A keresés eredményei

1. C

Insulinpumpa

Mennyire stabil a vércukorszinted? Szinte folymatosan normál, csak időnként van hipo vagy hiper vagy kmollihoz (ill. hozzám) hasonlóan vannak magasabb és alacsonyabb periódusok? A hipot 3 körüli értéknél szinte mindig érzem, bár néha előfordul, hogy a normál vc szintet is hiponak gondolom. Ez...
  2. C

vércukor kiértékelő program

Lehetne, de minek, ha apró lépésekben sokkal nagyobb haszon érhető el... Legalább mire lejár a D-Contom kihordási ideje, már minden funkció benne lesz egy használható méretű készülékben :D
  3. C

Valóban, ilyen van a pumpában is, ami annyira megbízható, hogy rá lehet bízni egy ember életét - és tényleg nem olcsó. Mit tud a Camit, amit az Excelben nem lehet megmutatni? Azon kívül, hogy az értékeket én viszem be. Azt elfogadom, hogy egy átlagos, a számítástechnika iránt nem érdeklődő...
  4. C

Insulinpumpa

Olyanokat próbáltam választani, ahol viszonylag megbízhatóan működött a szenzor és látszik is valami. Sajnos a sport abban az időszakban éppen kimaradt :oops: , így a maximális testmozgás a gyaloglás volt. Egyébként nem mindig voltak ilyen jók az értékek...
  5. C

Insulinpumpa

Nem lehet, hogy a főtt kajáknál rosszul becsülsz? Talán érdemes lenne nyersen megmérni a hozzávalókat, majd főzés után ismét, ebből már viszonylag pontosan lehet számolni. Ez a más napszak-más inzulinigény szerintem teljesen normális - ezt isfigyelembe kell venni. Actrapiddal nem is egyszerű...
  6. C

Lantusz-aki már használja és aki még nem

Re: Üdvözletem Mindenkinek! Ha átállítás alatt vagy, akkor könnyen lehet, hogy nem a szükséges mennyiségű Lantust kapod. Tehát minden bizonnyal még módosítani kell az adagon. Én nem ismerem a Lantust, de sokak szerint tényleg "csodaszer", viszont előfordulhat az is, hogy valakinél nem válik...
  7. C

Dobozdíj???????????

Többen említitek ezt a fizetési felmentésről szóló papírt. Mi van ráírva :?: Tőlem még soha nem kértek vizitdíjat (diab szakrendelés, háziorvos tesztcsík receptfelírás), pedig semmilyen felmentő papírom nincs. Még fel sem merült, hogy szükség lenne rá.
  8. C

Insulinpumpa

Re: inzulinpumpa Itt elérhető: http://kepfeltoltes.hu/view/070315/szenzor1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/070315/szenzor2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg A képre kattintva nagyítható. Ezeket a diagramokat én készítettem a saját magyaázó szövegeimmel, de a szenzorhoz, ill...
  9. C

Dobozdíj???????????

Sajnos így van :( Másrészt az is baj, hogy a sajtó minden felelősség nélkül, szinte kizárólag az általa sznzációsnak ítélt "híreket" szajkózza, a korrekt tájékoztatást senki nem kéri rajta számon. A filmekről meg jobb nem is beszélni (és nem nézni), időnként óriási butaságokat mutatnak be. Te...
  10. C

Ezekkel a kiértékelő programokkal kapcsolatban nekem az a véleményem - olvasva a tapasztalatokat -, hogy több ezer - 10ezer Ft-ot nem vagyok hajlandó kifizetni egy, akár durvának is nevezhető hibákat tartalmazó programért. Akkor inkább vállalom a kézi adatbevitellel járó kényelmetlenséget és a...
  11. C

Dobozdíj???????????

Friss tapasztalat a sürgősségi ellátásról: nem diabos éjszakai rosszullét miatt bement a területileg illetékes ügyeletre. Rövid vizsgálat után továbbküldték a kórház sürgősségi osztályára. Fizetni nem kellett. Itt is vizsgálat, tüneti kezelés, a végén 1000 Ft befizetését kérték. Ezzel...
  12. C

Insulinpumpa

Szia! A kérdéseid nagy részére választ találsz, ha végigolvasod ezt a topicot. (Van néhány off hozzászólás is, azokat nyugodtan kihagyhatod) Ennek a fórumnak az elődjében ( http://www.mcd.hu/mcdforum/topic/t_id=42697.htm ) még 2005-ben írtam az alábbakat, de a lényeg azóta sem változott...
  13. C

Dobozdíj???????????

Kedves dr. s. s., természetesen a nemrég milliárdokért rendbe tett kórházak bezárásra ítélése pazarlás, vagy legalábbis nekünk annak tűnik, mert lehet, hogy nem ismerünk minden szempontot, ami alapján a döntés született - ezeket a szempontokat legalább az érintettekkel meg kellene ismertetni. A...
  14. C

Vércukormérők

Úgy tűnik, ez a módszer nagyon megéri a gyártóknak. Ha jól belegondolunk, bizonyos szokások mellett (kevés számú vércukormérés) a felhasználó is jobban jár. Persze ezek a szokások nem ránk jellemzőek. A Pendrához hasonló szerkentyűket nem feltétlenül a tesztcsíkosoknak kellene kifejleszteniük...
  15. C

Dobozdíj???????????

Általában abból adódik a probléma, hogy a szükséges mértéket és módszert másként ítéli meg az érintett és másként a jogszabályalkotó :( A dobozdíj és a vizitdíj biztos, hogy takarékosságra ösztönöz - máris tapasztalható, hogy sok helyen kevesebbet kell sorbanállni. Viszont akinek...
  16. C

Dobozdíj???????????

Igen, ez manapság elég gyakran így működik. Sőt, a privát beteg esetenként a közkórházi rendelési időben soron kívül jut be a saját orvosához, miközben az egyébként rendelő orvos a betegekkel együtt várakozik, hogy folytathassa a rendelést az egyetlen eszközzel.
  17. C

Vércukormérők

Nekem D-Contom van, de a következő szinte biztos, hogy nem az lesz. Itt is azt látom tendenciának, hogy minél egyszerűbb legyen és minél nagyobb számok jelenjenek meg. Bizonyára az időseknek és akik idegenkednek az elektronikától, azoknak ez kifejezetten fontos. Rajtuk kívül viszont van egy...
  18. C

Insulinpumpa

Én egyszer beszélgettem valakivel, aki azt mondta, hogy elégedetlen, mert nem tudják a pumpával sem normálisan beállítani. Hogy aztán visszaadta-e több év használat után vagy fog-e kérni újat a 4 év után azt nem tudom. Azt viszont kivettem a szavaiból, hogy akkor éppen semmivel nem volt...
  19. C

Insulinpumpa

Miből gondolod, hogy az accu-chek megbízhatóbb :?:
  20. C

Vércukor érték mg/dl

Mit ettél az 5,2 után? Lehet, hogy a szervezet kicsit több inzulint termelt a szükségesnél. A vércukor leesésekor éreztél rosszullétet (gyengeséget)? Bár úgy tudom, egészséges embernél a 3,7 még nem számít hiponak.
Oldal tetejére