Insulinpumpa

borka

Őstag
Pancsolás kanüllel.

Sziasztok itt a krejatív Sándor.

Nem kipróbált trükk,de lehet,hogy jó.
Létezik egy úgynevezett "plasztikus sebfedő spray"a márka mindegy.Bármelyik gyógyszertárba beszerezhető.
A lényege,hogy a kanült letakarjuk és a tapaszt körbefújjuk legalább 2x-3x(csak meg kell várni amíg megszárad,1-2 perc) és minimum 2-3 órás fürdést kibír anélkül,hogy leázna.:o
Letakarásra megfelelő méret 1 Personál tesztcsík kupakja,aminek a közepéből ki kell venni a papírt és a párátlanítót.Ez az ügyes szerkezet pont eltakarja a kanült így nem kerül bele a spray anyagából semmi.

Csatolások

• DSCF1744.JPG
    DSCF1744.JPG
    98 KB · Olvasás: 11
  • DSCF1746.JPG
    DSCF1746.JPG
    94.8 KB · Olvasás: 10

christina

Őstag
Pumpás, és Minden kedves Pumpázós!
Jó híreim vannak, egyelőre sajnos még csak relatíve jó hírek, de ez is valami!!! Most érdeklődtem utána, hogy NEM KÖTELEZŐ A FÉL ÉVES KANÜL MENNYISÉGET 1 RECEPTEN KIVÁLTANI, AZAZ, EGYBEN MEGVENNI!!! Lehet akár havonta felíratni a receptet, vagy egyszerre 2-3 havit felíratni, kiváltani! Ez talán annyiban kedvezőbb, hogy nem egyszerre terheli le a költségvetési kasszánkat...
Jaj, remélem, már ez is valami!
Persze, dolgozunk tovább az "ügyön", hogy ez az irreális 80%-os támogatás bitófán végezze!
És még valami... Már valóban nem kell újabb engedélyeztetés, meg semmi sem! Egyszerűen, ha már megkaptuk a pumpát, az arra felírásjogosult orvossal csak fel kell íratni, és kiváltani! Ha még 20 évig pumpázni akarunk, akkor 20 évig eljárkálunk, és felíratjuk!
Tehát, összegezve még egyszer: akár 10db/ 1 hó kanül mennyiséget is fel lehet íratni! Nem kötelező a 60db/6 havi mennyiséget egyszerre kiváltani!:cool: Gyermekek esetében ugyan ez érvényes!:cool:

És 4 évente sem kell új pumpát venni, csak a kihordási ideje 4 év, azaz, mint a penek, cuki mérők esetében ×év alatt nem lehet másikat felíratni (penek esetében -ha jól rémlik- 2 évet, cukimérőknél 6 évet kell várni, pumpa esetében pedig 4 évet, hogy újat írhassunk fel támogatással!)

Hát ez igazán jó hír, Köszi!:D

christina

Őstag
Sziasztok itt a krejatív Sándor.

Nem kipróbált trükk,de lehet,hogy jó.
Létezik egy úgynevezett "plasztikus sebfedő spray"a márka mindegy.Bármelyik gyógyszertárba beszerezhető.
A lényege,hogy a kanült letakarjuk és a tapaszt körbefújjuk legalább 2x-3x(csak meg kell várni amíg megszárad,1-2 perc) és minimum 2-3 órás fürdést kibír anélkül,hogy leázna.:o
Letakarásra megfelelő méret 1 Personál tesztcsík kupakja,aminek a közepéből ki kell venni a papírt és a párátlanítót.Ez az ügyes szerkezet pont eltakarja a kanült így nem kerül bele a spray anyagából semmi.

Hát ez szenzációs!:rohog::D Sándor! Megtartunk. Nemcsak jó fotós és kommentátor vagy, hanem feltaláló is.:):cool:
Mikor tesztelitek le? Borka légysziiiiiiii! Jövő héten Balcsizunk.;)

timka

Új tag
biztosítás

Sziasztok.Tudna nekem valaki olyan utasbiztosítást ajánlani ami jó a pumpára is Ár stb..Tapasztalat,észrevétel,tanácsok minden érdekel.Horvátországba kell majd:D Köszönöm előre is.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Sziasztok.Tudna nekem valaki olyan utasbiztosítást ajánlani ami jó a pumpára is Ár stb..Tapasztalat,észrevétel,tanácsok minden érdekel.Horvátországba kell majd:D Köszönöm előre is.
Volt már róla szó, de én úgy tudom, hogy külön az utazáshoz nincs a pumpára biztosítás, hacsak valami nagy értékű kategoria nincs.
Nekem a pumpán biztosítva van a lakásbiztosítás részeként, az ingóság II. kategoriában. Ez vonatkozik a hurcolászott, tehát nem lakás tartozékaként tartott tárgyakra.
Az utasbiztosításnál meg kell kérdezni, hogy van-e vonatkozó rész a nagyértékű tárgyakra, és azt megkötni.

lizzi

Őstag
A Pumpásnak írt válaszomban van a te kérdésedre is a válasz.
köszike ,de még mindig nem világos:(
a pumpára az engedélyem jövő augusztusban lejár ,tehát ua. a szerelékekre is ,ez után is írathatok szereléket vagy kell az engedély csak nem muszáj megvennem a pumpát???
valaki közületek használja a ,,lejárt" pumpát?
Már nem emlékszem, a SPirit leáll 4 év után??

lizzi

Őstag
látom Tímeácska már a nagy részét megválaszolta de az én kérdésemet még nem,vagy igen??csak én nem értem:) biztos a meleg:(
hát most bevallom nagyon örülök,hogy nem kell még erre a tapaszra is költenem ,nekem még soha nem ázott le,pedig voltam vele órákig gyógyvízbe is
valamire mégis jó a bőröm:):):) mert amúgy sok mindenre érzékeny

vighkata

köszike ,de még mindig nem világos:(
a pumpára az engedélyem jövő augusztusban lejár ,tehát ua. a szerelékekre is ,ez után is írathatok szereléket vagy kell az engedély csak nem muszáj megvennem a pumpát???
A végével kezdem: a Sprit 6 évig ketyeg, akkor áll csak le.

Akinek van pumpára engedélye, annak a szerelékre már nem kell külön engedély, sőt, az egész egyedi méltányossági mizéria megszűnik azáltal, hogy bevették a Tb támogatotti kategoriákba. Tehát ez azt is jelenti, hogy nem kell a következő pumpára kérelmet írni az OEP felé, hogy engedélyezzék méltányosságból.

Viszont új pumpát csak 4 évente lehet kérni, ez a kihordási idő (ugyanúgy, mint cukormérőt is csak 6 évente kérhetsz Tb támogatottan), de nem muszáj. Ha te 6 évig szeretnéd hordani (amíg a pumpád működik), akkor csak 6 év után kérsz új pumpát, és akkor kell érte fizetned.

tímeácska

Őstag

Hát, konkrétan tavaly kaptam kölcsön egy használt pumpát (nyaralni mentünk, és az én kisördögömet ismervén a trénerem inkább adott egyet az utazásra tartaléknak...:D:D), nos, ebben a pumpában még - vagy már csak - 300 akárhány nap volt hátra, azaz, több, mint 4 évet már használták. Tökéletesen működött, 1 napot "üres járaton" még itthon végig ketyegtettem fiziológiás sóoldattal (azért az inzulint nem akartam pocsékolni...), hogy lássam, valóban megfelelően működik-e. És tökéletesen prüttyögött! Ergo, a 4 év letelte után is nyugodt szívvel lehet használni! :cool:

Egyébként gyárilag 2200 napra van időzítve!

Lizzi! Úgy tudod megnézni, hogy mennyi ideig ketyeg még a ketyeréd, hogy a pumpán megnyitod az információ menüt, majd lapozol a pumpaidőzítő pontig, ahol látod, hány nap áll még rendelkezésedre! :cool: Nekem még 1426 napom van hátra, azaz, majd' 3 év 9 hónap áll rendelkezésemre ezzel a Kicsikével! :cool:

zsuzsa

Új tag
Nekünk a kihordási idő jövő év novemberében fog letelni, és azon gondolkoztam, hogy valamiért csak meghatározták ezt is, mint annyi mást is, tehát hogy mennyire jó négy év után nap mint nap azon aggódni, hogy vajon jól működik e és még meddig? Ha a kihordási ideje ennyi, akkor gondolom utána már nagyobb a meghibásodás lehetősége nem? LEhet hogy rosszúl gondolom, és e mögött is csak gazdasági érdek van?

vighkata

LEhet hogy rosszúl gondolom, és e mögött is csak gazdasági érdek van?
Nem hinném, szerintem biztonsági kérdés van a háttérben. Hiszen a világ más táján eladott pumpák is kikapcsolnak 6 év után, a gyárban úgy szerelik össze.
Én úgy tudom, hogy a tesztelések során minden gond nélkül prüttyögnek akár 10 évet is. Pumpás írt 28 évet, elképzelhető, miért ne működne.

Azonban egy cukorbeteg napi használatára a gyártó cégek azt mondták, hogy folyamatos igénybevétel mellett 6 évet garantálnak pontos, biztonságos működésre.

Még így is szoktak meghibásodások lenni, de azok általában le,- föl gomb beragadások, és egyebek. Inzulin adagolás megállásáról még nem hallottam, de azért az is elképzelhető.

Egyébként is, 4-6 évente úgyis kijönnek valami újabb, modernebb verzióval, senki nem hord szívesen egy őskori kütyüt. Én már nem venném vissza az első pumpámat, nagyságrendekkel kevesebbet tud, mint ez, pedig az is pontosan, megbízhatóan adagolta az inzulint.

Nekem már így is az új pumpára csorog a nyálam, na meg arra, hogy ki is tudjam fizetni.

tímeácska

Őstag
Nekünk a kihordási idő jövő év novemberében fog letelni, és azon gondolkoztam, hogy valamiért csak meghatározták ezt is, mint annyi mást is, tehát hogy mennyire jó négy év után nap mint nap azon aggódni, hogy vajon jól működik e és még meddig? Ha a kihordási ideje ennyi, akkor gondolom utána már nagyobb a meghibásodás lehetősége nem? LEhet hogy rosszúl gondolom, és e mögött is csak gazdasági érdek van?

Szerintem egy kicsi ebből is, meg egy kicsi abból is... Elvileg, mivel egy nagyon finom mechanikai precíziós műszerről van szó, lehetséges, hogy a 4 év letelte után nagyobb a valószínűsége a meghibásodásnak! Én itt a lehetséges hibaforrásnak mindenképpen a dugattyú-t gondolnám!
Aztán, lehet, hogy mindemellett van egy jókora üzleti érdek is...
De az idő úgy gondolom, befolyásolhatja a működés megbízhatóságát!

tímeácska

Őstag
Még így is szoktak meghibásodások lenni, de azok általában le,- föl gomb beragadások, és egyebek. Inzulin adagolás megállásáról még nem hallottam, de azért az is elképzelhető.

Nálunk már ragadt be a dugattyúrúd! És a fel-le gomb meghibásodása is előfordult nálunk... De ugye, mi mi vagyunk, és nem a "nagy átlag"...:) Az elemekre is azt mondják, hogy 6 hetet simán bírnak, na, nálam nem ritka a 6 naponkénti csere sem... De ezt pont én Neked vázoljam??? :D:D:D:p

Oldal tetejére