Babázhatok

tímeácska

Őstag
köszi! aranyos vagy! szerinted menjek mr-re? nem árt neki? bár a cukrom sem mostanába volt ilyen szar! úgy látszik fordítva működök!?
Mivel eredetileg a "magas" prolaktin-szinted okának kivizsgálása miatt kellett volna MR-re menned, de ott van egy pozitív terhességi teszt a kezedben, így teljesen értelmét vesztette a vizsgálat! Ártani nem árt a magzatnak - elvileg -, de most már nyugodt szívvel ki is merem mondani, hogy az MR-rel már csak azt tudnák kimutatni, hogy jól működik az agyad - amit eddig is tudtunk :D:D!
Mindenképpen beszélj a vizsgálatra beutaló dokiddal, hogy stornó! :cool:

bogesz

Új tag
Mivel eredetileg a "magas" prolaktin-szinted okának kivizsgálása miatt kellett volna MR-re menned, de ott van egy pozitív terhességi teszt a kezedben, így teljesen értelmét vesztette a vizsgálat! Ártani nem árt a magzatnak - elvileg -, de most már nyugodt szívvel ki is merem mondani, hogy az MR-rel már csak azt tudnák kimutatni, hogy jól működik az agyad - amit eddig is tudtunk :D:D!
Mindenképpen beszélj a vizsgálatra beutaló dokiddal, hogy stornó! :cool:
igen én is erre a következtetésre jutottam! tényleg működik az agyam!:rohog::hurra: és a cukrommal szerinted mit csináljak? most 120%-ra tettem de furi,hogy nem lent van, hanem 10 körül! ha több bólust adok akkor is felmegy! más ilyenkor csökkent én emelek! érdekes,miért ne lenne velem megint minden más! azért remélem nem sérül!:(

lizzi

Őstag
Bogesz nagy -nagy gratula!!vigyázz magatokra!!!
furi a cukrod ,de remélem helyreáll és mindenképp menj a dokidhoz(diab) minél hamarabb ,hogy megoldjátok!

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
igen én is erre a következtetésre jutottam! tényleg működik az agyam!:rohog::hurra: és a cukrommal szerinted mit csináljak? most 120%-ra tettem de furi,hogy nem lent van, hanem 10 körül! ha több bólust adok akkor is felmegy! más ilyenkor csökkent én emelek! érdekes,miért ne lenne velem megint minden más! azért remélem nem sérül!:(
Miért nem emelsz többet? A 10 körüli cukrok nem jók ilyen kora terhesen, holnap azonnal beszélj a diabdokiddal, hogy mondja meg neked, hogy mit tegyél, mennyire emelj például.
Van más is, akinek magasak az elején a cukrai. Nemrég egy amerikai fórumot olvasgattam és ott rengeteg kismama volt (cukrosok), akiknek ez volt a bajuk.

szandimon

Új tag
Újabb parám, a cukorleesések. Nappal szerencsére 3 fölött megérzem, de éjszaka nem. A mérő rendszeresen 2,3-2,6-ot mutat ilyenkor, és van, h arra ébredek, h a baba kegyetlenül rugdos. Egyébként 10 hipóból 9szer mindig aktívan rugdos. Ti tapasztaltatok ilyet? Az első babával is voltak hipók, néha 2 alattiak is, de az még egy másik cmérő volt, szerintem nem is volt annyira pontos. Nyugtassatok meg, h ha heti 2-3x van ilyen hipóm max, és azért persze nem minden héten, attól még lehet egészséges babu???? Pedig éjszaka felhúzom az órát és kelek mérni, mégis becsúszik.
Molli a te hozzászólásaid között olvastam arról, h a toxémiának köze lehet az alacsony v. magas cukrokhoz. Melyikhez? Most kevesebb a hipóm, több a magas (8-10) értékem, mint az első babánál, vele ilyenkor már toxémiás voltam. Most még nincs hála semmi tünet erre vonatkozólag. Viszont a baba mérete jóval nagyobb.

lizzi

Őstag
Szandimon a diab dokid ezekre mit mond?vagyis nem próbál változtatni az inzulin adagokon ,hogy ne legyenek ilyen ingadózások?
nekem a legvégén voltak durva hipóim, az már szerintem a lepény elöregedését jelezte,de ebben az időszakban mint neked nem volt ilyen sűrű ,úgyhogy okosat nem tudok mondani sajnos
és a végén Karola már nagyon nem is rugdosott ,(a legvégén) ,de előtte nagyon aktív volt mindig ,úgyhogy nem éreztem összefüggést ezek között:)

bogesz

Új tag
Miért nem emelsz többet? A 10 körüli cukrok nem jók ilyen kora terhesen, holnap azonnal beszélj a diabdokiddal, hogy mondja meg neked, hogy mit tegyél, mennyire emelj például.
Van más is, akinek magasak az elején a cukrai. Nemrég egy amerikai fórumot olvasgattam és ott rengeteg kismama volt (cukrosok), akiknek ez volt a bajuk.
most állítottam vissza 100-ra,mert lement 3,4-re szóval így kell oda- vissza,le-fel koorigálni????

szandimon

Új tag
Szandimon a diab dokid ezekre mit mond?vagyis nem próbál változtatni az inzulin adagokon ,hogy ne legyenek ilyen ingadózások?
nekem a legvégén voltak durva hipóim, az már szerintem a lepény elöregedését jelezte,de ebben az időszakban mint neked nem volt ilyen sűrű ,úgyhogy okosat nem tudok mondani sajnos
és a végén Karola már nagyon nem is rugdosott ,(a legvégén) ,de előtte nagyon aktív volt mindig ,úgyhogy nem éreztem összefüggést ezek között:)
A diab. dokim persze azt, h ne legyenek hipók. De óhatatlanul is becsúszik, és persze nem ülök tétlenül. Egy eset után nem változtatok, mert bármi miatt is leeshet vagy felmehet a cukrom egyszer. De ha már kétszer megtörténik ugyanaz, akkor jön a változtatás, ami meg nem biztos, h elsőre bejön. Nekem jó ha max. 1 hétig megy az, amit kitalálok, utána megint romalnak a cukrok, és változtatni kell vagy az inzulinon, vagy a diétán.

lizzi

Őstag
és jobbnak találja a picit magasabb értékeket inkább?
naponta vannak hipóid?
a diétán én nem változtatnék ,inkább az inzulinon talán ,korrigálnék ha kell óvatosan vagy emelnék

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Újabb parám, a cukorleesések. Nappal szerencsére 3 fölött megérzem, de éjszaka nem. A mérő rendszeresen 2,3-2,6-ot mutat ilyenkor, és van, h arra ébredek, h a baba kegyetlenül rugdos. Egyébként 10 hipóból 9szer mindig aktívan rugdos. Ti tapasztaltatok ilyet? Az első babával is voltak hipók, néha 2 alattiak is, de az még egy másik cmérő volt, szerintem nem is volt annyira pontos. Nyugtassatok meg, h ha heti 2-3x van ilyen hipóm max, és azért persze nem minden héten, attól még lehet egészséges babu???? Pedig éjszaka felhúzom az órát és kelek mérni, mégis becsúszik.
Molli a te hozzászólásaid között olvastam arról, h a toxémiának köze lehet az alacsony v. magas cukrokhoz. Melyikhez? Most kevesebb a hipóm, több a magas (8-10) értékem, mint az első babánál, vele ilyenkor már toxémiás voltam. Most még nincs hála semmi tünet erre vonatkozólag. Viszont a baba mérete jóval nagyobb.
Szerintem te arra gondolsz,amit Lizzi is írt és én is sokszor írtam, hogy a lepény elöregedésének van köze a cukrokhoz. Tudtommal a toxémiának nincs köze a cukrokhoz, de ha lenne is,az inkább folyamatos magasakat okozna szerintem, de még nem hallottam soha,hogy volt összefüggés. De a keményebb hipók lehetnek az elöregedett lepény jelei,igen. De nálad inkább az a fura,hogy amúgy meg emelni akarsz,mert magasakat mérsz? Én ezért nem szeretem a lantust,mert éjjelre nyilván sok neked, nappalra meg kevés és nem lehet elosztani. Nem hiszem, hogy 28 hetesen el lenne öregedve a lepény.Mennyi volt legutóbb a HbA1c-d és mennyivel nagyobb a baba?
Én sem éreztem összefüggést a rugdosást és ahipó között, de éjjel amúgy is aktívabbak a babák, szerintem ezért rugdos nagyon és ez az éjszaka miatt van, nem a hipók miatt. Vagy nappal is ugyanez van? Végülis miért ne lehetne. Nekem a fokhagymára rugdosott Nimó, mint egy őrült :)
Nem lesz beteg a baba a hipóktól. Ha nagyon súlyos a hipó, akkor lehet baja, de akkor (bocs, nem tudom, másképp leírni) vagy belehal vagy túléli és nincs baja. De ezek nem 2.6-os hipók, amik bajt okoznak. Természetesen jó tudni, hoyg a lepény rendben van-e, mert ha rossz a keringése, az lehet baj hipó esetén, de szerintem neked nincs ilyen bajod. A legközelebbi UHn nézesd meg a lepényt,biztos, ami tuti. Amúgy, ha baj lenne, akkor nem rugdosna, hanem éppen hogy nem mozogna.

szandimon

Új tag
Szerintem te arra gondolsz,amit Lizzi is írt és én is sokszor írtam, hogy a lepény elöregedésének van köze a cukrokhoz. Tudtommal a toxémiának nincs köze a cukrokhoz, de ha lenne is,az inkább folyamatos magasakat okozna szerintem, de még nem hallottam soha,hogy volt összefüggés.

Igen, a méhlepény idő előtti elöregedéséről tudok én is, másfél hét múlva lesz UH-m és BF is, épp emiatt. Én egy régi hozzászólásodban olvastam a toxémia és a cukrok közötti összefüggésről, azért kérdeztem rá. :) 2007.09.11-én írtad a 197. hozzászólásodban:

"Tehát fejlődési rendellenessége már nem alakulhat ki a babának, ezért mostantól olyan nagy bajt semmi cukorbaj nem okoz (persze, a tartós 16 igen :) ), max tényleg a baba méretét befolyásolja és megnöveli a toxémia esélyét is, meg a magas vérnyomásét."

Reggeli utáni magas értékeim vannak, az ebéd utáni szinte mindig OK, és a vacsora utáni szokott még magasodni. Ilyenkor emelem/emeltem a Humulin-R-t. A Lantust csak akkor bántom, ha hajnalban lefelé megy a cukrom. Most a vacsora utáni magas cukor miatt játszottam a CHval, pótvacsorát elhagytam, ugyanis volt, h hetekig így vált be az inzulinadagom. De most cukorleesés volt 2-3 napig, mire kitapasztaltam, h mennyit kell pótvacsizni, és most lefekvéskor 6, hajnalban 5, reggel pedig 7 volt a cukrom :) Az a baj, amit írtam is, h amit kikísérletezek, az jó ha egy hétig megállja a helyét, és aztán megint kezdjük előről. De gondolom ez többeknél így volt a terhesség alatt.
Szóval én elvagyok a Lantussal, pláne, amikor nem vagyok terhes. Nekem nagyon bevállt.
A HgA1c-m 4.8 volt, de ez még majdnem az 1. trim. átlaga, akkor több alacsony cukrom volt, most esedékes egy újabb átlag. A baba 2 héttel volt nagyobb, mint kellene 3 héttel ezelőtt :)

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Igen, a méhlepény idő előtti elöregedéséről tudok én is, másfél hét múlva lesz UH-m és BF is, épp emiatt. Én egy régi hozzászólásodban olvastam a toxémia és a cukrok közötti összefüggésről, azért kérdeztem rá. :) 2007.09.11-én írtad a 197. hozzászólásodban:

"Tehát fejlődési rendellenessége már nem alakulhat ki a babának, ezért mostantól olyan nagy bajt semmi cukorbaj nem okoz (persze, a tartós 16 igen :) ), max tényleg a baba méretét befolyásolja és megnöveli a toxémia esélyét is, meg a magas vérnyomásét."

Reggeli utáni magas értékeim vannak, az ebéd utáni szinte mindig OK, és a vacsora utáni szokott még magasodni. Ilyenkor emelem/emeltem a Humulin-R-t. A Lantust csak akkor bántom, ha hajnalban lefelé megy a cukrom. Most a vacsora utáni magas cukor miatt játszottam a CHval, pótvacsorát elhagytam, ugyanis volt, h hetekig így vált be az inzulinadagom. De most cukorleesés volt 2-3 napig, mire kitapasztaltam, h mennyit kell pótvacsizni, és most lefekvéskor 6, hajnalban 5, reggel pedig 7 volt a cukrom :) Az a baj, amit írtam is, h amit kikísérletezek, az jó ha egy hétig megállja a helyét, és aztán megint kezdjük előről. De gondolom ez többeknél így volt a terhesség alatt.
Szóval én elvagyok a Lantussal, pláne, amikor nem vagyok terhes. Nekem nagyon bevállt.
A HgA1c-m 4.8 volt, de ez még majdnem az 1. trim. átlaga, akkor több alacsony cukrom volt, most esedékes egy újabb átlag. A baba 2 héttel volt nagyobb, mint kellene 3 héttel ezelőtt :)
Várjál, most mást kérdeztél. Azt kérdezted, hogy lehet-e toxémiától magas vagy alacsony a cukrod? Nem ezt kérdezted? Mert, amit írtam ebben az idézetben, az a fordítottja, hogy a sok magas érték növeli a toxémia esélyét. A toxémia nem hinném, hogy okoz magas vagy alacsony cukrokat önmagában (ha ettől valami lepényi probléma lesz, akkor persze más a helyzet), de ha sokat magas valakinek a cukra, akkor az növeli az összes ilyen bajnak az esélyét, mint toxémia, magas vérnyomás stb... (cukrosoknál gyakoribb a toxémia, ezt egy amerikai statisztikában olvastam)

4.8-as HbA1c? Ez vagy nagyon nagyon jó vagy nagyon sok volt a hipód. Nekem ez alacsonynak tűnik egy 1-es cukrosnak, jó lenne, ha most azért picit több lenne, valszeg több is lesz :) De nagyon nem lehet sokkal több, tehát én emiatt nem aggódnék, hogy magasak a cukraid. De mi az, hgy magasak? Reggeli után 8-10, meg vacsi után 8-10, amúgy teljesen normálisak? Hát ez így jó, ez nem okoz bajt a babának, ez nem magas. Ehhez hozzá ne nyúlj! Ha tényleg csak ennyi :)

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
köszi! :hurra: csütörtökön megyek diabdokihoz,a nőgyógyász azt mondta elég csak jövőhéten menni hozzá,akkor többet látunk!:o
Neked most nagyon kell vigyázni a 8 fölötti cukrokkal az első harmadban, ez legyen a cél, hogy ne nagyon menjen felfelé. És a súlyos hipóktól kell óvakodni, tehát most tényleg nagyon oda kel figyelni. A lényeg, hogy megpróbáld 8 alatt tartani és a hipókat minél hamarabb elkapd!

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Ja, szandimon, lehet, hogy elmérték a babát. Ilyen HbA1c-vel és cukrokkal elég valószínűtlen, hogy már most 2 héttel nagyobb legyen, azaz 25 hetesen nézték 27 hetesnek? A 30. héttől kezdenek el a cukros anyukák babái jóval nagyobbak lenni, tehát nekem ez elmérésnek tűnik. Majd a köv UHn kiderül, ez már valóban érdekes lesz, hogy most mit mérnek! De várhatóan nagyobb lesz, mert második baba, fiú is, ők mindig nagyobbak amúgy is :) Csak a kérdés, hogy mennyivel, mert a 2 hét belefér, a 3 hétnél már macrosomiát mondanak.

Oldal tetejére