Insulinpumpa

Szia vighkata!
Azt szeretném kérdezni az elöbb néztem azt az oldalt amit fel tettetek de nem nyit meg semmit még fejlesztés alatt van ? Mert engem érdekelne onnét az a része hogy 11 gyermek inzulinpumpáját támogatják idén a diab társaság ,mert nagyon ugy néz ki a dolog hogy bálintnak is az lessz .Az érdekelne hogyan lehet pályázni vagy eggyáltalán mik a feltételek elöre is kösz,és nem tudom megnyitni.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Szia vighkata!
Azt szeretném kérdezni az elöbb néztem azt az oldalt amit fel tettetek de nem nyit meg semmit még fejlesztés alatt van ? Mert engem érdekelne onnét az a része hogy 11 gyermek inzulinpumpáját támogatják idén a diab társaság ,mert nagyon ugy néz ki a dolog hogy bálintnak is az lessz .Az érdekelne hogyan lehet pályázni vagy eggyáltalán mik a feltételek elöre is kösz,és nem tudom megnyitni.
Szia Kisnyuszi!
Valamit nem jól értelmezel, nem csak 11 gyerek pumpáját támogatják. Annyi gyerekét, ahányan igénylik. A gyerkőcöd orvosával, a választott pumpás cég koordinátorával kell egyeztetned, és indítanod az igénylést. Tehát nem pályázat útján dől el a jogosultság.

Íme egy kis tájékoztató az oldalról:

"Gyermekeknél megfelelő indikációban az inzulinpumpa emelt támogatásának mértéke 98%, az inzulinpumpa tartozékok is az emelt (90%) kategóriába tartoznak. Általánosságban 18 év alatt legalább egy éve 1-es típusú diabetes mellitusban szenvedő betegek részére rendelhető inzulin pumpa. A kivételek a következők: 1. 1 év alatti betegek esetében a manifesztálódó diabetes diagnózis felállítása után azonnal rendelhető 2. 3 év alatti betegek esetében a manifesztálódó diabetes esetén egy év betegségtartamnál korábban is rendelhető, amennyiben a hagyományos napi kétszer adott premix inzulinkezeléssel anyagcsere egyensúly nem érhető el, és a kiszámíthatatlan étkezési szokások és aktivitási szintek miatt hypoglykaemia veszélye áll fenn 3. 6 év alatti betegek esetében a manifesztálódó diabetes esetén egy év betegségtartamnál korábban is rendelhető, amennyiben a naponta kétszer adott premix és egyszer preprandialisan adott gyorshatású inzulin kezelés kombinációjával anyagcsere egyensúly nem érhető el. Gyermekeknél is előírás, hogy az adott eszköz csak 3 hónapos próbakezelési időszak után rendelhető társadalombiztosítási támogatással."

Forrás: Magyar Diabetes Társaság

borka

Őstag
Borka, megnéztem újra a honlapot, és a 6- át lett írva 5-ére, szombatra.
Nekem nem jó a szombat, én ismét bringatúrázom egy csapattal.

Sajnos még mindig csak a teszt oldal látható.
Az 5-ére kiírt program megint családi öszröfi a 77 támogatásával.
A kirándulás a Rose szervezésében volna pumpások részére,de sajnos többet én sem tudok.

borka

Őstag
Szia vighkata!

Szeretném a figyelmedet felhívni,hogy itt nem diad társaságról van szó, hanem ALAPÍTVÁNY -ról.
Az oldal felső jobb sarkában találsz egy e-mail címet és azon érdeklődjél, Keller Richárdak címezve.

Szia vighkata!

Köszönöm szépen a tájékoztatást , akkor valamit félre értettem .Majd utána járok valoszinü hogy accu-chek spirit pumpánk lessz .

vighkata

Szeretném a figyelmedet felhívni,hogy itt nem diad társaságról van szó, hanem ALAPÍTVÁNY -ról.
Az oldal felső jobb sarkában találsz egy e-mail címet és azon érdeklődjél, Keller Richárdak címezve.
Köszi Borka a kiigazítást, itt elkerülte a figyelmemet egy tény.

Köszönöm szépen borka akkor meg fogom öt keresni email-ben mert azért nem mindeggy mennyibe kerül de hát a gyerekért mindent.Sajnos ezek nem kis összegekbe kerülnek.

vighkata

Sajnos még mindig csak a teszt oldal látható.
Az 5-ére kiírt program megint családi öszröfi a 77 támogatásával.
A kirándulás a Rose szervezésében volna pumpások részére,de sajnos többet én sem tudok.
Na akkor itt van bőven káosz, a 77-e-s összeröfire nem vágyom. A Roche pedig mit szuttyog? Mi fél éve nem tudunk a saját banzájunkra összerántani 40 embert, a Roche miből gondolja, ha 5 nappal előtte szól akkor egy ország összeröffen és, és hagyja a vasárnapi rántott csirkét? Holnap már jövő hónap lesz, itt szerintem nem lesz 6-án banzáj. :( Lassan itt a nyár és a népek mint a termeszek vándorolnak szerteszét.:dr_31:

vighkata

Szia vighkata!

Köszönöm szépen a tájékoztatást , akkor valamit félre értettem .Majd utána járok valoszinü hogy accu-chek spirit pumpánk lessz .

Köszönöm szépen borka akkor meg fogom öt keresni email-ben mert azért nem mindeggy mennyibe kerül de hát a gyerekért mindent.Sajnos ezek nem kis összegekbe kerülnek.
Kisnyuszi, örülök! Minden lehetőséget érdemes kihasználni, ami létezik. Meg fogod látni, pumpával könnyebb. :)

vighkata

Lehet,hogy majd az utolsó pillanatba jut eszébe.
Néhány éve már tologatott egy tavaszra tervezett programot egészen őszig, mondván, hogy kevés volt az idő tavasszal, nyáron a kutya sem megy el, így lett ősz.
(Most ezt csinálja a Multiclix bevezetésével, piacra dobásával:()

Különben meg a legtutibb Roche-os banzáj a szentendrei volt :cool::cool::cool:
Ugyi-bugyi???? ;););)

borka

Őstag
Néhány éve már tologatott egy tavaszra tervezett programot egészen őszig, mondván, hogy kevés volt az idő tavasszal, nyáron a kutya sem megy el, így lett ősz.
(Most ezt csinálja a Multiclix bevezetésével, piacra dobásával:()

Különben meg a legtutibb Roche-os banzáj a szentendrei volt :cool::cool::cool:
Ugyi-bugyi???? ;););)

Ige-igen.
A honlapra sem tudok belépni mert amit kaptam kódot azzal nem működik.
Neked nincsen belépő kódod?

vighkata

Ige-igen.
A honlapra sem tudok belépni mert amit kaptam kódot azzal nem működik.
Neked nincsen belépő kódod?
Nincs, én nem is tudtam semmilyen kódról, mondjuk én nem regisztráltam. Csak egy natúr, inaktív honlapot látok (ami inkább hun lap, hun nem lap:rohog:)

vighkata

Talán kéne írni Gábornak,hogy adjanak belépő kódot,mert nem férünk hozzá az oldalhoz.
Szerintem ehhez az oldalhoz a Roche-nak semmi köze, hacsak az nem, hogy Ricsi is Roche pumpát hord. Így Gábor biztos nem tud kódot adni. Az oldal gazdájának kellene frissíteni, ill. aktiválni. Ez így nem egy honlap.

napocska

Őstag
Képzeljétek, tegnap ismét a megromlott inzulin című műsort sikerült előadnunk. A hűtőajtóban tárolom, és az utolsó patron volt az ötből. Kb. 2 hónapja állt a hűtőben, a szavatossága 2011. Már az ezt megelőző két patronnál is fura volt, hogy másfél, két nap pumpában tartózkodás után mintha nem úgy hatott volna. Persze mi a szúrás helyére gondoltunk, meg a melegre, és cseréltük mindig a teljes szereléket új inzulinnal, új helyre. Tegnap reggel 12-es cukorral ébredt Dani. Rögtön új inzulint szívtunk a tartályba (ez volt az ominózus utolsó patron), új kanült lőttünk be, erre ebéd előtt 20 lett a cukor :-(. Szerencsére pont most írattunk új doboz inzulint, így volt otthon. Pennel gyorsan (délután, amikor a munkából érte tudtam menni...) beadtam 1,5-öt, aztán a többit a pumpával, bázisemeléssel levittük szépen.
De ez azért gáz. Hogy a fenébe lehet rájönni, hogy az inzulin megromlott? Annyi tűnt fel még, hogy jobban bubisodik, mint máskor.

Oldal tetejére