Igen, a méhlepény idő előtti elöregedéséről tudok én is, másfél hét múlva lesz UH-m és BF is, épp emiatt. Én egy régi hozzászólásodban olvastam a toxémia és a cukrok közötti összefüggésről, azért kérdeztem rá.

2007.09.11-én írtad a 197. hozzászólásodban:
"Tehát fejlődési rendellenessége már nem alakulhat ki a babának, ezért mostantól olyan nagy bajt semmi cukorbaj nem okoz (persze, a tartós 16 igen

), max tényleg a baba méretét befolyásolja és megnöveli a toxémia esélyét is, meg a magas vérnyomásét."
Reggeli utáni magas értékeim vannak, az ebéd utáni szinte mindig OK, és a vacsora utáni szokott még magasodni. Ilyenkor emelem/emeltem a Humulin-R-t. A Lantust csak akkor bántom, ha hajnalban lefelé megy a cukrom. Most a vacsora utáni magas cukor miatt játszottam a CHval, pótvacsorát elhagytam, ugyanis volt, h hetekig így vált be az inzulinadagom. De most cukorleesés volt 2-3 napig, mire kitapasztaltam, h mennyit kell pótvacsizni, és most lefekvéskor 6, hajnalban 5, reggel pedig 7 volt a cukrom

Az a baj, amit írtam is, h amit kikísérletezek, az jó ha egy hétig megállja a helyét, és aztán megint kezdjük előről. De gondolom ez többeknél így volt a terhesség alatt.
Szóval én elvagyok a Lantussal, pláne, amikor nem vagyok terhes. Nekem nagyon bevállt.
A HgA1c-m 4.8 volt, de ez még majdnem az 1. trim. átlaga, akkor több alacsony cukrom volt, most esedékes egy újabb átlag. A baba 2 héttel volt nagyobb, mint kellene 3 héttel ezelőtt