyártmány, azt hiszem a Samsung összefogott az egyik helyi vércukormérő gyártóval. Szép-szép, jó is, meg minden. De mi van ha a mérős részét szervizbe kell adni? Vagy a telefonos részét? Akkor bukod az egészet. Szóval egy ilyen jelen formában csak alkalmanként megfelelő, de állandó mérésre mindenképp kell egy másik mérő is.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
MERY cukormérőkhöz!

Egy kis info azoknak, akik már megvették vagy meg fogják venni a MERY cukormérőt.

Mivel az vércukorszint koncentrációja a vérplazmában valamivel magasabb, mint a teljes vérben, ezért plazma vérminta elven működő csíkok eredményei körülbelül 10-15%-kal magasabbak a hagyományos kapilláris elven működő csíkokhoz képest.

Nem tudom, hogy a Mery kézikönyvében ez le van-e írva (most nincs időm a neten megnézni), de ez megnyugtató azoknak, akik összemérik az eredményeket a másik kütyüjükkel, és eltérést látnak. Tehát az eltérés nem pontatlanságból ered.

Ahol az infora rátaláltam, ott van egy táblicsku is, ezt illesztettem be. Jó hasonlítgatást.

Csatolások

• plasma_kalibrierung_.jpg
    plasma_kalibrierung_.jpg
    216.3 KB · Olvasás: 25

borka

Őstag
MERY cukormérőkhöz!

Ki vettem az elemet a mérőből és 1 hét után tettem vissza. Mindent megörzött a memoria,:hurra::hurra::hurra:csak a dátumot és az órát kellett újra beállitani.Az időzített jelzést szintén be kell programozni.:cool:

dg

Őstag
Közben tegnap hozzám is megérkezett a Méry. Egyelőre még nem foglalkoztam vele azon túl, hogy kézbe vettem, szóval a lényeg még titok előttem, de az biztos, hogy tetszetős készülék.

zsuzsa

Új tag
Mi már egy hete mérünk vele, nem szoktam rögtön vezetni a naplót, hanem hétvégén neki ülök és regisztrálok, és képzeljétek volt egy olyan érték amit nem találtam és volt egy 25,5 es érték amit nem értem honnan nekünk ilyen cukrunk nem is volt soha. Teljesen értetlenül álltam a dolog fölött.

yaksi

Új tag
Jelentem a laboros méréssel végzett kontrollt:
Tegnap reggel: Méry:5,6, Vivamax: 7,1, Labor: 6,7

Tehát a Vivamax mért ez esetben pontosabban!

tímeácska

Őstag
Jelentem a laboros méréssel végzett kontrollt:
Tegnap reggel: Méry:5,6, Vivamax: 7,1, Labor: 6,7

Tehát a Vivamax mért ez esetben pontosabban!

Nem kötekedésnek szánom, de a vénás vér, és a kapilláris vérből végzett mérés eredményei eltérnek - általában!-. A cukormérőkkel történő mérések vérmintái honnan származtak? Ujjból, vagy ugyan abból a vérmintából, ami a laborba ment, tehát a vénásból? Ilyenkor érdemes - én legalábbis ezt szoktam csinálni... - pár cseppet "kérni" a vénásból, és azzal tesztelni a cukormérőt. Rögtön ezután pedig ujjból is nézni szoktam cukrot, hogy tudjam, milyen eltérés is van a kapilláris, és vénás értékek közt...

yaksi

Új tag
Nem kötekedésnek szánom, de a vénás vér, és a kapilláris vérből végzett mérés eredményei eltérnek - általában!-. A cukormérőkkel történő mérések vérmintái honnan származtak? Ujjból, vagy ugyan abból a vérmintából, ami a laborba ment, tehát a vénásból? Ilyenkor érdemes - én legalábbis ezt szoktam csinálni... - pár cseppet "kérni" a vénásból, és azzal tesztelni a cukormérőt. Rögtön ezután pedig ujjból is nézni szoktam cukrot, hogy tudjam, milyen eltérés is van a kapilláris, és vénás értékek közt...

Hááát, ezt nem tudtam. A vércukormérőknek "adott" vér ujjból származik, közvetlenül a vérvétel előttről.

tímeácska

Őstag
Hááát, ezt nem tudtam. A vércukormérőknek "adott" vér ujjból származik, közvetlenül a vérvétel előttről.

Végül is, a lényeget így is megtudtad: tudod, hogy a cukormérőd és a laboros eredmények közt mekkora különbség van. Ha legközelebb mész laborba, és ha csak ugyan ezt megcsinálod még egyszer ("a vércukormérőknek "adott" vér ujjból származik, közvetlenül a vérvétel előttről") és hasonló eredményeket kapsz, mármint, különbséget, akkor tuti, hogy jól mér a cukormérőd! :cool:

yaksi

Új tag
Nos, mivel a "jóból" nem elég, megérkezett a harmadik készülék is a házhoz, egy Akku Chek Active. :)

A többiek után furcsa egy kicsit a tesztcsík, de szimpatikus a készülék...

tímeácska

Őstag
Nos, mivel a "jóból" nem elég, megérkezett a harmadik készülék is a házhoz, egy Akku Chek Active. :)

A többiek után furcsa egy kicsit a tesztcsík, de szimpatikus a készülék...

A régi, vagy az új? Az újban nekem nagyon szimpatikus az étkezés előtti/utáni eredmények jelölésének lehetősége, és ezek alapján külön-külön is lehet átlagot számíttatni.

Jaj, olyan jó kis vércukormérő készüléket tudnánk Mi fórumozók gyúrni! Csak kérne már meg Minket Valaki... :dr_16:

Oldal tetejére