jók ezek a dzsemek, én már házival nem is próbálkozom, tavaly tettem el epr dzsemet, az íze nem volt rossz, de megszürkült, nem olyan szép a színe, folyós, palacsintába elhasználtam, de ezt a Lidl set nagyon szereti.

Sziasztok!
Niki vagyok, és a most 21 hónapos kisfiúnk 3 hónapja lett cukorbeteg (legalábbis ekkor diagnosztizálták).
Olyan kérdésem lenne, ami nem biztos, hogy ebbe a témába vág bele, de szinte csak ezen témában látok mostanában mozgást, így felteszem:
mi étkezések után 2-3 órával szoktunk cukrot mérni, mert ha előbb teszem, akkor tuti tizenakármennyi még neki, és akkor nem kaphat tízórait, uzsit, de ha kivárom a 2,5-3 órát, akkor ált. jók az értékek.
méréseink időpontja: 6, 9, 12, 15, 17, 21, 00, 3. Ebből persze éjszaka változó, mikor mérem, nincs mindig 3 mérés.
Szóval, ah 1-1,5 órára mérem, akkor magas még neki, és így mérhetem újra kicsit később.
Helyes ez így szerintetek? Vagy torzít a képen, amit a doktornő lát?
Nem tudom, hogy csináljam..
Légyszi, akinek van gyerekes tapasztalaat, jelezzen nekem vmit!![]()
köszi, beszélek véle.
2 napja azért megmérem másfél órákra és nem annyira szörnyű a helyzet, mint hittem![]()
Szia Niki!
A diab kezelése egy folyamat, ne akarj azonnal tökéletes eredményeket elérni, mert az csak csalódásokhoz vezet. Még nagyon az elején vagytok, annakidején nekem azt mondták a kórházi beállítás után, hogy az elején már az is jó eredménynek számít ha otthon sikerül 10 alatt tartani a vércukorértéket étkezés után (otthon mások a körülmények, mint a kórházban, meg kell szokni a diétát, kialakítani a napirendet stb.)
Üdv: Misi
tudom, hogy folymat, de délután 5-re mindig 10 felett van, van, hogy 15 körüli...
Reggel 3E Humulin M3-at kap, este 1,5E-t ugyanebből. A reggeli inzulin már nem hat késő délutánra, ,így uzsit csak ritkán, akkor is keveset kap...
Hát, ha szisztematikusan, ugyanabban az időben és ugyanazok a problémák jelentkeznek, akkor egyértelműen változtatni kell a terápián: biztosan emelni kell az inzulinadagon, DE HOGY MENNYIT? AZT AZ ORVOSSAL BESZÉLD MEG!
Úgy veszem ki szavaidból, hogy igényelné is a gyermeked az uzsonnát (még szép -- az enyémek egyfolytában enni akarnak..)
Egyértelműen hozd az orvosotok tudtára, hogy kevesebbet eszik a gyermeked, mint amennyit szeretne, mert magasak a cukrok, úgyhogy adjon útmutatást, mennyi inzulint emeljetek a délelőtti adagon? (mert egyelőre a délelőttit említed részletesebben -- éjjel mi a helyzet?)
Egyébként, az össznapi inzulinmennyiség álatlában (DE EZ NEM MINENKIRE IGAZ!) úgy oszlik meg keverék inzulinok esetében, hogy délelőtt kétharmad, délután egyharmad kell. Nálunk a délelőtt, az egész napközbeni szakaszban ennél még magasabb a lányom inzulinigénye, három és fél - négyszeresét igényli a délelőtt az esti adaghoz viszonyítva. Ki kell tapasztalnotok, az már biztos -- elmondásod alapján, hogy a délelőtti inzulinadag elégtelen.
Az a helyzet, hogy a délelőtt többnyire példás: mindkét tízórait (első abonett lekvárral, vagy ilyesmi, a második az mindig gyümi-orvosi utasításra) megkaphatja, és ebédre (pont délre) már így is leesik a cukra 3-4 körülire.
Ja, félreérthető voltamPótvacsira a tej, önmagában, nem a legjobb megoldás. Legyen benne olyasmi is, aminek elhúzódóbb a felszívódási ideje (keksz például -- legalább fele-fele arányban, de talán még jobb, ha csak ilyesmi, tejet meg máskor igyon).
Sziasztok,
Kisfiam (14 hós) bárányhimlő gyanús. 1-2 hólyag megjelent rajta (nem szúnyog), félek, hogy bárányhimlős lesz.
Kérdezném az édesanyáktól (akinek már van tapasztalata), hogy egy cukorbeteg bárányhimlős kisgyermek betegségének lefolyása mennyivel másabb, mint annak, aki nem cukorbeteg. Mire figyeljek oda, hogy tudom segíteni, hogy gyorsan átvészelje a betegséget és könnyebb legyen neki?
(azért még reménykedem, hogy nem az!!)
Hogyan alakul ilyenkor a cuki?
(Az elmúlt héten borzasztó cukikat produkáltunk pl. 16,6 , ilyen csak a diab kiderülésekor volt. 2-3 napja "jók" az értékek.)
Köszi előre is!
umbra