Vércukormérők

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Bocsi, de csak röhögni tudok (kínomban) a fenti bejegyzésemen, mert annyira logikátlan ez az egész határvonal meghúzás, minden körülmény figyelembe vétele nélkül. Már egyszerűen nem jut eszembe más.:(

poe

Őstag
A dokimmal a múltkor azon "röhögtünk", hogy előállhat az a szitu, hogy 8 alatt van HbA1c-d, tehát pumpád lehet, de 7 fölött, azaz nem kapsz bele inzulint. Zseniális, nem? :o

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Jelentem, megvan az Ideál! Vettem hozzá 1 doboz csíkot is, nem adtak hozzá egy szálat sem! :mad: Egyelőre 4.9 körüli értékem volt csak, mértem agybafőbe, minden gépemmel, minden csíkkal, ebben a tartományban OK, bár picit alacsonyabbat mutatott, mint a többi (4.9-t mutatott, a többi 5.0-1, 5.2-t).

Kata, elképesztő, hogy rájöttek a 77nél, hogy nem szabad pontosan ugyanazt a csíkot eladni, ami egy hasonló AccuChek-es gépbe is belemegy. Ugyanis pontosan olyan a csíkja, mint az Avivának, jól sejtetted, még a csík doboza is egy az egyben ugyanaz (mint eddig is mindegyik 77es csíknál), csak már nincs rányomva a dobozra, hogy AccuChek :) és, ami a szemétség: vékonyabb 2mm-rel az Ideál csíkja. Így esélytelen használni Avivával. Majd lefényképezem és elküldöm neked mailben! Ugyanazok az arany elektródák vagy mik vannak a csíkon, de komolyan, pont ugyanaz a kettő, a tartományok is, amikben mérnek, ahogyan mérnek, az elv ugye tudtuk már eddig is, hogy ugyanaz. Ugyanannyi vér is kell rájuk. Mindenesetre ezt buktuk :) De reménykedem, hogy ez az Ideál tényleg jó lesz és pontos lesz és egy 12-es cukrot 12-nek mutat és nem alacsonyabbnak, mint az eddigi 77esek. Ja, és speciálisan van kódolva is, de nem értem, miért, hiszen ez a kódolás csak a 77-es gépet védi, más gépbe, ha beleférne :), akkor lehetne mérni a csíkkal....

borka

Őstag
Jelentem, megvan az Ideál! Vettem hozzá 1 doboz csíkot is, nem adtak hozzá egy szálat sem! :mad: Egyelőre 4.9 körüli értékem volt csak, mértem agybafőbe, minden gépemmel, minden csíkkal, ebben a tartományban OK, bár picit alacsonyabbat mutatott, mint a többi (4.9-t mutatott, a többi 5.0-1, 5.2-t).

Kata, elképesztő, hogy rájöttek a 77nél, hogy nem szabad pontosan ugyanazt a csíkot eladni, ami egy hasonló AccuChek-es gépbe is belemegy. Ugyanis pontosan olyan a csíkja, mint az Avivának, jól sejtetted, még a csík doboza is egy az egyben ugyanaz (mint eddig is mindegyik 77es csíknál), csak már nincs rányomva a dobozra, hogy AccuChek :) és, ami a szemétség: vékonyabb 2mm-rel az Ideál csíkja. Így esélytelen használni Avivával. Majd lefényképezem és elküldöm neked mailben! Ugyanazok az arany elektródák vagy mik vannak a csíkon, de komolyan, pont ugyanaz a kettő, a tartományok is, amikben mérnek, ahogyan mérnek, az elv ugye tudtuk már eddig is, hogy ugyanaz. Ugyanannyi vér is kell rájuk. Mindenesetre ezt buktuk :) De reménykedem, hogy ez az Ideál tényleg jó lesz és pontos lesz és egy 12-es cukrot 12-nek mutat és nem alacsonyabbnak, mint az eddigi 77esek. Ja, és speciálisan van kódolva is, de nem értem, miért, hiszen ez a kódolás csak a 77-es gépet védi, más gépbe, ha beleférne :), akkor lehetne mérni a csíkkal....

Mindenki védi a termékeit.Az Xceed csíkját sem lehet a Mery-hez használni,pedig a két gép szinte tök ugyan olyan.
Az egységes kód Pl.Mery,lecsökkenti a hibalehetőséget.Nem fordulhat elő,hogy rossz csipet teszel a gépbe vagy rossz kódot adsz meg.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Mindenki védi a termékeit.Az Xceed csíkját sem lehet a Mery-hez használni,pedig a két gép szinte tök ugyan olyan.
Az egységes kód Pl.Mery,lecsökkenti a hibalehetőséget.Nem fordulhat elő,hogy rossz csipet teszel a gépbe vagy rossz kódot adsz meg.
Teljesen jogos, csak egészen idáig abszolút kompatibilisek voltak az AcchuChekek (több is) és a 77-es gépek, most először védték le tényleg a partizánkodást.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Hát egészen elképesztő eredmények születtek.
Volt egy ilyenem:
Ideál 8.7
Go készülék Go csíkkal 9.6
Go készülék Optimum csíkkal 9.8

Aztán ez, ami kiakasztott végleg:
Ideál 12.5
Go kész. Go csíkkal 15.6
Go kész. Optimum csíkkal 15.1

fél óra múlva:
Ideál 15.5 (!)
Go kész. Go csíkkal 15.5

Elképesztő, ezek után hogy bízzak meg ebben a készülékben?

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Újabb mérés:
Ideál 11.5
Go 13.7
Az 10 fölötti méréseknél eddig érzésre is és a korrigálás hatására alapozva is a Go a pontos.

vighkata

Kata, elképesztő, hogy rájöttek a 77nél, hogy nem szabad pontosan ugyanazt a csíkot eladni, ami egy hasonló AccuChek-es gépbe is belemegy. Ugyanis pontosan olyan a csíkja, mint az Avivának, jól sejtetted, még a csík doboza is egy az egyben ugyanaz (mint eddig is mindegyik 77es csíknál), csak már nincs rányomva a dobozra, hogy AccuChek :) és, ami a szemétség: vékonyabb 2mm-rel az Ideál csíkja. Így esélytelen használni Avivával. Majd lefényképezem és elküldöm neked mailben! Ugyanazok az arany elektródák vagy mik vannak a csíkon, de komolyan, pont ugyanaz a kettő, a tartományok is, amikben mérnek, ahogyan mérnek, az elv ugye tudtuk már eddig is, hogy ugyanaz. Ugyanannyi vér is kell rájuk. Mindenesetre ezt buktuk :)
Itt irkáltunk már az Accu-chek Aviva Nano vc mérőről. A 2 mm-rel keskenyebb csík abba jó, és nagyon valószínű, ha a 77 E úgy fejlesztette volna a gépét, hogy ahhoz a csíkhoz legyen jó, akkor, akkor tudnád a régi Avivádat használni.
Azonban a Nano létezik egy Accu-chek Performa Nano változatban is, abba viszont ez a csík a megfelelő méretű. Ha minden igaz, akkor a Roche tavaszra (szerintem inkább nyárra) behozza a Performa Nano-t. Akkor a mi Combo-nkhoz használatos csík jó lesz a Performa Nanoba is. (A Combo-hoz kapott vc mérő neve is Performa Combo.)

tímeácska

Őstag
Itt irkáltunk már az Accu-chek Aviva Nano vc mérőről. A 2 mm-rel keskenyebb csík abba jó, és nagyon valószínű, ha a 77 E úgy fejlesztette volna a gépét, hogy ahhoz a csíkhoz legyen jó, akkor, akkor tudnád a régi Avivádat használni.
Azonban a Nano létezik egy Accu-chek Performa Nano változatban is, abba viszont ez a csík a megfelelő méretű. Ha minden igaz, akkor a Roche tavaszra (szerintem inkább nyárra) behozza a Performa Nano-t. Akkor a mi Combo-nkhoz használatos csík jó lesz a Performa Nanoba is. (A Combo-hoz kapott vc mérő neve is Performa Combo.)

Bizony, bizony, jön a Performa Nano! Nagyon helyes kis készülék, ami tényleg nagyon pici! :)
Na, abba valóban a Performa csík kell majd!
Csak halkan megjegyzem, hogy a Performa csík (ilyen van a Combohoz is ugye...) 2 mm-rel keskenyebb, mint az Aviva tesztcsík. Megszólalásig ugyan olyanok, még az arany elektródák is ugyan úgy vannak elhelyezve, csak az egyik keskenyebb...:D Nekem van itthon mindkettő csíkból (Aviva igaz csak vagy 6 darab...), összehasonlítottam... Ja, és az Ideál csíkjából is van, azzal is összehasonlítottam a csíkokat...;)

vighkata

Újabb mérés:
Ideál 11.5
Go 13.7
Az 10 fölötti méréseknél eddig érzésre is és a korrigálás hatására alapozva is a Go a pontos.
Én várom a következő vérvételt, amikor mindkét gépet, a Performa-t és Go-t is elviszem, hogy legyen kontroll értékem. Eddig szinte minden mérésnél a Go többet mutatott a vénás vérhez képest cca 1,0-1,3 mmol-lal.
A Performa nekem pontosabbnak tűnik, mivel egy picivel kevesebbet mér a Go-nál. Na erre leszek kíváncsi, ha meg lesz a laboreredményem.

Az igazsághoz tartozik, hogy nem méricskéltem éjjel-nappal, csak egy-két kontollmérést végeztem, és ezek szinte mind 10 alatt voltak, amikor a hibahatár is kisebb. Viszont használom párhuzamban a Go-t is, de nem összemérésre, hanem spórolás gyanánt, mert a Performa csík nem lenne elég 3 hónapra. Egyelőre patikában még nem kapható, Go-hoz pedig még van csíkom.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Áruljátok már el, miért kell éveket várni egy hülye vc mérőre, hogy megvehessük, amit a világon máshol már régóta árulnak? A performára gondolok.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Nekem továbbra is teljesen alámér az Ideál. Pontosan ugyanúgy, mint a Personal és az Optimum (Partner). Számomra használhatatlan. Nem mindegy, hogy 4.1 vagy 5.1 a cukrom!!!!! Ez az elmúlt 2 napban 3x fordult elő (ha kishipóként kezeltem volna a 4,1-et, jól póruljártam volna!) és a méréseim 90%-ában a normál tartományban ! is több, mint 1 mmol/l az alámérés az Ideálnál. A magasaknál meg elképesztő, ahgyan tegnap írtam is.
Baromira nem mindegy, hog 12.5 vagy 15.6. És az utóbbi stimmel, mert 2 óra múlva is csak 10 volt a cukrom 5 egység korrekció után. Ha 12-13 közötti cukorra adok be 5 egységet, akkor 2 óra múlva 2.3 lett volna a cukrom. Ha a ch-inzulin egység arányt veszem, akkor is abszolút stimmel az 5 egység a 15-ös cukorra, tehát mindenképpen 15 körül volt a cukrom, mégha a labor szerint akár 14 is lett volna. A 12.5 mindenképpen rémes alámérés volt.

Nem kísérletezem többet, 2 nap alatt volt 2 hipóm, rengeteg normál értékem és kivételesen belefutottam egy igazi, magas, nehezen lehozható cukorba is. És megrémisztett az Ideál alámérése. Én biztosan nem fogom használni soha.
Megrendelem ausztráliából a Performa Nanot, mire az tönkremegy, talán már behozza hozzánk is a Roche... mert a csík tényleg fantasztikus, picike vércsepp, minden helyzetben beszívja a vért, a technológia sokkal jobb, mint valaha eddig. Kár, hogy időt pazaroltam az Ideálra, egyből meg kellett volna vennem a Performát. Csak kár, hogy ki kell fizetnem a marha sok postaköltséget, ami annyi, mint maga a gép, de még így is 20 ezer alatt lesz és nálunk ennyiért árulják a Got!!!! Undorító.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Eszembe jutott, hogy akit érdekel, társulhatna hozzám, akkor csak 1 postaköltséget kell fizetni és eloszlik, ha 3-4 gépet veszünk, akkor kb 11-12 ezerből kijön egy gép. Nem szeretne más is rendelni egy Performa Nanot?
Csak összehasonlításképpen: Ausztráliában egy Go kb 20-25 dollár, nálunk majdnem 20 ezer forint, Ausztráliában a Performa Nano kb 40 dollár. Egy postaköltség (néhány gép belefér) 40 dollár. Ebből kiindulva, nem lesz 11-12 ezernél olcsóbb itthon a Performa Nano sem.

tímeácska

Őstag
Eszembe jutott, hogy akit érdekel, társulhatna hozzám, akkor csak 1 postaköltséget kell fizetni és eloszlik, ha 3-4 gépet veszünk, akkor kb 11-12 ezerből kijön egy gép. Nem szeretne más is rendelni egy Performa Nanot?
Csak összehasonlításképpen: Ausztráliában egy Go kb 20-25 dollár, nálunk majdnem 20 ezer forint, Ausztráliában a Performa Nano kb 40 dollár. Egy postaköltség (néhány gép belefér) 40 dollár. Ebből kiindulva, nem lesz 11-12 ezernél olcsóbb itthon a Performa Nano sem.

Én nagyon agyalok rajta... Mindenesetre, ha lesz még "jelentkező", akkor nagy valószínűséggel én is rendelek egyet! Ténylegesen csak akkor éri meg, ha többen is rendelünk - a postaköltség majdnem ugyan annyiba kerül, mint a Nano... Már egy ideje nézegetem én is a Performa Nano-t, de "legközelebb" Ausztráliában találtam én is.
Viszont a (talán) Szlovák Accu-Chek oldalon reklámozzák... Nem tudom, hogy ott is van-e, mert az azért lényegesen közelebb lenne! Akár még hétvégi kirándulásnak is elmenne a beszerzés! :cool:

umbra08

Aktív tag
Sziasztok Lányok, nem hallottam még erről a Performa Nano készülékről, de minden újdonság érdekel!
Összehasonlítva az Xceed-del? (Mi jelenleg ezt használjuk.) Tud valaki erről felvilágosítást adni?

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Sziasztok Lányok, nem hallottam még erről a Performa Nano készülékről, de minden újdonság érdekel!
Összehasonlítva az Xceed-del? (Mi jelenleg ezt használjuk.) Tud valaki erről felvilágosítást adni?
Még csak Ausztráliában van ez a vc mérő, de csak azért került szóba, mert ugyanaz a csíkja, ami az Ideálba is passzol. (azaz passzol az Ideál csík ebbe a Performa Nanoba).
Ez egy új technológia, olvashatsz az Ideálról már (77es), alantabb írtam a kísérleteimet az Ideállal. És ezért döntöttem úgy, hogy szeretnék venni egy ilyen Nano-t, mert az Ideál csíkot (támogatva) tudom itthon megvenni és ahhoz tudnám használni ezt a Nano készüléket, ami sokkal pontosabb és jobb, mint az Ideál. Iszonyú kevés vér kell rá, nagyon könnyen felszívja a cseppet, egészen fantasztikus! Társulsz hozzánk? :)

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Ja, összehasonlítva az Xceed-del: lehet támogatottan venni hozzá az Ideál csíkot... amúgy ugyanolyan elviekben.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Én nagyon agyalok rajta... Mindenesetre, ha lesz még "jelentkező", akkor nagy valószínűséggel én is rendelek egyet! Ténylegesen csak akkor éri meg, ha többen is rendelünk - a postaköltség majdnem ugyan annyiba kerül, mint a Nano... Már egy ideje nézegetem én is a Performa Nano-t, de "legközelebb" Ausztráliában találtam én is.
Viszont a (talán) Szlovák Accu-Chek oldalon reklámozzák... Nem tudom, hogy ott is van-e, mert az azért lényegesen közelebb lenne! Akár még hétvégi kirándulásnak is elmenne a beszerzés! :cool:
Beszélek még egy barátnőmmel is erről, hátha beszáll!!! Jó lenne, ha összejönnénk hárman :D

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Megnéztem, ha 3db Performa Nanot veszünk, akkor 123dollár plusz 47 a postaköltség. 230 körül van az AUD. Tehát 13 ezer per fő.

Oldal tetejére