Insulinpumpa

pumpás

Őstag
Kata Sajnos ugytudom hogy gyogyszertárban nem lehet kapni de ha valaki kéri szivesen küldök próbára.A TALÁLKOZÓT NINCS AZ A PÉNZ AMIÉRT KIHAGYNÁM.KB rajtamkivül+8 fö.De mi péntek szombat vasárnap maradunk.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Pumpás!
Akkor a talira hozzál léccike ragacs leszedő bizgettyűt, mi pedig ígérjük, ragacsosan megyünk, én legalábbis biztos, és akkor szívesen kipróbálnám.
Köszike előre is.

Sani

Új tag
Sziasztok!

Nekem nem marad rajtam semmilyen ragacs kanül csere után. Mivel ragasztjátok magatokhoz?:confused:

A bubikhoz annyit fűznék hozzá, hogy az nagyon fontos befolyásoló tényező, hogy hogyan ' áll ' a pumpa. Tehát pont az a lényeg, hogy nem szabad állnia, vagyis vízszintesen vagy lefele kell lennie, és akkor jobban el lehet kerülni a buborékosodást. Az inzulináttöltésről meg pár oldallal ezelőtt beszéltünk-írtunk, és az is nagyon jó dolog. ...hogy átnyomjuk az inzulint.

tímeácska

Őstag
Pumpás!
Akkor a talira hozzál léccike ragacs leszedő bizgettyűt, mi pedig ígérjük, ragacsosan megyünk, én legalábbis biztos, és akkor szívesen kipróbálnám.
Köszike előre is.

Hehe, ez jó volt, Kata! Akkor én is, és Mátém is ragacsosan megyünk!!!;-) Ki akarom próbálni a szert!;-)

Okés, Pumpás, akkor majd ott talizunk!;-)

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
A medtronicos ragacs sosem hagyott nyomot a bőrömön, lehet, hogy ebben jobbak? :twisted: Vagy csak a 45 fokos kanülé volt jobb, az más volt, mint a merőleges, gondolom a Rochenál is más a kettő.

tímeácska

Őstag
A medtronicos ragacs sosem hagyott nyomot a bőrömön, lehet, hogy ebben jobbak? :twisted: Vagy csak a 45 fokos kanülé volt jobb, az más volt, mint a merőleges, gondolom a Rochenál is más a kettő.

Igen, más a 2 kanül... Ragacsilag is! A Tender Link-é is hagy nyomot maga után, na de a Flex... :rolleyes:

vighkata

Pont most akartam írni, hogy nekem a tender nem hagyott ragacsot, csak a flex. Lehet, hogy egy kicsikét bőrfüggő is. Azért gondolom, hogy bőrfüggő is, mert nekem nem szokott lejönni,vagy leázni flex. Egyetlen egy esetben jött le, da az már a felrakásnál sem ragadt rendesen.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Valaki használja a karját??Mert én nem merem!Televan a gatyóm töle.Hi Hi
Ezt én sem mertem... nekem már a pentől is lila a karom, akármilyen picike tűt használok. Viszont megpróbáltam most a szenzort a derekam hátsó részébe adni, a medencecsont feletti részbe, hátra. Nehezen elérhető, de nagyon jó hely!!! Most el is határoztam, hogyha egyszer túlleszek a szülésen és kicsit össze tudom szedni magam, akkor megpróbálom újra a pumpát úgy, hogy erre a hátsó derék részbe adom a kanült. Úgy tűnt, mint ami nem olyan eres... és nem is fájt és legkevésbé zavart az eddig kipróbált helyek közül.

zsuzsa

Új tag
Mi Metronikos szerelékeket használunk, de egyik sem hagy nyomot Tibusomon, vagy csak nem fogékony a bőre rá, talán egyszer egyszer maradt körben egy kis ragacs, de nem jellemző, mikor kivesszük akkor csak bőrpír van, de kis idő múlva már az se.
Ő szereti ha a karjába rakjuk, igazság szerint, csak a két karját, és a pocakját használljuk, a combjába nem szerette, neki attól lett tele a gatya. A 90 est használljuk karba, hasba.

Sani

Új tag
Én az Animas 90 c°-os insetjét használom, és nagyon könnyen lejön...sőt, nagyon jól tapad és miután kiveszem, nem látszik semmi sem...azon a kis folton kívül, ami a műanyag 'tű' helye és ami elmúlik pár nap múlva.

Sani

Új tag
Viszont megpróbáltam most a szenzort a derekam hátsó részébe adni, a medencecsont feletti részbe, hátra. Nehezen elérhető, de nagyon jó hely!!!

Én csak oda szúrom, és már volt olyan, hogy amikor a bólust nyomtam be, megnéztem, hogy tényleg bent van-e a tű, mert annyira nem érzem.;) Sőt, szinte csak ilyen van. Néha találok el valami érzékeny részt.
Ott hátul nem zavar, a pumpát is a derekamon hátra el tudom 'tolni', tehát nekem is nagyon bejött ez a hely.

orsika

Új tag
Sssssssssszzzzzzzzzzzzzziiiiiiiiiiiiiiiijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaaaaa Nyafi!!!

hIÁNYOZTÁL ÁM... mENNYI INZULINRA ÁLLÍTOTTAK? tE KAPTÁL BELÖVŐT?

jÓ PIHIT MINDENKINEK.

jA!!!

éN IS AKAJOM ASZTAT A RAJZOT... LÉGYSZIIIIII...

tímeácska

Őstag
A ragacs témához...
Szerintem a Mi bürkénkkel van a probléma... ;-):-D Mármint, Mátééval, meg az enyémmel... Akiket ismerek, és Roche-osok, nincs ilyen problémájuk... Vagyis, csak elenyésző számban... Mi ilyenek vagyunk... Mátém bőre egyébként is más tészta, mert IgA hiányos a gyerek, én meg hüle bőrű vagyok... ;-) :-D:-D:-D

Mrobi

Új tag
A nap öröm hírét szeretném veletek megosztani: Patriknak a januári 7.9 HbA1c (ez még penes) után, most 6,7 lett (ez már nagyrészt pumpás):D:D:D éééés lesz ez még jobb is !!!

Mrobi

Új tag
Köszi, ennyit tesz a pumpa ez amit a pennel soha nem tudtunk volna elérni.
(pl a halnali bázisunk 0,8 ról átmegy reggel 0,2-re,:confused: ezt penes bázissal elég nehéz lenne követni.)

Gratula Mrobi! Ez gyönyörű, remélem nagyokat ugráltok az örömtől! 4 napja egyfolytában ugrálnék ( mh-en nem is értették igazán miért van jókedvem...), 2 db 10-esen kívül cukraim 7,5 alatt vannak, már 2 éve nem voltak ilyen méréseim.

Én sem tudnám a karomban elképzelni a kanült, pennel próbálkoztam, de nagyon fájt az inzulin, éreztem a felszívódást is. Még csak a hasamba szúrtam, ott nem érzem (végre valamire jó a vastag háj:D).

vighkata

Én csak oda szúrom, és már volt olyan, hogy amikor a bólust nyomtam be, megnéztem, hogy tényleg bent van-e a tű, mert annyira nem érzem.;) Sőt, szinte csak ilyen van. Néha találok el valami érzékeny részt.
Ott hátul nem zavar, a pumpát is a derekamon hátra el tudom 'tolni', tehát nekem is nagyon bejött ez a hely.

Én az utóbbi időben szinte mindig ideszúrtam. Ma reggel viszont kipróbáltam a felkarba való szúrást. Hát bizony jól szórakoztam magamon. Beszúrtam a tűt, és ott álltam, hogy egy kézzel levegyem azt a záró bizgettyűt, amihez egyébként két kéz kellene, mivel egy kézzel összenyomom, a másikkal pedig szétszedem. Megoldottam, a tűt is kihúztam, aztán egy kézzel rácsatlakoztam a kanülre. Aztán jött a melltartó felvétele. Hát nem szokott ilyen viccesre sikeredni ez a művelet, mivel a szerelék csövét a melltartó pántjával kellett csereberélni, hogy valahogy az öltözék is stimmeljen.
Most egy olyan hosszú ujjú póló van rajtam, amin dombormű szerűen átüt a kanül és a cső. Kíváncsi vagyok, hogy valaki észreveszi-e, és megkérdezi-e a domorulatomat.

vighkata

Köszi, ennyit tesz a pumpa ez amit a pennel soha nem tudtunk volna elérni.
(pl a halnali bázisunk 0,8 ról átmegy reggel 0,2-re,:confused: ezt penes bázissal elég nehéz lenne követni.)

Robi, csak gratulálni tudok az eredményetekhez. Az első amit a pumpa nálam rendbehozott, az a hajnali és reggeli értékek.

Erre valóban csak a pumpa képes, és a legnagyobb nyertesei a gyerkek és a fiatalok, akiknél a kevés és sokszor változó inzulinigény miatt mással nem lehetne ezt produkálni.

Azt írd meg léccike, hogy Patrik a betegsége elfogadásában a pumpás kezelés hozott-e érezhető változást. Pl, hogy jobban odafigyel, jobban érdeklik a jó eredmények, vagy szabadabbnak látod-e közösségben, suliban, vagy bárhol.

Oldal tetejére